Αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτή

dimkd

New member
25 January 2013
15
Θα ήθελα την άποψή σας για τους ολοκληρωμένους
1. Pioneer A-50
2. Marantz PM7004
Ποιός είναι "καλύτερος" για να οδηγήσει τα ηχεία Sonus Faber minuetto? Η ευαισθησία τους είναι 87db, η αντίσταση πρέπει να είναι κοντα στα 4 Ohms.
Ακούω κυρίως κλασσική μουσική.

Και οι 2 μπορούν,άνετα. Όποιον ενισχυτή πάρεις,να προσπαθήσεις να τον ακούσεις με τα ηχεία σου...για να κρίνεις ποιός σου κάθεται καλύτερα ηχητικά!

Αρκεί βέβαια ο χώρος που θα παίξουν στο σπίτι σου,να είναι φυσιολογικός σε διαστάσεις.Αν είναι αρκετά μεγάλος,δεν θα τον γεμίζουν ικανοποιητικά
τα συγκεκριμένα ηχεία...και ο ενισχυτής θα ζορίζεται.

Έχουν αμφότεροι ανεξάρτητη είσοδο για τον τελικό. Σκοπεύω να τον χρησιμοποιήσω για οικιακό κινηματογράφο επίσης.

http://www.stereophile.com/content/sonus-faber-minuetto-loudspeaker-measurements

Το μετράνε εύκολο φορτίο και με σχετικά χαμηλή ευαισθησία (85db) άρα μάλλον σε νορμάλ εντάσεις θα σε καλύψουν οι παραπάνω ενισχυτές.
Βέβαια κι εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσες να του κολλήσεις και κάτι καλύτερο.

Έχετε προτάσεις; Βέβαια καλύτερο (πιθανόν) σημαίνει ότι βάζουμε το χέρι βαθύτερα στην τσέπη....

Συμφορουμίτης έπαιζε και παίζει ακόμα νομίζω τα ομόσταυλα chario delphinus με xindak και δήλωνε ευτυχισμένος. Σε κάθε περίπτωση είναι ευκολοκουβάλητα και θα έλεγα αν έχεις το ψώνιο κάντο σωστά και κανόνισε με ραντεβού να ακούσεις δύο τρία πράγματα.

Γνώριζα για την έλλειψη στις ψηλές συχνότητες >18khz. Ίσως ο Pioneer ενδείκνυται αν ό,τι λέγεται για την ψηφιακή ενίσχυση ισχύει.

Για πες μου κι εμένα τι λέγεται γιατί εγώ διαβάζω τόσα πολλά και τόσο αντικρουόμενα που μπερδεύτηκα. Βέβαια όλοι συμφωνούν στη μικρότερη κατανάλωση που είναι ένα συν αλλά δεν είναι και καημός :)

Και η δικη μου γνωμη ειναι να κοιταξεις για κατι καλυτερο,αν μας πεις μεχρι ποσα μπορεις να δωσεις θα σου προτεινουμε αυτον που κατα τη γνωμη μας θα σου κανει καλυτερα τη δουλεια σου.

@Panoramix. Διαβάζω σε ιστότοπους ότι η ψηφιακή οδήγηση είναι σκληρότερη στις υψηλές συχνότητες - ποιός ξέρει, ίσως είναι φήμες...
Επειδή δεν είμαι ειδικός δεν έχω "αποδείξεις".

Αγόρασα και εγκατέστησα τον Pioneer a-50. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Άνεση, ησυχία, πολύ καλή ανάλυση. Νομίζω ότι υπερτονίζει το σ της ομιλίας αλλά θέλω να ακούσω περισσότερα κομμάτια για να σιγουρευτώ.

πάντως θέλει να γράψει ώρες για να αρχίσει να παίζει όπως κάθε μηχάνημα. Και θα παρατηρήσεις ότι ακόμα και όταν θα έχει στρώσει πλέον θα χρειάζεται κάποιο χρόνο από το άναμα μέχρι να ζεσταθεί.