Αγορά ολοκληρωμένου συστήματος 7.1

paliovouna

New member
4 August 2014
7
Καλησπερα. Βρηκα το site σας και εγγραφηκα διοτι χρειαζομαι αρκετη βοηθεια. Θα σας παρακαλεσω να ειστε υπομονετικοι καθως δεν γνωριζω πολλα σε αυτον τον τομεα.

Το καλυτερο home cinema που ειχα ποτε ως τωρα ηταν ενα 5.1 HTIB. Μετα απο πολλους μηνες ομως, κανοντας οση οικονομια μπορουσα (γλειφοντας λιγο και τους συγγενεις) εχω συγκεντρωσει ενα ποσο που εγω τουλαχιστον θεωρω αξιολογο.
Το "budget" μου, λοιπον, ανερεχεται γυρω στα 15 χιλιαρικα. Με αυτα τα λεφτα θελω να αγορασω οσο πιο καλο οικειακο κινηματογραφο μπορω.

Τωρα, ο χωρος για τον οποιο το θελω, ειναι ενα σαλονι, ας πουμε. Ειναι γυρω στα 9,5x12 τετραγωνικα(ειναι ενιαιος χωρος, πισω ειναι ανοιχτο και συνδεεται με τραπεζαρια, διαδρομο, κουζινα, κτλ..).Λογικα δεν καταλαβατε τιποτα οποτε εχω συναψει ενα αρχειο που εφτιαξα στο paint για να σας δειξω περιπου πως ειναι ο χωρος και πως εχω στο μυαλο να γινει. 552.jpg

Τηλεοραση εχω μια 3ων μηνων 55 ιντσων 4k, την Samsung UE55HU6900, για την οποια κ πληρωσα σχεδον 1.500 ευρα(μου επιασαν τον κ***??).

Οσον αφορα τα ηχεια τωρα. Πως το σκεφτομαι: χρειαζομαι 6 ηχεια, αρα το καθενα πρεπει να κοστιζει γυρω στις 2.000. 6x2=12 αρα μενουν περιπου 3 χιλιαρικα. Με αλλο 1 χιλιαρικο θα μπορουσα να βρω ενα αξιολογο subwoofer. Και με τα υπολοιπα που μενουν, αγοραζω ενισχυτη και blu ray player.

Τα ηχεια πρεπει να ειναι standing, απο εκεινα τα ορθια τα μεγαλα αφου θα τα βαλω στο πατωμα. Το κεντρικο θα μπει σε ενα ραφακι κατω απο την τηλεοραση, ειναι αρκετα ευρυχωρο, δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα.
Το subwoofer λογικα παει καπου διπλα απο την τηλεοραση, ειτε δεξια η αριστερα.
Ο ενισχυτης τωρα δεν εχω ιδεα που θα μπει. Το επιπλο της tv εχει αρκετα ραφια, ομως με ολα αυτα που θα συνδεονται στον ενισχυτη δεν νομιζω να χωραει. Θα μπορουσα να αγορασω ενα μικρο τραπεζακι και να το βαλω διπλα στην τηλεοραση.
Επισης, μη ξεχναμε το blu ray player. Δεν εχω κανενα αρα θα πρεπει να μου προτεινετε. Απ'οτι καταλαβαινω, πρεπει να εχει hdmi (dts hd ma, dolby truehd, dolby digital plus και τα σχετικα).

Αυτα. Οποιος μπορεσει και μου προτεινει τι να αγορασω θα του κανω ταμα :D

Θα εκτιμουσα και να μου λεγατε τι χρειαζομαι για τις συνδεσεις, πανω κατω.

Ευχαριστω εκ των προταιρων.

Re: Αγορα ολοκληρωμενου συστηματος 7.1

Καλώς ήλθες στο φόρουμ. Οπως καταλαβαίνεις, το ποσό που σκέφτεσαι να δαπανήσεις είναι αρκετά μεγάλο. Το σύστημα θα παίζει και μουσική και ταινίες σωστά; ή μόνο ταινίες;

@FragoulisNaval Το ποσο οντως ειναι μεγαλο για μενα, και πιστευω και για πολλους αλλους, ομως εχω σχεδον 2 χρονια που προσπαθω να το συγκεντρωσω μονο και μονο για αυτο το σκοπο. Απο πιο παλια, ειχα για ποσα χρονια μονο ενα stereo πακετακι με των 50W. Αργοτερα, οταν πηρα ενα 5.1 htib, μου φανηκε απιστευτο. Και καπως ετσι κολλησα με τον ηχο.

Το συστημα θα παιζει ταινιες και μουσικη. Οι ταινιες ειναι σχεδον αποκλειστικα bluray σε δισκους(οταν δεις μια φορα ενα καλο bluray δεν ξαναπας πισω σε divx και τετοια). Τα τραγουδια προσπαθω να τα βρισκω σε μορφη flac, πολλα ομως ειναι και mp3.

@stavroslam Ναι, μου περασε η ιδεα για προτζεκτορα(αν λες αυτο), αλλα δεν νομιζω πως μου χρειαζεται. Δεν υπαρχει και τεραστια αποσταση μεταξυ τηλεορασης-καναπε, αλλα και παλι δεν βολευει στο σαλονι.

Home cinema χωρίς βίντεοπροβολεα δεν νοείται.
το πόσο ειναι αρκετά καλο για να κανεις αυτό που θες .
αποψη μου ειναι οτι πρέπει να μοιρασεις το πόσο σε ήχο περιπου 10000 και τα αλλα σε εικόνα .
Με ένα καλο πανί και βίντεοπροβολεα ξεκινάς με γκολ απο τα αποδυτήρια ...
το θεμα του ήχου ειναι καθαρα υποκειμενικό ενώ της εικόνας καθοριστικό .

Last edited:

αφού μιλάμε για home cinema και οχι σύστημα ακρόασης μουσικής, τοτε ειναι παράλογο να ξοδέψεις τα 13.000 για ηχο και τα 2 για ενισχυτή/bluray.
Με αυτό το budget φτιάχνεις αξιόλογο σύστημα με projector.

Στην θέση σου δεν θα έδινα πανω απο 7-8 για ηχεία. Τα υπόλοιπα θα τα έκανα προβολέα - πανί, ενισχυτή και πηγή.

Κατα τη γνώμη μου δε σου χρειάζεται να είναι όλα τα ηχεία ίδια (δαπέδου). Τα περιφερειακά ηχεία μπορείς άνετα να είναι βάσης μιας και τα χρειάζεσαι για τα εφέ και να εξοικονομησεις χρήματα που θα μπορείς να δώσεις για τα εμπρός ηχεία που θα είναι τα κύρια καθώς και τον ενισχυτή που χρειάζεσαι κάτι ποιοτικό και δυνατό γιατί ο χώρος σου είναι μεγάλος. Επίσης σε αυτό το budget χρημάτων εννοείται ότι πρέπει να σκεφτείς προτζέκτορα.

Συγνωμη ρε παιδια(ετοιμαστε για πιθανως κολοσσιαια βλακεια), αλλα η τηλεοραση δεν δινει καλυτερη ποιοτητα εικονας απο εναν προτζεκτορα? Στην τηλεοραση βλεπεις απευθειας απο τα pixel της ενω με τον προτζεκτορα βλεπεις ενα φως(χρωματα, βαθος μαυρου, φωτεινοτητα, κτλ, ολα αυτα δεν εξασθενουν με εναν προτζεκτορα?). Στο κατω κατω, πηρα 4k σαν κατι "future-proof", και τωρα μου λετε πως ο βιντεοπροβολεας ειναι καλυτερος?

@FragoulisNaval Σε ευχαριστω πολυ για αυτα. Εχω μια ερωτηση, ανεφερες εναν προ ενισχυτη, τι ακριβως ειναι αυτο? Θα χρειαστω δυο ενισχυτες η κατι τετοιο, επειδη τα ηχεια ειναι μεγαλα?

@makis1973 Φιλε Μακη, συμφωνω πως η ποιοτητα της εικονας ειναι καθοριστικο στοιχειο στις ταινιες. Αλλα πιστευω χωρις καταλληλο ηχο, και την καλυτερη εικονα να εχεις δε λεει.

Ο προενισχυτής είναι αυτή η συσκευή που θα πάρει τον ήχο από το blue ray player, θα τον αναλύσει, θα τον κατανέμει στο κάθε κανάλι και θα τον ενισχύσει τόσο, ώστε να το πάρει το σήμα ο τελικός ενισχυτής . Ο τελικός ενισχυτης είναι αυτός που θα δίνει τις εντάσεις που θές. Είναι σε ξεχωριστά κομμάτια διότι έτσι αποδιδει καλύτερα το κάθε κομμάτι. Βέβαια, υπάρχουν και άλλα ηχεία που μπορείς να πάρεις με αυτά τα χρήματα και επιβάλλεται να ακούσεις όσο πιο πολλά μπορείς πριν αποφασίσεις.

http://www.dynaudio.com/int/home_loudspeaker_systems/focus/focus.php
http://gr.charioworld.com/constellation.html

Ενας άλλος συνδιασμός :
http://www.sonusfaber.com/en-us/product/venere-2-5
1 από αυτό
1 από αυτό
http://www.sonusfaber.com/en-us/product/venere-2-0

Δεν υπάρχει τηλεόραση που να δείχνει καλύτερα απο βίντεοπροβολεα .
Μπορεί να εχει μεγαλύτερη ευκολία χρήσης αλλα τίποτα άλλο.
Θα σου πρότεινα να πας σε ένα κατάστημα για παράδειγμα στην avart που ειναι απέναντι απο το Athens metro mall στον Άγιο Δημήτριο ,
Να ζητήσεις τον κύριο Παχη Νίκο που ειναι ένα απο τα πιο τίμια παιδιά του χώρου να του πεις τι θέλεις με μικρότερο μπατζετ απο αυτό που διαθέτεις πραγματικά πχ 10000 για πακέτο εικόνα και ήχου , και θα ξεχάσεις όλα αυτά περί τιβι κλπ.
Μετά είμαι σίγουρος οτι τα αλλα πέντε θα τα δώσεις μόνο για την εικόνα ...

Eh? Απο ποτε έγινε αυτό, ποιο προβολι και σε ποιο πανί θα συναγωνιστεί μια τηλεοραση?? Εντάξει είπαμε καλες οι ίντσες αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας :-)

Οσο για το τι σου προτείνω εγω θα ήταν ο Yamaha προενισχυτης 5000 κόστος αγοράς 2570 , oppo 103d κόστος αγοράς 830 , jvc 350 προβολεας κόστος αγοράς περίπου 3000 euros.
Σύνολο περίπου 6500 χωρίς οθόνη .
Το θεμα οθόνης ειναι καθαρα υποκειμενικό .
Απο 500 ευρω μέχρι 10δες χιλιάδες ευρω .
Σου μένει ο τελικός μαζι με τα ηχεία που μπορείς να τον γλίτωσεις εαν ειναι ενεργά .
Τροφή για σκέψη σου δίνω ....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eh? Απο ποτε έγινε αυτό, ποιο προβολι και σε ποιο πανί θα συναγωνιστεί μια τηλεοραση?? Εντάξει είπαμε καλες οι ίντσες αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας :-)

Ελπιζω να κανεις πλάκα ,έτσι ???
Φέρε οποία τηλεόραση θες να την βάλουμε δίπλα στο σύστημα μου με οποία πηγή θες .
Εαν μιλάς σοβαρά ...

Φέρε οποία τηλεόραση θες να την βάλουμε δίπλα στο σύστημα μου με οποία πηγή θες .
Εαν μιλάς σοβαρά ...

οχι οχι δεν κάνω καθόλου πλακα. Εχω δει πολλά προβόλια ,απο low μέχρι high end, αλλα ποτέ μου προβολέα να φτάνει εστω και στο παραμικρό το contrast, την φωτεινότητα και τα χρώματα μιας τηλεόρασης.
Μονο και μονο οι αντανακλάσεις του χώρου θα σκίσουν το μαύρο και θα θολώσουν την εικόνα. Νομιζω ομως, συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, δεν εχει νοημα.

Εαν μιλάς σοβαρά ...

Εντάξει δεν είναι απαραίτητο να τις βάλετε κάτω και να τις μετρήσετε κιόλας.. Αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα ποιο προβολικό έχεις?

Και τώρα πίσω στο θέμα μας.
Φίλε μου δεν ξέρω τι προσδοκίες έχεις σε σχέση με τα λεφτά που προτίθεσαι να διαθέσεις αλλά τα πράγματα σε αυτό το χόμπι είναι κάπως πιο περίπλοκα και σύνθετα από ότι φαντάζεσαι.
Πριν αγοράσεις στα τυφλά με μόνο κριτήριο την τιμή πώλησης δώσε μια βόλτα στα μαγαζιά άκουσε σύγκρινε σε διαφορές κατηγορίες τιμών και αποφάσισε σιγά σιγά με την ησυχία σου. Να έχεις υπόψη ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν κατευθείαν στο 4K και να ψάχνεις καινούρια μηχανήματα συμβατά προς αυτή την κατεύθυνση. Αν και ακόμα τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και άμα σου μπει το μικρόβιο σε 3-4 χρόνια σε βλέπω πάλι να ψάχνεις για αναβάθμιση..

οχι οχι δεν κάνω καθόλου πλακα. Εχω δει πολλά προβόλια ,απο low μέχρι high end, αλλα ποτέ μου προβολέα να φτάνει εστω και στο παραμικρό το contrast, την φωτεινότητα και τα χρώματα μιας τηλεόρασης.

Οκ, οπότε σε βγάζει ο δρόμος σου στο περιστέρι χτυπά τηλ στο ............... να βρεθούμε να μου πεις την γνώμη σου για το συστηματακι μου .
Εαν μπορείς θα φέρεις οτι υλικό σε βολεύει αλλιώς διαλέγεις απο αυτά που έχω εγω .

Εντάξει δεν είναι απαραίτητο να τις βάλετε κάτω και να τις μετρήσετε κιόλας.. Αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα ποιο προβολικό έχεις?

Και τώρα πίσω στο θέμα μας.
Φίλε μου δεν ξέρω τι προσδοκίες έχεις σε σχέση με τα λεφτά που προτίθεσαι να διαθέσεις αλλά τα πράγματα σε αυτό το χόμπι είναι κάπως πιο περίπλοκα και σύνθετα από ότι φαντάζεσαι.
Πριν αγοράσεις στα τυφλά με μόνο κριτήριο την τιμή πώλησης δώσε μια βόλτα στα μαγαζιά άκουσε σύγκρινε σε διαφορές κατηγορίες τιμών και αποφάσισε σιγά σιγά με την ησυχία σου. Να έχεις υπόψη ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν κατευθείαν στο 4K και να ψάχνεις καινούρια μηχανήματα συμβατά προς αυτή την κατεύθυνση. Αν και ακόμα τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και άμα σου μπει το μικρόβιο σε 3-4 χρόνια σε βλέπω πάλι να ψάχνεις για αναβάθμιση..

Sony 95 με lumagen .

Ειναι πολυ νωρίς για 4k ακόμα . Γι αυτό πρότεινα τον jvc που ειναι τίμιος και εχει εύκολη μετάπώληση εαν του μπει το μικρόβιο .
Οσο για τα υπόλοιπα συμφωνώ άπολυτα εκτός απο το μέτρημα που είπες .

Απο περιέργεια τα προβολικα που είδες ήταν καλιμπραρισμενα ?? και σε τι ιντσες έπαιζαν ?

Last edited by a moderator:

Με συγχωρείτε, αλλά το νήμα δεν είναι TV vs Projector. Καλώς ή κακώς την επιλογή του την έκανε και πήρε τηλεόραση.

Ο φίλος μας ηχεία θέλει και ζητάει την γνώμη μας. Και το ποσό είναι μεγάλο. Σε αυτό να τον βοηθήσουμε

Με συγχωρείτε, αλλά το νήμα δεν είναι TV vs Projector. Καλώς ή κακώς την επιλογή του την έκανε και πήρε τηλεόραση.

Ο φίλος μας ηχεία θέλει και ζητάει την γνώμη μας. Και το ποσό είναι μεγάλο. Σε αυτό να τον βοηθήσουμε
Ε μα καλα τα λενε ομως. Σε ολοκληρη αλανα με τα sonus faber, τον anthem και την 55αρα θσ ειναι; στα "τρια μετρα" θεση ακροασης;
Το μεγεθος της εμπειριας τελικα καθοριζεται απο το μικροτερο μεγεθος μεταξυ ηχου και εικονας.
Love and marriage ενα πραμα

κοιτα, την γνωμη μας οφείλουμε να την πούμε...κρίμα σε τέτοιο setup να μείνεις με μια 50αρα lcd... θέλει ιντσες το home theater!

Βρε συμφωνώ μαζί σας. Ένα ένα όμως τα πράγματα. Ας ολοκληρώσουμε το θέμα του ήχου και αργότερα, όταν εδραιωθεί και το 4κ και έρθει ο φίλος μας σε καμια συνάντηση προβολακιδων θα του κολλήσει το μικρόβιο