Αγορά οθόνης LCD 32" προτάσεις

Αγαπητοι φίλοι γειά χαρά. Διάβασα με προσοχή και ομολογώ ότι έχω χαθεί. Εμένα με ενδιαφέρει πολύ να βλέπω tv και λιγότερο dvd και για σύνδεση υπολογιστή δεν το βλέπω. Τώρα έχω πρόβλημα με το 16:9 γιατί ότι βλέπω ήθα είναι παραμορφωμένο ή θα λείπει εικόνα. Γυρνώντας στα μαγαζιά είδα μερίκές τηλεοράσεις που δεν είναι καθαρές 16:9 και μου είπαν ότι είναι 14:9. Δηλαδή πλησιάζουν στο 4:3 που εκπέμπουν οι σταθμοί. Βαρέθηκα και την καραμέλα ότι όλοι οι σταθμοί θα γυρίσουν σε 16:9. Το ακούω από το 2003 και αγόρασα μια Sony crt 16:9 και είναι απαράδεκτη. Μάλιστα την έκανα δώρο σε ένα φίλο και δεν την έχει ευχαριστηθεί καθόλου. Ενδιαφέρομαι λοιπόν για μια 32αρα και νομίζω ότι θα μπορούσα να δώσω μέχρι 1300 ευρώ. Εαν έχει κανεις καμιά πρόταση θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστω προκαταβολικά.

Δεν καταλαβα καλα τι εννοεις φιλε demos_dem. Σε ενοχλει απο οτι λες να τους βλεπεις παραμορφωμενους, αφου το καδρο των καινουριων τηλεορασεων ειναι 16:9 ενω τα τηλεοπτικα καναλια προβαλλουν σε 4:3. Τοτε γιατι δεν παιρνεις μια CRT να κανεις τη δουλεια σου προς το παρον και να γλιτωσεις και καμποσα λεφτα? :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Αγορά οθόνης LCD 32" προτάσεις

Τηλεορασεις 14:9 δεν υπαρχουν απλως με το smart mode που εχουν ολες οι τηλεορασεις προσαρμοζουν την εικονα οσο καλυτερα μπορουν κοβοντας ενα μικρο τμημα της εικονας πανω και κατω. Εγω πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα συνηθειας καθως αν συνηθησει καποιος τις widescreen τηλεορασεις του φαινονται απειρως καλυτερες απο τις "αρχαιες" 4:3.

Επισης αν δεις DVD σε 4:3 τοτε χανεις πανω απο το 40% της εικονας πραγμα απαραδεκτο για εμενα.

Λοιπόν μετά από αρκετό διάβασμα και μια πρόχειρη βόλτα στα μαγαζιά κατέληξα να σκέφτομαι μεταξύ της sony kdl32s2010 την LG 32LC2R την SAMSUNG LE32R71B. Επίσης μου μίλησαν με πολύ καλά λόγια για την sharp LC32BV8E. Ολες κυμαίνονται μεταξύ 1100 και 1300 ευρώ κάπου εκεί είναι και τα χρήματα που θέλω να δώσω. Με ενδιαφέρει και ο ψηφιακός δέκτης και το picture in picture. Κοιτώντας και το HITECH λέει καλά λόγια για τις PANASONIC. Θαθελα καμμιά γνώμη για βοήθεια.

Φιλε demos_dem, να κανω μια παρενθεση. Αν θελεις να εχει οπωσδηποτε ψηφιακο δεκτη, τοτε η Samsung που αναφερεις δεν εχει. Τα αντιστοιχα μοντελα της Samsung που εχουν ψηφιακο δεκτη ειναι τα R73,R74.
Προσωπικα δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι αλλες γνωμες. Αφου σου αρεσουν αυτες, οι οποιες ειναι ολες καλες τηλεορασεις, πρεπει να αποφασισεις μονος σου με τα δικα σου ματια. Για τη Sharp μονο δεν εχω να κανω κανενα σχολιο, πολυ απλα επειδη δεν ετυχε να την δω ποτε απο κοντα. Οι αλλες ολες που αναφερεις ειναι παρα πολυ καλες. Αν ξεκινησουν τωρα οι προτασεις, ο καθενας θα λεει τη δικη του γνωμη ;)
Προχωρα ακαθεκτος θα σε συμβουλευα και παρε αυτη που σου αρεσει εσενα περισσοτερο.
-bye-

Ευχαριστώ για την απαντηση φίλε. Μάλλον σημερα θα πάω για αγορά και τα λέμε.

demos_dem: Σε καλωσορίζω κι εγώ με την σειρά μου στο AVClub, τελικά αγόρασες την τηλεόραση και άν ναί ποιά και σε τι τιμή?

Λοιπόν τελικά την αγόρασα. Πήρα την sony KDL 32S2010. Τιμή 1180 από την ηλεκτρονική αθηνων. Μολις που την έχω ξεσυσκευάσει και την έβαλα να βρεί τα κανάλια μόνη της. Σε πρώτη εντύπωση καλή μου φαίνεται θα δούμε και στο μέλλον. Ευχαριστώ όλους που γράφουν εδώ καθως και τα παιδιά που απάντησαν στις ερωτήσεις. Με βοήθησαν να καταλάβω τι γίνεται και να αποφασίσω τι θα κάνω.

Λοιπον κυριοι,

Υστερα απο περιπου 1 μηνα αγορας τση Samsung R71,μπορω να πω οτι για μια αγορα τετοιας οθονης,ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ και το λεω αυτο διοτι ουτε το σημα των καναλιων φτανει τις δυνατοτητες μιας τετοιας οθονης,αλλα ουτε και η ποιοτητα των DVD ακομα ειναι εκει που θα πρεπε.Οποτε και περιμενουμε τα HD DVD,οχι για να δουμε διαφορες ξαναλεω ,αλλα για να δουμε τις δυνατοτητες της οθονης.
Προσωπικα γνωμη μου ειναι, αν κανεις δεν βιαζεται ,να περιμενει να πεσουν οι τιμες,διοτι πεφτουν απιστευτα γρηγορα.Παντως σε συνδεση με το pc, to paixnidi Mafia ειναι γ@@το.Εκει οντως η οθονη δινει ρεστα,πιστευω ομως οτι στα λεφτα αυτα,ολες οι οθονες,πανω κατω ειναι το ιδιο,οποτε μην κουραζεστε και πολυ για μια αγορα σε αυτα τα λεφτα.
Παντα εκφραζω την ελαχιστη εμπειρια μου, με σεβασμο στους ποιο εμπειρους εδω μεσα,οποτε αν κατι δεν ισχυει απο τα παραπανω,παρακαλω να διορθωθει.