Αγορά οθόνης led 23'-27'

PurpleNinja

New member
2 August 2011
49
καλησπέρα,
ψάχνω μια οθόνη στα 300e+600euro με τα εξής χαρακτηριστικά
Wide,
TN or IPS Panel,
Full HD 1080p
Led/ το μαύρο και το άσπρο να είναι σωστό κτλ.
Συνδεσιμότητα min: VGA, DVI, HDMI, +max: Displayport
Χρόνος απόκρισης κάτω από 5 m,
Αντίθεση από 5000000:1 και πάνω
Φωτεινότητα 300cd/m2 και πάνω
Pixel Pitch 0,28 (εδώ έχω μπερδευτεί, πρέπει να είναι μεγαλο η μικρο το Pixel Pitch?!)

κατάλληλη για ώρες εργασιών πάνω από ένα pc για ιντερνετ, εφαρμογές γραφείου, web design μέχρι για διασκέδαση παιχνίδια, ταινίες κτλ. μια οθόνη που να σου δίνει καλά αποτελέσματα σε όλα.Υπάρχει κάτι αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά?

Επίσης έχω κάρτα γραφικών μια GeForce 6600 GT χρειάζεται να κάνω αναβάθμιση για να έχω τα σωστά αποτελέσματα με την καινούργια οθόνη?! (η οθονη που έχω τώρα είναι 19' crt iiyama hm903dt a)

Να σου πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω ποιο ακριβώς είναι το budget σου (300e+600euro ??) αλλά θα σου πρότεινα να χτυπήσεις μια τέτοια και να ξεμπερδεύεις. Είναι σε τιμή χώμα για οθόνη με IPS panel.. Διαφορετικά ανεβαίνεις πολύ απότομα.

Όσο για τις προδιαγραφές σου, μην τρελαίνεσαι.. Τα 8ms που βγάζει η Dell είναι μια χαρά, και η τεχνολογία LED-LCD δεν προσφέρει απαραίτητα πιο πιστή εικόνα σε σχέση με την CCFL-LCD.

Όσο για τα νούμερα του contrast, αυτά που διαβάζεις για 5.000.000:1 είναι απλά παπάτζες (a.k.a.: Dynamic Contrast). Τα περισσότερα panels έχουν πραγματικό contrast ~ 1000:1.

To pixel pitch ουσιαστικά καθορίζεται από την φυσική ανάλυση της οθόνης και από την διαγώνιό της. Δεν σε ενδιαφέρει το νούμερο. Είχε νόημα μια φορά και έναν καιρό στις CRT οθόνες.

Απάντηση: Re: Αγορά οθόνης led 23'-27'

Να σου πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω ποιο ακριβώς είναι το budget σου (300e+600euro ??) αλλά θα σου πρότεινα να χτυπήσεις μια τέτοια και να ξεμπερδεύεις. Είναι σε τιμή χώμα για οθόνη με IPS panel.. Διαφορετικά ανεβαίνεις πολύ απότομα.

Όσο για τις προδιαγραφές σου, μην τρελαίνεσαι.. Τα 8ms που βγάζει η Dell είναι μια χαρά, και η τεχνολογία LED-LCD δεν προσφέρει απαραίτητα πιο πιστή εικόνα σε σχέση με την CCFL-LCD.

Όσο για τα νούμερα του contrast, αυτά που διαβάζεις για 5.000.000:1 είναι απλά παπάτζες (a.k.a.: Dynamic Contrast). Τα περισσότερα panels έχουν πραγματικό contrast ~ 1000:1.

To pixel pitch ουσιαστικά καθορίζεται από την φυσική ανάλυση της οθόνης και από την διαγώνιό της. Δεν σε ενδιαφέρει το νούμερο. Είχε νόημα μια φορά και έναν καιρό στις CRT οθόνες.
καταλαθος πάτησα το "+" αντί το "-"

δεν έχει hd όμως και προβληματίζομαι.. ναι για το contrast έχεις δίκιο ειναι το typical (1000:1-1200:1) και το dinamic (εχω δει και 30.000.000:1)
όπως και με τα ms που είναι gtg αυτά που μας παρουσιάζουν

Επίσης έχω ακούσει ότι το pixel size παίζει ρόλο για τα γράμματα κυρίως όταν κάποιος την χρησιμοποιείσε προγραμματισμό κτλ..

Re: Απάντηση: Re: Αγορά οθόνης led 23'-27'

καταλαθος πάτησα το "+" αντί το "-"

δεν έχει hd όμως και προβληματίζομαι.. ναι για το contrast έχεις δίκιο ειναι το typical (1000:1-1200:1) και το dinamic (εχω δει και 30.000.000:1)
όπως και με τα ms που είναι gtg αυτά που μας παρουσιάζουν

Τι εννοείς δεν έχει HD? Την τυπική HD ανάλυση έχει.. 1920 x 1080.

Και από θύρες άψογη είναι.. μέχρι και DisplayPort έχει.

Re: Απάντηση: Αγορά οθόνης led 23'-27'

Επίσης έχω ακούσει ότι το pixel size παίζει ρόλο για τα γράμματα κυρίως όταν κάποιος την χρησιμοποιείσε προγραμματισμό κτλ..

Το pixel size επίσης εξαρτάται από την ανάλυση σε συνάρτηση με το μέγεθος (ίντσες). Για τα δικά μου μάτια η ανάλυση 1920 x 1080 στις 23 ίντσες είναι μια χαρά.

Σε περισσότερες ίντσες θα ήθελα μεγαλύτερη ανάλυση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά οθόνης led 23'-27'

Τι εννοείς δεν έχει HD? Την τυπική HD ανάλυση έχει.. 1920 x 1080.

Και από θύρες άψογη είναι.. μέχρι και DisplayPort έχει.
ένταξη με την ανάλυση άλλα δεν θα έπρεπε να έχει μια θήρα hdmi πως θα υποστήριζε το hd γιατί δεν βλέπω στα χαρακτηριστικά του που μου έδωσες να λέει πουθενά full hd.
δεν αντιλέγω δεν έχω δει άλλη με τέτοια χαρακτηριστικά, τόσο φτηνή και με ips panel κιόλας (είναι παλιό μοντέλο και έχει τέτοια τιμή?).

ένταξη με την ανάλυση άλλα δεν θα έπρεπε να έχει μια θήρα hdmi πως θα υποστήριζε το hd γιατί δεν βλέπω στα χαρακτηριστικά του που μου έδωσες να λέει πουθενά full hd.
δεν αντιλέγω δεν έχω δει άλλη με τέτοια χαρακτηριστικά, τόσο φτηνή και με ips panel κιόλας (είναι παλιό μοντέλο και έχει τέτοια τιμή?).

Όλες οι οθόνες με ανάλυση 1920 x 1080 είναι εξ ορισμού "full HD" (sic).

Αυτή την ανάλυση την υποστηρίζει από οποιαδήποτε είσοδό της, συμπεριλαμβανομένης και της DVI, η οποία με έναν αντάπτορα των 5 μετατρέπεται σε HDMI (μιλάμε για ακριβώς ίδια σήματα).

Δεν ξέρω αν είναι παλιό μοντέλο. Ίσως και να είναι.. Περισσότερα ξέρει ο vadergr, που αν θυμάμαι καλά έχει πάρει μια τέτοια..

http://www.e-shop.gr/search_per.pht...%C7&filter-2563=1&filter-2581=1&filter-2586=1

Βασικα το full hd ειναι το 1080.... Μονο σε TV θα το δεις και οχι σε οθονες PC. Εξαιρεση η philips που το χρησιμοποιει καθαρα και μονο απο μαρκετινκ

Βασικά την φράση "full HD" θα τη δεις μόνο σε μαρκετίστικα έντυπα.. Κανένας σοβαρός κατασκευαστής δεν την χρησιμοποιεί πια, μιας και ποτέ δεν ήταν ακριβής (επίσημα δεν υπάρχει τέτοιο πρότυπο).

Δεν είναι τόσο παλιό (αν θυμάμαι καλά, την τσίμπησα πέρσι στα 230. Όταν είχε πρωτοβγεί έπαιζε στα 240). Το hdmi δεν πρέπει να σε ανησυχεί, μια χαρά κλειδώνει και το dvi στα 1080. Η οθόνη σε σχέση με τα χρήματα που ζητάει είναι για να την αγοράσεις....χθες!!

Όλες οι οθόνες με ανάλυση 1920 x 1080 είναι εξ ορισμού "full HD" (sic).

Αυτή την ανάλυση την υποστηρίζει από οποιαδήποτε είσοδό της, συμπεριλαμβανομένης και της DVI, η οποία με έναν αντάπτορα των 5 μετατρέπεται σε HDMI (μιλάμε για ακριβώς ίδια σήματα).

Δεν ξέρω αν είναι παλιό μοντέλο. Ίσως και να είναι.. Περισσότερα ξέρει ο vadergr, που αν θυμάμαι καλά έχει πάρει μια τέτοια..
ναι έψαξα νωρίτερα και είδα περί hdmi και dvi ίδιο ψηφιακό σήμα για την εικόνα αλλά άμα θέλει κάποιος και ήχο τότε πρέπει να έχει hdmi έξοδο δεν του κάνει η μετατροπή από dvi σε hdmi + με dvi μέχρι 5 μετρά καλώδιο για καλό σήμα ενώ με hdmi μέχρι 25 μετρά

Δεν είναι τόσο παλιό (αν θυμάμαι καλά, την τσίμπησα πέρσι στα 230. Όταν είχε πρωτοβγεί έπαιζε στα 240). Το hdmi δεν πρέπει να σε ανησυχεί, μια χαρά κλειδώνει και το dvi στα 1080. Η οθόνη σε σχέση με τα χρήματα που ζητάει είναι για να την αγοράσεις....χθες!!
240 η αρχική του τιμή για ips panel?! κάτι δεν μου πάει καλά δεν ξέρω μου φαίνεται πολύ περίεργο νομίζω επειδή είναι 16:9 και του resp. time(8ms) έχει τόσο χαμηλή τιμή ..

Νομίζω ότι μπερδεύτηκες με τις τηλεοράσεις.

Σε οθόνη pc μόνο εικόνα θα στείλεις για αυτό και η σύνδεση DVI.
τότε γιατί έχουν οι οθόνες εισόδους hdmi? ούτε οι τηλεοράσεις έχουν ηχεία

Μια οθόνη χωρίς ηχεία και να πάρει τον ήχο δεν θα έχει τι να τον κάνει. Και με HDMI να την συνδέσεις με το pc σου αναγκαστικά θα πρέπει τον ήχο να τον στείλεις με κάποιο άλλο καλώδιο από την κάρτα ήχου του pc σε ηχεία ή σε κάποιον ενισχυτή κλπ.

Οι τηλεοράσεις φυσικά και έχουν ηχεία.

240 η αρχική του τιμή για ips panel?! κάτι δεν μου πάει καλά δεν ξέρω μου φαίνεται πολύ περίεργο νομίζω επειδή είναι 16:9 και του resp. time(8ms) έχει τόσο χαμηλή τιμή ..

Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο. Ήταν η εποχή που αποφάσισαν οι εταιρείες να κυκλοφορήσουν στην αγορά καλύτερα πάνελς σε προσιτές τιμές. Την ίδια εποχή είχε κυκλοφορήσει και το 2380 της Samsung με panel c-pva, το οποίο ήταν αξιοπρεπέστατο και ''έπαιζε'' πάνω-κάτω στο διακοσάρι. Το μόνο κακό που έχει η Dell 2311 είναι ότι δεν κλειδώνει πουθενά αλλού πλην των 60Hz σε ψηφιακή σύνδεση (dvi).

Μια οθόνη χωρίς ηχεία και να πάρει τον ήχο δεν θα έχει τι να τον κάνει. Και με HDMI να την συνδέσεις με το pc σου αναγκαστικά θα πρέπει τον ήχο να τον στείλεις με κάποιο άλλο καλώδιο από την κάρτα ήχου του pc σε ηχεία ή σε κάποιον ενισχυτή κλπ.

Οι τηλεοράσεις φυσικά και έχουν ηχεία.
ένταξη έχουν άλλα δεν νομίζω ότι μπορούν να υποστηρίξουν αξιόπιστα ψηφιακό ήχο , όπως ένα έχεις ξεχωριστό ηχοσυστημα πιο εξειδικευμένο για τέτοιους σκοπούς

Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο. Ήταν η εποχή που αποφάσισαν οι εταιρείες να κυκλοφορήσουν στην αγορά καλύτερα πάνελς σε προσιτές τιμές. Την ίδια εποχή είχε κυκλοφορήσει και το 2380 της Samsung με panel c-pva, το οποίο ήταν αξιοπρεπέστατο και ''έπαιζε'' πάνω-κάτω στο διακοσάρι. Το μόνο κακό που έχει η Dell 2311 είναι ότι δεν κλειδώνει πουθενά αλλού πλην των 60Hz σε ψηφιακή σύνδεση (dvi).
όποτε μια νέου τύπου οθόνη, πρέπει να κοιτάς και στα πόσα Hz είναι σε dvi δηλαδή καλό είναι να είναι στα 100Hz όπως είναι και h crt που έχω?

όποτε μια νέου τύπου οθόνη, πρέπει να κοιτάς και στα πόσα Hz είναι σε dvi δηλαδή καλό είναι να είναι στα 100Hz όπως είναι και h crt που έχω?

Δεν πρέπει να υπάρχει LCD μόνιτορ που να κλειδώνει στα 100Hz. To 99,99% αυτών δέχονται, όμως, σήμα 60Hz.