- 2 August 2011
- 49
έχω προβληματιστεί πολύ με το που θα καταλήξω, ξέρει κανείς κανένα κατάστημα της προκοπής στην Αθήνα που να έχει ποικιλία από οθόνες να πάω να δω live οθόνες?
δεν είναι θεωρητική, τρώω πάνω από 10 ώρες πάνω από το Pc πολλές φορές φτιάχνοντας sites και κώδικες οπότε θέλω κάτι καλό για τα μάτια μου να βλέπω σωστές γραμματοσειρές και όσο γίνεται λεπτομέρειες σε γραφικά/φωτογραφίες και λίγο για video editing (έχω φάει τα μάτια μου από το 2009 με την 19' crt iiyama hm903dt a από την ακτινοβολία + ότι είδα διαφορά σε φωτεινότητα με άλλη οθόνη που δοκίμασα).ακουσε σε με λίγο προσεχτικά, αφού δεν έχει καμιά πρακτική απαίτηση για να κάνεις τις δουλειές σου αλλά μόνο κάποια θεωρητικά (ανούσια) χαρακτηριστικά
πάρε την οθόνη που σου έιπαν (dell 2311).
Η τιμή είναι χώμα ...πιο φθηνός πεθαίνεις.
1.Dell UltraSharp U2410Ποια η γνώμη σας γι αυτά τα μοντέλα?
1.Dell UltraSharp U2412M
2.HP ZR24w
3.Asus PA246Q
2311 σε σχέση με την ΗΡ ΖΡ24w υπερτερεί η πρώτη στο respond time εάν διάβασα καλά αλλά έχει μεγαλύτερη ανάλυση και λίγο καλύτερα χρώματα η δεύτερη .Ξεφεύγοντας από την καταπληκτική στην κατηγορία της 2311 που πιθανά να είναι υπέρ αρκετή …
Η ΗΡ ΖΡ24w είναι 16:10 με κάθετη ανάλυση 1200 (αντί 1080 των 16:9) Αυτό θα σε βολέψει πολύ μιας και ασχολείσαι με κώδικα.
Η dell 2412 είναι κάτω των προσδοκιών και ακριβή σε τιμή/απόδοση τουλάχιστο στην τιμή που εμφανίστηκε στην Ελλάδα.
Υπέρβαση ή και υπερβολή ανάλογα πως το βλέπεις είναι η dell 2711 στα 600 κατι που έλεγες![]()
μπα μπροστά στην U2410 με τίποτα..έχει e-ips η 2412Από όσο βλέπω έπεσε η τιμή της dell 2412 τις τελευταίες μέρες οπότε είναι και αυτή μέσα στον προβληματισμό σου![]()
Βασικά μου έχουν σπάσει τα νεύρα, η νέου τύπου οθόνες καμιά 15 διαφορετικές κατηγορίες για το τίποτα..και εγώ θέλω να ξεφορτωθώ την crt για να μην καταστρέφω άλλο τα μάτια μου, εννοείτε ότι το ψάχνω και όσο γινετε με μελλοντικά χαρακτηριστικά που θα μπορώ να τα εκμεταλλευτώ μόλις πάω και στην αναβάθμιση της κάρτας γραφικών και να μην χρειαστώ σύντομα να την αλλάξω την οθόνη.Καλά κάνεις και το μελετάς!
Όπως λέγαμε από μικροί, η οθόνη είναι το περιφερικό που αλλάζεις πιο δύσκολα και σου μένει τα περισσότερα χρόνια… μπροστά στα μάτια σου.
Γενικά η 2311 καλύπτει θα έλεγα το 90% τον χριστών, από εκεί και πάνω θέλει διάβασμα και καλή ανάλυση των απαιτήσεων του καθενός.
Κατά την άποψή μου μιας και μπλέκω και εγώ με κώδικα και logs… προτεραιότητα:
Pixelcount counts
![]()
oh ok, sorry για την χαζή μου ερώτηση (Pixel Count=Resolution) άλλα τόσα χρόνια με crt πότε δεν χρειάστηκε να έχω γνώσεις ιδιαίτερες για τις οθόνες νομίζω τώρα με την νέα οθόνη θα γίνω expertΒασικά αυτό που εννοούσα είναι : όσα περισσότερα Pixel τόσο το καλύτερο κατά την άποψή μου.
Μιας και σε crt είχα 1600χ1200 δυσκολευόμουν να δουλέψω σε 1080p.
Η dell έχει εγγύηση 1 καμένο pixel (αλλά όχι 1 subpixel) εάν θυμάμαι καλά – για την HP δε θυμάμαι καθόλου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.