Αγορά οθόνης υπολογιστή

Sorry αν θα φανώ κυνικός, αλλά τώρα δηλαδή μιλάμε, αν γίνεται αντιληπτή η διαφορά του μισού ms. Σοβαρά τώρα
Να το κάνω νιανιά λοιπόν...
Το θέμα δεν είναι αν είναι αντιληπτή η διαφορά του μισού ms-που δεν είναι-αλλά η κοροιδία του εισαγωγέα.

Να το κάνω νιανιά λοιπόν...
Το θέμα δεν είναι αν είναι αντιληπτή η διαφορά του μισού ms-που δεν είναι-αλλά η κοροιδία του εισαγωγέα.
ΟΚ, απλά νομίζω ότι διαφορά είναι τόσο αμελητέα, που διυλίζουμε τον κώνωπα...
Οι εισαγωγείς γενικά, έχουν άλλα στραβά για να τους κράξουμε.

SOS

Μπας και ξέρετε η UltraWide (21:9) παίζουν το Netflix, Disney+ κτλ. σε Full Screen ή αφήνουν μαύρες μπάρες αριστερά-δεξιά ???

SOS

Μπας και ξέρετε η UltraWide (21:9) παίζουν το Netflix, Disney+ κτλ. σε Full Screen ή αφήνουν μαύρες μπάρες αριστερά-δεξιά ???

Εξαρτάται τι το ταΐζεις. Οι μακρόστενες ταινίες (2.35:1) παίζουν full screen, οι 1.78:1 έχουν μπάρες αριστερά-δεξιά.

• Like
Reactions: airb
Άρα αν όχι όλες η περισσότερες σειρές που είναι 1.78:1 θα έχουν μπάρες αριστερά-δεξιά :confused:

Μάλλον θα πάω σε 16:9 ξανά

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά,

Όπως λέει ο τίτλος ενδιαφέρομαι να αναβαθμίσω το monitor που έχω συνδεδεμένο με το laptop και το ps5 μου.

Αυτό που έχω τώρα είναι το lg ultragear 27gp950p-b το οποίο έχει σχεδόν όλα όσα ζητάω πλήν όμως του ότι είναι μικρή οθόνη...27" και είναι ips και όχι oled.

Τώρα έχω δει το LG Monitor 34" 34GS95QE-B το οποίο είναι 34" και oled επίσης είναι curved κάτι που θα ήθελα να δοκιμάσω.

Η χρήση είναι κυρίως για gaming στο ps5 και καμιά φορά βλέπω netflix ή κάνω δουλειές γραφείου mail, excel κτλπ. Ο στόχος μου είναι η καλύτερη εμπειρία στο gaming...

λέτε αξίζει η αναβάθμιση?

Ζητώ συγνώμη αν το θέμα το άνοιξα σε λάθος κατηγορία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

-----------------

Μεταφορά στην κατηγορία

Ειδικές Κατηγορίες > Windows Platform > Λοιπές συσκευές >
Αγορά οθόνης υπολογιστή

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά,

Όπως λέει ο τίτλος ενδιαφέρομαι να αναβαθμίσω το monitor που έχω συνδεδεμένο με το laptop και το ps5 μου.

Αυτό που έχω τώρα είναι το lg ultragear 27gp950p-b το οποίο έχει σχεδόν όλα όσα ζητάω πλήν όμως του ότι είναι μικρή οθόνη...27" και είναι ips και όχι oled.

Τώρα έχω δει το LG Monitor 34" 34GS95QE-B το οποίο είναι 34" και oled επίσης είναι curved κάτι που θα ήθελα να δοκιμάσω.

Η χρήση είναι κυρίως για gaming στο ps5 και καμιά φορά βλέπω netflix ή κάνω δουλειές γραφείου mail, excel κτλπ. Ο στόχος μου είναι η καλύτερη εμπειρία στο gaming...

λέτε αξίζει η αναβάθμιση?

Ζητώ συγνώμη αν το θέμα το άνοιξα σε λάθος κατηγορία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

-----------------

Μεταφορά στην κατηγορία

Ειδικές Κατηγορίες > Windows Platform > Λοιπές συσκευές >
Αγορά οθόνης υπολογιστή

27"...[rtings.com]...LG 27GP950-B monitor review...https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gp950-b

LCD
IPS panel
Edge LED
vertical local dimming : about 16 zones
3840x2160
flat
160Hz refresh rate
16:9 aspect ratio

34"...[rtings.com]...LG 34GS95QE-B monitor review...https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/34gs95qe-b

RWBG WOLED by LG Display
anti-reflective screen coating : matte
3440x1440 resolution
800R curve
240Hz refresh rate
21:9 aspect ratio

[rtings.com]...LG 27GP950-B vs LG 34GS95QE-B side-by-side comparison...https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/lg-27gp950-b-vs-lg-34gs95qe-b/21825/56054

Last edited:
27"...[rtings.com]...LG 27GP950-B monitor review...https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gp950-b

34"...[rtings.com]...LG 34GS95QE-B monitor review...https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/34gs95qe-b

RWBG WOLED by LG Display
anti-reflective screen coating : matte
3440x1440 resolution
800R curve
240Hz refresh rate
21:9 aspect ratio

[rtings.com]...LG 27GP950-B vs LG 34GS95QE-B side-by-side comparison...https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/lg-27gp950-b-vs-lg-34gs95qe-b/21825/56054
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τα links του συγκριτικού

Δεν άντεξα άλλο με τις γωνίες θέασης ,το περιορισμένο εύρος χρώματος (ούτε το 100% του sRGB δεν κάλυπτε) και την μέτρια αντίθεση με το 24" IPS LCD LG monitor-tv (Flatron M2450D-PZ) που είχα και αγόρασα το παρακάτω RGB QD-OLED monitor για απλή χρήση :

Samsung LS27DG610SUXEN

• Like
Reactions: Λάκης
Δεν άντεξα άλλο με τις γωνίες θέασης ,το περιορισμένο εύρος χρώματος (ούτε το 100% του sRGB δεν κάλυπτε) και την μέτρια αντίθεση με το 24" IPS LCD LG monitor-tv (Flatron M2450D-PZ) που είχα και αγόρασα το παρακάτω RGB QD-OLED monitor για απλή χρήση :

Samsung LS27DG610SUXEN

Μια διόρθωση, το προηγούμενο LG monitor έχει TN panel.

Samsung LS27DG610SUXEN
Καλησπέρα,

Με αφορμή το εύρος χρώματος που αναφέρεις θα μπορούσα να θέσω μια απορία?

Στις ρυθμίσεις της οθόνης είναι προτιμότερο να επιλέγουμε το sRGB mode αν υπάρχει?

Καλησπέρα,

Με αφορμή το εύρος χρώματος που αναφέρεις θα μπορούσα να θέσω μια απορία?

Στις ρυθμίσεις της οθόνης είναι προτιμότερο να επιλέγουμε το sRGB mode αν υπάρχει?

Για περιεχόμενο SDR είναι ζητούμενο να επιλέγεται το mode (Color space) που καλύπτει το sRGB/Rec. 709 στο 100%.

Για περιεχόμενο HDR είναι ζητούμενο να επιλέγεται το mode (Color space) που καλύπτει το DCI-P3 στο 100%.

Τελικά αγόρασες νέα οθόνη;

Για περιεχόμενο SDR είναι ζητούμενο να επιλέγεται το mode (Color space) που καλύπτει το sRGB/Rec. 709 στο 100%.

Για περιεχόμενο HDR είναι ζητούμενο να επιλέγεται το mode (Color space) που καλύπτει το DCI-P3 στο 100%.

Τελικά αγόρασες νέα οθόνη;
Οπότε στο 99% των περιπτώσεων επιλέγουμε το sRGB εκτός από το gaming που και εκεί κάποια παιχνίδια δείχνουν καλύτερα με το HRD on αλλά κάποια όχι. Για παράδειγμα το horizon zero dawn έχει καλό (για εμένα hdr) αλλά το diablo iv όχι.

Δεν αγόρασα ακόμα για 2 λόγους....ακόμα το σκέφτομαι αν αξίζει τα χρήματα η αναβάθμιση...μόνο για την διαφορά του oled...και το κυριότερο...διάβασα ότι οι οθόνες όπως αυτή που κοιτούσα όταν παίζουν περιεχόμενο από netflix για παράδειγμα....βάζουν μαύρα πλαίσια δεξιά και αριστερά καθώς δεν είναι το υλικό φτιαγμένο για αυτές αλλά για τις κλασικές 16:9 Aspect ratio.