αγορά Panasonic BD65;

sran

New member
17 November 2009
30
γεια σας
σκέφτομαι να αγοράσω το νέο Panasonic BD65 αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετος έχω κάποιες απορίες:
1. ο ενισχυτής μου είναι ένας παλιός Yamaha με 5.1 κανάλια. Θα είναι συμβατός αν τον τροφοτήσω με ήχο 7.1 μέσω του optical audio out του player ή πρέπει να αγοράσω και νέο ενισχυτή;
2. μέσω usb θα μπορώ να βλέπω video mpeg2 και mpeg4; ελληνικοί υπότιτλοι srt υποστηρίζονται;

εναλλακτικά, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο που να με καλύπτει στα παραπάνω; (μέχρι 250 ευρώ)

ευχαριστώ

Mέσω της οπτικής εξόδου μεταφέρεται απλός ήχος AC3 και dts 5.1 καναλιών. Για μη απωλεστικό ήχο 7.1 καναλιών Dolby TrueHD και dts HD-MA χρειάζεσαι απαραίτητα νέο ενισχυτή ή player με 7.1 αναλογικές εξόδους όπως το BD-85 (το BD-65 δεν διαθέτει τέτοιες). Κι αυτό βέβαια εφόσον ο ενισχυτής σου διαθέτει πολυκάναλες αναλογικές εισόδους (multichannel in).

Η θύρα usb είναι για αναπαραγωγή mp3, jpeg και DivX. Για υπότιτλους δεν ξέρουμε ακόμη. Θα πρέπει να περιμένουμε τις αναφορές των πρώτων κατόχων.

δηλαδή μέσω της οπτικής εξόδου δε θα έχω καθόλου ήχο στο Yamaha από δισκάκια BD; ή θα έχω ήχο αλλά θα είναι 5.1 αντί για 7.1; ή θα έχω ήχο μόνο από δισκάκια BD που έχουν και μπάντα 5.1 εκτός από 7.1;

τι από τα παραπάνω ισχύει;

MPEG2 ( ΑVCHD και JPEG) μπορει να παίξει (όπως και το Panasonic BD60 που έχω ) από την κάρτα SD.
Από την θύρα usb ,όπως πολύ σωστά γράφει ο kblachos, παίζει MP3, JPEG και DivX.

Σαν κάτοχος ενός BD65 θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι δεν παίζει αντιγραμμένες ταινίες σε DVD-R ή DVD+R (το έχω σκυλομετανιώσει που το αγόρασα) σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο BD60.

Ελπίζω να σε πρόλαβα πριν το αγοράσεις!

ευχαριστώ, με πρόλαβες!

είχα σχεδόν καταλήξει σε αυτό και τώρα προβληματίστηκα. έχω βέβαια και το dvd player

μήπως δεν έχεις κάνει finalize τα δισκάκια σου;

κάποιο άλλο μειονέκτημα που έχεις βρει;

Και το Panasonic BD60 παίζει προβληματικά DVD-R ή DVD+R που έχω κάνει με το ConvertXtoDvd.
Όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό ,γιατί το έχω για άλλη χρήση.

ευχαριστώ, με πρόλαβες!

είχα σχεδόν καταλήξει σε αυτό και τώρα προβληματίστηκα. έχω βέβαια και το dvd player

μήπως δεν έχεις κάνει finalize τα δισκάκια σου;

κάποιο άλλο μειονέκτημα που έχεις βρει;

Τα δισκάκια τα έκανα finalize και μάλιστα δοκίμασα να ξαναγράψω ένα από την αρχή αλλά τίποτα...

Άλλο μειονέκτημα δεν έχω βρει. Σε κάποια αυθεντικά DVD που δοκίμασα μου φαίνεται αρκετά καλό σε upscaling και σε υλικό BD παίζει επίσης πολύ καλά.

Re: Απάντηση: αγορά Panasonic BD65;

Και το Panasonic BD60 παίζει προβληματικά DVD-R ή DVD+R που έχω κάνει με το ConvertXtoDvd.
Όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό ,γιατί το έχω για άλλη χρήση.

Δοκίμασα να γράψω και ένα δισκάκι με το ConvertXtoDvd και έπαιζε κανονικά. Μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας με τον τρόπο που είναι γραμμένα τα dvd (τα είχα γράψει με το DVDShrink).

Απάντηση: Re: Απάντηση: αγορά Panasonic BD65;

Δοκίμασα να γράψω και ένα δισκάκι με το ConvertXtoDvd και έπαιζε κανονικά. Μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας με τον τρόπο που είναι γραμμένα τα dvd (τα είχα γράψει με το DVDShrink).
Υπάρχουν κάποια δισκάκια που έχω κάνει με το ConvertXtoDvd και παίζουν στο BD60.
Το 90% δεν παίζει.Στα THATS που χρησιμοποιώ στα περισσότερα έχω πρόβλημα.
Κάνει πάντως πολύ καλό upscaling στα DVD.

Ελληνικούς υπότιτλους δεν κατάφερα να το κάνω να παίξει (αρχείο SRT σε divx). Δοκίμασα τον κωδικό γραμματοσειράς 6976 που αναφέρεται στο manual όπως επίσης και τον 0512 που χρησιμοποιούσα σε ένα Pioneer DVD Player, αλλά χωρίς επιτυχία. Επίσης firmware update δε δούλεψε. Και στο google, σιγή....