Αγορά Panasonic FZ8

Τελικά πήρα τηλ την αντιπροσωπεία και πήγα στο σέρβις της όπου κοίταξαν λίγο τη μηχανή και με καθησύχασαν... Οπότε έχω βάλει τη μπαταρια να φορτίζει επιτέλους!:firstprize: Πέρασα κι από το κατάστημα όπου δεν έβγαλα άκρη, και πήγα να πω το παράπονό μου και στο κεντρικό κατάστημα του Παπαδάκη όπου ήταν πολύ εξυπηρετικοί και πήρα κι άλλα πραγματάκια [μια CF Lexar Pro 133x 2GB (μου είχαν δώσει και μια απλή 256ΜΒ κινγστον το Σάββατο), ένα φιλτράκι UV0 κι ένα σετάκι καθαριστικά] και μου χάρισαν κι ένα μίνι-τριποδάκι για την ψυχική μου οδύνη...

@Βλασίδης: Σου αρέσει πολύ η νυχτερινή φωτογραφία, ε;

Νομίζω ότι ο τίτλος του thread είναι πια πολύ άκυρος...

Καλοριζικη και καλες φωτογραφιες... απο τη στιγμή που δεν ηταν χρησιμοποιημενη μη χαλιεσαι... για μερικες δαχτυλιες...

άντε τωρα να δουμε τι πουλια πιανει... ο Μπέλλος περιμενει, λολ

Η E500 ΚΙΤ με τους δυο φακούς, η oly την δίνει με 14-45 και 45-100 (νομίζω) ενω με έναν φακό τη δίνει με 18-45. Πώς θα φαινόταν εαν στη βιτρίνα έβλεπες την μηχανή πάνω στο κουτί του ΚΙΤ και με το αυτοκολητάκι επάνω στον φακό να γράφει 14-45 και στο καρτελάκι "ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 500"???
Εγώ πήγα με 1000(klm) αλλα... με σταμάτησαν απότομα. Και έως τώρα η βιτρίνα στο κατάστημα παραμένει - νομίζω έχουν αφαιρέσει το κουτί μόνο.
Εως τώρα αναρωτιέμαι γιατί να μην το κάνω τότε θέμα στο κατάστημα (το πήρα χαμπάρι αφού έγινε η αγορά) και δεν είμαι καθόλου γκρινιάρης άνθρωπος. Αλλά... αυτή η ΚΟΡΟΪΔΙΑ που ανέφερες cammevos είναι άσχημο πράμα! Ευτυχώς που στην περίπτωσή σου ήταν μόνο δακτυλιές. :2thumb22sup:

οι φακοί των κιτ που δίνει η Olympus είναι ο 14-45 και ο 40-150. 18-45 δεν υπάρχει, χώρια που θα κατέληγε να δίνει ένα περίεργο εστιακό μήκος 36-90 σε σώμα 4/3.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό σε σταμάτησε.

Την μηχανή τελικά την πήρα, αλλα για λογαρασμό του γαμπρού μου. Αφού έκανα σχετική έρευνα αγοράς κατέληξα στο συγκεκριμένο κατάστημα λόγω αυτού που είδα στην βιτρίνα.
Σε όλα τα καταστήματα που κοίταξα, την δίνανε σε δύο εκδόσεις:
α) με έναν φακό (18- τωρα αν ήταν 45 ή 50 ή 55 δεν το θυμάμαι, μιας και είχε αποκλειστεί η επιλογή αυτή) και
β) με δυο φακούς, 14-45 και 45-150 (δεν θυμόμουν στο μύνημα #63 το 45-150 και έγραψα 45-100 νομίζω)
Στο mediamarkt Αν θυμάμαι καλά με τον 18-55 (και πάλι δεν είμαι σίγουρος για το 55) τότε κόστιζε περίπου 550 ευρώ. Επειδή ο ενδιαφερόμενος ήθελε το μεγαλύτερο ευρυγώνιο, ο φακός 14-45 και με 500 ευρώ μόνο ερχόταν βολικά.
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο και πάλι ήρθε φθηνότερα απο αλλού διότι έδινε και μια SanDisk 1G Ultra II - απο την oly η προσφορά.

μήπως το μπερδεύεις με το 18-55 που είναι ο φακός που δίνουν κιτ οι άλλες εταιρίες? Στις olympus με αισθητήρα 4/3 (fourthirds), ο τελευταίος είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο μεγέθους APS των άλλων εταιριών, έτσι ο συντελεστής φαινόμενης μεγέθυνσης (fov crop) είναι 2.0x αντί 1.5 ή 1.6 των άλλων εταιριών. Οι φακοί των κιτ δίνουν συνήθως το αντίστοιχο των 28-90 σε φιλμ 35mm. 18-55 σε olympus θα έδινε εντελώς ασυνήθιστο εστιακό μήκος με άβολο ευρυγώνιο τμήμα. Μήπως πρόκειται για τυπογραφικό λάθος δηλαδή. Είδες με τα μάτια σου φακό για olympus που να γράφει το συγκεκριμένο εστιακό μήκος?

Πίστεψέ με, δεν θυμάμαι ακριβώς όπως είπα και πρίν αν ήταν -50 ή -55mm. Πάντως, όταν ο άνθρωπος του εν λόγω καταστήματος μας είπε για τα δυο διαφορετικά κιτ μας το έδειξε. Εμένα απο αυτό που μας παρουσίασε μου έμεινε το 18mm (μάλλον δεν εχω πολυ δυνατο μνημονικό!!...)
Όμως, επειδή καταλαβαίνω αυτά που λές, προχτές που βρεθήκαμε οικογενειακώς, δοκίμασα στημένο σε τρίποδο το wide της e500 με της δικής μου της 400d canon. 14-45 η μία, 18-55 η άλλη. Απο το σκόπευτρο έβλεπα τα ίδια πράγματα. Δεν έκανα λήψεις βέβαια, διοτι παιδιά, αρνιά σκυλιά κλπ δεν άφηναν και πολύ χρόνο για πολλά πολλά.

Την Ε-500 με 14-45 φακό την πήρα 450ευρω (μαθαίνω το χειρισμό της ακόμα...) Με φακό 18-180 την είχαν νομίζω 560ευρω. Για το κιτ με 14-45 και 40-150 δε θυμάμαι...

Επειδή ήμουνα ανάμεσα στην Σόνυ Η5 με 270ευρω και την Ε-500 και είχα ακριβώς 450 ευρώ, είπα στον πωλήτή πως αν μου έδινε και μια μνήμη θα έπερνα την Ολύμπους. Μου έδωσε μια Κίνγκστον 256ΜΒ που όλο μου έβγαζε "card error" και τωρα πια είναι μου φαίνεται τελείως άχρηστη. Μήπως με κορόιδεψε και με τη μνήμη; Έχει βέβαια εγγύηση ζωής, αλλά πώς μπορώ να έχω την εγγύηση όταν δεν έχω απόδειξη αγοράς; Απόδειξη έχω για τη δεύτερη κάρτα μνήμης που πήρα (κι έχει κι αυτή εγγύηση ζωής) αλλά αναγράφει μόνο το σύνολο του ποσού που πλήρωσα για την κάρτα και άλλα δυο πραγματάκια...

ανάμεσα σε Panasonic Lumix DMC FZ 8
και Fujifilm FinePix S1000fd, τι θα προτιμούσατε;;

Εκτός του ότι η fuji είναι 50 ευρώ φθηνότερη (και στα 10mp), δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά ως προς τα χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Θα προτιμούσα την Panasonic λόγω σειράς (την FZ την έχω σε εκτίμηση) και φακού.

Last edited:
βρήκα μια μεταχειρισμένη με 15000 κλικ...
θα έχω κάποιο θέμα με την εγγύηση; είναι 10 μηνών...

δίνεται μαζί με
---καρτα μνημης 4 Gb (Toshiba HDHC)
---2η μπαταρια (extra)
---τριποδα
---πακετο καθαρισμου(ειδικο υγρο,πινελo με αερα,πανακια κ.α.)

στα 270 ευρώ..

για να είμαι ακριβής, δίνεται 160 ευρώ
και μια ολοκαίνουργια Nikon S210.. (δεν την ήθελα, δώρο...)
την οποία κοστολογώ 110 ευρώ..

όχι από το dpgr..
χοντρικά όλα μαζί κοστίζουν 400 ευρώ..
με το 60 %, πάμε στα 240 ευρώ..

αλλά το καλό, ότι μου παίρνει την Nikon S210 με 1000 κλικ στα 110 ευρώ..