Αγορα PANASONIC G5 VS ?

kortha

Established Member
18 December 2011
100
θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για την συγκεκριμενη μηχανη.
μου αρεσει παρα πολυ και ειμαι σχεδον ετοιμος να προχορησω στην αγορα της.
μιας και τα χρηματα δεν ειναι και λιγα (750 ευρω ζητανε με τον κιτ 14-42)
και το αυτο και για το αν με συμφερει η αγορα της απο αγγλια επειδη υπαρχει γνωστος εκει η
αν εχετε να προτεινεται καποια αλλη εναλλακτικη επιλογη (μου αρεσουν και η nex 6 και oly om-5)
ευχαριστω και περιμενω τα σχολια σας !!!

Αν είναι να πας σε προηγούμενης γενιάς αισθητήρα, δες προς gh2 τώρα που έχει πέσει η τιμή της, λόγω gh3.
Εναλλακτικά δες την Ε-Μ5, στα 800 ευρώ το σώμα.
Η ΝΕΧ-6 είναι μια χαρά μηχανή, αλλά το πρόβλημα της σόνυ είναι η μικρή γκάμα φακών.

Νομίζω πως στις ακάθρεπτες τα μ4/3 έχουν τα περισσότερα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα άλλα συστήματα...

και εγω προς pany oly κλεινω λογω μεγαλυτερης γκαμας φακων μελλοντικα.
η OM-D με ποιον φακο για ξεκινημα για all round χρηση?

Ο 12-50 του κιτ είναι μια μακή περίπτωση. Είναι λίγο σκοτεινός, αλλά είναι αδιάβροχος, γρήγορος και αθόρυβος στην εστίαση, έχει λειτουργία μάκρο. Πιο φθηνή λύση ο 14-42ΙΙR.

Αν είναι να δώσεις τόσα βάλε κάτι παραπάνω και πάρε την ΟΜ-D. Κι εγώ όπως ξέρεις για τη G5 πήγαινα νομίζοντας ότι θα βγει γύρω στα 500 ευρώ. Μόνο και μόνο για το 5αξονικό σύστημα σταθεροποίησης αξίζει να κάνεις την υπέρβαση

η χρηση που θα κανω με την μηχανη ειναι εκτος απο προσωπικη χρηση βολτες διακοπες και για το καταστημα που εχω με κουρτινες που τοποθετω σε σπιτια και θελω να τραβαω τις δουλειες μου για να τις παρουσιαζω σε τηλεοραση στην βιτρινα μου σε μορφη διαφανειων.
ευρυγωνιος και μακρο οποτε με ενδιαφερει αρκετα τωρα οσο αναφορα το θεμα της φωτινοτητας λογω ελλειψης αρχικου μπατζετ θα περιοριστω σε εναν φακο για αρχη και μετα βλεπουμε για κατι οπως 20mm 1.7 οποτε για αρχη τι προτεινετε ?
συνολικα ενα πακετο με τον 12-50 ποσο θα μου ερθει?
τι καρτα θα χρειαστω εννοω ποσα gb?
για τσαντα μεταφορας εχω κατι για αρχη.
θα χρειαστω και κατι αλλο οπως κιτ καθαρισμου του αισθητηρα ?
πιστευετε οτι ισως απο το καταστημα εκτος απο μια καλη τιμη θα υπαρξει και κανα δωρο απο τα παραπανω?
συγνωμη που ρωταω τοσα πολλα αλλα ειμαι οικονομικα λιγο στεναχωρα και θελω να βγαλω ενα συνολικο μπατζετ
ευχαριστω !!!

Αυτή είναι η σωστή τιμή. Να τη δει και η τοπική αντιπροσωπεία μπας και συνέλθει με τις τιμές που πουλάει στην Ελλάδα. Άκου εκεί 450 ευρώ ο 14/2.5!!

Έχω φορτώσει τώρα, η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας είναι απαράδεκτη. Φέρνουν πράγματα με το σταγονόμετρο, τα υπερτιμολογούν, αργούν χαρακτηριστικά σε περιπτώσεις εγγυήσεων, έχουν καβαλήσει το ανύπαρκτο καλάμι.
Αυτοί είναι οι λόγοι που πούλησα όλα τα Panasonic m4/3 σώματά μου και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ξανα αγοράσω μηχανή από αυτούς. Ακυρώνω αύριο και την παραγγελία του 25/1.4, θα τον πάρω από το εξωτερικό.
Τι άλλο να πω για μια αντιπροσωπεία που παρουσίασε πριν δύο μήνες σώματα του 2011(!) σε κεντρικό φωτομάγαζο, με τον φωτογράφο της εκδήλωσης να είναι με Nikon!!!
Κι όταν τους ρώτησα το γιατί, η απάντησή τους ήταν ..αφοπλιστική: -Μα εμείς δεν έχουμε επαγγελματικές μηχανές!!!
Βρε ουστ από δω

Έχω φορτώσει τώρα, η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας είναι απαράδεκτη. Φέρνουν πράγματα με το σταγονόμετρο, τα υπερτιμολογούν, αργούν χαρακτηριστικά σε περιπτώσεις εγγυήσεων, έχουν καβαλήσει το ανύπαρκτο καλάμι.
Αυτοί είναι οι λόγοι που πούλησα όλα τα Panasonic m4/3 σώματά μου και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ξανα αγοράσω μηχανή από αυτούς. Ακυρώνω αύριο και την παραγγελία του 25/1.4, θα τον πάρω από το εξωτερικό.
Τι άλλο να πω για μια αντιπροσωπεία που παρουσίασε πριν δύο μήνες σώματα του 2011(!) σε κεντρικό φωτομάγαζο, με τον φωτογράφο της εκδήλωσης να είναι με Nikon!!!
Κι όταν τους ρώτησα το γιατί, η απάντησή τους ήταν ..αφοπλιστική: -Μα εμείς δεν έχουμε επαγγελματικές μηχανές!!!
Βρε ουστ από δω

εγώ πάντως ταλαντεύθηκα πολύ όταν είδα λίγο πριν τα Χριστούγεννα τη G3 στα 250usd... στο γνωστό τεράστιο κατάστημα της ΝΥ.

edit και τώρα τόσο έχει στο amazon.com http://www.amazon.com/dp/B005058B60...e=asn&creative=395097&creativeASIN=B005058B60 ούτε 200 ευρώ λέμε...

για να πω την αληθεια μου και εγω η τιμη σε 2 μαγαζια εδω στην αθηνα σε σχεση με το εξωτερικο ειναι + 150 ευρω !!!
για αυτο και οπως ειδατε στο αρχικο ποστ μου αναφερω και για αγορα απο το εξωτερικο (Αγγλια ) αλλα ακουω και απο διαφορους
το θεμα της εγγυησης και καπως κομπλαρω να την παραγγειλω απο εκει.
και μου αρεσει σαν σωμα σπαστη οθονη λειτουργειες η g5 και στα 600 ευρω ειναι μεσα στα οικονομικα πλαισια μου σε σχεση με την
om-d που θα παει κανα 1000ρικο !!!