Αγορά Panasonic Plasma 42''

m.s.kallaras

New member
29 May 2011
9
Γεια χαρά σε όλους!

Πρόκειται να αγοράσω καινούργια τηλεόραση. Αρχικά θεωρούσα δεδομένο ότι θα αγόραζα κάποια LED, αλλά διαβάζοντας διάφορες κριτικές και έχοντας μόνο ακουστά τις Plasma αλλά και από μια ματιά σε μαγαζιά, κατέληξα πολύ γρήγορα στην αγορά μιας Panasonic Plasma 42''.

Παρατήρησα ότι οι διαφορές στην τιμή των μοντέλων της Panasonic ποικίλουν με μεγάλες αποκλίσεις. 'Εχοντας κατά νου πως ότι πληρώσεις παίρνεις, θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τις διαφορές των μοντέλων TX-P42U30E, TX-P42G30E και TX-P42GT30E. Παρότι δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η παρακολούθηση 3D ταινιών και παρότι η τιμή της TX-P42GT30E έχει μεγάλη διαφορά από τις άλλες δύο, την αναφέρω γιατί υποπτεύομαι ότι ίσως έχει διαφορές και στην ποιότητα της εικόνας πέρα από τα extra features που διαθέτει.

Η κύρια απορία μου είναι αν αξίζει για κάποιον νεοεισερχόμενο σαν και μένα να δώσει έως και 1400 κάτι ευρώ για μία πολύ καλή Panasonic Plasma αντί να κινηθεί π.χ. στην TX-P42U30E που έχει πολύ δελεαστική τιμή. Να σημειώσω ότι η χρήση μου θα είναι ως επί το πλείστον παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων αλλά και εγγραφή και παρακολούθηση ταινιών από USB stick ή σκληρό δίσκο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον.

Μαρίνος

Εξαρταται ποσα χρηματα ηθελες να δωσεις εξαρχης.
Παντως το 3d σε μολις 42 ιντσες δεν θα μου ηταν δελεαρ.Για 50 και ανω αξιζει να ασχοληθεις.
Η ποιοτητα εικονας των οικονομικων μοντελων u30 (ακομα και η c3 θα ελεγα) ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ σε κάθε περιπτωση και μονο για το 3d δεν θα πηγαινα (προσωπικα) σε τιμες 1400 .

Σίγουρα οι 42" είναι λίγες για παρακολούθηση 3D εκτός αν έχεις απόσταση θέασης περίπου δύο μέτρα. Σίγουρα η G30 είναι πιο πάνω σε ποιότητα εικόνας και προσφέρει περισσότερες ευκολίες από την U30. Γνώμη μου, πέρνα μια βόλτα από ένα κατάστημα για να τις δεις από κοντά (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) για να βγάλεις και ο ίδιος τα συμπεράσματά σου. Εφόσον όμως θα τη χρησιμοποιήσεις για παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος τον περισσότερο χρόνο ίσως θα ήταν καλύτερα να πάρεις την U30. Αν σου το επιτρέπει το budget, πάρε την G30.

Η απόσταση είναι 3-3.5 μ. max. Η χρήση θα είναι για τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες .(οικογένεια γαρ) αλλά και για τα αγαπημένα μου μουσικά DVD. Να τονίσω, ότι τώρα διαθέτουμε μία Sony CRT 16'' και οτιδήποτε πάνω από 40'' απλά με τρομάζει... Οπότε έχω θέσει τις 42" σαν το άνω όριο για προσαρμογή.

Το σοκ σίγουρα θα είναι μεγάλο απο τις 16'' (μας πως βλέπετε;;; ) στις 42''. Μετά απο λίγο καιρό όμως, μικρή θα σου φαίνεται, πίστεψέ με. Καλύτερα να πάτε απευθείας στις 50''. Η σειρά G απαιτεί αρκετά χρήματα, για 3D δεν το συζητάμε καν, οπότε καλύτερα κοίτα την σειρά U.

προτείνω να πάς σε 50αρα. δεν υπάρχει νεοεισερχόμενος και παλαιοξερχόμενος σε αυτα τα πράγματα. το θέμα είναι να πάρεις κάτι σωστό για την απόσταση σου.
1)50u30 - 50g30 - 50st30 (3d) ανάλογα με τα οικονομικά σου και αν θες να επενδύσεις στο 3d. αν πάς με τη νοοτροπία ας πάρω μια 42άρα για προσαρμογή (ενώ έχεις να διαθέσεις τα παραπάνω τουλάχιστον για τη 50u30) σε 6 μήνες θα ψάχνεις πάλι για τηλεόραση.
2) αν θέσεις το ερώτημα έχω 16άρα ή 32άρα δεν είναι εκεί το θέμα και έχω 400-500 ταβάνι τότε αλλάζει το θέμα και μιλάμε για 42.

Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα ρίξω μια ματιά και από κοντά και θα στείλω feedback μετά την αγορά.

Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα ρίξω μια ματιά και από κοντά και θα στείλω feedback μετά την αγορά.

Αγόρασα πρόσφατα την G30 50'' και μπορώ να σου πω, πως δείχνει μικρή στο χώρο...