Αγορα PANASONIC PT-AE4000

andreas140265

New member
17 January 2011
6
Γεια χαρα σε ολους,
ειναι το πρωτο μου post...

Μετα απο ερευνα λοιπον κατεληξα στον PT-AE4000
(τον είδα στην πραξη και μαλιστα ασεταριστο κι εντυπωσιάστηκα)

Θέλω τη γνώμη σας στο εξής:
Στην ελληνική αγορά :fahne90: τον βρισκω (PT-AE400E) 2000 - 2200 ευρώ.
Ελα όμως που στις ΗΠΑ :twoguns: (PT-AE400U) η τιμή ειναι 2000 $ = 1500 και κατι ψιλα ευρω

Αν σε αυτο προσθέσεις το οτι στις ΗΠΑ δινουν προσφορα και μια extra λαμπα
αξίας στην Ελλάδα 300+ ευρω τοτε προκυπτει μια τελικη διαφορα 800+ ευρω.
Αντε να αφαιρέσω και τα μεταφορικά απο ΗΠΑ >> 700+ ευρώ.

Απο τα pdf's προκύπτει ότι και τα δυο μοντέλα δηλαδη
το ευρωπαικό (PT-AE400E)
και το αμερικάνικο (PT-AE400U)
δουλεύουν με ρευμα 100 - 240 V 50/60Hz και μάλιστα έχουν και μηχανισμό auto-sense, αρα δεν υπάρχει θεμα τροφοδοσίας.

Ευλογα λοιπον αρχισα να αναρωτιεμαι μηπως και ειμαστε τριτοκοσμικοι, για την "υποτιθέμενη ισοτιμία δολλαριου - ευρω που μονο στα χαρτια φαίνεται και για πολλα άλλα που δεν ειναι του παρόντος.

Είμαι λοιπον πολυ κοντά στο να κάνω την παραγγελία στους αμερικάνους (οσο κι αν αυτο δεν μου αρεσει ιδιαίτερα)
αλλά πριν το κάνω θα ήθελα να ακουσω και μια δευτερη γνωμη, μηπως κατι μου εχει ξεφυγει και βρεθω σε δυσαρεστες εκπληξεις.
Α, το θεμα του SERVICE το έχω λάβει υπ' οψη αλλά με τέτοια διαφορά στην τιμή έρχεται σε τρίτη μοίρα. Ρισκάρω το ξέρω, αλλά αν είναι να πάθει κάτι, κατα 99% θα είναι η λάμπα και με το deal των αμερικάνων θα έχω ήδη μια στην καβατζα.

Ελπίζω να μη σας κουρασα, περιμένω τη γνώμη σας
ΑντρεαςΚ

..ok καταλαβα. ευχαριστω για τις απαντησεις

η λυση μαλλον θα ειναι να μου τον στειλουν (φιλος ιδιωτης, οχι το καταστημα)
οποτε γλυτωνω τα κερατιατικα (εκτος κι αν δεν τα γλυτωσω....:furious3:)

Φίλε andrea, οτιδήποτε έρθει από Αμερική υπόκειται σε διαδικασίες τελωνείου.
Αν στο στείλουν με κούριερ πας χαμένος από χέρι (για κερατιάτικα μιλώντας, που μάλλον μόνο έτσι στέλνεται ο προβολέας).

Στο τελωνείο από την άλλη είναι μια κατάσταση ότι νά 'ναι, μπορεί να σε χρεώσουν με τέλη από ελάχιστα, μέχρι πάρα πολλά, σε σημείο που να ακριβύνει και δραματικά από την εδώ τιμή (σε στυλ: Α' ακριβό φαίνεται αυτό δώστου...).

Σε συνδυασμό με το τρέχα-γύρευε της εγγύησης κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ...
Άσε που 1.999$ δολλάρια, είχε αυτός ο προβολέας στην Αμερική και πριν κάτι...χρόνια, που λέει ο λόγος , όταν εδώ είχε κοντά στα 3 χιλιάρικα.

να το ρωτησω αλλιως... την αγορα γενικοτερα προβολεα μεσω ιντερνετ (ειτε απο αγγλια ειτε γερμανια ιταλια) το προτεινετε?? το χετε δοκιμασει ή ειναι ευαισθητο προιον στις μεταφορες??

παντως να πω την αμαρτια μου οτι εχω παραγγειλει απο γερμανια οι ατιμοι τετοια συσκευασια ουτε εγω δε κανω!!! Θυμαμαι ενα γυαλινο πραμα που πηρα τον χαν μεσα σε 3 κουτες ημαρτον!!!!

απλα δε ξερω τωρα με τα προβολικα τι παιζει κ ποσο αντεχουν λαμπες κλπ τα κουνηματα...

για πειτε για πειτε???? ειμαι ολος :ears::ears::ears:

δεν ειναι τοσο οι λαμπες οσο τα πανελς των lcd , στην περιπτωση καλου τρανταγματος τι παιζει με την συγκλιση

να το ρωτησω αλλιως... την αγορα γενικοτερα προβολεα μεσω ιντερνετ (ειτε απο αγγλια ειτε γερμανια ιταλια) το προτεινετε?? το χετε δοκιμασει ή ειναι ευαισθητο προιον στις μεταφορες??

Η μεταφορά είναι το ένα θέμα.. το άλλο είναι η εγγύηση. Οι προβολείς είναι γενικά σχετικά ευπαθείς συσκευές. Αν χτύπα ξύλο χρειαστεί να γίνει επισκευή, τα μεταφορικά θα είναι πάρα μα πάρα πολύ υπολογίσιμα..

Η μεταφορά είναι το ένα θέμα.. το άλλο είναι η εγγύηση. Οι προβολείς είναι γενικά σχετικά ευπαθείς συσκευές. Αν χτύπα ξύλο χρειαστεί να γίνει επισκευή, τα μεταφορικά θα είναι πάρα μα πάρα πολύ υπολογίσιμα..

δημητρη αν η αγορα ειναι μεσα απο ΕΕ δε καλυπτεται απο πανευρωπαικη εγγυηση? πρεπει να σταλει εξω ??

Για τους BenQ δεν θα είμαι αντικειμενικός.. Βλέπω από τέτοιους εδώ και σχεδόν 5 χρόνια.. ;)

καλημερα καλημερα!!!

οποτε δημητρη δυο τα τινα στη περιπτωση σου. ή 5 χρονια δε σου χουν παθει απολυτως τιποτα οποτε δε χρειαστηκε να τους ενοχλησεις ή επαθες κ σε εξυπηρετησαν τοσο καλα που ξεχασες τα συμβαν :flipout::flipout::flipout:

καλημερα καλημερα!!!

οποτε δημητρη δυο τα τινα στη περιπτωση σου. ή 5 χρονια δε σου χουν παθει απολυτως τιποτα οποτε δε χρειαστηκε να τους ενοχλησεις ή επαθες κ σε εξυπηρετησαν τοσο καλα που ξεχασες τα συμβαν :flipout::flipout::flipout:

;)