ΑΓΟΡΑ PC MONITOR ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

stelios_ath

New member
15 March 2008
63
καλησπερα φιλοι μου.ενδιαφερομαι να αγορασω μια τηλεοραση αλλα εχω καποιες αποριες και θαθελα την βοηθεια σας..
θελω να αγορασω μια 26" τηλεοραση για το υπνοδωματιο μου αλλα δυστυχως
εχω περιορισμο στο πλατος στα 66.5 εκ.
σε ψαξιμο που εκανα σε διαφορα sites και καταστηματα βρηκα δυο μοντελα (οι πιο πολλες 26" ειναι απο 0.5 εως 1.5 εκ μεγαλυτερες) τα οποια με εξυπηρετουν στα θεμα του πλατους αλλα ειναι εντελως διαφορετικα σαν ειδη.
το ενα ειναι το μονιτορ της lg M2762D το οποιο ειναι και full hd και με ψηφιακο αποκωδικοποιητη mpeg4 και η αλλη ειναι η telefunken tf 26 s 200
επισης full hd αλλα ειναι 16:10.
σαν μαρκες ειμαι υπερ της lg και λογω του οτι εχω ηδη αλλη μια ,αλλα το συγκεκριμμενο μοντελο λογω του οτι ειναι ουσιαστικα pc monitor δεν ξερω για αποκλειστικη χρηση τηλεορασης τι διαφορες θα εχει απο μια καθαρα τηλεοραση..
απο την αλλη μερια η telefunken δεν ειναι τοσο δυνατο ονομα οσο η lg αλλα τα χαρακτηριστικα της με ικανοποιουν.το μονο που με ανησυχει ειναι το 16:10 γιατι δεν ξερω τι επιπτωσεις θα εχει αυτο στην εικονα..
οσο για το θεμα τιμης παιζουν σχεδον στην ιδια κατηγορια (320-340 ευρω)

θα με βοηθουσε πολυ η εμπειρια οσων χρησιμοποιουν τετοια μονιτορ σαν τηλεοραση ή εχουν προσωπικη εμπειρια απο την telefunken..

Φίλε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγω με τον χώρο. Κατέληξα σε 26 αρα αναγκαστικά. Σου προτείνω την samsung b450 . Έχει μόνο 339 σε όλα τα καταστήματα με mpeg4. Σε καμία περίπτωση μην πάρεις το monitor!!! Θα έλεγα όχι και στην telefunken αφού με λιγότερα χρήματα παίρνεις σαφώς καλύτερη (μην ακούς τι λένε στον κωτσόβολο που την πουλάνε)
Άλλη καλή επιλογή είναι
lg lh2000
lg lu 5000 (full hd)
Βέβαια σε 26 to full hd δεν παίζει ρόλο.

Καλησπέρα φίλε, πρόσφατα αγόρασα την M2362D της LG, 23" και είμαι υπερ-ευχαριστημένος. Την χρησιμοποιώ κατά βάση ως οθόνη για το PC και το PS3 όμως. Η εικόνα είναι καταπληκτική (για τα χρήματα και τις ίντσες) και αρκετά φωτεινή, μην σε ανησυχεί αυτό.
Οπότε προτείνω να πάρεις την LG, ουσιαστικά το ίδιο μοντέλο είναι στις 27".

Φίλε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγω με τον χώρο. Κατέληξα σε 26 αρα αναγκαστικά. Σου προτείνω την samsung b450 . Έχει μόνο 339 σε όλα τα καταστήματα με mpeg4. Σε καμία περίπτωση μην πάρεις το monitor!!! Θα έλεγα όχι και στην telefunken αφού με λιγότερα χρήματα παίρνεις σαφώς καλύτερη (μην ακούς τι λένε στον κωτσόβολο που την πουλάνε)
Άλλη καλή επιλογή είναι
lg lh2000
lg lu 5000 (full hd)
Βέβαια σε 26 to full hd δεν παίζει ρόλο.

Γιατί να μήν πάρει μονιτορ?

Αν θέλει να ανεβαίνει βουνά με κάποιο τζιπ θα πάρει αυτοκίνητο που να σηκώνονται οι αναρτήσεις του? Οχι θα πάρει τζιπ και θα το κυκλοφορεί και στην πόλη! -bye-

Δηλαδή το monitor θεωρείται τζιπ και η 26 αρα απλο αυτοκίνητο? Νομίζω οτι το monitor ειναι καλο για υπολογιστη αλλά για τηλεόραση υστερεί. μπορεί να κανω και λάθος...

Εγώ είπα την γνώμη μου..Απο εκεί και πέρα το παιδί μπορεί να αποφασίσει και να κρίνει τι είναι σωστό και τί λάθος..Δέν σημαίνει οτι εγώ έχω δίκιο η οτι εγώ κάνω λάθος...

Επειδή ψάχνω κ εγώ 26άρα, προτείνω την αγορά τηλεόρασης κ όχι monitor. Τα περισσότερα αν όχι όλα τα monitor-TV έχουν TN panel στο οποίο η οθόνη μαυρίζει και τα χρώματα παραμορφώνονται οταν κοιτάς από γωνία. Στις τηλεοράσεις δεν συμβαίνει πάντα αυτό ανάλογα με το μοντέλο. Πχ η Philips 26PFL3404 είναι μια χαρά υπό γωνία ενώ η lg lh2000 οχι λόγω TN panel. Κανε μια βόλτα στα μαγαζιά κ κοίτα τις tv υπό γωνία, θα καταλάβεις τι εννοώ!

καλησπερα φιλοι μου..ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα να διευκρινησω δυο πραγματα..πρωτα απ'ολα δεν με πειραζει το θεμα θεασης απο γωνια γιατι η τηλεοραση θα μπει φατσα καρτα απεναντι απο το κρεβατι μου και δευτερον το μονο μου θεμα με το μεγεθος εχει να κανει με το συνολικο φαρδος της τηλεορασης..το οριο μου ειναι 66.5 εκ ακριβως και οι 26αρες που βρισκω ειναι 0,5 με 1 εκ μεγαλυτερες...αλλιως θα ειχα καταληξει ηδη..
αλλα προς το παρον γυρνω με μια μετροταινια στο χερι για να μετραω το πλατος σε οσες βρισκω στα μαγαζια..
αν ειχα βρει καποια γνωστη μαρκα στο πλατος που ψαχνω θα την ειχα ηδη αγορασει..

ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου,απιστευτη βοηθεια...
εχω και μια απορια ομως..
οταν η samsung λεει high contrast,τι εννοει?γιατι δεν βαζει νουμερα οπως ολοι οι αλλοι?

Δυστυχως και στην 450 που θελω να παρω δεν υπαρχουν παραπανω πληροφοριες. παντως τις εχω δει και ειναι καλες. Η 450 ειναι λιγο καλυτερη. Την 350 την εχουν σε πολλα μαγαζια. Παρε μεζουρα και πηγαινε για σιγουρια...