Αγορα περιφερειακων για το σπιτι, μια γνωμη σας...

emperorgr

AVClub Addicted Member
10 June 2010
1,448
Θελω να αγορασω τα ακολουθα προιοντα, εκανα μια σχετικη ερευνα απλα θελω μια γνωμη σας (αν εχετε σχετικη εμπειρια) και τυχον εναλλακτικες προτασεις... :grinning-smiley-043

- Ασυρματο τηλεφωνο Siemens C620 (στα 63 Ευρω)
- HP LaserJet Pro 125NW (Laser Πολυμηχανημα) (στα 145 Ευρω)
- TP-Link Switch 8 Port (10/100/1000) (1000αρι switch) (στα 33 Ευρω)
- APC UPS APC 900VA Line Interactive (στα 210 Ευρω)

Γεια σου αυτοκράτορα .
Για το siemens , που δεν είναι siemens αλλά πρώην siemens http://en.wikipedia.org/wiki/Gigaset_Communications δεν έχω κάτι να πω . Έχω την "αισθηση" πως αυτή τη στιγμή (ίσως και πάντα) η Panasonic έχει τα καλύτερα φορητά . Έλεγξε αν έχει λειτουργία ECO http://www.panasonic.gr/panasonic-news/λειτουργία-eco ή τουλάχιστον κάτι αντίστοιχο . Γλιτώνεις πολύ αχρείαστη ακτινοβολία. Για το APC , σαν εταιρία θεωρείται από τις κορυφαίες . Βέβαια εγώ πήρα ένα noname απο το eshop πριν κάνα τριάρι χρόνια , 1200 VA για τα μισά περίπου λεφτά και line interactive .Και μπορώ να πω οτι στην Μύκονο με ασταθέστατη ΔΕΗ δουλεύει άψογα . Οθόνες LCD , διαγνωστικά , φρουφρου και αρώματα να ξέρεις πληρώνονται . Τώρα για switch και εκτυπωτή τι να σου πω , ειδικά για τον εκτυπωτή και εγώ ενδιαφέρομαι . Καλά ψώνια .

Last edited:
Σε ευχαριστω για τα σχολια... Θα αναφερω μερικες σκεψεις, ισως βοηθησουν καποιους...

Για το Gigaset...Κοιταξα και τα Panasonic αλλα δεν ειδα μεγαλη ποικιλια και κυριως ιδιαιτερα καλα σχολια σε οτι αφορα την αξιοπιστια σε βαθος χρονου...Θα μου πεις ειναι σχετικο και αυτο...Τεσπα... Φυσικα και τα Gigaset εχουν ECO+ οπως το λενε για μηδενικη (?) ακτινοβολια οταν το τηλεφωνο ειναι στη βαση του. Να πω την αληθεια κοιταζα στο αμαζον και καποια μοντελο με ενσωματωμενο τηλεφωνιτη και 2η συσκευη που μπορει να χρησιμοποιηθει ως baby monitor (δεν εχω ακομα αλλα ποτε δεν ξερεις). Επισης υπαρχει και ασυρματο hands free με αναλογο κοστος που δεν κυκλοφορει ελλαδα (?)...Τουλαχιστον δε το βρηκα στο skroutz. Το μονο που δεν ξερω αν οι αγγλικες συσκευες θα παιζουν εδω μια χαρα και αν η τροφοδοσια ειναι αγγλικου τυπου ή Universal. Ακομα και το αμαζον δεν εχει δωρεαν μεταφορικα πλεον αλλα δεν ειναι και τοσα πολλα...

Για το UPS κοιταξα αρκετα. Στα 100 ευρω υπαρχουν διαφορες επιλογες αλλα το καθενα εχει τα +/-...Τα ΑPC ειναι αποδεκτα απο ολους οτι ειναι κορυφαια αλλα και τα CyberPower εχουν πολυ δυνατα χαρακτηριστικα και πολλες καλες κριτικες. Τα φερνει η Oktabit Ελλαδα.

Για το πολυμηχανημα, δεν ηθελα σε Inkjet μιας και ουτε πολλα πραγματα τυπωνω καθε μερα και το κοστος των μελανιων ειναι καμια φορα ενα μυστηριο (διαβασα πολλα σχολια χρηστων κυριως στο αμαζον για το ποσο μελανι φευγει καθε φορα που καθαριζουν τις κεφαλες οι εκτυπωτες). Απο την αλλη πρεπει να τυπωνεις μια στο τοσο μην τυχον μπουκωσουν οι κεφαλες. Σε αυτα τα χρηματα (μεχρι 150 ευρω), παιζουν και samsung αλλα δεν ξερω, κατι δε μου κολλαει...Θα μου πεις και τα HP δε βγαζουν βλαβες? Τι να πω...Λαχειο ειναι μαλλον. Παντως το συγκεκριμενο ειναι φρεσκο μοντελο, μονο 2 κριτικες εχει στο αμαζον και γενικα καλες κριτικες.

Τελος για το switch, νομιζω αν δεις τις κριτικες στο αμαζον, ολες θετικες, το εχει και 4 ευρω πιο φτηνα απο ελλαδα :-)

Στον εκτυπωτή να κοιτάξεις πόσο κοστίζουν τα μελάνια και πόσες εκτυπώσεις θα σου βγάλουν.
Τα toner των laser, πολλές φορές κοστίζουν πολλαπλάσια του ίδιου του εκτυπωτή.
Απλά το αναφέρω.

Για τηλεφωνάκι, εγώ ψηνόμουν για το:
http://www.skroutz.gr/s/4123725/Panasonic-KX-PRW120.html

Το οποίο μπορείς να πάρεις την κλήση απο οποιοδήποτε smartphone μέσω του app που το συνοδεύει.
Για μένα που ποτέ δεν βρίσκεται κοντά μου το ασύρματο αλλά οπλο και κάποιο smartphone είναι στην τσέπη, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον.
Από την άλλη, η αλμυρή του τιμή είναι το γεγονός που με κρατάει ακόμα μακριά του.
Δεν μπορώ να αποφασίσω αν τ' αξίζει.
Είναι πάντως μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Αρκετα ενδιαφερουσα προταση για το σταθερο τηλεφωνο....Ειδα βεβαια αναμεικτα reviews...