Αγορά περιφερειακών

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
παιδια καλημερα σε ολους.αφου παρα τα CRYSTAL AUDIO BT-X1 για μπροστα και περιμενοντας το κεντρικο της εταιρειας ξεκινω να αναζητω περιφερειακα (2) ηχεια.τα θελω να ειναι μικρα και διακριτικα και θελω να τα κρεμασω πανω απο την θεση ακροασης πισω σε ηψος περιπου 2 μετρων απο το τον ακροατη.ειναι σωστο και εφικτο αυτο ή κατι αλλο πρεπει να κανω.δε θελω βασεις για διπλα στους καναπεδες γιατι θα τα διαλυσουν τα μικρα αλλα και η συζυγος δε θα το δεχτει.ευχαριστω εκ των προτερων για καθε συμβουλη

Re: αγορα περιφερειακων

Μαλλον έννοείς τα ΤΧ-Β1. Εγώ τα έχω συνδυάσει με περιφεριακά τα BPS2.0 κρεμασμένα στον τοίχο και αποδίδουν πολύ καλά. Αλλά 2 μέτρα πάνω από τον ακροατή είναι πολύ. Συνήθως δεν πρέπει να ξεπερνούν το μισό μέτρο πάνω από το αφτί του ακροατή και ανάλογα και με την απόστασή τους βέβαια.

Αν πρόκειται για surround ηχεία η τοποθέτηση τους γίνεται στο πλάι. Πίσω μπαίνουν τα surround back.

Απάντηση: αγορα περιφερειακων

ναι στο πλαι εννοουσα αλλα ηθελα σε υψος με κλιση προς τα κατω

Απάντηση: αγορα περιφερειακων

φιλε click και εγω αυτα ειχα στο μυαλο μου αλλα σκεφτηκα λογω του υψους που θελω να τα τοποθετησω μηπως δεν αποδιδουν σωστα.αυριο θα μετρησω ακριβως ποσο ειναι το υψος.

παιδια καλημερα επανερχομαι στο θεμα το υψος απο το κεφαλι του θεατη θα ειναι 1,70 τι γνωμη εχετε; να αφησω τα SONY SAVE 345 που εχω να κρεμασβ τα crystal audio ή υπαρχει κατι μικρο και δυνατο να με καλυψει σε αυτην την αποσταση-υψος.ευχαριστω εκ των προτερων για καθε συμβουλη.Το κεντρικο της CRYSTAL θα ερθει μαλλον μεσα με τελη Οκτωβρη(ωχ παναγια μου....)

1,70 είναι πολύ μεγάλο ύψος. Ότι ηχείο και να βάλεις δεν νομίζω να σου κάνει μεγάλη διαφορά. Εκτός αν απέχουν πάνω από 3 μέτρα από τον θεατή και προς τις δύο κατεθύνσεις οπότε με κάτι δυνατό θα ακούγεται καλά αλλά σε αυτή την περίπτωση πας για μεγάλα σε όγκο ηχεία.

Τώρα σχετικά με τα BPS2.0 δεν γνωρίζω τον χώρο σου για μπορώ να πω αν θα σε καλύψουν, αυτό που μπορώ να πω είναι πως στο μέγεθος τους δύσκολα θα βρεις κάτι ποιο δυνατό και συνάμα ποιοτικό. Εγω είμαι πολυ ευχαριστημένος μαζί τους και για το μεγεθός τους και για τον ήχο που βγάζουν.

Μαλλον έννοείς τα ΤΧ-Β1. Εγώ τα έχω συνδυάσει με περιφεριακά τα BPS2.0 κρεμασμένα στον τοίχο και αποδίδουν πολύ καλά. Αλλά 2 μέτρα πάνω από τον ακροατή είναι πολύ. Συνήθως δεν πρέπει να ξεπερνούν το μισό μέτρο πάνω από το αφτί του ακροατή και ανάλογα και με την απόστασή τους βέβαια.
Κεντρικο ποιο εχεις? δουλευεις κ Sub με αυτα τα ηχεια? ο χωρος σου ποσο τμ ειναι? σε ρωταω γιατι κ εγω κατι τετοιο ψαχνω ..

Φίλε george7, χρησιμοποιώ και εγώ τα BPS2.0 και με ικανοποιούν πλήρως. Θα συμφωνήσω με τον click στο ότι το μέγεθός τους είναι μικρό όμως και όμορφο φινίρισμα έχουν και αρκετά δυνατά και ποιοτικά (για surround ηχεία) είναι.

Κεντρικο ποιο εχεις? δουλευεις κ Sub με αυτα τα ηχεια? ο χωρος σου ποσο τμ ειναι? σε ρωταω γιατι κ εγω κατι τετοιο ψαχνω ..

Ο χώρος μου είναι καμια 35αρια τ.μ. Μπορείς να το δεις εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/32102-My-little-home-cinema/page3. Ένα δυνατό Sub είναι απαραίτητο να το συνδυάσεις με αυτά τα ηχεία. Εγώ έχω 12ιντσο αλλά θεωρώ πως για τον χώρο μου και 10ιντσο είναι αρκετό. Επίσης από την εμπειρία μου ένα καλό κεντρικό κάνει μέγαλη δουλειά στο συνολικό αποτέλεσμα σε ταινίες. Έχω της Klipsch και είμαι 100% ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Αρα εγω που εχω 25τμ θα ειμαι οκ,εγω για sub λεω να παω σε 8' ,ευχαριστω πολυ φιλε.

παιδια καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους.Ο χωρος μου ειναι περιπου 15 τμ. και υψος 3,2 τι λετε θα με καλυψουν τα BPS 2.0 στο 1,70 υψος που θελω να τα κρεμασω στο πλαι της θεσης ακροασης; ευχαριστω εκ των προτερων για καθε γνωμη.

Re: Απάντηση: Αγορά περιφερειακών

Για 15τμ χώρο τα BPS 2.0 είναι και παραπάνω από αρκετά. Το 1.70 είναι από το πάτωμα ή από το το κέφάλι του ακροατή; Αν είναι πολύ ψηλά από τον ακροατή δεν θα έχεις σωστή αντίληψη του περιφεριακού ήχου.

Σε αυτή την περίπτωση, αν δεν γίνεται να πάνε πιο χαμηλά, θα σου πρότεινα να βάλεις 4 περιφερειακά αντί για 2. Τα 2 στο πλάι όπως τα σχεδιάζεις και τα άλλα 2 πιο πίσω, έστω και αν είναι και αυτά στο ίδιο ύψος. Έτσι θα βελτιωθεί κάπως η αίσθηση του surround.