Αγορά PHILIPS 37 PFL4007M απο mediamarkt 450euro?

alexandross

New member
12 December 2011
12
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum,

Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας για την Philips 37'' PFL4007M http://web-electric.gr/shop/product.php?productid=22626 που ειδα σημερα στο mediamarkt Θεσσαλονικης με τιμη 449 (του κουτιου οχι εκθεσιακη) και σας ρωτάω γιατι,

α)δεν έχω βρεί ούτε μια συζητηση/review σε forum
β)στο site της Μ/Μ δεν την εχει καν
γ)στο skroutz εχει κατώτατη τιμη 575 και 599 σε 2 μαγαζιά

και μου κάνει εντύπωση γιατι φαίνεται καλή ειναι smart εχει pvr (ειναι και μέσα στο μπάτζετ 470max)
αλλα με προβληματιζουν τα παραπάνω μηπως είναι καμιά μούφα.

Λάβετε υπόψιν ότι προέρχομαι απο CRT Philips 29'' PT9416 (άψογη αλλά dead πλέον)

Απόσταση θέασης απο 1,5 εώς 2,5 max.
Χρήση: digea50% , dvd απλό 30% , blueray 20% (αλλά αφού είναι smart και pvr δεν με χαλάει να τα χρησιμοποιώ).

Γνωρίζεται κάτι και αν ναι share with me please.

Eξυπακούεται οτι εάν έχετε κατι άλλο να προτείνετε ευπρόσδεκτο.
Μπάτζετ είναι εώς 450-470 max.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Αλέξανδρος

Κάποτε η Philips έβγαζε πολύ καλές τηλεοράσεις, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Αποσύρεται και απ' την αγορά κιόλας, οπότε αυτά πρέπει να' ναι τα τελευταία μοντέλα που βγάζει.
Για κοίτα και αυτήν
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...=kG33YOpwZP015iYH0cmHlA&bvm=bv.45512109,d.d2k

Φίλε kostas_dr,

εxω διαβάσει πολύ καλά λόγια εδώ στο forum για την samsung UE40EH 6030 όπως το ιδιο και για την lg 42'' LS5600 απλά πηγαίνοντας στο media να ρίξω μια ματιά απο κοντά τις είχαν στο τρίτο ράφι επάνω
οπότε δεν έβγαλα συμπερασμα (βέβαια θα παω και κανα πλαισιο κωτσο κλπ).

Απο άλλες 40-42 που είδα μου φάνηκαν μεγάλες για τον χώρο μου και μάλλον προσανατολίζομαι για 37'' μην στραβωθούν και τα πιτσιρίκια.

Εάν υποθέσουμε οτι παω για 37 (εχει και την lg 5600 σε 37'') με ότι αυτό συνεπάγεται για τη θεαση HD,
την philips του τίτλου την έχει καποιος ή έστω την έχει δεί πουθενά?
Γνωριζει κάποιος κανένα μεγάλο μειονέκτημα,προβλήματα,ασυμβατότητες κλπ?
Και γιατί τέτοια διαφορα τιμής?

Ευχαριστώ

Να στραβωθείς με 37" λίγο δύσκολο, πρέπει να κάθεσαι σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Κοίτα τις πιο πάνω προτάσεις, είναι σαφώς καλύτερες από την εν λόγω Philips.

Re: Απάντηση: Αγορά PHILIPS 37 PFL4007M απο mediamarkt 450euro?

Παιδιά μου φάνηκαν μεγάλες οι 40-42'' και όχι η 37'' στις οποίες συγκλίνω.
3 με 5 ιντσες είναι 7,5 -12,5 cm διαφορά όσο να πείς.
Αυτό είναι προσωπική εκτίμηση και θα το ξαναδώ έτσι και αλλιώς σε πλαισιο κωτσο κλπ.

Παίζει κάτι άλλο αξιόλογο σε 37'' που θα το προτείνατε?
π.χ η LG LS5600 σε 37'' ή η SAMSUNG UE37ES5500 λένε τίποτα ή κάποια άλλη?

Ευχαριστώ.

Δεκτό μεν αλλά αν εγω προτιμώ κάτι σε 37'' υπάρχει κάτι που να προτείνετε όπως τα παραπάνω μοντέλα της lg ή της samsung ή κάτι άλλο?

Ευχαριστώ.

Φίλε, δεν υπάρχει καμία λογική να πάρεις 37". Πάρε μια 40"-42" αν και θα μπορούσες και για μεγαλύτερη με την απόσταση θέασης που έχεις. Η τιμή είναι η ίδια σε αυτά τα μεγέθη και η διαφορά στο συνολικό μέγεθος της τηλεόρασης είναι αμελητέα. Έαν είχες περιορισμό στο μέγεθος λόγω τοποθέτησης σε κάποιο έπιπλο να το δεκτώ αλλά για οποιοδήποτε άλλο λόγο διαφωνώ να πάρεις 37".

Re: Απάντηση: Αγορά PHILIPS 37 PFL4007M απο mediamarkt 450euro?

Καλημέρα και πάλι,

Φίλε Μιχάλη μπορεί να διαφωνείς (πολύ απόλυτα βέβαια) και καταλαβαίνω την δική σας λογική και ευχαριστώ για τις προτάσεις σας για 40-42''.(αν πειστώ για 40'' θα πάρω μαλλον την samsung40''6030).
Αλλά απο την στιγμή που δεν άνοιξα το θέμα με τίτλο ''πόσες ιντσες για χ απόσταση '' θεωρώ πως θα με βοηθούσατε αν περιοριζόσασταν όχι στο να με προτρέψετε για μεγαλύτερη,
λέγοντας μου οτι δεν έχω λογική και ότι διαφωνείτε,καθώς παραπάνω αναφέρω ότι γνωρίζω τα μείον πηγαίνοντας σε 37'' όσον αφορα τη HD θέαση (καθώς και 3D που δεν με ενδιαφέρει).

Κατ'αυτόν τον τρόπο θα μπορόυσα να ισχυριστώ και γω ότι δεν υπαρχει λογική για μένα (εάν υποθέσουμε ότι ήμουν HD lover) και διαφωνώ κατηγορηματικά,το έπιπλο να οριοθετεί τις ιντσες.Αλλάζω έπιπλο και παίρνω αυτή που θέλω και λατρεύω.

Όλα αυτά πολύ φιλικά και χωρίς καμιά διάθεση για αντιπαράθεση μιάς και δεν υπάρχει λόγος.

Θα με βοηθούσατε λοιπόν εάν στα παρακάτω μοντέλα περιοριζόσασταν στις γνώσεις-γνώμες και αυτό έαν τις έχει/δεί κάποιος ή έστω αν ξέρει κάποιον που τις έχει/δεί,
όσον αφορα ποιότητα θέασης,πραγματικά Hz,panel ή όποιο άλλο tip:
Philips 37''PFL4007M (smart,pvr), Samsung UE37''ES5500(smart,pvr), LG 37''LS5600 (σκέτη) ή κάτι αντίστοιχο που δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου.

Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη για το μακροσκελές post.
Φιλικά
Αλέξανδρος

Μεταξύ των τηλεοράσεων που αναφέρεις, καλύτερη κατά την άποψή μου είναι η ES5500.
Καλύτερη εικόνα, smart κλπ. Εγώ αυτήν θα προτιμούσα.

Ευχαριστώ,

μερικές τελευταίες ερωτήσεις:

Υποθέτω η Samsung UE37''ES5500 έχει 50 hz πραγματικά?
Και άν ναι,σε 37''έχουμε λιγότερα προβλήματα κίνησης απο ότι σε 40-42'' (π.χ lg ls5600)?
Και τι πανελ έχει,της samsung ή κάποιας άλλης εταιριας?

Επίσης πήγα και είδα την Samsung 40''6030 (τελικά με έχετε μπριζάρει)η οποία σε συγκριση με άλλες 40-42 '' που είχε δίπλα όντως έχει πολυ καλύτερη εικόνα (σε demo όλες)
όπως λέτε και στο forum,αλλά εάν θέλω να την κάνω prv και smart γίνεται και αν ναι τι είδους εξοπλισμο χρειάζομαι και με τι κόστος (στο περίπου)?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων γαι τον χρόνο σας.
Αλέξανδρος

Χρειάζεσαι εξωτερικό δέκτη (κόστος 30 ευρώ περίπου) και media player ή Bluray player (κόστος 90-100 ευρώ).

Υπόψη ότι οι δέκτες με PVR γράφουν συνήθως σε αρχεία m2ts που μπορούν να παίξουν σε PC , ενώ οι τηλεοράσεις σε κωδικοποιημένα αρχεία που παίζουν μόνο στην ίδια την τηλεόραση.

Αυτό είναι tip φίλε Yperion,(για κάποιον ψιλο αδαή σαν και μένα)!!!Thanks

Γιατί εάν τα αρχεια απο το pvr της tv δεν μετατρέπονται (ή υπάρχει τρόπος?) τότε τι να το κάνουμε αφου δεν θα μπορούμε να τα παιζουμε στο pc για τα παιδια πχ σε διακοπές.
Σωστός.
Αρα την θυρα ethernet που εχει την βάζουμε στην tv και στον media player/Blueray ώστε να έχουμε ιντερνετ απο εκεί αν κατάλαβα καλά?
Και έχουμε πλήρες ιντερνετ?

Ευχαριστώ

Αν έχει θύρα ethernet, μάλλον είναι για firmware update. Αφού δεν είναι smart δε βλέπω κανένα άλλο λόγο να την έχει. Το πως θα έχεις internet στο εξωτερικό player είναι ξεχωριστό και εξαρτάται από το ίδιο το player (ενσύρματα ή ασύρματα δηλαδή).

Γιατί εάν τα αρχεια απο το pvr της tv δεν μετατρέπονται (ή υπάρχει τρόπος?) τότε τι να το κάνουμε αφου δεν θα μπορούμε να τα παιζουμε στο pc για τα παιδια πχ σε διακοπές.

Από ότι διαβάζω εδώ οι Philips έχουν πρόβλημα με το PVR στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην μπορείς να γράψεις καθόλου...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107271-Philips-PFL5507-εγγραφη-προγραμματος

Στις υπόλοιπες μάλλον γίνεται για λόγους copyright.

Άρα συνοψίζω και με διορθώνετε:

α)Την Philips του τίτλου την αφήνω με αυτά που μου είπατε περι απόσυρσης αντιπροσωπείας και τα προβλήματα pvr.
β)Την Samsung UE 37''ES5500 την βρήκα με 455euro στon tzampa + μεταφορικά άλλα 20-30,και στον Κωτσο την εχει μόνο 2-3 κομματια σε Βολο και Αλεξανδρούπολη οποτε θολό μιας και δεν μπορω να αγοράσω κάτι που δεν έχω δεί,

οπότε να πάρω την Samsung UE40EH6030 (που την ειδα στον κωτσο) απο τον συμπολίτη Θεοδουλίδη στα 427euro στην πόρτα μου και
να βάλω τον δέκτη DOOP που εχω απο πλαισιο ώστε να εχω pvr?
Και με ενα media player αργοτερα έχω και ιντερνετ?
Σωστα?

Ευχαριστώ

Σωστό , πάντως και η ES5500 δεν έχει και μεγάλη διαφορά στην εικόνα με την ΕΗ6030 , αν εξαιρέσουμε το ποδόσφαιρο που λόγω 50 Hz δεν είναι τόσο καλή σε κίνηση. Βέβαια σε μικρά μεγέθη (37-40") το πρόβλημα των 50 Hz είναι πιο δύσκολο να φανεί.
Το λέω αυτό μήπως και γλιτώσεις τα τηλεκοντρόλ από τους εξωτερικούς δέκτες και media player.

Καλώς λοιπόν,
θα τα συνεκτιμήσω όλα και θα προσπαθήσω μήπως βρω τη μικρή σμαρτ 37'' 5500 κάπου στη Θεσσαλονίκη για να έχω μια εικόνα και αν δεν τη βρώ θα πάω για την 40''6030.

Ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σας,
Θα σας ενημερώσω για οτιδήποτε προκύψει καθώς και για εντυπώσεις (τις δικές μου, γιατί της γυναίκας μου τις ξέρω:
ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕΣ.....ΘΑ ΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ.....ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ...ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ...ΘΑ ΡΑΝΟΥΜΕ....ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ...