Αγορά πικ-απ

dionisis

AVClub Enthusiast
23 February 2007
740
Θεσσαλονίκη
Γεια σας,

σκέφτομαι να προχωρήσω σε αντικατάσταση πικ-απ (χρησιμοποιώ ένα stanton str8-30). Ο ενισχυτής μου είναι της Denon (PMA 380) και τα ηχεία DALI concept 2. Όριο τιμής τα 800 ευρώ και με τη δυνατότητα να σταθεί σε μελλοντική αναβάθμιση των υπολοίπων μερών του συστήματος. Αρχικά σκεφτόμουν κάποιο μοντέλο της pro-ject (xperience ή rpm) αλλά τελευταία καλοβλέπω rega planar μάλλον το 5. Θα ήθελα κάποιες γνώμες κυρίως για τη σχέση ποιότητας τιμής του pro-ject και για το planar 5, γιατί βλέπω πολλούς στο club να προτείνουν το 3. Επίσης δεν έχω προσέξει αν αυτά τα μοντέλα έχουν auto -stop και δεν ξέρω αν είναι αξίζει να υπάρχει το auto - stop, αρκετές φορές ξεχνιέμαι και ο δίσκος περιστρέφεται ασκόπως για αρκετά λεπτά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απόψεις.

Μέσα στό χρηματικό όριο που διαθέτεις υπάρχει και αυτό, οφείλω όμως να πω ότι δεν το έχω ακούσει, αν το έχει κανείς άλλος, ευπρόσδεκτη η γνώμη του (πάντως δεν νομίζω οτι έχει και αυτό autostop).

http://www.planetav.gr/view_product...b7b30&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

Η αλήθεια είναι ότι clearaudio δεν είχα σκεφτεί. Όσον αφορά το autostop δεν με απασχολεί να υπάρχει. Το ανέφερα γιατί δεν ξέρω αν προκαλείται μεγάλη φθορά στο δίσκο ή στο βραχίονα και τη βελόνα όταν μένει ο δίσκος πάνω στο πικ-απ.

Νομίζω οτι το πικάπ που σου προτείνει ο φίλος opism είναι κορυφή στα λευτά του και μάλιστα βελτιώνεται σημαντικά με μαμίσιες αναβαθμίσεις και γλυτώνεις και την απώλεις απο την μεταπώληση αυριο μεθάυριο (είδικά αν δώσεις τα 200 περίπου ευρώ για το μαγνητικό πηγάδι-πατέντα της εταιρίας δεν θα πιστεύεις στα αυτιά σου!).

Δύο ομοιοπολικοί μαγνήτες στο ανεστραμένο κεραμεικό πηγάδι κρατούν το πλατώ αιωρούμενο στον αέρα με θεαματικά για να μην πώ σοκαριστικά θετικά αποτελέσματα στον ήχο.
Ούσιαστικά εξαλείφονται οι τριβές με αποτέλεσμα την πλήρως αχρωμάτιστη και ανεξαρτητοποιημένη απο μηχανικά τερτίπια ακρόαση, ακούς τους δίσκους σου σε ακτινογραφία, όχι το πικάπ.
Σε καλούς δίσκους με μία καλή κεφαλή νομίζεις οτι ακούς τις μαγνητοταινίες απο το μπομπινόφωνο του studio.

Κάνε μία έρευνα για το clearaudio CMB στο Google για λεπτομέρειες.

Όταν άκουσα τους δίσκους μου σε ένα clearaudio performance το πρώτο που βγήκε με το έδρανο αυτό έπαθα τέτοια πλάκα που μέσα σε μία εβδομάδα βρήκα τα λευτά που δεν είχα και το πήρα (δεν έψαχνα για πικαπ) απο τότε έχω ξεσκιστεί να αγοράζω βινύλια και ακόμα(ένα χρόνο μετά) δεν μπορώ να πιστέψω πώς παίζει έτσι!...

http://www.clearaudio.de/download/zubehoer/cmb_en.pdf

Last edited:
Ελκυστικο ακούγεται το clear audio αλλά ξεφεύγουμε λίγο στο θέμα της τιμής καθώς πλατώ και κεφαλή βγαίνουν πάνω από 1000 ευρώ, σε αντίθεση με rega και pro-ject. Αν είναι να σταθεί καλύτερα σε μια μελλοντική αναβάθμιση τότε μπορεί και να κάνω το βήμα.

Εγώ θα έλεγα να πάς στον αντιπρόσωπο orpheus audio και να ζητήσεις να σου βάλουν να ακούσεις το pro-ject και το clear σε αντιπαράθεση, αυτό θα σου έλυνε πολλές απορίες και θα ξεκαθαριζόταν μέσα σου το κατα πόσο αξίζει η διαφορά στην τιμή.
Έχουν και πολύ καλά μτχ νομίζω και ένα rega p3 και τέλος πάντων είναι εξυπηρετικότατοι οπότε μην διστάζεις.

Αν και παντα προτεινω ως πρωτη επιλογη τα Project θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια και σε αυτο.

spacer.gif
Thorens TD - 240​
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
To TD-240 είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρείας Thorens το οποίο μπορεί να παίξει δίσκους όλων των στροφών (33,45,78). Διατίθεται με τον βραχίονα ΤΡ21 και την κεφαλή ΑΤ95Ε. Είναι πλήρως αυτόματο και μπορεί να παίξει δίσκους όλων των στροφών . Τέλος διατίθεται με διάφορα φινιρίσματα όπως μαύρη λάκα, κερασιά κτλ.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Σύστημα κίνησης Ιμάντας ακριβείας Thorens Κινητήρας κινητήρας ηλετρονικά ελεγχόμενος Στροφές 33/45/78 rpm Επιλογή Στροφών Ηλεκτρονικά Πλατό πικάπ 304 mm / 0.8 kg μη μαγνητικό Βραχίονας Thorens TP 21 Αντιολίσθηση με ελατήριο Λειτουργία πλήρως αυτόματη Διακόπτης off/lift Μηχανικός διακόπτης off και lift Χωρητικότητα πυκνωτή 160 pF Τροφοδοσία ρεύματος Εξωτερικός μετασχηματιστής Διαστάσεις (Π x Υ x Β) 440 x 119 x 380 mm Βάρος 6,5 kg Διαθέσιμα χρώματα μαύρο, μαύρη λάκα και κερασιά. Τιμή (με ΦΠΑ) : 670.00-740.00

TD-240_01.gif

spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif

spacer.gif

Απάντηση: Re: Αγορά πικ-απ

Εγώ θα έλεγα να πάς στον αντιπρόσωπο orpheus audio και να ζητήσεις να σου βάλουν να ακούσεις το pro-ject και το clear σε αντιπαράθεση, αυτό θα σου έλυνε πολλές απορίες και θα ξεκαθαριζόταν μέσα σου το κατα πόσο αξίζει η διαφορά στην τιμή.
Έχουν και πολύ καλά μτχ νομίζω και ένα rega p3 και τέλος πάντων είναι εξυπηρετικότατοι οπότε μην διστάζεις.

Σίγουρα το καλύτερο είναι να ακούσω πριν καταλήξω, αλλά επειδή μένω Ζάκυνθο (τώρα συνειδητοποίησα οτι δεν είχα αλλάξει το προφίλ και έγραφε Θεσσαλονίκη) ελπίζω μέσω του forum να ξεχωρίσω κάποια μοντέλα και μετά να πάω Αθήνα για listening. Βέβαια τώρα οι επιλογές από 2 γίνανε 4. Στην πορεία θα δούμε.

Για τα Clearaudio και τα Project υπάρχει η δυνατότητα να τα ακούσεις και πιο κοντά απο την Αθήνα. Απο Δευτέρα θα είμαι στο νησί οπότε αν θες πίνουμε ένα καφεδάκι και γνωριζόμαστε κι απο κοντά.