Αγορά πικάπ. Rega planar 3 ή Dual(καινούργια πάντα).

themisperi

Established Member
28 November 2011
113
Καλή χρονιά σε όλους!Ο νέος χρόνος να μας φέρει οτι δεν έφερε ο παλιός.Λοιπόν αποφάσισα οτι ήρθε η ώρα για αλλαγή πικάπ.Τώρα έχω ένα technics MkII και ένα philips AF-685.Αλλά επειδή το philips το κρατάω για ενθύμιο κυρίως και το μκ2 το έχω βασικό,ήθελα να ανέβω ενα σκαλοπάτι πιο πάνω στην ακρόαση βινυλίων.Οπότε τι μου συστήνετε για πικάπ?Το γνωστό Rega planar 3 ή Dual (π.χ.455)?Απ' ότι είδα το Dual φοράει την ortofon om-10.
1.To rega με τι κεφαλή έρχεται?
2.Ποιό να προτιμήσω απο πλευράς αναβαθμίσεων?
3.Να το πάρω απο Ελλάδα(Ορφέας κλπ) ή απο e-bay?
Αυτά.Περιμένω τις γνώσεις-γνώμες σας.:operator::guitarist::guitarist::guitarist::guitarist::guitarist::guitarist:

Ανταποδίδω τις ευχές,

Τι ακριβώς περιμένεις με το νέο πικάπ, ή μάλλον τι δεν σου αρέσει στο Technics... εαν το στήσεις καλά, επάνω σε επιτοίχια βάση με την κατάλληλ κεφαλή/ες και ρυθμίσεις καλά την(τις) κεφαλή/ές σου παίζει αξιοπρεπέστατα...

Από τα δύο πικάπ που λες εμένα πιο πολύ μου αρέσει το Rega ίσως και επειδή είχα ένα στα φοιτητικά μου χρόνια... και αυτό θέλει καλή βάση μάλλον επιτοίχια... και ακούει καλά ο βραχίονας ακόμα και με ακριβές κεφαλές.

Το ζητούμενο όμως εαν είναι να ανέβεις σημαντικά σε επίπεδο, πρέπει να κοιτάξεις λίγο πιο ψηλά.

Κοίτα σωστά τα λες αλλα:
1.Με το μκ2 δεν αξιζει να ρίξω λεφτά για καλύτερο βραχίονα.
2.Ήθελα να πάω σε πικάπ με ιμάντα λόγω μηδενικών rumble και wow-flutter και οτι έχει πιο καλό βραχίονα και παίζεις περισσότερο με κεφαλές.
3.Υπάρχει ένας σκασμός απο ανακαλωδιώσεις-βραχίονες-πλατώ κλπ κλπ για μελλοντική αναβάθμιση.
Μετο dual παίζω μόνο σε κεφαλή.Άρα όπως λες να ανέβω σε επίπεδο τι να προτιμήσω?Rega ή να πάω σε κάτι καλύτερο?Βέβαια και τα δύο μηχανάκια μου αρέσουν και απο θέμα εμφάνισης διότι όπως λένε πολλοί βινυλιάκηδες "το βινύλιο είναι φετίχ"...

Δεν είπα να αλλάξεις βραχίονα, ο βραχίονας αυτός είναι πολύ καλός, και για τα χρήματά του (σαν αντικατάσταση το πολύ 150ε) είναι άριστος. Επίσης ιδανικός για να δοκιμάζεις κεφαλές διότι έχει το αποσπόμενο headshell.

Με ποιες κεφαλές τον δοκίμασες και δεν σου άρεσε? και τι ακριβώς δεν σου άρεσε? ακούς rumble? μέτρησες το wow and flutter? στο πιάνο σου κάνει περίεργα?

Το πικάπ δεν το παίρνεις για να κάνεις αναβαθμίσεις... το παίρνεις για να παίζει καλά/καλύτερα τους δίσκους σου.

Αν υποθέσουμε ότι πάρεις το Rega οι αναβαθμίσεις που υπάρχουν είναι πολλές, αλλά καμιά τόσο ουσιαστική από μόνη της... αν βάλεις ότι υπάρχει επάνω σε ένα Rega 3, θα διαπιστώσεις ότι με το συνολικό ποσό έπαιρνες απλά ένα άλλο καλύτερο πικάπ.

Η πιο σημαντική βελτίωση ή μάλλον ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ είναι μια σωστή βάση να ακουμπάει επάνω.

Αν πιάνει το χέρι σου ξεκίνα με ένα Lenco (L / GL 75) και προχώρα το όσο πάει... αλλά να πάρεις καινούργιο με σκοπό την αναβάθμιση... δεν σου το συνιστώ.

Κοίτα σωστά τα λες αλλα:
1.Με το μκ2 δεν αξιζει να ρίξω λεφτά για καλύτερο βραχίονα. ο βραχιωνας ειναι μια χαρα, μετραει καλα και ειναι ανθεκτικος
2.Ήθελα να πάω σε πικάπ με ιμάντα λόγω μηδενικών rumble και wow-flutter και οτι έχει πιο καλό βραχίονα και παίζεις περισσότερο με κεφαλές. μακαρι να ηταν αλλα δεν ειναι ετσι. το χαμηλοτερο wow/ flutter συνιθος το εχουν τα καλυτερα πικαπ αλλα οχι απαραιτητα τα belt driven. το SP10 mk III πχ ειναι DD 0.01%...
3.Υπάρχει ένας σκασμός απο ανακαλωδιώσεις-βραχίονες-πλατώ κλπ κλπ για μελλοντική αναβάθμιση.
Μετο dual παίζω μόνο σε κεφαλή.Άρα όπως λες να ανέβω σε επίπεδο τι να προτιμήσω?Rega ή να πάω σε κάτι καλύτερο?Βέβαια και τα δύο μηχανάκια μου αρέσουν και απο θέμα εμφάνισης διότι όπως λένε πολλοί βινυλιάκηδες "το βινύλιο είναι φετίχ"...

παντως αναμεσα σε ρεγγα και ντουαλ θα πηγαινα και εγω στην ρεγγα (οπως και ο χρηστος, φοιτητης με τετοιο ακουγα, το εχω ακομα στην αποθηκη..)

ΟΚ παιδιά!Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.Ο λόγος πάντως που παίρνω άλλο πικάπ είναι οτι το βαρέθηκα το μκ2 και ήθελα να πάρω ένα άλλο.........ετσι για να αλλάξω αισθητικά βρε αδερφέ το ράκ μου.Τώρα όσον αφορά τον βραχίονα του μκ2,απο το 1994 που πρωτοείδα αυτό το πικάπ όλοι οι γνώστες για τον βραχίονά του έλεγαν τα χειρότερα.

ο βραχιωνας του 1200 μκ ΙΙ εχει λιγοτερο απο 7 μγρ τριβη και στους 2 αξονες. για να παρεις μια ιδεα ο Jelco Που ειναι απο τα καλυτερα value/money στην αγορα εχει 20. οι πιο πολλοι hiend κατασκευαστες δεν μπανουν στον κοπο να δηλωσουν καν...

επισης "ζυγιζει" 12γρ οποτε σου δινει την δυνατοτητα να πεξεις με πολλες κεφαλες.

ειναι απο τους μεγαλυτερους μυθους του hifi...........

τα προβληματα του συγκεκριμενου πικαπ ειναι αλλα, cogging (καποιοι το αμφισβητουν) και ισως λιγο το rumble (πιο πολυ απ οτι λενε οι αριθμοι).

Απάντηση: Re: Αγορά πικάπ. Rega planar 3 ή Dual(καινούργια πάντα).

ΟΚ παιδιά!Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.Ο λόγος πάντως που παίρνω άλλο πικάπ είναι οτι το βαρέθηκα το μκ2 και ήθελα να πάρω ένα άλλο.........ετσι για να αλλάξω αισθητικά βρε αδερφέ το ράκ μου.Τώρα όσον αφορά τον βραχίονα του μκ2,απο το 1994 που πρωτοείδα αυτό το πικάπ όλοι οι γνώστες για τον βραχίονά του έλεγαν τα χειρότερα.

Αν είναι να κάνεις αναβάθμιση ας είναι ουσιαστική και όχι μόνο για θέματα αισθητικής!!!

Απάντηση: Re: Αγορά πικάπ. Rega planar 3 ή Dual(καινούργια πάντα).

...... οι πιο πολλοι hiend κατασκευαστες δεν μπανουν στον κοπο να δηλωσουν καν...

Ανακοινώνει κανένας πια μετρήσεις wow&flutter, rumble κλπ; Παλιά από το φτηνότερο μέχρι το ακριβότερο, υπήρχαν οι προδιαγραφές.
Τώρα έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο οτι ένα νούμερο δεν κάνει την ποιότητα, πράγμα που μπορεί να ισχύει μερικές φορές. Συνήθως όμως μετρήσιμο μέγεθος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, σε αντίθεση με το περιγραφόμενο φιλολογικά.