ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

delamostre

Senior Member
23 April 2009
308
Άλιμος
Έχω ακούσει πολλές απόψεις αλλά θα ήθελα και τη δική σας.

Κατέληξα σε δυο επιλογές:

Technics SL-1200MK5

Project 2Xperience Classic

Uploaded with ImageShack.us

Κεφαλή θα παίξει και στις δυο επιλογές η DENON DL-103.

To Τechnics έχει απαράμιλλη ποιότητα στο πλατό. Η κατασκευή του είναι μακράν από οτιδήποτε κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα.
Ο βραχίονάς του είναι τυπικής σχεδίασης και σίγουρα η τιμή του προιόντος κρατιέται σε νορμάλ αποδεκτά επίπεδα λόγω της τυπικής κατασκευής του βραχίονα, αλλά και της απόσβεσης που έχει κάνει εμπορικά η εταιρία με τα 40 χρόνια κατασκευής του.

Από την άλλη πλευρά, το Project είναι ένα απίστευτο πικάπ με πολύ καλό βραχίονα και σε εισαγωγική κατηγορία Hi-End. Το προιόν είναι πολύ όμορφο και το ξύλο του δίνει μια άλλη κατασκευαστική άποψη που λείπει από τα τωρινά προιόντα που κατασκευάζονται.

Το πλατό θα συνδεθεί σε προενισχυτή ONKYO P-304, τελικό ONKYO M-504 και ηχεία Scandyna Blueroom Minipods με το bass station της ίδιας εταιρίας.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: "Αγρότης Κολωνακίου ή χειρούργος ιδιωτικής κλινικής"???

Tα είπες όλα μόνος σου.
Αν η προτεραιότητα σου είναι η ηχητική ποιότητα το pro-ject είναι μονόδρομμος, αν θές αγρότη -το κολωνακίου δεν ισχύει- ανθεκτικό και σκληραγωγημένο πάρε το Τechnics.
Eίχα και εγώ κάποτε ένα Technics 1210MK2 μαύρο και ήταν μια χαρά αλλα όταν το άλλαξα με ένα pro-ject perspective η διαφορά ήταν κυριολεκτικά Η μέρα με την νύχτα.

Tα είπες όλα μόνος σου.
Αν η προτεραιότητα σου είναι η ηχητική ποιότητα το pro-ject είναι μονόδρομμος, αν θές αγρότη -το κολωνακίου δεν ισχύει- ανθεκτικό και σκληραγωγημένο πάρε το Τechnics.
Eίχα και εγώ κάποτε ένα Technics 1210MK2 μαύρο και ήταν μια χαρά αλλα όταν το άλλαξα με ένα pro-ject perspective η διαφορά ήταν κυριολεκτικά Η μέρα με την νύχτα.

Κι εγώ αυτήν την άποψη έχω αλλά "αλλού" μου λένε διαφορετικά πράγματα..... http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=88180
Εαν όπως λες έχεις συγκριτική άποψη για τα δυο μηχανήματα, μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτώ την απόφασή μου....
Για την κεφαλή που μου πρότεινε το κατ/μα τι γνώμη έχεις???

Last edited:
εγω παλι προτζεκτ κοιταζα, Thorens Πηρα...
χωρις να χω την απαραιτητη εμπειρια, θα ψηφιζα project..μονο και μονο γιατι ενα επαγγελματικό προιον ειναι Tuned για επαγγελματικές δουλειες. βλέπε επαγγελματικά ηχεια, ενυσχητες κτλ..με οτι επιρροες εχει αυτο στον ηχο..
συν τοις αλλης το project ειναι κουκλι..

χωρις να χω την απαραιτητη εμπειρια, θα ψηφιζα project..μονο και μονο γιατι ενα επαγγελματικό προιον ειναι Tuned για επαγγελματικές δουλειες. βλέπε επαγγελματικά ηχεια, ενυσχητες κτλ..με οτι επιρροες εχει αυτο στον ηχο..

Εσύ άρχισες να χαλάς μου φαίνεται...

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Ότι πάντως τεστ κοιτάξει κανείς το Technics το βγάζει κορυφαίο! Το μεμπτό σημείο του άλλοι λένε οτι είναι ο βραχίονας, άλλοι η οδήγηση Direct Drive. Να σου πω την καθαρή αλήθεια η κατασκευή του με πείθει οτι είναι άψογο.
Από την άλλη πλευρά το Project είναι πάρα πολύ όμορφο και επίσης άριστα κατασκευασμένο. Ο βραχίονάς του είναι υπέροχος και νομίζω οτι κατασκευαστικά είναι κι αυτό άρτιο. Μάλλον θα πρέπει να καταλήξω σ' αυτό δεδομένου οτι ελιναι μια τίμια εταιρία...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Ότι πάντως τεστ κοιτάξει κανείς το Technics το βγάζει κορυφαίο! Το μεμπτό σημείο του άλλοι λένε οτι είναι ο βραχίονας, άλλοι η οδήγηση Direct Drive. Να σου πω την καθαρή αλήθεια η κατασκευή του με πείθει οτι είναι άψογο.
Από την άλλη πλευρά το Project είναι πάρα πολύ όμορφο και επίσης άριστα κατασκευασμένο. Ο βραχίονάς του είναι υπέροχος και νομίζω οτι κατασκευαστικά είναι κι αυτό άρτιο. Μάλλον θα πρέπει να καταλήξω σ' αυτό δεδομένου οτι ελιναι μια τίμια εταιρία...

Απ' ότι κατάλαβα θα αγοράσεις χωρίς ακρόαση.
Καλά θα ήταν να τα ακούσεις και τα δύο δίπλα-δίπλα με την ίδια κεφαλή.
Ειδάλλως συζητάμε σε θεωρητικό, υποθετικό, έως :BDGBGDB55: επίπεδο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

Απ' ότι κατάλαβα θα αγοράσεις χωρίς ακρόαση.
Καλά θα ήταν να τα ακούσεις και τα δύο δίπλα-δίπλα με την ίδια κεφαλή.
Ειδάλλως συζητάμε σε θεωρητικό, υποθετικό, έως :BDGBGDB55: επίπεδο...

Aκουγοντας δυο πικαπ με πολυ διαφορετικους βραχιονες ιδιως σε θεμα ενεργου μαζας με την ιδια κεφαλη ειναι λαθος και το συμπερασμα περι ''καλυτερου πικαπ/ηχου'' θα ειναι απλα παραπλανητικο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

Aκουγοντας δυο πικαπ με πολυ διαφορετικους βραχιονες ιδιως σε θεμα ενεργου μαζας με την ιδια κεφαλη ειναι λαθος και το συμπερασμα περι ''καλυτερου πικαπ/ηχου'' θα ειναι απλα παραπλανητικο.

Συμφωνώ μαζί σου, ως προς την απόλυτη συγκριτική δοκιμή, αλλά εφ' όσον και τα δυο πικαπ είναι ολοκληρωμένες λύσεις (αγοράζεις "προιόν"), θα είναι σωστό το συμπέρασμα που θα αποκομίσω, εαν τα συγκρίνω με την ίδια κεφαλή.
Ήδη έχω πρόταση από κατάστημα που τα έχει στημένα και τα δυο, να πάω να τα ακούσω. Ελπίζω να βάλει ίδιες κεφαλές για άμεση σύγκριση...

Συμφωνώ μαζί σου, ως προς την απόλυτη συγκριτική δοκιμή, αλλά εφ' όσον και τα δυο πικαπ είναι ολοκληρωμένες λύσεις (αγοράζεις "προιόν"), θα είναι σωστό το συμπέρασμα που θα αποκομίσω, εαν τα συγκρίνω με την ίδια κεφαλή.
Ήδη έχω πρόταση από κατάστημα που τα έχει στημένα και τα δυο, να πάω να τα ακούσω. Ελπίζω να βάλει ίδιες κεφαλές για άμεση σύγκριση...

Δυστυχως δεν ειναι θεμα ''απολυτης συγκριτικης δοκιμης''.Ειναι το Α+Ω στην σχεση βραχιωνα/κεφαλης,και αν θα καταλαβεις πως ακουγεται ενα πικαπ η οχι και τι δυνατοτητες εχει.Δεν θα πληρωσεις λεφτα τελικα ειτε για το ενα ειτε για το αλλο;Με ποια κριτηρια θα αποφασισεις;Οι βραχιωνες στα δυο αυτα πικαπ ειναι τοσο διαφορετικοι που σιγουρα αυτο που δεν θα σου αρεσει θα αδικηθει,ενω κατω απο ιδανικοτερες συνθηκες να το εβρησκες προτιμοτερο.
Βεβαια εσυ αποφασιζεις και με οποια κριτηρια θελεις εσυ,η.......ο πωλητης.

Last edited:
πάντως επειδή είχα και τα μηχανήματα των δύο εταιρειών (σε άλες εκδόσεις φυσικά) - ´τωρα έχω το Project rpm 9.1x με βάση

αν θες να ικανοποιήσεις το ματάκι σου και τα παιδικά σου απωθημενάκια

επίλεξε το ούτως ή άλλως αξιοπρεπέστατο technics

αν θες να ακούσεις Μουσική χωρίς να πωλήσεις το σπιτάκι σου

επίλεξε project.

πάντως επειδή είχα και τα μηχανήματα των δύο εταιρειών (σε άλες εκδόσεις φυσικά) - ´τωρα έχω το Project rpm 9.1x με βάση

αν θες να ικανοποιήσεις το ματάκι σου και τα παιδικά σου απωθημενάκια

επίλεξε το ούτως ή άλλως αξιοπρεπέστατο technics

αν θες να ακούσεις Μουσική χωρίς να πωλήσεις το σπιτάκι σου

επίλεξε project.

Εαν διαβάσεις τα μηνύματα, θα διαπιστώσεις οτι ρωτάω συνεχώς εαν ακούγεται καλύτερα το Project έναντι του Technics. To βέβαιο είναι οτι κριτήριο για την τελική επιλογή μου είναι η μουσική και όχι το οφθαλμόλουτρο (αν και αυτό είναι πολλές φορές φετίχ...)
Θα γούσταρα πολύ λοιπόν, να έχω τον Ιάπωνα στο ρακ και ειδικά τώρα που τελειώνει και η παραγωγή του συγκεκριμένου μηχανήματος και που σε μια δεκαετία, θα έχει την αξία του συλλεκτικού (τι συλλεκτικό τώρα θα είναι αυτό με 3.000.000 πωλήσεις ο Θεός και η ψυχή του), αλλά αφού δε θα παίζει μουσική καλά, τι να το κάνω?
Αν ήταν να μαζεύω συλλεκτικά κομμάτια και να τα τρώει η ντουλάπα (τρόπος του λέγειν), θα μάζευα γραμματόσημα!

Last edited:
Εαν διαβάσεις τα μηνύματα, θα διαπιστώσεις οτι ρωτάω συνεχώς εαν ακούγεται καλύτερα το Project έναντι του Technics. To βέβαιο είναι οτι κριτήριο για την τελική επιλογή μου είναι η μουσική και όχι το οφθαλμόλουτρο (αν και αυτό είναι πολλές φορές φετίχ...)

Aφου το κριτηριο ειναι ο ηχος,νομιζω οτι πρεπει να δωσεις και στα δυο ισες ευκαιριες.Εδω θα πρεπει να σε βοηθησει και ο πωλητης.Αν ειναι εμπειρος δεν θα κανει την συγκριση με τις ιδιες κεφαλες.

Δυστυχως δεν ειναι θεμα ''απολυτης συγκριτικης δοκιμης''.Ειναι το Α+Ω στην σχεση βραχιωνα/κεφαλης,και αν θα καταλαβεις πως ακουγεται ενα πικαπ η οχι και τι δυνατοτητες εχει.Δεν θα πληρωσεις λεφτα τελικα ειτε για το ενα ειτε για το αλλο;.

Δηλαδή θα πρέπει να κάνω τους απίστευτους συνδιασμούς με κεφαλές στο καθένα μόνο του, να διαπιστώσω με ποια απ' όλες κάνει καλό matching και μετά να τα συγκρίνω! Και ποιος θα μου τα κάνει όλα αυτά?? Σιγά μη βρω κατάστημα να ασχοληθεί με αυτήν τη διαδικασία!
Ωραίο το "επιθυμητό" αλλά πάμε για το "εφικτό". Άρα θα πρέπει ακούγοντας με την ιδια κεφαλή να βγάλω κάποια συμπεράσματα, αλλιώς θα το ρίξω κορώνα γράμματα, αφού κάθε πικαπ, αλλάζει ύφος παιξίματος διαφοροποιώντας μονο και μόνο την κεφαλή του...

Δηλαδή θα πρέπει να κάνω τους απίστευτους συνδιασμούς με κεφαλές στο καθένα μόνο του, να διαπιστώσω με ποια απ' όλες κάνει καλό matching και μετά να τα συγκρίνω! Και ποιος θα μου τα κάνει όλα αυτά?? Σιγά μη βρω κατάστημα να ασχοληθεί με αυτήν τη διαδικασία!
Ωραίο το "επιθυμητό" αλλά πάμε για το "εφικτό". Άρα θα πρέπει ακούγοντας με την ιδια κεφαλή να βγάλω κάποια συμπεράσματα, αλλιώς θα το ρίξω κορώνα γράμματα, αφού κάθε πικαπ, αλλάζει ύφος παιξίματος διαφοροποιώντας μονο και μόνο την κεφαλή του...

Kατανοητον,αλλα δεν μιλας και για λιγα λεφτα.Για το αν ενα καταστημα δεν θα ασχοληθει παρα μονον για τα λεφτα σου,δεν γνωριζω,ελπιζω να κανεις λαθος.Αντι για κορωνα-γραμματα,πηγαινε τοτε για το PROJECT αν αυτες ειναι οι επιλογες σου -bye-

Δεν μπορεί ρε παιδιά να μην υπάρχει μία κεφαλή που να μπορεί με λίγες παραχωρήσεις να κουμπώσει και στα δύο πικάπ.
Ειδάλλως δεν υπάρχει τρόπος για συγκριτικό πλατώ (γενικώς) και όλα είναι εικασίες, μύθοι και δισειδαιμονίες...