ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Θα πω πως αυτο που λεει ο AUDIOLYTIC εχει λογικη. Το αναλογικο συστημα ειναι συνδιασμος επι μερους πραγματων... (βραχιονες/κεφαλες...).
Καθε προιον λοιπον -φανταζομαι- θ' αποδιδει καλυτερα μ' εναν 'α' συνδιασμο και εδω μιλαμε για την κεφαλη (με δεδομενους τους βραχιονες τους).

Ισως το καλυτερο θα 'ταν ν' ακουγες το project με την κεφαλη που του ταιριαζει καλυτερα αλλα και το technics με την αντιστοιχη κεφαλη που θα του πηγαινει καλυτερα. Ετσι θα μπορεσεις να σχηματισεις καλυτερη γνωμη για το καθενα.

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Δεν μπορεί ρε παιδιά να μην υπάρχει μία κεφαλή που να μπορεί με λίγες παραχωρήσεις να κουμπώσει και στα δύο πικάπ.
Ειδάλλως δεν υπάρχει τρόπος για συγκριτικό πλατώ (γενικώς) και όλα είναι εικασίες, μύθοι και δισειδαιμονίες...

Στο ενδεχομενο ενος ''κακου'' συνδιασμου βραχιωνα/κεφαλης,αυτο που υποφερει και υπολειτουργει ειναι κυριως η ιδια η κεφαλη/βελονα,οχι το πικαπ.Ολα τα επακολουθα των συντονισμων που προκυπτουν απο το ταιριασμα κεφαλης/βραχιωνα εχουν αντικτυπο στην βελονα.Αν αυτη υπολειτουργει πως θα ''φορτωσουμε'' ενα ενδεχομενως κακο ηχητικο αποτελεσμα στο ενα η το αλλο πικαπ; Εισηγηθηκα το project διοτι λογω της ενεργου μαζας του βραχιωνα του (8.5γρ) οι επιλογες σε κεφαλες(σχετικα ψηλης ενδοτικοτητας) ειναι μαλλον περισσοτερες.Για το Technics το οποιου ο βραχιωνας εχει ενεργο μαζα γυρω στα 15γρ ισως και περισσοτερο(μονο το κελυφος ειναι 7-8γρ) θα χρειαστεις μια κεφαλη χαμηλοτερης ενδοτικοτητας.
Ναι,καποια κεφαλη ισως να ''βολευει'' για μια πρωτη αλλα προχειρη συγκριση,θελει λιγο ψαξιμο.

Θα πω πως αυτο που λεει ο AUDIOLYTIC εχει λογικη. Το αναλογικο συστημα ειναι συνδιασμος επι μερους πραγματων... (βραχιονες/κεφαλες...).
Καθε προιον λοιπον -φανταζομαι- θ' αποδιδει καλυτερα μ' εναν 'α' συνδιασμο και εδω μιλαμε για την κεφαλη (με δεδομενους τους βραχιονες τους).

Ισως το καλυτερο θα 'ταν ν' ακουγες το project με την κεφαλη που του ταιριαζει καλυτερα αλλα και το technics με την αντιστοιχη κεφαλη που θα του πηγαινει καλυτερα. Ετσι θα μπορεσεις να σχηματισεις καλυτερη γνωμη για το καθενα.

Ετσι ειναι,και,για εναν πωλητη που ασχολειται με το πικαπ σοβαρα,αυτο ειναι συγκριση ''ρουτινας''.Καλο θα ειναι ολοι μας να ξερουμε τουλαχιστον 2-3 βασικα πραγματα,ωστε να ειμαστε σε θεση να εξαγουμε οσο το δυνατον πιο εγκυρα συμπερασματα.Διοτι στο τελος εμεις πληρωνουμε.

Ετσι ειναι,και,για εναν πωλητη που ασχολειται με το πικαπ σοβαρα,αυτο ειναι συγκριση ''ρουτινας''.Καλο θα ειναι ολοι μας να ξερουμε τουλαχιστον 2-3 βασικα πραγματα,ωστε να ειμαστε σε θεση να εξαγουμε οσο το δυνατον πιο εγκυρα συμπερασματα.Διοτι στο τελος εμεις πληρωνουμε.

Δεν έχω αντίρρηση σε όλα αυτά αλλά μην ξεφύγουμε από θέμα χρημάτων. Το Budjet που υπάρχει είναι από 800-1000 ευρώ, οπότε ένας συνδυασμός Technics-κεφαλής & Project-κεφαλής, θα πρέπει να τελειώνει σε κάποια χρήματα.
Σιγουρα όσο περισσότερα έχει κανείς στην τσέπη του, τόσο καλύτερο συνδυασμό θα κάνει (παίζεται κι αυτό βέβαια). Σε λογικά πάντα λοιπόν πλαίσια, με ποιές κεφαλές θα ταίριαζε το Technics και με ποιες το Project?
Παιδιά δε θέλω να μπλέξω με ανακαλωδιώσεις και τα συναφή... Ούτε να αλλάξω την αλυσίδα των μηχανημάτων μου, δεδομένου οτι για το χώρο μου παίζουν καταπληκτικά.
Το πάτωμα είναι ξύλινο (έχει μπεί χαλάκι) και ο χώρος είναι περίππου 13 τετραγωνικά. Ήταν καθιστικό αλλά μετατράπηκε σε παιδικό υπνοδωμάτιο.
Όπως καταλαβαίνετε, ακούω μουσική "κάποιες" ώρες που τα παιδιά συνηθίζουν να παίζουν στο σαλόνι....

Πάρε το pro-ject.

Το technics δεν έχει καμία σχέση και αν και είναι όπως αναφέρθηκε αξιοπρεπές θα το πώ απλά ΠΑΙΖΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ PRO-JECT OTI KAI NA KANEIΣ.

Τρια χρόνια με το technics και επτά με το pro-ject αυτό μου δίδαξαν.

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μέρα που έβαλα το pro-ject perspective να πρωτοπαίξει με την ίδια κεφαλή και το πόση εντύπωση μου είχε κάνει (αυτά το 2001).

"Έτσι λοιπόν παίζουν τα καλά πικάπ" θυμάμαι να έλεγα απο μέσα μου σαστισμένος.

Υ.Γ.
Το Technics μου αρέσει πάρα πολύ αλλα σαν φετίχ.
Αν το ποσό που έχει ήταν ο προυπολογισμός για το μόνο πικαπ που μπορώ να έχω σίγουρα δεν θα το προτιμούσα.

Last edited:
Πάρε το pro-ject.

Το technics δεν έχει καμία σχέση και αν και είναι όπως αναφέρθηκε αξιοπρεπές θα το πώ απλά ΠΑΙΖΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ PRO-JECT OTI KAI NA KANEIΣ.

Τρια χρόνια με το technics και επτά με το pro-ject αυτό μου δίδαξαν.

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μέρα που έβαλα το pro-ject perspective να πρωτοπαίξει με την ίδια κεφαλή και το πόση εντύπωση μου είχε κάνει (αυτά το 2001).

"Έτσι λοιπόν παίζουν τα καλά πικάπ" θυμάμαι να έλεγα απο μέσα μου σαστισμένος.

Υ.Γ.
Το Technics μου αρέσει πάρα πολύ αλλα σαν φετίχ.
Αν το ποσό που έχει ήταν ο προυπολογισμός για το μόνο πικαπ που μπορώ να έχω σίγουρα δεν θα το προτιμούσα.

Χμμμμ.... Ακολούθησα τον "φετιχ" συνδυασμό και υπέκυψα φίλε.....

technics5.jpg

Απλά η κεφαλή παραγγέλθηκε και θα την πάρω την Τρίτη. Κατέληξα στην DL-304, η οποία ταιριάζει απόλυτα με τα χαρακτηριστικά του βραχίονα, αλλά και του phono stage του προενισχυτή μου...

Καλορίζικο και καλοάκουστο φίλε. Κι εγώ πριν 2-3 χρόνια υπέκυψα στο φετίχ. Όπως και να το κάνεις είναι ένας θρύλος στα πικάπ και δεν πάει χαμένο με τίποτα. Άλλη μια απόδειξη είναι ότι η μεταπωλητική του αξία είναι ιδιαίτερα υψηλή εκτός κι αν μιλάμε για μηχάνημα που έπαιζε σε μαγαζί, με χίλιες γρατζουνιές, αυτοκόλλητα και 5 καφέδες να έχουν πέσει πάνω του. Άσε που όταν έψαχνα για μεταχειρισμένο, κανενός δε του πήγαινε η καρδιά να το δώσει ακόμη κι αν είχε και δεύτερο κι αν είχε σταματήσει να ακούει δίσκους προ πολλού.

Καλορίζικο και καλοάκουστο φίλε. Κι εγώ πριν 2-3 χρόνια υπέκυψα στο φετίχ. Όπως και να το κάνεις είναι ένας θρύλος στα πικάπ και δεν πάει χαμένο με τίποτα. Άλλη μια απόδειξη είναι ότι η μεταπωλητική του αξία είναι ιδιαίτερα υψηλή εκτός κι αν μιλάμε για μηχάνημα που έπαιζε σε μαγαζί, με χίλιες γρατζουνιές, αυτοκόλλητα και 5 καφέδες να έχουν πέσει πάνω του. Άσε που όταν έψαχνα για μεταχειρισμένο, κανενός δε του πήγαινε η καρδιά να το δώσει ακόμη κι αν είχε και δεύτερο κι αν είχε σταματήσει να ακούει δίσκους προ πολλού.

Σ' ευχαριστώ πολύ να 'σαι καλα!!!
Να σου πω την αλήθεια δυσκολεύτηκα να αποφασίσω για το ποιο από τα δυο έπρεπε να πάρω. Τελικά υπερίσχυσε το vintage στυλ και η πολυετής πείρα της συγκεκριμένης εταιρίας, γι αυτό το προιόν.
Επίσης υπήρξαν και άλλα δυο πράγματα που ήταν καθοριστικά στην απόφασή μου. Το ένα ήταν η παροιμιώδης αξιοπιστία του, δεδομένου οτι όλοι που μου είπαν απόψεις και ήταν κάτοχοι του συγκεκριμένου, ανέφεραν αυτό το γεγονός. Το άλλο ήταν οτι καταργεί η εταιρία το προιόν αυτό και ίσως η διαχρονική του αξία τόσων ετών να το κάνει συλλεκτικό.
Επιπλέον σαν brand name το TECHNICS δεν υπάρχει και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση οτι θα παράγεται μόνο το συγκεκριμένο προιόν, υπό τη φίρμα της, μέχρι τέλους του 2010....:rolleyes:

Καλοριζικο και να το χαιρεσαι -bye-

Φίλε σ' ευχαριστώ πολύ και επιπλέον θα σου πώ άλλο ένα ευχαριστώ που με βοήθησες να επιλέξω!
Για την κεφαλή που θα του βάλω τι γνώμη έχεις??

Φίλε σ' ευχαριστώ πολύ και επιπλέον θα σου πώ άλλο ένα ευχαριστώ που με βοήθησες να επιλέξω!
Για την κεφαλή που θα του βάλω τι γνώμη έχεις??

Πολυ καλη επιλογη και φαινεται να ταιριαζει πολυ καλα με το βραχιωνα του πικαπ.Εχει πολυ καλη βελονα και η denon εχει καλη παραδοση στις mc.An to fono σου παει καλα με την εξοδο της τοτε ολα ειναι ΟΚ :a0210:

Πολυ καλη επιλογη και φαινεται να ταιριαζει πολυ καλα με το βραχιωνα του πικαπ.Εχει πολυ καλη βελονα και η denon εχει καλη παραδοση στις mc.An to fono σου παει καλα με την εξοδο της τοτε ολα ειναι ΟΚ :a0210:

H επιλογή της έγινε γιατί εκτός του οτι ταιριάζει γάντι στο βραχίονα, είναι απόλυτα ματσαρισμένη με το phono preamp, γι αυτό και πιέστηκα λίγο περισσότερο στα χρήματα... Μια φορά τα παίρνει κανείς και όσες φορές δεν έχω πάρει αυτό που έπρεπε, το μετάνιωνα! Οπότε... είπα "προχώρα"!!!

H επιλογή της έγινε γιατί εκτός του οτι ταιριάζει γάντι στο βραχίονα, είναι απόλυτα ματσαρισμένη με το phono preamp, γι αυτό και πιέστηκα λίγο περισσότερο στα χρήματα... Μια φορά τα παίρνει κανείς και όσες φορές δεν έχω πάρει αυτό που έπρεπε, το μετάνιωνα! Οπότε... είπα "προχώρα"!!!

Mια καλυτερη κεφαλη ποτε δεν παει χαμενη -bye-

Χμμμμ.... Ακολούθησα τον "φετιχ" συνδυασμό και υπέκυψα φίλε.....

technics5.jpg

Απλά η κεφαλή παραγγέλθηκε και θα την πάρω την Τρίτη. Κατέληξα στην DL-304, η οποία ταιριάζει απόλυτα με τα χαρακτηριστικά του βραχίονα, αλλά και του phono stage του προενισχυτή μου...

Μεγειές!!
Δείχνει υπέροχο και σίγουρα θα το χαρείς!
Άντε και είς ανώτερα ..εν καιρώ..

Σ Το άλλο ήταν οτι καταργεί η εταιρία το προιόν αυτό και ίσως η διαχρονική του αξία τόσων ετών να το κάνει συλλεκτικό.
Επιπλέον σαν brand name το TECHNICS δεν υπάρχει και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση οτι θα παράγεται μόνο το συγκεκριμένο προιόν, υπό τη φίρμα της, μέχρι τέλους του 2010....:rolleyes:

Αυτό το τελευταίο δεν ισχύει,ευτυχώς.

Clarification came from Panasonic UK to squash rumours. And It’s not what you might think. So here goes – the 1200MK5 and 1210MK5 WILL be discontinued leaving the 1210MK5G as the top of the range and most definitely NOT discontinued. It never was a limited edition, just a flagship special edition model. And the 1200 and 1210 MK2 will continue as normal. So now there’s some distance between the MK2 and MK5G models instead having a middle MK5 deck to confuse matters. So it’s vanilla Technics or the more expensive piano black extra pitched blue light luxury model left in the range.

http://www.colinfitz.com/panasonic-to-cease-production-of-technics-1210-turntables-in-2010/

κατά τα άλλα, καλορίζικο και καλοάκουστο.-bye-

Αυτό το τελευταίο δεν ισχύει,ευτυχώς.

Clarification came from Panasonic UK to squash rumours. And It’s not what you might think. So here goes – the 1200MK5 and 1210MK5 WILL be discontinued leaving the 1210MK5G as the top of the range and most definitely NOT discontinued. It never was a limited edition, just a flagship special edition model. And the 1200 and 1210 MK2 will continue as normal. So now there’s some distance between the MK2 and MK5G models instead having a middle MK5 deck to confuse matters. So it’s vanilla Technics or the more expensive piano black extra pitched blue light luxury model left in the range.

http://www.colinfitz.com/panasonic-to-cease-production-of-technics-1210-turntables-in-2010/

κατά τα άλλα, καλορίζικο και καλοάκουστο.-bye-

Μακάρι να μην ισχύει δεδομένου οτι η πληροφόρηση είναι από Panasonic UK και όχι από την επίσημη Panasonic!!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλορίζικα φίλε μου!!!:worshippy:

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Καλορίζικα και καλές ακροάσεις κ. Σταμάτη

Κε Κώστα σας ευχαριστώ πολύ!
Ελπίζω να μείνατε ευχαριστημένος με τα νεα σας μηχανήματα!
Στείλτε μου pm για εντυπώσεις....
Καλορίζικα και σε σας!!!!!!!!!!!!!