ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

με γεια και καλοταξιδο!
εχω και γω δυο τετοια, θα τα παρω στον ταφο μου λεμε:D:love:

λεω να ακολουθησω και γω το δρομο της denon (και phono stage) μολις τα οικονομικα το επιτρεψουν.
προς το παρον τα 'καταστρεφω' με dj-ικες ορτοφον και μικτακι numark

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

με γεια και καλοταξιδο!
εχω και γω δυο τετοια, θα τα παρω στον ταφο μου λεμε:D:love:

λεω να ακολουθησω και γω το δρομο της denon (και phono stage) μολις τα οικονομικα το επιτρεψουν.
προς το παρον τα 'καταστρεφω' με dj-ικες ορτοφον και μικτακι numark

Σ' ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ απ' ότι φαίνεται θα πεθάνω μ' αυτό! Το σίγουρο όμως είναι οτι δε θα το πάρω στον τάφο μου (κρίμα είναι να το θάψω), μιας και θα το ευχαριστηθούν τα παιδιά μου!!!
Κάνε την υπέρβαση και πάρε την 304 την Denon, όσο ακόμα μπορείς να τη βρείς, γιατί το κατ/μα που μου την έφερε μου είπε οτι έχει ήδη περάσει στην ιστορία! Πάρτην όσο είναι καιρός και δε θα χάσεις!!!!!!!!

Tί έξοδο έχει η DENON;
Ρωτάω γιατί μια χαμηλοέξοδη που είχα ακούσει σε πανάκριβο πικάπ ήταν υπέροχη-κορυφαία γιατα λεφτά της αλλά τα 0,15mv που είχε έξοδο μου πέφτουν λίγα..

Nάτη εδώ, καμάρωσε που παίζει!..

http://www.youtube.com/watch?v=jaR7Sx68P4o

Η έξοδος της DENON DL-304 είναι στα 0,18mV. Εαν είναι κοντά σ' αυτήν την μέτρηση η είσοδος της προενίσχυσής σου προχώρα άφοβα είναι οτι καλύτερο ακόμα και συγκρινόμενη με πολλαπλάσιας τιμής κεφαλές!!

Το γνωρίζω στην πράξη αυτό που λές αλλα απο ότι φαίνεται δυστυχώς παραείναι μικρή η τάση εξόδου της για τον προενισχυτή μου.

Το γνωρίζω στην πράξη αυτό που λές αλλα απο ότι φαίνεται δυστυχώς παραείναι μικρή η τάση εξόδου της για τον προενισχυτή μου.

Kρίμα γιατί είναι μια καταπληκτική κεφαλή! Από προενίσχυση έχεις τον Luxmann L590AII??

Εάν έχεις όντως τον Luxman δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα! Μπορεί να σου παίζει λίγο χαμηλότερα αλλά και πάλι θα είναι μια χαρά! Αν θες μπορώ να σου φέρω το πικαπ να τη δοκιμάσεις, αλλά θα είναι ιεροσυλία για το Clearaudio που έχεις!!:party:

Luxman L-590A II

Continuous output 30W + 30W/8Ω Class A (60W + 60W/4Ω)

Harmonic Distortion 0.005% or less
(8Ω and 1KHz)

Input sensitivity/impedance
PHONO (MM) : 2.5mV/47KΩ
PHONO (MC) : 0.3mV/100Ω
LINE : 180mV/42KΩ
BAL. LINE : 180mV/79KΩ
MAIN-IN : 550mV/51KΩ

Output voltage
RECORDER: 180mV and PRE-OUT: 1V

Signal-to-Noise Ratio
PHONO (MM) : Above 91dB
PHONO (MC) : Above 75dB
LINE : Above 107dB

Frequency Response
PHONO : 20Hz~20,000Hz (±0.5dB)
LINE : 20Hz~100,000Hz (- within 3dB)

Controls
Volume and input selector, power switch, monitor switch, [phono] MC switch, balanced input switch, REC out selector and speaker selector, stereo / mono selector, bass & treble controls and balance control, direct line switch, headphone jack, power on indicator and protection indicator.

Kρίμα γιατί είναι μια καταπληκτική κεφαλή! Από προενίσχυση έχεις τον Luxmann L590AII??

Μην τρελαινόμαστε κιόλας. Την είχα 3 χρόνια την 304 και πιστεύω ότι η Nagaoka την "έχει" για πλάκα. Μαζί με τη λεπτομέρεια, σου βγάζει και όλο το θόρυβο επιφανείας, χώρια που παραείναι μπροστά οι μεσαίες της, με αποτέλεσμα τα άκρα να είναι ανύπαρκτα...

για την Dynavector DV 20 XH, σε TECHNICS SL-1200MK5 παιδια η γνωμη σας;
την εχει κανεις;

Μην τρελαινόμαστε κιόλας. Την είχα 3 χρόνια την 304 και πιστεύω ότι η Nagaoka την "έχει" για πλάκα. Μαζί με τη λεπτομέρεια, σου βγάζει και όλο το θόρυβο επιφανείας, χώρια που παραείναι μπροστά οι μεσαίες της, με αποτέλεσμα τα άκρα να είναι ανύπαρκτα...

Kάτι τότε δε σου ταίριαζε σωστά, γιατί στο δικό μου είναι τέλεια! Δεν μπορώ να πω οτι τα άκρα είναι ανύπαρκτα! Είναι πολύ αναλυτική και δεν είναι καθόλου προβολικές οι μεσαίες της. Μπορώ να πω μετά βεβαιότητας οτι σε όλο το φάσμα συχνοτήτων, είναι υποδειγματική στη συμπεριφορά της.
Μάλλον κάτι στην αλυσίδα των μηχανημάτων σου δεν πάει καλά....

p1010520s.jpg

Κι εδώ το σύνολο...

p1010528u.jpg

Την έχω δοκιμάσει σε τουλάχιστον 5 πικάπ, μεταξύ άλλων και ένα Oracle Delphi MKV.
Έχω την εντύπωση ότι είμαι σίγουρος, μια και την έζησα καλά την κεφαλή.

Αλλά ξέχασα, ποιο Delphi, το ΜΚ2 είναι το καλύτερο πικάπ του κόσμου... :p

Και για να προλάβω και οποιαδήποτε εξυπνάδα, έχει δοκιμαστεί και σε διάφορα συστήματα, καθώς και με 7 τουλάχιστον phono stages...

Last edited:
Εάν έχεις όντως τον Luxman δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα! Μπορεί να σου παίζει λίγο χαμηλότερα αλλά και πάλι θα είναι μια χαρά! Αν θες μπορώ να σου φέρω το πικαπ να τη δοκιμάσεις, αλλά θα είναι ιεροσυλία για το Clearaudio που έχεις!!:party:

Luxman L-590A II

Continuous output 30W + 30W/8Ω Class A (60W + 60W/4Ω)

Harmonic Distortion 0.005% or less
(8Ω and 1KHz)

Input sensitivity/impedance
PHONO (MM) : 2.5mV/47KΩ
PHONO (MC) : 0.3mV/100Ω
LINE : 180mV/42KΩ
BAL. LINE : 180mV/79KΩ
MAIN-IN : 550mV/51KΩ

Output voltage
RECORDER: 180mV and PRE-OUT: 1V

Signal-to-Noise Ratio
PHONO (MM) : Above 91dB
PHONO (MC) : Above 75dB
LINE : Above 107dB

Frequency Response
PHONO : 20Hz~20,000Hz (±0.5dB)
LINE : 20Hz~100,000Hz (- within 3dB)

Controls
Volume and input selector, power switch, monitor switch, [phono] MC switch, balanced input switch, REC out selector and speaker selector, stereo / mono selector, bass & treble controls and balance control, direct line switch, headphone jack, power on indicator and protection indicator.

Δέν είναι οτι δεν θα παίξει φίλε μου αλλα λόγω ελλιπούς οδήγησης δεν θα είναι ο εαυτός της ειδικά στα δυναμικά/μικροδυναμικά απο τα οποία είμαι εξαρτημένος.
Προτιμώ να οδηγώ το phono του luxman λίγο παραπάνω για τον λόγο που προανέφερα και για καλύτερο S/N (=γενικά καλύτερος ήχος)

Το technics είναι μια χαρά και αυτά περι ιεροσυλίας εγώ δεν τα καταλαβαίνω, άλλωσε πως να συγκρίνεις δύο ενελώς διαφορετικά πράγματα..

Τέλος σε ευχαριστώ γιατην πρόσκληση/πρόκληση αλλα με μια μπομπιρίνα στο σπίτι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στην παρούσα φάση..

Last edited:
Kάτι τότε δε σου ταίριαζε σωστά, γιατί στο δικό μου είναι τέλεια! Δεν μπορώ να πω οτι τα άκρα είναι ανύπαρκτα! Είναι πολύ αναλυτική και δεν είναι καθόλου προβολικές οι μεσαίες της. Μπορώ να πω μετά βεβαιότητας οτι σε όλο το φάσμα συχνοτήτων, είναι υποδειγματική στη συμπεριφορά της.
Μάλλον κάτι στην αλυσίδα των μηχανημάτων σου δεν πάει καλά....

η αλυσίδα του φίλου Guybrush ήταν μιά χαρά με την 304.
Σε δυό καλά συστήματα που την άκουσα (γιατί ήταν και στις δικές μου προτεραιότητες κάποτε) η 304 δεν τα κατάφερνε να φέρει κάτι από τα specs της στο χωρο.

υπενθυμίζεις φίλε μου στα μέλη την δική σου αλυσίδα?
Διότι είναι, κατά την γνώμη μου, πιθανότατο η 304 πάνω στον βραχίονα του 1200 να νιώθει ότι έχει φορέσει κορσέ.
Οι δε av που χρησιμοποιείς δεν είναι ό,τι καλύτερο γιά να μπορείς να διακρίνεις τις προβολικές μεσαίες και ό,τι άλλο επικαλείσαι.

η αλυσίδα του φίλου Guybrush ήταν μιά χαρά με την 304.
Σε δυό καλά συστήματα που την άκουσα (γιατί ήταν και στις δικές μου προτεραιότητες κάποτε) η 304 δεν τα κατάφερνε να φέρει κάτι από τα specs της στο χωρο.

υπενθυμίζεις φίλε μου στα μέλη την δική σου αλυσίδα?
Διότι είναι, κατά την γνώμη μου, πιθανότατο η 304 πάνω στον βραχίονα του 1200 να νιώθει ότι έχει φορέσει κορσέ.
Οι δε av που χρησιμοποιείς δεν είναι ό,τι καλύτερο γιά να μπορείς να διακρίνεις τις προβολικές μεσαίες και ό,τι άλλο επικαλείσαι.

Μπαααα, δεν είναι σέξυ ο κορσές! Εγώ "στριγκάκι" το βλέπω!

Έτσι θα το δεις κι εσύ, εαν ρείξεις μια πιο επισταμένη ματιά στα specs του ΟΝΚΥΟ:

18860_2.jpg

Από ηχεία είναι τα Blueroom Minipods με το Bass station της ίδιας εταιρείας...

Αμα είσαι "γνώστης" του αντικειμένου, θα ξέρεις πια είναι...-bye-

Last edited:
Να κι άλλος που ακούει με τα specs των συσκευών.
Α και με προτεραιότητα στον home cinema ήχο.
Ευγε φίλε μου!

Μόνο που εδώ είναι δικάναλος ήχος και τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Οταν ακούσεις κάποιο σοβαρό δικάναλο σύστημα τα ξαναλέμε.-bye-

Αφηστε ρε παιδια τον ανθρωπο να πει τη γνωμη του..Δεν ειναι κακο..Ο καθενας δικαιουται να εχει αλλη αποψη, φυσικα κ μαζι με τις εμπειριες του...

Κι εμενα δε με τρελλαινει η 304 αλλα κ τι εγινε?-bye-

Και εγώ πιστεύω το ίδιο.
Τα τελευταία posts μας κάνουν να φαινόμαστε κάπως ελιτιστές πράγμα που δεν είμαστε..

Ο φιλος delamostre ηταν πρεπει να παραδεκτουμε σαφεστατος σε ολα του τα σχολια.Ακολουθησε ειπε το καλτ του 1200,του αρεσει αυτο που ακουει(δεν μπορουμε να το αμφισβητησουμε αυτο) και εχει απολυτο δικαιο στο ματσαρισμα της Denon με τον ενισχυτη και τον βραχιωνα του πικαπ του.Αν τωρα ακουσει ενα καλυτερο συστημα,ειμαι σιγουρος οτι θα το εκτιμησει.Επι του παροντος το συστημα του μπορουμε να πουμε οτι "τεχνικα" δουλευει σωστα,και ιδιαιτερα το πικαπ/φονο του.Φιλε Γιαννη Μιχαηλο,ουτε ζημια,ουτε "γατα".Απλα,πραγματα καθημερινα στον χωρο,και σταδια απο τα οποια ΟΛΟΙ περασαμε και περναμε.-bye-

Last edited:
Ο φιλος delamostre ηταν πρεπει να παραδεκτουμε σαφεστατος σε ολα του τα σχολια.Ακολουθησε ειπε το καλτ του 1200,του αρεσει αυτο που ακουει(δεν μπορουμε να το αμφισβητησουμε αυτο) και εχει απολυτο δικαιο στο ματσαρισμα της Denon με τον ενισχυτη και τον βραχιωνα του πικαπ του.Αν τωρα ακουσει ενα καλυτερο συστημα,ειμαι σιγουρος οτι θα το εκτιμησει.Επι του παροντος το συστημα του μπορουμε να πουμε οτι "τεχνικα" δουλευει σωστα,και ιδιαιτερα το πικαπ/φονο του.Φιλε Γιαννη Μιχαηλο,ουτε ζημια,ουτε "γατα".Απλα,πραγματα καθημερινα στον χωρο,και σταδια απο τα οποια ΟΛΟΙ περασαμε και περναμε.-bye-

Προς θεου δεν ειπα κατι για τις επιλογες του ανθρωπου. Με για του με χαρα του. Αυτο που ενοχλει και γι'αυτο εγραψα κριμα, ειναι η αγορα προιοντων χωρις καμια ακροαση, αλλα επειδη καποιοι, καπου, ειπαν οτι οι denon παιζουν παπαδες το ιδιο και το mk. Ετσι λοιπον λογο αυτων και μονο των specs των συσκευων που αναφερθηκαν εγιναν καποιες αγορες. Δεν γινεται ομως ετσι! This is real life...