ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Ποιος προσπαθεί να επιβάλλει με το ζόρι τις απόψεις του; Η πλειοψηφία του φόρουμ;

Σόρρυ, αλλά προβοκάτορες μας περισσεύουν, ευχαριστούμε. Αν θέλεις να βλέπεις εχθρούς παντού, το πρόβλημα είναι καθαρά δικό σου, όχι δικό μας.

Μάλλον έχει γίνει κάποια παρεξήγηση λόγω εταιρείας.

Μπορεί η Onkyo να εξειδικεύεται πια στο AV, αλλά τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι δικάναλα και μάλιστα όταν είχαν κυκλοφορήσει είχαν πάρει πολύ καλές κριτικές, ιδίως ο τελικός 504.

Αν δεν κάνω λάθος είχε βγει και τελικός της χρονιάς (μιας κάποιας χρονιάς των 90ς...) από το πάλαι ποτέ Ελληνικό Audio, αν λέει κάτι αυτό.

Οπωσδήποτε περιθώρια για βελτίωση υπάρχουν σε προ και κυρίως στα ηχεία.

Ποιος προσπαθεί να επιβάλλει με το ζόρι τις απόψεις του; Η πλειοψηφία του φόρουμ;

Σόρρυ, αλλά προβοκάτορες μας περισσεύουν, ευχαριστούμε. Αν θέλεις να βλέπεις εχθρούς παντού, το πρόβλημα είναι καθαρά δικό σου, όχι δικό μας.

Mιας και σα "συντονιστής" με χαρακτηρίζεις προβοκάτορα, έχω ήδη παρακαλέσει να κλείσεις το νήμα.

Απ' ότι φαίνεται θες να το συνεχίσεις....

Μάλλον το πρόβλημα δικό σου είναι και έχεις στραφεί επι προσωπικού τελικά και όχι επι της ουσίας που είναι το θέμα του post.........

Η πλειοψηφία του φόρουμ είναι τα 4-5 μέλη που γράφουν στο ποστ??

Παρακαλώ (για μια ακόμη φορά) να κλείσει το νήμα..

Last edited:
Σου ζητώ δημόσια συγνώμη αν σε πρόσβαλλα.
Αν και ήμουν λίγο υπερβολικός (αλλα και ειλικρινής) δεν είχα καμία πρόθεση να σε φτάσω σε αυτό το σημείο.
Αν το επιθυμείς ξανααπαντάω σε νήμα σου, αν όχι θα το δεχτώ σαν το τίμημα για την συμπεριφορά μου την απόρριψη σου.

Και πάλι λυπάμαι.

Φιλικά.
Πέτρος.

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Χαχχαχα! Ναι προέκυψα μετά από την αγορά του!
Εδώ επί το έργον!

technics9.jpg

Κι εδώ όλη η συνεργεία σε πλήρη μουσική πανδεσία!

technics10.jpg

εμενα παντως τα μηχανακια σου μου αρεσουν !:SFGSFGSF:

καποτε ηθελα να αγορασω αυτον τον ενυσχητη αλλα δεν εκατσε η φαση ....τωρα τον βρισκω μονο στο ΕΒΑΥ...

ο ενυσχητης δεν θερμενεται εκει που ειναι ;;;;

Mιας και σα "συντονιστής" με χαρακτηρίζεις προβοκάτορα, έχω ήδη παρακαλέσει να κλείσεις το νήμα.

Απ' ότι φαίνεται θες να το συνεχίσεις....

Μάλλον το πρόβλημα δικό σου είναι και έχεις στραφεί επι προσωπικού τελικά και όχι επι της ουσίας που είναι το θέμα του post.........

Η πλειοψηφία του φόρουμ είναι τα 4-5 μέλη που γράφουν στο ποστ??

Παρακαλώ (για μια ακόμη φορά) να κλείσει το νήμα..

Ψυχραιμία!!

Δεν υπάρχει λόγος να πικραινόμαστε και κατ´εμε, ούτε καν λόγος
αντιπαράθεσης, παρά μόνο φιλικής κουβέντας..

Αγαπητέ delamostre δεν δεχόμαστε παραγγελιές ούτε για κλειδώματα
ούτε για διαγραφές ποστς..Οταν θα κρίνουμε οτι χρειάζεται κάτι τέτοιο
θα γίνει άμεσα...

Προς το παρόν θα πρότεινα να συνεχιστεί η συζήτηση με καλύτερη διάθεση..

Ψυχραιμία!!

Δεν υπάρχει λόγος να πικραινόμαστε και κατ´εμε, ούτε καν λόγος
αντιπαράθεσης, παρά μόνο φιλικής κουβέντας..

Αγαπητέ delamostre δεν δεχόμαστε παραγγελιές ούτε για κλειδώματα
ούτε για διαγραφές ποστς..Οταν θα κρίνουμε οτι χρειάζεται κάτι τέτοιο
θα γίνει άμεσα...

Προς το παρόν θα πρότεινα να συνεχιστεί η συζήτηση με καλύτερη διάθεση..

Καλημέρα!

Δεν είχα κανένα λόγο να προτίνω το κλείσιμο του ποστ. Απλά από όμορφη και επικοδομητική συζήτηση, έγινε "σούπα"..

Άνοιξα ένα θρέντ για να βοηθηθώ στην επιλογή μου. Δεν είχα τη διάθεση να αντιπρατεθώ με κανένα μέλος. Αντ´αυτού κάποιο μέλος έγινε επιθετικό απέναντί μου, παροτρύνοντας "να ακούσω κάποιο σοβαρό μηχάνημα και μετά να τα ξαναπούμε". Νομίζω οτι ξέφυγε αρκετάαπό τα όρια της υποτυπώδους ευγένιας.

@Gort
Πέτρο δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί σου ειλικρινά. Μάλλον παρασύρθηκες από τη σειρά των ποστ. Ούτε και θέλω να συνεχίσω την αντιπαράθεση δεδομένου οτι είσαι από τους ελάχιστους που βοήθησαν στην επιλογή μου και από αυτούς που ήταν άκρως ευγενικοί. Απλά θεωρώ σαν "κακή στιγμή" την απάντησή σου, οπότε δεν έχω λόγο να σταθώ εκεί..:2thumb22sup:

Όλοι μας εδώ νομίζω οτι κάνουμε το χόμπυ μας πιο όμορφο. Ούτε φιγούρα κάνουμε, ούτε πάμε να αποδείξουμε κάτι. Εαν κάποιος είναι ευχαριστημένος με το σύστημά του, θεωρώ οτι θα πρέπει να τον σέβοντε.

Αποφάσισα καλώς ή κακώς να επιλέξω για κάποιους λόγους το Technics,τον Onkyo και όλα τα υπόλοιπα μηχανήματά μου. Εαν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, δε φταίω εγώ για τις ενδεχόμενες εμμονές που τους διακατέχουν. Θεωρώ οτι θα πρέπει να σεβόμαστε τις εταιρίες που παράγουν προιόντα, τα οποία αντέχουν στο χρόνο και έγιναν θρύλοι, όπως επίσης και τις εταιρίες που τίμια παράγουν πολύ καλό προιόν και έχουν μπει στη συνείδηση του καταναλωτή ως αξιόλογες.

Πάντα υπάρχει και το καλύτερο, όπως και το χειρότερο.
Δεν είμαστε παιδιά......

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

καποτε ηθελα να αγορασω αυτον τον ενυσχητη αλλα δεν εκατσε η φαση ....τωρα τον βρισκω μονο στο ΕΒΑΥ...

O ενισχυτής θερμαίνεται φυσιολογικά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης στο συγκεκριμένο σημείο!
Να σου πω την αλήθεια κι εγώ ανησυχούσα για το αν θα έχει ή οχι πρόβλημα, δεδομένου οτι η απόσταση από το πάνω ράφι δεν είναι και μεγάλη, αλλά τελικά το αποτέλεσμα με διέψευσε θετικά!

Κανείς δεν το πήρε προσωπικά, αγαπητέ delamostre. Δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν.
Το θέμα είναι ότι είδα δυο άτομα να προσπαθούν να πείσουν όλους τους άλλους θαμώνες της κατηγορίας ότι το άσπρο είναι μαύρο.

Και δεν είπαμε και ότι το MK2 είναι χρέπι ή ότι η 304 είναι άθλια κεφαλή (3 χρόνια την είχα, για όνομα!). Είπαμε ότι υπάρχουν και καλύτερα (όπως και χειρότερα).

Πίστεψέ με, δεν έχω όρεξη ούτε καυγάδες να συντηρώ, ούτε να κάνω εχθρούς.

Καλημέρα!

Δεν είχα κανένα λόγο να προτίνω το κλείσιμο του ποστ. Απλά από όμορφη και επικοδομητική συζήτηση, έγινε "σούπα"..

Άνοιξα ένα θρέντ για να βοηθηθώ στην επιλογή μου. Δεν είχα τη διάθεση να αντιπρατεθώ με κανένα μέλος. Αντ´αυτού κάποιο μέλος έγινε επιθετικό απέναντί μου, παροτρύνοντας "να ακούσω κάποιο σοβαρό μηχάνημα και μετά να τα ξαναπούμε". Νομίζω οτι ξέφυγε αρκετάαπό τα όρια της υποτυπώδους ευγένιας.

Όλοι μας εδώ νομίζω οτι κάνουμε το χόμπυ μας πιο όμορφο. Ούτε φιγούρα κάνουμε, ούτε πάμε να αποδείξουμε κάτι. Εαν κάποιος είναι ευχαριστημένος με το σύστημά του, θεωρώ οτι θα πρέπει να τον σέβοντε.

Αποφάσισα καλώς ή κακώς να επιλέξω για κάποιους λόγους το Technics,τον Onkyo και όλα τα υπόλοιπα μηχανήματά μου. Εαν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, δε φταίω εγώ για τις ενδεχόμενες εμμονές που τους διακατέχουν. Θεωρώ οτι θα πρέπει να σεβόμαστε τις εταιρίες που παράγουν προιόντα, τα οποία αντέχουν στο χρόνο και έγιναν θρύλοι, όπως επίσης και τις εταιρίες που τίμια παράγουν πολύ καλό προιόν και έχουν μπει στη συνείδηση του καταναλωτή ως αξιόλογες.

Πάντα υπάρχει και το καλύτερο, όπως και το χειρότερο.
Δεν είμαστε παιδιά......

Επειδή διαβάζοντας αυτό κατάλαβα ότι ο φίλος αναφέρεται στο δικό μου ποστ 75 , θα του πω τα εξής:
Απο τα ηχεία του παρεξήγησα και πίστεψα ότι και οι ενισχυτές του είναι AV.
Η κριτική μου πάντα είναι καλοπροαίρετη και δεν είναι επί προσωπικού, γιατί δεν το ξέρω τον άνθρωπο καθόλου.
Μπορει να γράφω αρνητικά σχόλια με βάση τα δικά μου γούστα και εμπειρίες για κάποιες συσκευές, αλλά με κανένα τρόπο δε σημαίνει αυτό ότι κατηγορώ και "στήνω στον τοίχο" και τον κάτοχό τους.
Θέλω να πιστεύω ότι θα λυθεί η παρεξήγηση.
Ζητώ συγνώμη από τον delamostre, αν τον έθιξα.

To mk2 είναι το καλύτερο πλατο για τη δουλειά που είναι προορισμένο να κάνει. Σε αυτό δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία.
Το έχω και το καραγουστάρω και δεν το πουλάω. Στο ραδιόφωνο (και στα Dj set) παίζω με αυτό.

Από την άλλη, ηχητικά , όταν κάθομαι να κάνω ακρόαση και να ευχαριστηθώ τις μουσικές μου είναι το χειρότερο (από αυτά που έχω).
Για π.χ. το Fons cq 30 που κοντεύει τα 40 χρόνια ζωής, είναι κλάσεις ανώτερο σε όλους τους τομείς.

Το θέμα είναι ότι ο καθένας μας ανάλογα με τις ανάγκες του και τις επιθυμίες του κάνει τις επιλογές του.

Από τη στιγμή που ''κάθησε'' ηχητικά στο σύστημα του φίλου και είναι ικανοποιημένος με το ηχητικό αποτέλεσμα, η επιλογή του είναι σεβαστή και ορθή.

Καλορίζικο και καλοάκουστο.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Μάλλον έχει γίνει κάποια παρεξήγηση λόγω εταιρείας.

Μπορεί η Onkyo να εξειδικεύεται πια στο AV, αλλά τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι δικάναλα και μάλιστα όταν είχαν κυκλοφορήσει είχαν πάρει πολύ καλές κριτικές, ιδίως ο τελικός 504.

Αν δεν κάνω λάθος είχε βγει και τελικός της χρονιάς (μιας κάποιας χρονιάς των 90ς...) από το πάλαι ποτέ Ελληνικό Audio, αν λέει κάτι αυτό.

Οπωσδήποτε περιθώρια για βελτίωση υπάρχουν σε προ και κυρίως στα ηχεία.

Έκτωρα καλησπέρα!

Πράγματι η ΟΝΚΥΟ εξειδικευόταν από πολύ παλιά σε ενισχυτές. Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει πάρει άπειρες καλές κριτικές στον ειδικό τύπο και πράγματι έχει βγεί ως "τελικός χρονιάς"!

Τα ηχεία αδικούν το σύνολο και σίγουρα θα έπαιζε καλύτερα με ηχεία δαπέδου μεγαλύτερης κατηγορίας.
Λόγω χώρου όμως δεν μπορούσαν να μπουν δαπέδου.

Τα Minipods κατασκευάστηκαν από τους δυο αποχωρήσαντες μηχανικούς της B&W, που σχεδίασαν τα Nautilous.
Τα συγκεκριμένα ηχεία επιλέχθηκαν ως "λύση ανάγκης", που όμως έφερε πολύ καλά αποτελέσματα. Τον Αύγουστο του 2003 έγινε ένα συγκριτικό τεστ στο περιοδικό ΗΧΟΣ με τα minipods σε πρώτο πλάνο, μαζί με το bass station, συγκρινόμενα με τα Artemis της Audio Spectrum. Στο συγκεκριμένο test ο reviewer αναλύοντας τις ηχητικές επιδόσης του ηχείου, συμπέρανε οτι ο ήχος είναι πανομοιότυπος με τα Artemis, πάντα όμως σε συνδυασμό με το bass station το οποίο δεν έχει χαρακτηριστικά sub για home cinema αλλά για Hi-Fi.
Πραγματικά επειδή έκανα ακρόαση με άμεση σύγκριση (Α-Β) με τα Artemis, δεν υπήρχαν διαφορές, παρά μόνο μια ελάχιστη προβολή στο άνω φάσμα συχνοτήτων, το οποίο σε καμία περίπτωση δε χαρακτηριζόταν προβολικό.
Μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς "αιρετικό" το ηχείο ως κατασκευή, λόγω πλαστικής καμπίνας και ιδιόμορφου σχεδιασμού. Οι καταβολές του από το Nautilous είναι παραπάνω από εμφανής, θέλοντας ο μηχανικός του, Laurence Dickie, να θυμίζει το υπέροχο αξεπέραστο θαύμα που σχεδίασε!
Δυστυχώς δεν έχω το περιοδικό για να σου ανεβάσω το test.
Εδώ μπορείς να πάρεις μια "εικόνα" των ηχείων και της ιστορίας τους. :2thumb22sup:

http://www.soundonsound.com/sos/dec01/articles/minipods.asp

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Βαγγέλη πουλάει κάποιος τον Μ-504 σε έταιρο forum... Δε χάνεις τίποτα να κάνεις μια προσπάθεια, μπορεί και να είσαι τυχερός!:a0210:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=87141

......Το θέμα είναι ότι ο καθένας μας ανάλογα με τις ανάγκες του και τις επιθυμίες του κάνει τις επιλογές του.

Από τη στιγμή που ''κάθησε'' ηχητικά στο σύστημα του φίλου και είναι ικανοποιημένος με το ηχητικό αποτέλεσμα, η επιλογή του είναι σεβαστή και ορθή.

Καλορίζικο και καλοάκουστο.

Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!:a0210:

Επειδή διαβάζοντας αυτό κατάλαβα ότι ο φίλος αναφέρεται στο δικό μου ποστ 75 , θα του πω τα εξής:
Απο τα ηχεία του παρεξήγησα και πίστεψα ότι και οι ενισχυτές του είναι AV.
Η κριτική μου πάντα είναι καλοπροαίρετη και δεν είναι επί προσωπικού, γιατί δεν το ξέρω τον άνθρωπο καθόλου.
Μπορει να γράφω αρνητικά σχόλια με βάση τα δικά μου γούστα και εμπειρίες για κάποιες συσκευές, αλλά με κανένα τρόπο δε σημαίνει αυτό ότι κατηγορώ και "στήνω στον τοίχο" και τον κάτοχό τους.
Θέλω να πιστεύω ότι θα λυθεί η παρεξήγηση.
Ζητώ συγνώμη από τον delamostre, αν τον έθιξα.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση! Θεωρώ μετά από αυτό οτι ήταν μια "άτυχη στιγμή":a0210:

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Nαι αυτά τα ΟΝΚΥΟ πολύ μάπα ήταν.
Ειδικά αυτό το 63κιλο...:
http://audio-database.com/ONKYO/amp/m-510-e.html

Μεσιέ delamostre εύχομαι και με έναν τέτοιον.

Ωραία ευχή!!!!!!!!!!!!!!

Και να σκεφτείς οτι το συγκεκριμένο μηχάνημα το έχω δει από κοντά, το έχω πιάσει και το έχω ακούσει να παίζει...... Τι μου θύμισες τώρα!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Ωραία ευχή!!!!!!!!!!!!!!

Και να σκεφτείς οτι το συγκεκριμένο μηχάνημα το έχω δει από κοντά, το έχω πιάσει και το έχω ακούσει να παίζει...... Τι μου θύμισες τώρα!!

Και γω το χάιδεψα και το άκουσα αλλά πάνε τόσα χρόνια που δεν θυμάμαι που!
Πάντως θυμάμαι σίγουρα ήταν πως ήταν πολλά τα λεφτά...

Τι γινεται παιδια μαζι σας;;; Ο ενας "το εχει πιασει",ο αλλος "το χαιδεψε" :flipout: