Αγορα Πικαπ

θα ελεγα να δοκιμασεις σε διαφορετικα επιπεδα τιμων - καθε φορα αναιβενοντας κατηγορια

AZUR 640P
TRICHORD DINO -PHONO σπερτου
TRICHORD DINO + PSU
PS AUDIO GCPH - DACT DIY

@ thanasis k.,
Τώρα το κατάλαβα! Για το δικό μου phono stage αναφέρθηκες. Λοιπόν το δικό μου είναι optional στον ενισχυτή ARCAM D – 290. Έχω δοκιμάσει, στο παρελθόν, και άλλα phono stage, κυρίως ιδιοκατασκευές με fet και με λυχνίες. Με τα fet δε μου άρεσε ο ήχος ενώ με τις λυχνίες, δυστυχώς, είχα προβλήματα χαμηλού σε ένταση αλλά ακουστού βόμβου. Το σχέδιο με τις λυχνίες ήταν του ΕΛΕΚΤΟΡ. Πολύ καλός ήχος – sound stage διάπλατο με τρομερό ύψος και καλό βάθος, υψηλές τρομερές, κάπως μέτρια χαμηλά και φυσικά όπως σου έγραψα πιο πάνω … βόμβο. Έτσι έκατσα στα αυγά μου και έχω μείνει με το phono του ARCAM, το οποίο τελικά, είναι πολύ καλό.
Το AZUR είναι της CAMBRIDGE?

συγνωμη ,να κανω μια αφελη ερωτηση
τι ειναι το phono stage ?

Σταδιο προενισχυσης σηματος πικ-απ(Ουσιαστικα ενισχυει το χαμηλο σημα της βελονας του πικ-απ που ειναι πολυ αδυναμο αλλα και πραγματοποιει την ισοσταθμιση RIIA,ενος τροπου εγραφης των δισκων βινυλιου.

Γειά κι απο εμένα.
Επειδή έχει τύχει να ακούσω αρκετά απο ένα xpression III που έκανα δώρο σε μία φίλη έχω να σου πώ οτι με δυσκολία θα βρείς καλύτερο πικάπ όχι μόνο στα 420 ευρώ που κοστίζει αλλά και σε ακριβότερες τιμές.
Βάλτου μια καλή κεφαλίτσα και ξέχνα το θέμα πικάπ για πολλά χρόνια αφου πρέπει να πάς στο χιλιάρικο και βαλε για ουσιαστική αναβάθμιση.
Το πικάπ αυτό είναι φαινόμενο και μακράν το best buy της pro-ject μαζί με το RPM9.
Eννοείται πολύκαλύτερο απο το mk2 το οποίο είναι επίσης πολύ καλό αλλά όχι τόσο καλο.

Εδώ έχει και φωτό:

http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_showpage.php?pic_id=5918

http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_showpage.php?pic_id=5918&full=true&mode=prev#TopPic

http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_showpage.php?pic_id=5917&full=true&mode=prev#TopPic

Last edited:
petroulop, eπειδη το εχω και εγω, με κεφαλη ortofon2red, και σκεφτομαι να αλαξω κεφαλη καπια στηγμη, εχεις καπια να προτινεις μεχρι 200-250 ευρω?

Nα την αλλάξεις αφου το πικάπ σου μπορεί και πoλύ καλύτερα!.
Σε διεθνές forum (vinylengine)δεν ακούστηκαν και τα καλύτερα για αυτήν απο τους χρήστες του πικάπ σου.
Αυτή που είχε επάνω αυτό που λέω ήταν η Βenz micro MC20E2.
Aυτή και η χαμηλοέξοδη αδελφή της αποτελούν φοβερές λύσεις που θα τρίβεις τα μάτια σου (ή μάλλον τα αυτιά σου).
Εναλλακτικά επίσης εξαιρετική στα ίδια λευτά είναι και η clearaudio aurum classics wood την οποία έχω ακούσει στο RPM5 της αδελφής μου και του πάει γάντι και παίζει τέλεια.
Στην κατηγορία που θές να κινηθείς μπορείς να αγοράσεις μία καλύτερη clearaudio η μία sumico blue point η οπoία επίσης ταιριάζει με και προτείνεται για τα pro-ject.
Και η ΒENZ MICRO έχει λύσεις γύρω στο τριακοσάρι θα σου πρότεινα πάντως τν φτηνή MC20E2 αφού κοντράρει και ακριβότερες ..φτηνές mc..
Eιδάλως πας για την ΑCE όμως απο κόστος ξεπερνάς το Xpression.

Last edited:
οτι λεει ο φιλος πετρουλοπ παραπανω.

η ρεντ ειναι μια ζεστη κεφαλη, αλλα χανει σε αναλυση

Ευχαριστω Petroulop kai thanasis!
Θα τα κοιταξω, ειναι αρκετα ζεστη κεφαλη μαλλον ,αλλα κατι της λειπει συγουρα¨))

@georgesco,

Για δες και τα πικάπ της NAD! Από τιμές δεν γνωρίζω αλλά μπορείς να μάθεις εύκολα.

Χμμμ, REGA Planar 2 στα 330,00 Ευρά! Για δες το και αυτό.

Last edited:
Kαθόλυ άσχημα αν και δεν τα έχω δεί η ακούσει απο κοντά πάντως τα Νad είναι η εισαγωγική σειρά της rega ουσιαστικά απο ότι φαίνεται..
Καθόλου περίεργο, και το νεο πικάπ της Cambridge το φτιάχνει η pro-ject και το καλύτερο της marranz η Clearaudio.
Συγνώμη που πετάχτηκα σαν την πορδή απλά ήθελα να πω οτι λίγοι κατασκευαστές ειδικεύοντα σήμερα στα πικάπ, οι υπόλοιποι απλά πουλάνε παλιότερα η υπόδεέστερα μοντέλα των πρώτων σε ακριβότρες απο ότι θα άξιζαν πολλές φορές τιμές.

οντως το ναντ ειναι αντιγραφο του ρεγκα
αλλωστε και το πανακριβο Μακιντος πανω στο Κλιαροντιο βασιζεται.

@petroulop & thanasis k.
Καλησπέρα σας. Συμφωνώ κι εγώ με τα post. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε έγραψα για τα REGA. Τουλάχιστο το Planar 2 στα 330,00 , είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσει κάποιος.

ΥΓ. Μιας και ο petroulop έγραψε κάτι για "ματάκηδες" ποστάρω τη παρακάτω φωτογραφία ως ένδειξη … διαμαρτυρίας!!!

Τα σχόλια είναι περιττά! :a0210:

Attachments

• Baasner_turntable_bg.jpg
    Baasner_turntable_bg.jpg
    105 KB · Views: 74
Για αρχή καλό είναι...
Μέχρι να το ξεπακετάρεις να το στήσεις και να το ρυθμίσεις θα έχεις πεθάνει από βαθιά γεράματα ούτως ή άλλος... :flipout:

Σου πουλάνε και μηχανικό υποστήριξης μαζί του?
Φαντάσου κάτι να πάει στραβά στις ρυθμίσεις του.............................