Αγορά Pioneer VSX-920 ή VSX-1020?

ckapodistrias

New member
6 December 2006
47
Πεύκη
ποπο... διαβαζα, διάβαζα, διαβαζα...
the bold and the beautifull!!!
χαχαχαχα!

λοιπόν, ετοιμάζομε να αντικαταστήσω τον σχετικά παλαιό μου YAMAHA V659 τον οποίο σκεύτομαι να πουλήσω, όπως και τον epson tw700(ναι, και αυτός πάει για αλλαγή)

για ηχεία έχω:
front L/R Crystal audio prisma 2
center Dali Concept
surround Magnat Monitor 110
και surround back Crystal audiosystem center 4.

ναι, γενικα το έχω κανει λίγο αχταρμά με τα διαφορετικά ηχεία... η αγορά τους έγινε σταδιακά και πάντα επαιζε το οικονομικά κριτίριο σε κάθε αγορά.

η ερώτηςη τώρα:

με ενδιαφέρει κατα κύριο λόγο η απόδοση σε ΗΟΜΕ CINEMA.

920 ή 1020;;;;;;;

Τελικά η διαφορά τους είναι μόνο τα HDMI;

ευχαριστώ!

Καλημερα φιλε μου. Η βασικη διαφορα ειναι το 2ο HDMI out που αν εχεις προβολι ειναι μονοδρομος. Κοιταξε και τον yamaha 767, ειναι λιγο ακριβοτερος, αλλα τα νεα μοντελα της Yamaha ειναι ακομα καλυτερα απο τα προηγουμενα. Το βασικοτερο ειναι οτι ο yamaha, ακομα και ο 667 εχει pre outs, οποτε θα μπορουσες καποια στιγμη να βαλεις και κανα τελικουλη για περισσοτερα ρευματα.

ευχαριστώ για την απάντηση.

στα specs του VSX-1020 δεν βλέπω να γράφει πουθενά για 2ρο hdmi out. έχει μόνο δύο ακόμα IN.

anyway!

Ενώ είμαι ευχαριστιμένος πολύ με το YAMAHA, θα προτιμίσω Pioneer καθαρά για οικονομικούς λόγους.

Oι διαφορές μεταξύ 920 και 1020, εντοπίζονται καθαρά στο κομμάτι της συνδεσιμότητας: ο 1020 έχει κάποιες ψηφιακές υποδοχές παραπάνω και τη δυνατότητα να στέλνει το σήμα των iPod/Internet Radio και μια έξοδο βίντεο composite και στη Zone 2...

(Στη σελίδα της Pioneer, αναφέρεται επίσης πως ο 1020 έχει πολυκάναλο Sound Retriever έναντι δικάναλου του 920, αλλά στις οδηγίες χρήσης δεν γίνεται κάποια αναφορά επ' αυτού)

Περιπου ετσι. Οι οδηγιες γραφουν οτι το PQLS που ελαχιστοποιει το Jitter σε συνδεση με hdmi εφαρμοζεται στο μεν 920 σε 2 καναλια στον δε 1020 σε 5 καναλια. Φησικα πρεπει να εχεις ομως και blu ray player pioneer αλλιως το συγκεκριμενο πλεονεκτημα ειναι αχρηστο και εν γενει το PQLS ΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΟ .

Άλλο πράγμα το Sound Retriever, άλλο το PQLS... ;)

Στις οδηγίες που έχω μπροστά μου, ως δικάναλο το αναφέρει το PQLS και για τους 2...

Ο 1020 δεν εχει δευτερη HDMI εξοδο. Απο 2020 και πανω.

Προσωπικα ημουν ετοιμος να παρω τον 1020 (για Monitor Audio R6 εμπρος και BR πισω/κεντρο) αλλα αποφασισα να δωσω κατι παραπανω και να παω στον 2020, πιστευω οτι αξιζει το επιπλεον κοστος.
Οι 920-1020 εχουν παραπλησια χαρακτηριστικα και μικρες διαφορές.

Απάντηση: Re: Αγορά Pioneer VSX-920 ή VSX-1020?

Άλλο πράγμα το Sound Retriever, άλλο το PQLS... ;)

Στις οδηγίες που έχω μπροστά μου, ως δικάναλο το αναφέρει το PQLS και για τους 2...

Εννοιται πως ειναι αλλο πραγμα γιαυτο και γω στο ποσταρισμα πιο πανω αναφερω την εκφραση:"Περιπου ετσι". Γιατι ηθελα να συμπληρωσω και αυτη τη διαφορα. Το παραδοξο ειναι οτι το εχω διαβασει το μανιουαλ 3 φορες και το θυμαμε αυτο για το PQLS. Τελος παντων μικρη σημασια γιατι πρεπει να εχεις και πλειερ παιονιρ.
Παρεπιπτοντως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τις σοβαρες απαντησεις στο τοπικ του 920 στις εντυπωσεις κατοχων. το κακο ειναι οτι το φορουμ δεν εχει thanks ή reputation για αν μπορεις να ευχαριστεισεις καποιον.

Προσωπικα ημουν ετοιμος να παρω τον 1020 (για Monitor Audio R6 εμπρος και BR πισω/κεντρο) αλλα αποφασισα να δωσω κατι παραπανω και να παω στον 2020, πιστευω οτι αξιζει το επιπλεον κοστος.

Καλά λες, τα Monitor δεν είναι πολύ εύκολα, είδα διαφορά απο LX73 σε LX83.

Ναι λαθος δικο μου, δεν εχει 2ο HDMI out, απλα παραπανω in, ετσι και γω επελεξα τον 920, μιας και οι διαφορες τους ηταν σχεδον ανυπαρκτες.
Πολυ καλη επιλογη ο 2020, με τα ολα του, καλως να τον αποκτησεις...

Έχω τον 1020 και όντως οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ 920 και 1020. Ο 2020είναι σίγουρα πολύ καλύτερη επιλογή αν δεν υπάρχει θέμα οικονομικού. Έχει και THX.

Σαε ευχαριστώ πολύ!

σήμερα παραλαμβάνω τον 920...
αύριο το epson tw3600 + καινούριο πανί

το σάββατο έχω δουλεία!!!! χαχαχαχα!!!

ξύλωμα τα παλιά, και αντικατάσταση και των καλωδίων (HDMI) με καινούρια 1.4!

Σαε ευχαριστώ πολύ!

σήμερα παραλαμβάνω τον 920...
αύριο το epson tw3600 + καινούριο πανί

το σάββατο έχω δουλεία!!!! χαχαχαχα!!!

ξύλωμα τα παλιά, και αντικατάσταση και των καλωδίων (HDMI) με καινούρια 1.4!

Τι χαχαχα βρε??? Ετοιμασε φαι, ποτο και τα συναφη και ερχομαι ορεξατος για δουλεια!!!

Μεγειές μεγειες:music-smiley-005: