ΑΓΟΡΑ PLASMA 42''? HELP

Akardos

New member
11 December 2010
11
Καλημερα στην κοινοτητα! θελω να αγορασω μια καινουρια τηλεοραση (τωρα εχω μια 32'' lcd Samsung 4ετιας) και θα ηθελα να δοκιμασω αυτη τη φορα plasma. Eχω δει μια panasonic 42'' την TX-P42VT20 στα 1099 ευρω και μπορω να πω οτι μου αρεσε πολυ σε συγκριση με καποιες αλλες plasma. Η τιμη 'τσιμπαει' ισως επειδη ειναι και 3D. Σας παρακαλω θα ηθελα την γνωμη σας.

Είναι πολλά τα λεφτά για τέτοιο μέγεθος τηλεόρασης. Για τι χρήση την προορίζεις και επιπλέον πόση είναι η απόσταση θέασης που έχεις ?

Είναι πολλά τα λεφτά για τέτοιο μέγεθος τηλεόρασης. Για τι χρήση την προορίζεις και επιπλέον πόση είναι η απόσταση θέασης που έχεις ?

Χρήση ταινίες και ποδόσφαιρο όχι gaming και η απόσταση είναι 3,5 μέτρα. Και μένα μου φαίνονται αρκετά τα χρήματα.

για 3d τηλεόραση στην απόσταση που έχεις

1) panasonic 50st30 (με δώρο 2 γυαλιά)
2) samsung p51d6900
3) lg 50pz550

για 2d panasonic 50g30

μπορείς να δείς ακόμη και την lg 60pz250. σε ταινίες θα είναι σουπερ

η 42 είναι μικρή. έχω μια στα 1.90 -2m και στο τηλεοπτικό και χαμηλής ποιότητας σήματα είναι ok. σε ταινίες και fullhd σήματα θα ήθελα παραπάνω.

Συμφωνώ με το Βασίλη. Σε καμμία περίπτωση κάτω από 50" στα 3,5 μέτρα απόσταση. Νομίζω ότι η Panasonic G30 είναι ιδανική για τη χρήση που την προορίζεις αν και μπορείς να βρεις και φθηνότερες 2D λύσεις όπως η LG PV350.

Παιδιά άκυρο 2,5 μέτρα είναι η απόσταση. Όλες αυτές που λέτε είναι plasma?

ναι πλάσμα είναι.
στα 2.5m μπορείς να πάρεις και 46 αν θές κυρίως θέαση τηλεοπτικού (βέβαια η διαφορά τιμής είναι μικρή και σε 46 μόνο πανασονικ πλάσμα). αν θές κυρίως θέαση ταινιών 50. αν σκοπεύεις να πάρεις 3d τηλεόραση πάλι 50.

για μένα παίζεις μεταξύ 46g30/50g30 ή 50st30.

Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές. θα κάνω έρευνα αγοράς για την τιμή τουσ και βλέπουμε.

Μάλλον καταλήγω σε 46", μεταξύ st30 και gt30. Η vt30 ξεφεύγει σε τιμή. Ποιες οι διάφορες της st30 με την gt30? ποιά νομίζετε ότι είναι καλύτερη;

η gt30 είναι καλύτερη. έχει περισσότερες επιλογές ρύθμισης της εικόνας, thx certification, δορυφορικό δέκτη καλυτερη αντιανακλαστική επιφάνεια - 1 hdmi περισσότερη, πρέπει να έχει wifi κλπ.

δές εδώ κάτω κάτω το πινακάκι
http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1297857148

ok. ευχαριστω πολυ, θα ενημερωσω την κοινοτητα και θα πω τις εντυπωσεις μου σε αναλογο thread.

καλημερα στην κοινοτητα. τελικα αγορασα την PANASONIC G30 αλλα σε 42'' και οχι 46'' και ο λογος ειναι οτι ηη διαρρυθμιση του καθιστικου ειναι γωνια και απο 3 μετρα φτανει στα 1,80 με 2. απο την αλλη η τηλεοραση αυτη εχει περιμετρικο πλαισιο τουλαχιστο 5 ποντους κανοντας την πιο ογκωδη στον χωρο μου. Αν αγοραζα καποια led πχ samsung που ειναι μονο frame px c8000 θα επαιρνα σιγουρα 46'' γιατι δεν εχει πλαισιο. Και τελος η κορη μου που θελει να βλεπει παιδικα μην στραβωθει εντελως.

τελικα σε αυτες τις διαστασεις τι ειναι καλυτερο να παρεις palsma η lcd led για τηλεοπτικο προγραμμα και ταινιες hd ;

Για να παρεις καλη LED LCD πρεπει να δωσεις πολυ παραπανω απο μια αντιστοιχη πλασμα. Και παλι το αποτελεσμα στην LED ειναι υποδιεστερο κατα την αποψη μου.

Υπαρχουν βεβαια καποιοι λογοι που καποιος παει αναγκαστικα σε LED οπως χρηση ως μονιτορ , σχεδιασμος (μικρο παχος και λεπτα πλαισια) , αγορα 55αρας (μεγεθος που δεν κυκλοφορουν πλασμα σχεδον καθολου στην Ευρωπη) και απαιτηση για πολυ μεγαλη φωτεινοτητα (εξωτερικοι χωροι).

Οι πιο πολυ ομως πηγαινουν σε LED επειδη νομιζουν οτι ειναι καποια νεα τεχνολογια και επειδη διαφημιζονται παρα πολυ.

Μεγεια και καλες θεασεις.

σε ευχαριστω Yperion. να δω βέβαια τι θα κανω με τις ρυθμισεις που δεν εχω ιδεα. γιατι πήρε το ματι μου καποιο νημα εδω οτι καποιος που πηρε την ιδια τηλεοραση δεν ηταν ευχαριστημενοσ και τελικα καποιος αλλος του ειπε τι ρυθμισεις να κανει και πως να την στρωσει κλπ. Θα δουμε αυριο που θα την παραλαβω.