Αγορά Plasma 50" για παρακολούθηση τηλεοπτικών κυρίως

anargyriotis

Established Member
27 December 2009
109
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα, Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά.

Σκέφτομαι να αγοράσω μια τηλεόραση για παρακολούθηση κυρίως τηλεοπτικού και ταινιών όποτε μου πέσει τίποτα στα χέρια.
Η απόσταση παρακολούθησης είναι 3 ως 3,5μ οπότε κοιτάω 50" σε πλάσμα αφού έμαθα εδώ μέσα (και είδα) ότι δείχνει καλύτερα το άθλιο σήμα των καναλιών μας.
Το ερώτημα μου είναι το εξής:
Αξίζει για τη χρήση που τη θέλω να πάρω 1080p (περίπου 1000) όπως η Panasonic P50U10 και η Samsung PS50B550 ή θα κάνω τη δουλειά μου και με μια απλή (περίπου 700) όπως η LG 50PQ3000 ή Samsung PS50B430.

Απ' ότι διάβασα στο φόρουμ, οι διαφορές στην απόσταση που θα βλέπω είναι δισδιάκριτες. Επίσης δεν ξέρω τι είδους εκπομπή θα κάνει η Digea και αν έχει νόημα η 1080p για το άμμεσο μέλλον.

Ευχαριστώ.

Υπαρχει και αυτη...

http://www.skroutz.gr/s/88387/Panasonic-TX-P50C10.html?keyphrase=50C10

Αλλα ειναι HD Ready και εχει πολυ μικρη διαφορα στην τιμη απο την U10 (με την οποια εχει τον ιδιο σχεδιασμο εκτος απο την διαφορετικη βαση) οποτε δεν νομιζω οτι συμφερει σαν αγορα...-bye-

50" , μή full HD και 3μ πολύ πιθανό να βλέπεις pixels αν έχεις καλή όραση...

θα πρότεινα να πάς σε full HD ...

Την 50PQ3000 την εχω δει και ηταν πολυ καλη σε τηλεοπτικο και ανω του μετριου σε BR , με 850 ευρω ομως δεν θα την αγοραζα γιατι με 100-150 ευρω ακομη παιρνει καποιος την U10 η οποια ειναι σαφως καλυτερη σε εικονα...

Στην αρχη ειχα ψηθει και εγω για Samsung πλασμα αλλα με απετρεψε το εντονο image retention και καποια μικροπροβληματα στην κινηση...

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Απ'ότι βλέπω η επιλογή θα είναι δύσκολη και μάλλον αυτό οφείλεται στο ότι όλες οι τηλεοράσεις είναι τουλάχιστον καλές. Πιθανότατα να πάω στη HD ακόμα και αν δεν τη χρειάζομαι περισσότερο για να μη το σκέφτομαι μετά. Άλλωστε 200 (διαφορά) δεν είναι και μια περιουσία.... Η επιλογή γίνεται δυσκολότερη καθώς και η LG και η Samsung και βέβαια και η Panasonic είναι πολύ δυνατές εταιρείες και οι τρείς.
Θα προσπαθήσω να τις αν είναι δυνατόν μαζί (που το βλέπω δύσκολο:frown:)

Κατα την γνωμη μου αν πας σε Full HD παρε την U10 , αν πας σε HD Ready παρε την PQ3000...

Ξεκαθαρη λυση...-bye-

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ, προσθέτοντας και μία Samsung PS50B430 που έφερε το eshop με 670 και μάλλον θα ξαναφέρει, η οποία είναι μοντέλο για τη Βαλτική και έχει MPEG4. Το μόνο που με απασχολεί σε αυτή είναι η εγγύηση που είναι μάλλον του καταστήματος που τη φέρνει.

Πάντως LG που είδα στο Πλαίσιο Μεταμόρφωσης δίπλα δίπλα, η 50PQ6000 έπαιζε καλύτερα από την 50PS7000 και αυτό με μπέρδεψε λιγάκι. Έπαιζαν το dvd και 6000 είχε καλύτερη λεπτομέρεια ενώ η 7000 ήταν πιό soft η εικόνα της κάτι σαν μερικές Philips.

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ, προσθέτοντας και μία Samsung PS50B430 που έφερε το eshop με 670 και μάλλον θα ξαναφέρει, η οποία είναι μοντέλο για τη Βαλτική και έχει MPEG4.

Ειτε ειναι μοντελο Βαλτικης ειτε Τουρκιας ειτε δεν ξερω τι αλλο η αγορα της ειναι ρισκο , η θα σου βγει κελεπουρι για την τιμη της (δυσκολο) ειτε θα την πατησεις και θα κλαις τα λεφτα σου (το πιθανοτερο)...

Ειτε ειναι μοντελο Βαλτικης ειτε Τουρκιας ειτε δεν ξερω τι αλλο η αγορα της ειναι ρισκο , η θα σου βγει κελεπουρι για την τιμη της (δυσκολο) ειτε θα την πατησεις και θα κλαις τα λεφτα σου (το πιθανοτερο)...

Εννοείς σε περίπτωση βλάβης; Ή από θέμα εικόνας;

Απάντηση: Re: Αγορά Plasma 50" για παρακολούθηση τηλεοπτικών κυρίως

Εννοείς σε περίπτωση βλάβης; Ή από θέμα εικόνας;

Ο Yperion μάλλον αναφέρεται σε περίπτωση βλάβης όσο η εγγύηση ισχύει.
Σε αυτή την περίπτωση η τηλεόραση θα καταλήξει στο "συνεργείο" κάποιας συμβεβλημένης με τον πωλητή εταιρείας και το πιθανότερο είναι να έχεις καθυστερήσεις, τουλάχιστον σε σχέση με την επίσημη αντιπροσωπία.

Το προσωπικό μου παράδειγμα με ένα monitor viewsonic (αγορά από e-shop) ήταν να μην έχω monitor για περίπου 20 ημέρες (ευτυχώς έχω και μια 20 tv που συνδέεται με PC... αλλιώς...).

Σε περίπτωση βλάβης εκτός περιόδου εγγύησης μπορείς να την πάς για επισκευή όπου θέλεις, ακόμα και στην Ελληνική αντιπροσωπία.

-bye-