Αγορά πλάσμα... αντανακλάσεις και άλλα

pmitsios

Established Member
28 February 2010
184
Τρικαλα
Γειά σε όλους.
Ενώ ήμουν έτοιμος σήμερα για την αγορά της panasonic 50ST30 λόγω προβληματων στην phillps 32crt (επιτελους χαλασε...) ο πωλητης με εβαλε σε σκεψεις και την ανεβαλα.
1. Ειδα διπλα διπλα panasonic πλασμα 50u30 και μια lcd (δεν θυμαμαι πια) και κομπλαρα οντως με την αντανακλαση της panasonic. Ειχε τζαμαρια μπροστα στην tv στα 15μ οπως εχω και γω παραθυρο στα 4μ. Χώρια που εχω και πλαινο παραθυρο.
2. Ηθελα tv τουλαχιστον 50" και μου τονισε (ασχετα με lcd ή πλασμα) αν εχω μικρα παιδια και για την φωτεινοτητα που εκπεμπουν ειδικα οι lcd σε αυτα τα μεγεθη. Τι γινεται με αυτο γιατι εχω και μικρα παιδια!

Η τηλεοραση κλασικα θα ειναι για τηλεοπτικο και το βραδυ καμια ταινια και οριο στα 1000€ περιπου.
Απαντησεις και συμβουλες για τα προαναφερομενα???

Ευχαριστω

- γιαυτό είναι οι πωλητές για να σε βάζουν σε σκέψεις σε σχέση με την αγορά μιας πλάσμα
- η u30 όπως και η s30 που κατέχω δεν έχουν σχέση με την st30 που έχει φίλτρο. έχω δει st30 δίπλα σε U30 και δεν έχουν σχέση οι αντανακλασεις τους. πολύ λιγότερες οι st30 και στα επίπεδα της g30.
- αν σκοπεύεις να βλέπεις τηλεοπτικό σε συνθήκες όπως του καταστήματος καλύτερα πήγαινε σε lcd.
- αν θές να βλέπεις ταινία το βράδι με ελεγχόμενο ή καθόλου φωτισμό και το μαύρο να είναι μαύρο - καλορίζικη η st30.

τη φωτεινότητα τη ρυθμίζεις. γενικά οι Lcd έχουν παραπάνω nits από τις πλάσμα. σε όλα τα σπίτια πλέον υπάρχει μια lcd και υπάρχουν και παιδιά. δεν νομίζω ότι είναι τόσο πρόβλημα.

Εγω πηρα την G30 εδω και καποιους μηνες και παροτι εχω 2 παραθυρα πισω απο τον καναπε (απεναντι δηλαδη στην τηλεοραση) δεν εχω αντανακλασεις.
Βεβαια δεν μπορω να σου πω συγκριτικα τι γινεται σε σχεση με τις LCD.
Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι ειναι καλυτερη απο οτι περιμενα (για την αγορα απλα εμπιστευτηκα καποιους ανθρωπους εδω, δεν πηγα να τις δω σε μαγαζι)

Re: Απάντηση: Αγορά πλάσμα... αντανακλάσεις και άλλα

Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι ειναι καλυτερη απο οτι περιμενα (για την αγορα απλα εμπιστευτηκα καποιους ανθρωπους εδω, δεν πηγα να τις δω σε μαγαζι)

Μα και γω στο forum διαβασα για τις πλασμα και το παραμυθι που λεει ο καθε πωλητης και ημουν κατα καποιο τροπο προετοιμασμενος. Και ειλικρινα ημουν ετοιμος για την αγορα της 50ST30.
Απλα με προβληματισε η διαφορα που ειδα στην αντανακλαση και αυτο για την φωτεινοτητα στις πολλες ιντσες και τα παιδια.
Τωρα για τις αντανακλασεις θα μου πεις στην crt τι εβλεπες ή στο σπιτι σου εχεις 5χ3 τζαμαρια για να δεις αυτες τις διαφορες?

ΟΚ σας ευχαριστω παντως παιδια για τις απαντησεις σας.

Δηλαδη οποιος εχει μικρα παιδια δεν αγοραζει πλασμα αλλα αγοραζει LED λογω φωτεινοτητας?

Δηλαδη η μεγαλη φωτεινοτητα κανει καλο στα παιδικα ματια?!!

Να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε!

Για την ιστορια παντως εγω εχω την 50U10 που δεν εχει καν αντιανακλαστικο φιλτρο και δεν θα την αλλαζα ουτε με την ακριβοτερη "LED".

Απλα γιατι τις βλεπω στα καταστηματα να παιζουν τα αθλια σε ποιοτητα εικονας Ελληνικα καναλια και τραβαω τα μαλια μου με το αποτελεσμα.

Τουλαχιστον οι πλασμα καλυπτουν τις ατελειες και εχουν πιο σωστα χρωματα.

Να εξηγησω σε αυτα που εγραψα πριν.
Πιστευω οτι ειναι δυσκολο κοιτωντας σε ενα καταστημα να καταλαβεις ποια ειναι καλυτερη.
Σαν μηχανικος πιστευω τις μετρησεις και το ματι μου σε συνθηκες συγκριτικου τεστ (ιδιες πηγες, συνθηκες κτλ).
Για μενα απο την στιγμη που ολοι - η σχεδον ολοι- συμφωνουσαν οτι σε τηλεοπτικο σημα υπερεχουν οι plasma η επιλογη ηταν ευκολη.
Ο καθενας ομως κανει τις δικες του επιλογες με τα δικα του κριτηρια...

Δηλαδη οποιος εχει μικρα παιδια δεν αγοραζει πλασμα αλλα αγοραζει LED λογω φωτεινοτητας?
Απλα γιατι τις βλεπω στα καταστηματα να παιζουν τα αθλια σε ποιοτητα εικονας Ελληνικα καναλια και τραβαω τα μαλια μου με το αποτελεσμα.

Οχι φιλε yperion δεν ξεχωριζε πλασμα και lcd για την φωτεινοτητα (λες να ηθελαν να πουλησουν μικροτερες ιντσες?) .
Και αυτο με τα ελληνικα καναλια εχεις δικιο. Σου δειχνουν lcd και πλασμα διπλα διπλα και σου λενε συγκρινε εικονα.!!!!!

Δεν κατάλαβα πανω σε ποια σχεση ειχε να κανει η φωτεινότητα και τα μικρά παιδια.
Η αληθεια είναι παντως πως αν εχεις παραθυρο απεναντι από την τηλεόραση η ακομα και διπλα στην τηλεόραση η αντανάκλαση πανω στο πανελ θα σε ενοχλεί.
Γυαλιστερά πανελ εχουν και οι lcd και οι plasma, σε lcd όμως μπορεις να βρεις και ματ πανελ που σχεδον σβήνουν τις αντανακλάσεις.
Επίσης όταν θα εχεις πολύ φως στο χωρο σου ( πχ από μπαλκονόπορτα) στις lcd εχεις το πλεονέκτημα να ανεβάσεις το backlight ώστε να ζωντανέψεις την εικονα της τηλεόρασης και αντιθέτως το βραδυ για πιο ξεκούραστη θεαση να το χαμηλώσεις

3,8μ η θεαση.

Εγω για την φωτεινοτητα πρωτη φορα το ακουγα και γι' αυτο απευθυνομαι στους πιο "ειδικους". Αλλα μαλλον αδικα σκοτιζομαι...

Last edited:
- - αν θές να βλέπεις ταινία το βράδι με ελεγχόμενο ή καθόλου φωτισμό και το μαύρο να είναι μαύρο - καλορίζικη η st30.

Τελικα την αναμενω!!!!!!!
Το πολυ πολυ να κλεισω κανενα παραθυρο με γυψοσανιδα:HTEHETH63::HTEHETH63::HTEHETH63:

δηλαδή σε ένα χώρο που δίπλα στην τηλεόραση θα υπάρχει μπαλκονόπορτα και απέναντι 2 παράθυρα και γενικά την ημέρα θα μπαίνει άπλετο φως , θα υπήρχε πρόβλημα με αντανακλάσεις σε βαθμό ενοχλητικό σε φτηνές plasma όπως η 42U30 η στην LG 50PV350 π.χ : Hmmmm:????

Εχω την 50U10 και ειλικρινα προτιμω 100 φορες τις οποιες ανακλασεις απο τα πλαστικα χρωματα και το πιξελιασμα της εικονας που βλεπω στις περισσοτερες (αν οχι ολες) LED και LCD.

δηλαδή σε ένα χώρο που δίπλα στην τηλεόραση θα υπάρχει μπαλκονόπορτα και απέναντι 2 παράθυρα και γενικά την ημέρα θα μπαίνει άπλετο φως , θα υπήρχε πρόβλημα με αντανακλάσεις σε βαθμό ενοχλητικό σε φτηνές plasma όπως η 42U30 η στην LG 50PV350 π.χ : Hmmmm:????

Ναι θα υπήρχε.Αν ο φωτισμός στον χώρο,γενικά με τις πλάσμα,δεν είναι ελεγχόμενος τις περισσότερες φορές υπάρχει πρόβλημα.Μικρό ή μεγάλο, ανάλογα με την ένταση του φωτός που μπαίνει.

αν ο χώρος έχει πολύ φως και πολλά παράθυρα σε όλες θα υπάρχει πρόβλημα. και στις led που έχουν γυαλιστερή επιφάνεια. απλώς σε αυτές μπορείς να κτυπήσεις ένα mode 300nits και να βλέπεις υποτίθεται καλύτερα.

Για να μην ανοίγω καινούριο post, μια συμβουλή από τους ειδικούς του forum...
Μιας και σκέφτομαι να αγοράσω κι εγώ την πρώτη μου plasma και έχω καταλήξει να πάρω Panasonic, θέλω να ρωτήσω εαν αξίζει η επιπλέον διαφορά στην τιμή της 50άρας από αυτή της 46άρας.(Συγκεκριμένα μιλάω για τη σειρά G30).
H απόσταση θέασης θα είναι από 2,80m έως 3,20m ανάλογα εαν αποφασίσω να την βάλω στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι.
Η χρήση θα είναι αποκλειστικά και μόνο HD περιεχόμενο (mkv ντοκυμανταίρ και ταινίες), άντε και λίγο SD από ντοκυμανταίρ ΝΕΤ,ΣΚΑΙ.

50 άρα ασυζητητί για hd περιεχόμενο σε αυτή την απόσταση. θα έχεις δώσει κάτι λιγότερο για την 46άρα και μετά από 1 εβδομάδα το πολύ θα βλαστημάς που δεν πήρες την 50άρα. και 60άρα σηκωνει σε τετοια απόσταση και για τέτοιο υλικό.

Δηλαδή αξίζουν τα 200 ευρώ διαφοράς έτσι;
Κάποιοι με φόβιζαν οτι ακόμα και οι 46'' είναι υπερβολικές για τόσο κοντινές αποστάσεις θέασης σε HD...
Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Αυτοι που σε φοβισαν ειναι ασχετοι με το αντικειμενο. Με υλικο HD επιβαλεται να εισαι κοντα και να εχει σωστο μεγεθος η οθονη αλλιως χανεις το πλεονεκτημα της υψηλης αναλυσης. Δηλαδη 2.8-3 μετρα δεν ειναι καθολου κοντα.

Ενδεικτικα...

distance.jpg

http://www.fullhd.gr/articles/tech/2825-a-.html