Αγορά Plasma ή LCD.

JoeBar

Senior Member
13 December 2007
527
Κερατσίνι
Αγορά Plasma ή LCD?

Σας παρακολουθώ (σιωπηλά) αρκετό καιρό και μετά από αρκετή μελέτη ήρθε και εμένα η ώρα να αποφασίσω για την αγορά της τηλεόρασης μου. Το δίλημμα είναι μεγάλο και ξεκινώ...

1) Το σπίτι είναι καινούργιο οπότε δεν υπάρχουν έπιπλα. Ο χώρος που θα τοποθετηθεί το ht είναι 4.90 Χ 3.90μ. Παρόλα αυτά το μήκος δεν θα χρησιμοποιηθεί για την ώρα όλο (όταν θα μπει προβολέας...).Οπότε σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου με βλέπω να είμαι σε πραγματική απόσταση 2.8-3.0μ. Παρόλο που μπορεί να βγαίνει οριακά και μια 42", με βλέπω για 46"+

2) Θα χρησημοποιηθεί htpc το οποίο θα αναλάβει τα πάντα (μουσική, ταινίες), το οποίο δεν θα έχει το ρόλο του heavy gaming machine, καθώς υπάρχει ξεχωριστό pc για την δουλειά αυτή. Όχι βέβαια πως δεν θα παίζουμε και κανά παιχνιδάκι με φίλους. Οπότε η χρήση θα είναι 50 TV/30 Movies/20 PC.

3) Το budget είναι μέχρι 1600 .

Προσανατολιζόμουνα για 50άρα πλάσμα, αλλά με προβληματίζει λίγο το θέμα του burn in σε συναρτηση με το ότι θα έχω htpc (αν και με περιορισμένο gaming). Τελευταία μου μπαίνουν και ιδέες για lcd αλλα το budget είναι περιορισμένο. Οι επιλογές μου λοιπόν είναι.

Σε πλάσμα:

α) LG PG3000 στα 1250
β) Philips 50 PFP5532 στα 1300 (αν και με 10ής γενιας panel)
γ) LG PG6000 στα 1550

Σε lcd:

α) LG 47 LG5000 στα 1550
β) Sony 46 D3500 στα 1550 . Εδώ υπάρχει περίπτωση να μπορεί να βρεθεί γύρω στα 1300 με έκπτωση.

Περιμένω τις πολύτιμες γνώμες σας. :worshippy:

Sorry για το μεγάλο post. :o

Last edited:
Επειδή πας για HTPC, η PG3000 έχει PC in;
Κατά τα άλλα, πλάσμα και πάλι πλάσμα στην κατηγορία τιμής σου, ειδικά αφού λες 50% TV (και να φανταστώ και αθλητικά).

Το burn in φαινόμενο στις σύγχρονες (11ης γενιάς) plasma κατά την προσωπική μου εμπειρία...απλά δεν υπάρχει. Ή μπορεί να εμφανιστεί μόνο αν προσπαθήσεις.
Σε γενικές γραμμές είναι πλέον ανάξιο...ενασχόλησης.

Στην PX80 που έχω, με νορμαλ χρήση, δηλαδή νορμαλ ζαπινγκ και με χρήση 4:3 κάδρου σε ''άστρωτη'' τηλεόραση...δεν έχω καταφέρει ακόμη να το δω.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η τεχνολογία plasma πλέον είναι υπερώριμη και μπορεί να σου προσφέρει στα ''σωστά'' χρήματα αυτό που σου προσφέρει η τεχνολογία LCD απαιτώντας το budget ....μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.
Επιπλέον η εικόνα τους στο τηλεοπτικό δεν έχει ανταγωνισμό από τις LCD...εκτός ίσως από κάποια κορυφαία μοντέλλα LCD ...βλέπε Sony Χ3500.

Σχετικά με την χρήση HTPC...από την εμπειρία φίλου με 50άρα PZ700....θα σου πω ότι υπό νορμαλ συνθήκες δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.
Αν ψάξεις να βρεις το πρόβλημα....θα το βρείς. ;)

Λάβε υπόψη σου ότι δεν τρέφω κανενός είδους αισθήματα οπαδισμού για την μία ή την άλλη τεχνολογία.
Απλά όταν τα μάτια μου βλέπουν - σήμερα- σωστή εικόνα σε μια τηλεόραση...αυτή κατά διαβολική σύμπτωση είναι plasma.
Ή ...πανάκριβη (κορυφαίο μοντέλο) LCD. ;)

Re: Αγορά Plasma ή LCD?

...

Σε πλάσμα:

α) LG PG3000 στα 1250
β) ....
γ) LG PG6000 στα 1550

Μπορείς να τις βρεις σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε onlıne μαγαζιά. Στα 860 την 3000 και στα 1000 την 6000.

Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας... :aktion033:
Έχουμε και λέμε...

Επειδή πας για HTPC, η PG3000 έχει PC in;
Κατά τα άλλα, πλάσμα και πάλι πλάσμα στην κατηγορία τιμής σου, ειδικά αφού λες 50% TV (και να φανταστώ και αθλητικά).
Αν κατάλαβα καλά εννοείς το D-Sub ως pc in? Αν ναι τότε έχουν και οι 2.
Προφανώς στο 50% παίζουν και τα αθλητικά. Αν ήμουν μόνος τότε το μερίδιο της tv θα είχε μόνο το 20%, αλλά ας είναι καλά ή κοπέλα μου και τα σήριαλ της... :damnyou: :p

Σχετικά με την χρήση HTPC...από την εμπειρία φίλου με 50άρα PZ700....θα σου πω ότι υπό νορμαλ συνθήκες δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.
Αν ψάξεις να βρεις το πρόβλημα....θα το βρείς. ;)
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. :smile:

Eκτος αν περιμενεις κανα μηνα και παρεις την Panasonic 50PX80.
Αν και αναγνωρίζω την αξία της panasonic στις πλάσμα, έχω πει να την αποφύγω. Θέλεις λίγο η εμφάνιση της, θέλεις λίγο τα προβληματάκια της PX70. Έχω πει να προσπεράσω. Άσε που η PX80 θα κινείται στο 1700άρι χαλαρά...

Μπορείς να τις βρεις σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε onlıne μαγαζιά. Στα 860 την 3000 και στα 1000 την 6000.
Mάλλον μιλάς για τις 42άρες. Αν όχι είμαι όλος :ears:

Μια απορία. Από ότι έχω δει και οι 2 plasma της LG δεν υποστηρίζουν 1:1 pixel mapping με hdmi. Τι παίζει στην προκειμένη?
Θα πρέπει να παίζω με vga?

Last edited:

Η τιμή που βρίσκω είναι τουλάχιστον 40% ψηλότερες από αυτές που αναφέρεις. Αν θες γράψε μας που τις βρίσκεις ή στείλς π.μ. Με 860,00€ την pg 3000 την αγοράζω αμέσως.

Η τιμή που βρίσκω είναι τουλάχιστον 40% ψηλότερες από αυτές που αναφέρεις. Αν θες γράψε μας που τις βρίσκεις ή στείλς π.μ. Με 860,00 την pg 3000 την αγοράζω αμέσως.
Kάτα πάσα πιθανότητα μιλάει για τις 42άρες. Αν οι 50άρες έχουν τόσο θα πάρω και μια για την κρεββατοκάμαρα... :coool:

Έχετε δίκιο, σε 42 άρες αναφερόμουν.
Συγγνώμη δεν πρόσεξα ότι έλεγες για 50''.

Αν και αναγνωρίζω την αξία της panasonic στις πλάσμα, έχω πει να την αποφύγω. Θέλεις λίγο η εμφάνιση της, θέλεις λίγο τα προβληματάκια της PX70. Έχω πει να προσπεράσω. Άσε που η PX80 θα κινείται στο 1700άρι χαλαρά...

Δεν εχεις και αδικο. Σε design ειναι ξεπερασμενη.

Η 50PX8 παντως (ιδια με την Px80 αλλα με λιγοτερες εισοδους) εχει εμφανιστει σε Online κατστηματα σε αλλες χωρες με τιμη γυρω στα 1500 ευρω.

Έχετε δίκιο, σε 42 άρες αναφερόμουν.
Συγγνώμη δεν πρόσεξα ότι έλεγες για 50''.

No problem φιλε.:ernaehrung004:

Δεν εχεις και αδικο. Σε design ειναι ξεπερασμενη.

Η 50PX8 παντως (ιδια με την Px80 αλλα με λιγοτερες εισοδους) εχει εμφανιστει σε Online κατστηματα σε αλλες χωρες με τιμη γυρω στα 1500 ευρω.
Παρόλα αυτά θα την προτιμούσες από την κούκλα PG6000 που βρίσκεται στην ίδια τιμή...? ;)

Προσωπικά την PX8 την συγκρίνω με την PG3000 η οποία έχει και 1250 .

Και εγώ έτσι νομίζω. Τελικά μάλλον με βλέπω να προχωράω στον δρόμο που χάραξαν τα πλασματάκια της LG.

Aν έχεις κάτι κάποιος να το πει, ας το πει τώρα, αλλιώς ας σωπάσει για πάντα... :flipout:

Και εγώ έτσι νομίζω. Τελικά μάλλον με βλέπω να προχωράω στον δρόμο που χάραξαν τα πλασματάκια της LG.

Aν έχεις κάτι κάποιος να το πει, ας το πει τώρα, αλλιώς ας σωπάσει για πάντα... :flipout:

a092.gif

a092.gif
a092.gif