ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

smithakos

Senior Member
10 August 2007
335
Γεια χαρα!
Αρχικα να πω κατι. Εκτιμω ιδιαιτερα τη γνωμη ολων εδω μεσα, γιατι χαρη στην ωραια κουβεντουλα :argue: που γινεται, βγαζω χρησιμα συμπερασματα και εχω βοηθηθει πολυ σε διαφορα θεματα.

θα ηθελα λοιπον τη γνωμη σας για την LG 42PQ2000.
Η τιμη της ειναι γυρω στα 420-450 και ειδικα για μενα που τη θελω για δορυφορικα , divx, αντε και κανα dvd μαλλον ειναι μια καλη επιλογη.

Πιστευω πως ενα σημαντικο ζητημα για τις plasma ειναι η καταναλωση ενεργειας. Στα χαρτια της αναφερει: καταναλωση ενεργειας 320w. Αυτο ελπιζω να μη σημαινει πως καταναλωνει σταθερα 320w :dead:

Δειτε πχ αυτο το link http://reviews.cnet.com/flat-panel-...u/4507-6482_7-32887130.html?tag=mncolBtm;rnav
Τεσταρει μια πλασμα και αναφερει την καταναλωση που εχει στα χαρτια και την πραγματικη που μετρηθηκε, σωστα δεν το ερμηνευω;

Αν το ψαξετε λιγο θα δειτε πως σε ολα τα μοντελα plasma υπαρχει αυτη η διαφορα αναμεσα στα watts που δινει η εταιρεια και στα watts των test που κανει το cnet.com

Τα φωτα σας κυριοι! :ernaehrung004:

Καλυτερα δωσε κατι παραπανω και παρε την PQ3000 που εχει και δεκτη mpeg4...

H καταναλωση εξαρταται απο την φωτεινοτητα και το υλικο που δειχνει μια τηλεοραση , για πλασμα 42" HD Ready ειναι (κατα μεσο ορο) γυρω στα 180 Watt...

Oι αμερικάνικες και ιαπωνικές επίσημες καταναλώσεις, πάντα είναι μεγαλύτερες γιατί ο τρόπος υπολογισμού συμπεριλαμβάνει και το μέγιστο φορτίο που μπορεί να δεχθεί η συσκευή πριν κάψει την ασφάλειά της.

Π.χ. η 42G10 στην Ιαπωνία και ΗΠΑ αναφέρονταν ως 490W, η ίδια συσκευή στην Ευρώπη ως 340W και όσοι τις μέτρησαν καλιμπραρισμένες, ανεξαρτήτως χώρας, τις βρήκαν περίπου στα 200-240W...

Εχω κατασταλαξει μετα απο πολυ ψαξιμο, δε θελω κατι ακριβοτερο και η χρηση της θα ειναι καθαρα για αυτα που προανεφερα.
Ασε που ειμαι σιγουρος πως εδω που ζω η ψηφιακη θα αργησει πολυ (αριδαια πελλας, η μοναδικη περιοχη του νομου που δεν καλυπτεται απο θεσσαλονικη ---- για τα αναλογικα υπαρχουν τοπικοι αναμεταδοτες της κακιας ωρας που μπηκαν με ρυθμους χελωνας, αρα για τα ψηφιακα ζησε μαη μου ....). :grandpa:

Συνεπως με την καταναλωση να μην ανησυχω ιδιαιτερα...
Σαφως μεγαλυτερη απο μια lcd, αλλα οχι απαγορευτικες διαφορες....
Δυστυχως δεν μπορεσα να εντοπισω καποιο test για την pq2000 με μετρηση watts....

Αντε τωρα και οι ευτυχεις (ελπιζω) κατοχοι να βαλουν το κερασακι στην τουρτα και φυγαμε για το plasmataki! :BDGBGDB55:

Σε βρίσκω συνειδητοποιημένο σε ότι αφορά την χρήση της τηλεόρασης αυτής
Πρόκειται περί μιας τίμιας τηλεόρασης την πήρε ο κουνιάδος μου από αγγελία πριν λίγο καιρό 350 ευρω και κάθε φορά που την βλέπω γελάμε από την χαρά μας
Εντάξει δεν σκοτώνει σε ευκρίνεια με mkv αλλά αν έρχεσαι από crt τηλεόραση και όχι από led των 2000 είναι τέλεια

Επίσης κατά ένα περίεργο τρόπο ενώ δεν αναφέρεται πουθενά η τηλεόραση πιάνει κανονικά και DIGEA !!!

Ευτυχής κάτοχος..
και τώρα ακόμα πιο ευτυχής, μιας και η υποψία μου πως έχει και MPEG4 μάλλον επιβεβαιώνεται..
ANTONISGR? σίγουρα;

Ευτυχής κάτοχος..
και τώρα ακόμα πιο ευτυχής, μιας και η υποψία μου πως έχει και MPEG4 μάλλον επιβεβαιώνεται..
ANTONISGR? σίγουρα;

Έψαχνα να δω μήπως έχει βάλει καμία μοντουλα ο αλήτης και με κοροϊδεύει :elefant:αλλά δεν……
Την έκανα και επαναφορά ναι πιάνει κανονικά , ωστόσο δεν ξέρω εάν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έκανε καμία αναβάθμιση firmware και παίζει

smithakos.. ορμα!
η TV δεν παίζεται για 400 και κάτι ψιλά
(η επόμενη είναι η U10 στα 550 + ψιλά!)

εγώ την έχω για SD (επίγειο, Nova) + HTPC (SD & HD 720p)
την έχω 6 μήνες, και ακόμα χαμογελάω με την αγορά μου

α.. και μετρημένα 180 watt κατανάλωση στο προφίλ που την έχω για βραδινή θέαση

Last edited:
:BDGBGDB55:

μπορεις να γινεις λιιιιγο πιο.... σαφης; :chinese:

μηπως παιζει περιπτωση να εκπεμπει η digea σε mpeg2 τελικα; :flipout:

και με την ευκαιρια, ευχαριστω για ολα τα σχολια. :grinning-smiley-043

.. και μετρημένα 180 watt κατανάλωση στο προφίλ που την έχω για βραδινή θέαση

H καταναλωση εξαρταται απο την φωτεινοτητα και το υλικο που δειχνει μια τηλεοραση , για πλασμα 42" HD Ready ειναι (κατα μεσο ορο) γυρω στα 180 Watt...

:firstprize::BDGBGDB55:

ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H LG PQ2000 ΤΟΥ ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ ΜΟΥ ΠΑΙΖΕΙ DIGEA ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ MPEG2 ERT DIGITAL

Μπορει να μην αναφερει mpeg4 η LG για να κανει τους καταναλωτες να στραφουν σε ακριβοτερα μοντελα...κλασικο κολπο πολλων κατασκευαστων με τις προδιαγραφες...

:firstprize::BDGBGDB55:

με προλαβες βρε yperion και ηθελα να το σχολιασω....
εισαι καθηγητης! :lehrer:

παιζει να 'ναι καποιοι δικοι σου ανθρωποι που σε αβανταρουν για να σκανε οι αλλοι προφεσορες!.... :laugh: :grinning-smiley-043

Εύγε παιδιά, έχετε διαψεύσει όλους τους κατασκευαστές, δοκιμαστές και διεθνή σχετική αρθογραφία σχετικά με την κατανάλωση ρεύματος των Plasma.

Πλέον οι 42'' Plasma (180W) καταναλώνουν 30-40W λιγότερα από τις αντίστοιχες LCD (210-220) !

Θα με τρελάνετε ! Έχω διαβάσει με πολλή προσοχή τα σχόλια των παιδιών που δείχνουν ότι το κατέχουν το "άθλημα" (π.χ Yperion ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος στο να συμβουλέψει+προτείνει). Αλλά αυτό με την κατανάλωση δεν μπορώ να το υιοθετήσω.

Εύγε παιδιά, έχετε διαψεύσει όλους τους κατασκευαστές, δοκιμαστές και διεθνή σχετική αρθογραφία σχετικά με την κατανάλωση ρεύματος των Plasma.

Πλέον οι 42'' Plasma (180W) καταναλώνουν 30-40W λιγότερα από τις αντίστοιχες LCD (210-220) !

Θα με τρελάνετε ! Έχω διαβάσει με πολλή προσοχή τα σχόλια των παιδιών που δείχνουν ότι το κατέχουν το "άθλημα" (π.χ Yperion ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος στο να συμβουλέψει+προτείνει). Αλλά αυτό με την κατανάλωση δεν μπορώ να το υιοθετήσω.

το ρίχνει μέχρι και στα 150watt (στο maximum energy saving mode)
Μη με βάζεις να τραβάω φωτός τον μετρητή μπρίζας! :slapface:

θα το μετρήσω ξανά το βράδυ και θα ποστάρω ακριβη νούμερα

Edit: δες και αυτό

Last edited:

Ποιός έχει διαψεύσει και τί;

Aπό τα site των κατασκευαστών:

Panasonic TX-P42S10

Rated Power Consumption 295 W

On mode Average Power Consumption 175 W

Samsung PS42B450

Operation power consumption 170 watts

LG 42PQ6000

Consumption (Typical W) 181

Nαι, το 2002 μία 42άρα Plasma HD-Ready κατανάλωνε 700W και μπορούσες να τη χρησιμοποιησείς εναλλακτικά και ως ψηστιέρα. Πλέον όμως έχουμε 2010...

(Και οι 42άρες LCD, με εξαίρεση τα κινέζικα φασόν, δεν καίνε 210W εδώ και αρκετό καιρό...)

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Αν είναι εύκολο μπορείς να παραθέσεις κάποια link από την αρθογραφία και τις δοκιμές που έχεις διαβάσει για να μπορέσουμε να δούμε και να συγκρίνουμε κάποια στοιχεία.