Αγορά plasma: στρώσιμο ???

alexispi

New member
12 February 2008
22
Τελικά αγόρασα την Panasonic 37PX7 (δεν μπορούσα να κάνω υπομονή μέχρι να έρθει η PX80...:chinscratch:).

Δείχνει τέλεια !(αν και το σήμα της κεραίας μου δεν είναι και το καλύτερο)...

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν θέλουν στρώσιμο οι plasma. Αν ισχύει κάτι τέτοιο πού θα βρω οδηγίες γι' αυτό?

Επίσης:
1. Ρώτησα σε μαγαζί με ηλεκτρολογικα/ηλεκτρονικά και μου είπε ότι προστασία από την ΔΕΗ μου παράχει μόνο ο σταθεροποιητής και πως τα εξεζητημένα πολύμπριζα των 60-100 Ευρώ δεν με καλύπτουν 100%.
2. Οταν θέλεις να δεις μια σειρά (μιας ώρας) και το βάλεις στο 4:3, οι μπάρες που πέφτουν δίπλα, δεν μπορούν να βλάψουν την οθόνη (ως ακίνητο σήμα)?

Βοήθειαααα....

Last edited:
Και απαντάω μόνος μου στο πρώτο ερώτημα (:7SFGSFG:)
Να βάλω το DVD που είχε η συσκευασία να παίζει πού και πού, να αποφεύγω τα σηματάκια των σταθμών με zoom (όταν δεν βλέπει κι η γυναίκα γιατί θα με φάει...) και να κατεβάσω την φωτεινότητα στο μηδέν. Σωστά?

150 - 200 ώρες σε ζουμ (όχι λογότυπα, στατικές εικόνες και μπάρες) με ρυθμίσεις εικόνας κάτω από τη μέση.
Μπάρες μετά το στρώσιμο και κατά προτίμηση σε απόχρωση του γκρίζου.
Για το θέμα υπάρχει αναλυτικό thread και επίσης περιγράφεται αναλυτικά στα thread για την 42ΡΧ70 και την 50C96.

Στην 50αρα LG μου, έβαλα στην αρχή χαμηλές ρυθμίσεις σε contrast/ brightness, κάτω από 50, και την λειτουργούσα στην επολογή low power για περίπου 200-300 ώρες. Μετά απλά έβγαλα το low power. Ένα χρόνο μετά κανένα πρόβλημα.
Φυσικά ενεργοποιημένη από το μενού της η προστασία οθόνης σε orbiter mode που μετακινεί την οθόνη 5 pixels ανα μερικά λεπτά.
Αν δω κάτι σε 4:3, βάζω για 1-2 λεπτά το whitewash για καλό και για κακό.

"low power"? "orbiter mode"? "whitewash"?
Δεν είδα τέτοια πράγματα στη δική μου, τουλάχιστον δεν τα αναφέρει στο εγχειρίδιο...

Απάντηση: Re: Αγορά plasma: στρώσιμο ???

Στην 50αρα LG μου, έβαλα στην αρχή χαμηλές ρυθμίσεις σε contrast/ brightness, κάτω από 50, και την λειτουργούσα στην επολογή low power για περίπου 200-300 ώρες. Μετά απλά έβγαλα το low power. Ένα χρόνο μετά κανένα πρόβλημα.
Φυσικά ενεργοποιημένη από το μενού της η προστασία οθόνης σε orbiter mode που μετακινεί την οθόνη 5 pixels ανα μερικά λεπτά.
Αν δω κάτι σε 4:3, βάζω για 1-2 λεπτά το whitewash για καλό και για κακό.
αγαπητέ ποια LG είναι;
τι λέει από burn in?

"low power"? "orbiter mode"? "whitewash"?
Δεν είδα τέτοια πράγματα στη δική μου, τουλάχιστον δεν τα αναφέρει στο εγχειρίδιο...
απλά. στην ΡΧ7 (και 70) δεν υπάρχουν τέτοιες ρυθμίσεις!

Δεν υπάρχουν??? :bigcry::bigcry:
Anyway... κατέβασα όπως έμαθα εδώ μέσα ένα αρχείο ISO και το έκαψα σε ένα DVD (BreakIn DVD αν δεν κάνω λάθος) και το ρίχνω που και που. Εχει στις ρυθμίσεις χρώματος κάποια έτοιμα mode (Κανονικό-Cinema-Δυναμικό). Το έχω στο κανονικό (το Δυναμικό δεν παίζεται, είναι πειρασμός αλλά το αφήνω για τις δύσκολες ώρες) και όλα λίγο κάτω από το μισό. Μάλλον δεν έχω και άλλες επιλογές.

στο στρώσιμο συνήθως προτιμούμε το cinema. δεν νομίζω βέβαια ότι είναι κακό και το κανονικό.
σε ότι αφορά το δυναμικό (για αργότερα) η εκτίμησή μου (και όχι μόνο δική μου) είναι ότι κάνει την εικόνα όχι ρεαλιστική. από την άλλη βέβαια αν σ' αρέσει ...σ' αρέσει!

Δοκίμασα το "Δυναμικό" σε ένα παιδικό DVD και είναι απίστευτη η εικόνα! Τώρα βέβαια στα αναλογικά σήματα πράγματι δείχνει ψεύτικη την εικόνα (μοιάζει με LCD :devil-smiley-029:)

όντως, αν πρόκειται για κινούμενα σχέδια και παρόμοια πράγματα, το δυναμικό δίνει πολύ εντυπωσιακή εικόνα. εκεί δεν υπάρχει θάμα πραγματικών αποχρώσεων