Αγορα Plasma τηλεορασης

valkyre

New member
23 October 2011
9
Σε συνεχεια προηγουμενων μηνυματων μου, μετα απο αγορα και αντικατασταση 2 Samsung D7000, αποφασισα οτι δεν μπορω να ανεχτω τετοιο αθλιο screen uniformity σε μια τηλεοραση "νεας τεχνολογιας" κοστους 1.500 ευρω. Τελος, δηλαδη ημαρτον αυτα τα πραγματα ειναι απαραδεκτα. Να βρασω μεσα στην τεχνολογια τους μου ερχεται να τους φερω την τηλεοραση καπελο στο κεφαλι.

Σκοπευω λοιπον να μαζεψω ολο αυτο το χαλι παλι στο κουτι του τωρα που εχω DOA και να παω στο Πλαισιο να ζητησω αλλη τηλεοραση, προφανως Plasma μιας και ολες οι LED εχουν θεματα banding uniformity, αλλες λιγο αλλες πολυ.

Τι με απασχολει. Οτι οι επιλογες που βλεπω να εχει το Πλαισιο ειναι πολυ λιγες...αλλα ειμαι αναγκασμενος να αγορασω απο εκει καθως θα γινει αντικατασταση. Αυτα που βλεπω στο site οτι διατιθενται ειναι η VT30 στις 50" και η GT30 στις 46". Να σας πω την αληθεια η 50αρα το ξερω οτι ειναι καλυτερη, αλλα εχω προβλημα....χωρου...ναι σωστα ακουσατε. Ενας λογος που πηρα την 46" D7000 ειναι οτι δεν ειχε πλαισιο και αρα το μεγεθος βολευει. Τωρα νιωθω οτι "εγκλωβιζομαι" στην GT30 που ειναι μεν μεγαλυτερη και παλι απο την 7000 αλλα τουλαχιστον σε ανεκτο βαθμο.

Πειτε μου θα ειναι καλη αγορα ή μιλαμε για παλια πλεον τηλεοραση?

Επισης κατι που με απασχολει στις πλασμα τηλεορασεις, ειναι το gaming....ναι ναι εχω διαβασει απειρα θρεντς δεν θα σας πω και παλι για το burn in, θα σας πω για το green ghosting και κατα ποσο ειναι συχνο αυτο το προβλημα γιατι ειδα κατι βιντεο στο γιουτουμπι και μου πεταχτηκαν τα ματια εξω...και επειδη παω σε πλασμα για τελειο screen uniformity δεν περιμενω κατι λιγοτερο απο αυτο.

Σας ευχαριστω πολυ.

ΥΓ: υπαρχει καποια αλλη plasma tv στις 46" που θα μπορουσα να δω?

πήγαινε σε μια 50st30 ή 46st30 και με τα ρέστα το νεο wd - ή κανένα entry level home cinema ή αν έχεις καμμιά motherboard ή κάρτα γραφικών ή ή ή. ετσι κι αλλιώς εικόνα επιπέδου d7000 και καλύτερη θα έχεις.

αν θές κάτι καλύτερο 46-50gt30 και μετά 50vt30 (δεν βγαίνει σε 46). δεν ξέρω από τιμές πλαισίου ίσως χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω για αυτές. νομίζω ότι 46gt30 δεν φέρνει.

46άρες βγάζει μόνο η πανασόνικ. υπάρχουν 46st30 και 46gt30.

Last edited:
Σε συνεχεια προηγουμενων μηνυματων μου, μετα απο αγορα και αντικατασταση 2 Samsung D7000, αποφασισα οτι δεν μπορω να ανεχτω τετοιο αθλιο screen uniformity σε μια τηλεοραση "νεας τεχνολογιας" κοστους 1.500 ευρω. Τελος, δηλαδη ημαρτον αυτα τα πραγματα ειναι απαραδεκτα. Να βρασω μεσα στην τεχνολογια τους μου ερχεται να τους φερω την τηλεοραση καπελο στο κεφαλι.

Τρεις LCD Sony ειχα και οι τρεις ειχαν clouding , και με τις "LED" τα πραγματα ειναι ακομη χειροτερα.

Πηγαινε για ST30 η G30 (δεν εχει 3D αλλα ετσι και αλλιως για εμενα ειναι περιττο).

Επισης κατι που με απασχολει στις πλασμα τηλεορασεις, ειναι το gaming......., θα σας πω για το green ghosting και κατα ποσο ειναι συχνο αυτο το προβλημα

γιατι ειδα κατι βιντεο στο γιουτουμπι και μου πεταχτηκαν τα ματια εξω...

Αυτό δεν μπορεί να σου του κανένας για το πόσο συχνό είναι, εξαρτάται από τον θεατή και την ευαισθησία του ματιού του αν θα μπορέσει να το διακρίνει (σε αρκετές περιπτώσεις έχει αναφερθεί ότι σε ταυτόχρονη θέαση περισσότερων του ενός θεατών, το έβλεπε ο ένας χωρίς να το βλέπουν οι άλλοι).

......

Τα phosphor trails δεν είναι ανάγκη να τα βλέπει κάποιος μόνο στο κέντρο, αν έχει τη δυνατότητα να τα δει θα τα δει σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης υπάρχει εικόνα υψηλής αντίθεσης με εξαιρετικά γρήγορη κίνηση (συνήθως κάτι πολύ φωτεινό σε σκοτεινό φόντο) ;)

Δεν έχει σημασία αν είναι videogame ή σκηνή μιας ταινίας και δεν διορθώνεται με FW , υπάρχουν και είναι φαινόμενο που υφίσταται λόγω της αρχής λειτουργίας των plasma (η εξήγηση είναι στο νήμα του Γιώργου που παρέθεσα), αν τα βλέπει κάποιος, τα βλέπει λόγω της ευαισθησίας της όρασής του και μόνο.

Όλες οι plasma έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας, οπότε....

1) ....σε όλες υφίσταται (η εξήγηση είναι στο νήμα του Γιώργου που παρέθεσα) http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=35291 ....κλικ και διάβασμα τον σύνδεσμο που έχει εκεί (αν σε βοηθάν τα Αγγλικά σου τα γράφει όλα απλά και αναλυτικά, αν δεν σε βοηθάν και μια googloμετάφραση αρκεί για να καταλάβεις αρκετά ;) ) . Επίσης διάβασε κι εδώ.... http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=32266

2) .......όντως υπάρχει και εξαρτάται μόνο από τον άνθρωπο (αν τα βλέπει κάποιος, τα βλέπει λόγω της ευαισθησίας της όρασής του και μόνο). Οι ρυθμίσεις με υψηλές αντιθέσεις ευνοούν να γίνετε ευκολότερα και περισσότερο αντιληπτό, με την πάροδο του χρόνου πιθανόν να υπάρχει μια βελτίωση στη συμπεριφορά του panel, αλλά τον κύριο ρόλο τον παίζει η ευαισθησία του θεατή.

.....

Έχεις απλά αυξημένη ευαισθησία στο φαινόμενο, φίλε pitbull, θα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό... -bye-

Κάποιος που δεν βλέπει phosphor trails σε PG7000, δεν θα δει και σε καμμία σημερινή Plasma, κάποιος που βλέπει phosphor trails σε VT30, θα δει και σε οποιαδήποτε άλλη Plasma και περισσότερα μάλιστα...

Μαθαίνεις να ζεις με αυτό, χωρίς να σε ενοχλεί και τόσο. Άλλωστε, δεν γίνονται συνεχώς αντιληπτά, παρά σε συγκεκριμένες συνθήκες αντίθεσης-framerate του υλικού. Αν σε παρηγορεί κάπως, εγώ βλέπω phosphor trails και σε CRT... :D

Ο μοναδικός τρόπος για να ξέρει κάποιος αν έχει την ευαισθησία να βλέπει phosphor trails ή όχι είναι να δει ο ίδιος την plasma που τον ενδιαφέρει, το χειρότερο σενάριο είναι εικόνες υψηλής αντίθεσης (ασπρόμαυρες) που κινούνται εξαιρετικά γρήγορα.

Υ.Γ.: Ρίξε μια ματιά σε αυτό το νήμα Phosphor Trails-Βλέπουμε ή Όχι , μικρό είναι (γράφει και για το video που λες).

Πριν από 1,5 μήνα έψαχνα και εγώ TV γύρω στις 46" και αφού διάβασα όλα τα topics σχετικά με τις 3 τεχνολογίες κατέληξα στις plasma και ειδικότερα στη σειρά Τ30, μιας και ήθελα να βλέπω και ταινίες 3D.
Πήγα και στο Πλαίσιο (Σύνταγμα) και είδα την 50VT30 δίπλα στην 46GT30. Κατέληξα στην 50" αφού βεβαιώθηκα στο σπίτι φίλου μου ότι η απόσταση θέασης του δικού μου χώρου άνετα σηκώνει αυτό το μέγεθος.
Θα έπαιρνα την 46GT30 που είχε διαθέσιμη και σε προσφορά, εάν δεν καταλάβαινα ότι ήταν εκθεσιακό κομμάτι.
Τελικά, κατέληξα στην 50VT30, αφού βρέθηκε διαθέσιμο ένα κομμάτι και ομολογώ ότι δεν το μετάνιωσα.

Επειδή είσαι δεσμευμένος με το Πλαίσιο, απλά επισημαίνω το θέμα με την GT30, εκτός εάν σου δώσει καινούργιο κομμάτι.