Αγορα Plasma TV + επιτοιχια βαση + συνδεση με PC

Ioanna123

Established Member
8 May 2011
209
Γεια σας και καλως σας βρηκα! :)

Πρωτη φορα γραφω ζητωντας τα φωτα σας, σορυ αν βρισκομαι σε λαθος κατηγορια αλλα θελω να ρωτησω διαφορα πραγματα σε ένα θεμα αντι να ανοιγω περισσοτερα.

Αποφασισα να αγορασω την Panasonic TX-P46G30E Plasma TV 46'' για χρηση στο δωματιο μου, με αποσταση θεασης περιπου 3 μετρα. Θελω να βλεπω ταινιες από το PC μου όπως επισης και φωτογραφιες, να βλεπω φυσικα τηλεοπτικα καναλια και τελος να κανω χρηση Skype και του περιεχομενου Internet που παρεχει η συγκεκριμενη τηλεοραση.

Θελω λοιπον να σας ρωτησω τα εξης:

1)Πως κρινετε την συγκεκριμενη τηλεοραση? Εχω αποφασισει κατά 99,99% να την αποκτησω, θα ηθελα όμως και την αποψη σας.

2)Είναι απαραιτητο να χρησιμοποιησω επιτοιχια βαση! Μπορειτε να μου προτεινετε καποιες με maximum κοστος τα 60 ευρω? Είναι αληθεια ότι ο τοιχος από πισω μαυριζει μετα από καποιο χρονικο διαστημα, και αν ναι, είναι ευκολο να ξεκρεμαστει η τηλεοραση ώστε να καθαριστει ο τοιχος?

3)Την τηλεοραση θελω να την συνδεσω με το desktop PC μου που βρισκεται στο ιδιο δωματιο. Δεν με ενδιαφερει ο θορυβος ουτε η καταναλωση. Εχω την Gigabyte GV-N26OC-896I καρτα γραφικων που είναι HDMI Ready (1.3a).
- Ηχο θα εχω μεσω HDMI ή θελει συνδεση με την καρτα ηχου μου?
- Ποιο καλωδιο HDMI να αγορασω (σε λογικη τιμη)?
Η αποσταση TV – PC είναι 3,60 – 4 μετρα.

Το υπολοιπο PC αποτελειται από: AMD Phenom II X4 955, 8 GB ram, Creative SoundBlaster X-Fi Fatal1ty Sound Card. Θα αγοραστει μαλλον και ενας σκληρος δισκος 1 terrabyte. Θα μπορω να γραφω εκπομπες TV στο σκληρο μου δισκο?

Ευχαριστω πολύ για την οποια βοηθεια και σορυ για το μεγαλο post.
:) :)

Κανεις βρε παιδια, καμμια γνωμη - αντιδραση?

Σορυ κιολας, αλλα επειγομαι να παραγγειλω αυριο το πρωι! :) :)

Μηπως δεν διατυπωσα σωστα τις ερωτησεις? :)

- Μια γνωμη για την τηλεοραση που επελεξα θελω και μετα 2-3 πραγματακια για την βαση της καθως και για την συνδεση της με το PC μου :)

Ευχαριστω!

Μια χαρά είναι η επιλογή σου, αλλά σου προτείνω να πάρεις ένα εξωτερικό media player για τις ταινίες σου, παρά να χρησιμοποιείς την τηλεόραση σαν monitor. Όσο για τη βάση μπορείς να δεις σε κάποιο κατάστημα τι υπάρχει διαθέσιμο και σε τι τιμή. Αν θα στερεωθεί σε βάση χωρίς τη δυνατότητα περιστροφής τη βγάζεις σχετικά φθηνά, αλλιώς θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω.

Μια χαρά είναι η επιλογή σου, αλλά σου προτείνω να πάρεις ένα εξωτερικό media player για τις ταινίες σου, παρά να χρησιμοποιείς την τηλεόραση σαν monitor. Όσο για τη βάση μπορείς να δεις σε κάποιο κατάστημα τι υπάρχει διαθέσιμο και σε τι τιμή. Αν θα στερεωθεί σε βάση χωρίς τη δυνατότητα περιστροφής τη βγάζεις σχετικά φθηνά, αλλιώς θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω.

Γεια χαρα, ευχαριστω για την πρωτη απαντηση!! :)

Για αυτην εδω την βαση τι γνωμη εχεις? (η τηλεοραση ειναι Vesa 400 x 300)

Ναι, διαβασα κι εγω "λιγα" πραγματα πριν ποσταρω εδω, και ειδα για τους media players που προτεινουν κλπ... Το θεμα ειναι οτι η τηλεοραση θα βρισκεται στο ιδιο δωματιο με το PC μου και ειναι θεμα μερικων μετρων η συνδεση τους (απο 3,60 εως 4 μετρα, οπως ηδη ειπα). Οποτε, ΑΝ γινεται δουλεια και απο το PC λεω να μην αγοραζω και Media Player. Επισης, τι εννοεις "παρά να χρησιμοποιείς την τηλεόραση σαν monitor"?! Εχω 2 monitor αυτη τη στιγμη στο PC μου (ενα Dell 23" + ενα Philips 19") και την TV τη θελω για TV :)

?

ps: καποια προταση για HDMI καλωδιο?

Last edited:
Αν δεν έχεις οριοθετήσει budget για το καλώδιο σου προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752116

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος,κορυφαία επιλογή, να σου δώσω να καταλάβεις έχω το 10μετρό του..

Γεια χαρα, ευχαριστω για την πρωτη απαντηση!! :)

Για αυτην εδω την βαση τι γνωμη εχεις? (η τηλεοραση ειναι Vesa 400 x 300)

Ναι, διαβασα κι εγω "λιγα" πραγματα πριν ποσταρω εδω, και ειδα για τους media players που προτεινουν κλπ... Το θεμα ειναι οτι η τηλεοραση θα βρισκεται στο ιδιο δωματιο με το PC μου και ειναι θεμα μερικων μετρων η συνδεση τους (απο 3,60 εως 4 μετρα, οπως ηδη ειπα). Οποτε, ΑΝ γινεται δουλεια και απο το PC λεω να μην αγοραζω και Media Player. Επισης, τι εννοεις "παρά να χρησιμοποιείς την τηλεόραση σαν monitor"?! Εχω 2 monitor αυτη τη στιγμη στο PC μου (ενα Dell 23" + ενα Philips 19") και την TV τη θελω για TV :)

?

ps: καποια προταση για HDMI καλωδιο?

Σαν monitor για να προβάλλεις σε αυτή ταινίες και λοιπό περιεχόμενο του υπολογιστή σου. Η βάση που έχεις δει φαίνεται αρκετά καλή, εφόσον φυσικά υπάρχει σε stock και αν υπάρχει και κάποιος να σε βοηθήσει στην εγκατάστασή της... :earmuffs: Για HDMI καλώδιο μπορείς να βρεις αρκετά φθηνά είτε από τοπικά καταστήματα (ηλεκτρονικά και μη) είτε από το εξωτερικό. Μέχρι τα 20 ευρώ νομίζω βρίσκεις 3-4 μέτρα μακρύ.

Αν δεν έχεις οριοθετήσει budget για το καλώδιο σου προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752116

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος,κορυφαία επιλογή, να σου δώσω να καταλάβεις έχω το 10μετρό του..

Ευχαριστω για την επιλογη σου φιλε μου, και ιδαιτερα δε επειδη ειναι απο E-shop διοτι, οπως ξεχασα να γραψω, ειμαι σε επαρχιακη πολη οπου υπαρχει e-shop point, οποτε ή απο e-shop θα παραγγειλω ή απο Πλαισιο. Εκτος και αν υπαρχει καποιο αλλο καταστημα που να ΜΗΝ χρεωνει μεταφορικα!

Το καλωδιο καλο φαινεται, αλλα ειναι λιγο αλμυρη η τιμη του. Επισης ειναι version 1.3b ενω οπως γραφω η καρτα γραφικων μου "δινει" 1.3a. Παιζει ρολο? Εσενα στα 10 μετρα σου κοβει τιποτα?

ps: ακυρο, για την βαση απο Πλαισιο: δεν παραγγελνεται on line :(

Σαν monitor για να προβάλλεις σε αυτή ταινίες και λοιπό περιεχόμενο του υπολογιστή σου....
.... Για HDMI καλώδιο μπορείς να βρεις αρκετά φθηνά είτε από τοπικά καταστήματα (ηλεκτρονικά και μη) είτε από το εξωτερικό. Μέχρι τα 20 ευρώ νομίζω βρίσκεις 3-4 μέτρα μακρύ.

ΟΚ cool :) Καποια συγκεκριμενη προταση για HDMI καλωδιο? :) Preferably απο e-shop ή Πλαισιο? :)

Τελος, οχι φιλε. Δεν θα την κανω εγω την τηλεοραση, monitor! :)
Ξερω πολυ καλα το κακο που κανει η στατικη εικονα στις plasma και αλλωστε εχω 2 monitor ηδη! Μηπως εννοεις κατι αλλο και δεν σε καταλαβαινω?! Η τηλεοραση θα ειναι κλειστη οταν θα δουλευω στο PC...

Hmm....
Μηπως μου διαφευγει κατι....?

Όχι δε σου διαφεύγει κάτι. Για κοίτα αυτό. Γενικά, τα επιπλέον χρήματα για ακριβότερα HDMI καλώδια, τα θεωρώ πεταμένα λεφτά.

Όχι δε σου διαφεύγει κάτι. Για κοίτα αυτό. Γενικά, τα επιπλέον χρήματα για ακριβότερα HDMI καλώδια, τα θεωρώ πεταμένα λεφτά.

Thanks!!
Αυτο εχει πιο λογικη τιμη :)

Btw, Win 7 Home Premium 64bit εχω και το 2ο monitor απενεργοποιεται πληρως, οποτε το ιδιο πρεπει να γινεται και με την TV.

- Καμμια επιτοιχια βασουλα? Ειναι αληθεια οτι ο τοιχος απο πισω...μαυριζει οταν εχεις τετοια τηλεοραση σε επιτοιχια βαση?!

- Εχω και ενα USB stick-ακι 8 GB (OCZ). ΑΝ για τον οποιοδηποτε λογο δεν περπατησει η συνδεση PC - TV, μπορω ανετα να φορτωσω μια ταινια (ή καποιες φωτο) στο stick και να τα δω στην τηλεοραση, ε?

Ταινίες μπορείς να δεις, ακόμα και mkv, αλλά χωρίς ελληνικούς υπότιτλους απ' ότι φαίνεται. Για να βεβαιωθείς φυσικά μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο σχετικό thread. Για βάση δε μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα αν και έχω αγοράσει πολύ πρόσφατα (πριν 6 ημέρες βασικά) μια περιστρεφόμενη για το σπίτι.

Εσενα στα 10 μετρα σου κοβει τιποτα?

Στο προβόλι που το έχω συνδέσει έχει θύρα 1.4 οπότε εκ των πραγμάτων δεν έχω θέμα. Αλλά μου δίνει απίστευτη εικόνα, δεν χάνω πουθενά. Πολύ χοντρό το καλώδιό του, σκέτος δυναμίτης.

Σίγουρα αν σου φαίνεται αλμυρή τιμή (που είναι) πάω πάσο, κάνεις την βασική δουλειά σου και με ένα των 20-25 ευρω , αλλά αν τελικά καταλήξεις σε αυτό δεν θα το μετανιώσεις.

Last edited:
.... Για βάση δε μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα αν και έχω αγοράσει πολύ πρόσφατα (πριν 6 ημέρες βασικά) μια περιστρεφόμενη για το σπίτι.

Γιατι?!
Αφου την πηρες κι εσυ, δεν εχεις αποψη?
ΟΚ... Μαλλον θα καταληξω σε μια απο αυτες ή καποια απο αυτες αφου τις δω απο κοντα (υπαρχει καταστημα στην διπλανη πολη).

Τελικα, για το αν μαυριζει ο τοιχος απο πισω δεν ξερει κανεις να πει ρε παιδια?

Στο προβόλι που το έχω συνδέσει έχει θύρα 1.4 οπότε εκ των πραγμάτων δεν έχω θέμα. Αλλά μου δίνει απίστευτη εικόνα, δεν χάνω πουθενά. Πολύ χοντρό το καλώδιό του, σκέτος δυναμίτης.

Σίγουρα αν σου φαίνεται αλμυρή τιμή (που είναι) πάω πάσο, κάνεις την βασική δουλειά σου και με ένα των 20-25 ευρω , αλλά αν τελικά καταλήξεις σε αυτό δεν θα το μετανιώσεις.

Κοιτα μωρε, θελω να αγορασω και ενα σκληρο 1 terabyte τωρα και αν σκεφτεις ποσο εχει αυτος... καταλαβαινεις τι εντυπωση δημιουργει η τιμη του καλωδιου...

Ευχαριστω πολυ παντως! :)

Γιατι?!
Αφου την πηρες κι εσυ, δεν εχεις αποψη?

Ουσιαστικά την έστησα στον τοίχο και την επομένη επέστρεψα στην Αθήνα, σε κανά δίμηνο θα επιστρέψω πίσω, οπότε ότι κι αν πω... Επιπλέον έχω αναφέρει πως είναι περιστρεφόμενη και εσύ ψάχνεις για σταθερή. Αν σου μαυρίσει ο τοίχος, την κατεβάζεις και του ρίχνεις ένα μπογιάτισμα, μην σκας, παρ' όλο που δεν έχω ακούσει κάτι σχετικά με μαύρισμα από τηλεόραση.

Χωρίς να είμαι 100 % σίγουρος, νομίζω ότι μέλος
έχει πει πως το μαύρισμα του τοίχου, είναι
χαρακτηριστικό των crt και της ακτινοβολίας τους....