Αγορά Plasma TV

deftones

New member
4 December 2007
46
Καλησπέρα σε όλους.
Εχω σχεδόν καταλήξει στην αγορά μιας plasma τηλεόρασης καθώς απο αυτά που έχω διαβάσει στο forum έχω διαπιστώσει οτι αυτή ταιριάζει στην χρήση που θέλω να κάνω. Μου έχει δημιουργηθεί η εξής αποροία.
Εάν υποθέσουμε οτι ακολουθώ ευλαβικά όλες τις οδηγίες περί στρωσίματος της tv (burn in κτλ), η τηλεόραση θα εξακολουθήσει να έχει πρόβλημα εάν π.χ.συνδεθεί με παιχνιδομηχανή; Οι υποψήφιες τηλεοράσεις είναι οι TH-42PX70E και TH-42PZ70E.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κώστας

Ζητάς διαβεβαίωση για ένα πρόβλημα το οποίο είναι κυρίως ψυχολογικό.
Οι έχοντες τηλεοράσεις πλάσμα έχουν γράψει τι έχει συμβεί, αν έχει συμβεί, όταν συνδέουν παιγνιδομηχανές σ' αυτές. Μάλιστα ο Babis Κ. ούτε καν έχει στρώσει τη δική του σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ακολούθησε λοιπόν τις οδηγίες και χρησιμοποίησε τις κονσόλες με μέτρο. Αν σου δημιουργηθεί πρόβλημα, τότε ή κάτι δεν έκανες καλά ή στάθηκες άτυχος...

Εγώ, φίλε μου, αγόρασα Plasma γνωρίζοντας τους όποιους περιορισμούς θέτει αυτή η τεχνολογία, γιατί πάνω απ' όλα με ενδιέφερε η ποιότητα της εικόνας (κυρίως σε τηλεοπτικό σήμα) - κάτι στο οποίο η δική μου TV (Samsung PS42Q96HD) αποδείχτηκε αστέρι. Οι παιχνιδομηχανές δεν με ενδιαφέρουν, αλλά, ακόμη κι αν με ενδιέφεραν, θα απέφευγα να συνδέσω κάποια στην τηλεόρασή μου. Άλλωστε, και οι ίδιοι οι κατασκευαστές συνιστούν είτε περιορισμένη και με μέτρο χρήση παιχνιδομηχανής είτε πλήρη αποφυγή της. Κάτι θα ξέρουν κι αυτοί! Και, αν δεν κάνω λάθος, η εγγύηση δεν σε καλύπτει σε περίπτωση που θα μείνει μόνιμο είδωλο στην οθόνη σου.
Δεν θέλω να σε τρομάξω ή να σε απογοητεύσω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δείξεις σκεπτικισμό πάνω σ' αυτό το θέμα. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση του Μπάμπη, όπως επισήμανε και ο aragorn, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο Μπάμπης απολαμβάνει τη χαρά της μοναδικότητας.

Μάλιστα ο Babis Κ. ούτε καν έχει στρώσει τη δική του σύμφωνα με τις οδηγίες.

παιδια,υπαρχουν δυο τροποι στρωσιματος
ο ενας τροπος ειναι με το γνωστο dvd
και ο αλλος ειναι αυτος που συστηνει ο κατασκευαστης .
επισης στα εγχειριδια αναφερουν τι πρεπει να προσεχουμε για να μην προκαλεσουμε μονιμη βλαβη(burn-in) και μετα την παρελευση των 200 ωρων.
σιγουρα ομως δεν ειναι για πολυωρο παιγνιδι.

Καλημέρα σας

Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να διαβάστε και να απαντήστε στο post μου. Βασικά θέλω να ξεκαθαρίσω οτι δεν θέλω την tv για παιχνιδομηχανή. Απλά επειδή τα 2 μου παιδάκια μπορεί να παίξουν wii για 2-3 ώρες την βδομάδα max ήθελα να γνωρίζω αν και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Και επιπλέον κάτι που μου διέφυγε χθες. Ακόμα και μετά το στρώσιμο θα πρέπει η tv να παίζει με χαμηλές ρυθμίσεις και να αποφεύγονται οι μπάρες δεξια-αριστερά και πάνω-κάτω όπως και τα λογότυπα των τηλεοπτικών καναλιών; Μάλλον όχι έτσι;
Σας ευχαριστώ πολύ, να έχετε μια όμορφη μέρα.-bye-

Καλημέρα σας

Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να διαβάστε και να απαντήστε στο post μου. Βασικά θέλω να ξεκαθαρίσω οτι δεν θέλω την tv για παιχνιδομηχανή. Απλά επειδή τα 2 μου παιδάκια μπορεί να παίξουν wii για 2-3 ώρες την βδομάδα max ήθελα να γνωρίζω αν και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Και επιπλέον κάτι που μου διέφυγε χθες. Ακόμα και μετά το στρώσιμο θα πρέπει η tv να παίζει με χαμηλές ρυθμίσεις και να αποφεύγονται οι μπάρες δεξια-αριστερά και πάνω-κάτω όπως και τα λογότυπα των τηλεοπτικών καναλιών; Μάλλον όχι έτσι;

Καλή σου μέρα!

Αν οι 2-3 ώρες είναι συνεχόμενες, τότε ναι, υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί πρόβλημα, το οποίο όμως μπορείς να αντιμετωπίσεις είτε ακολουθώντας τις υποδείξεις του κατασκευαστή είτε με τους τρόπους που υποδεικνύονται στο sticky θέμα "Burn In" της κατηγορίας αυτής. Θέλω να πιστεύω ότι στα καινούρια μοντέλα το πολύ-πολύ να δημιουργηθεί προσωρινό είδωλο, που θα "ξεπλυθεί" εύκολα.
Ως προς το άλλο θέμα που ανέφερες: Μετά το στρώσιμο, όχι, η τηλεόραση δεν χρειάζεται πια να παίζει σε χαμηλές ρυθμίσεις. Τη ρυθμίζεις κανονικά και την απολαμβάνεις. Όσο για τις μπάρες, εγώ τουλάχιστον εξακολουθώ να τις αποφεύγω. Βέβαια, οι ταινίες δεν με ενδιαφέρουν στην τηλεόραση, μια και τις απολαμβάνω στον προβολέα μου. Πάντως, όταν μία φορά είδα ολόκλρη ταινία με μπάρες πάνω και κάτω, δημιουργήθηκε το σχετικό είδωλο, το οποίο όμως έφυγε γρήγορα (μέσα σε ένα τέταρτο) με τη χρήση του κατάλληλου προγράμματος της τηλεόρασης.

Απάντηση: Re: Αγορά Plasma TV

Καλημέρα σας

Απλά επειδή τα 2 μου παιδάκια μπορεί να παίξουν wii για 2-3 ώρες την βδομάδα max ήθελα να γνωρίζω αν και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Και επιπλέον κάτι που μου διέφυγε χθες. Ακόμα και μετά το στρώσιμο θα πρέπει η tv να παίζει με χαμηλές ρυθμίσεις και να αποφεύγονται οι μπάρες δεξια-αριστερά και πάνω-κάτω όπως και τα λογότυπα των τηλεοπτικών καναλιών; Μάλλον όχι έτσι;

1.κανενα για για 2-3 ωρες την εβδομαδα
2.θα βλεπεις κανονικα μετα το στρωσιμο

υ.γ για την 42px70e μιλαω παντα

Last edited:
δηλαδη εγω που προοριζομαο να αγορασω την pz700 και να την συνδεσω με ps3 μαλλον λαλακια ετοιμαζομαι να κανω??φυσικα μεσω του ps3 θα βλεπω ταινιες κατα 80 τις εκατο!!αλλα το υπολοιπο 20 θα μου την ρημαξει την τηλεοραση??

Υ.Γ. πζ 700 η πζ70???να βγει καποιος να μιλησει υπευθηνα!!!

Το έχουμε αναφέρει πολλάκις
PZ70
Η 700 δεν αξίζει για αυτό που προσφέρει

ασχετα με το ποσο κοστιζει η καθε μια ας υποθεσουμε οτι τα λεφτα δεν παιζουν σημασια υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα???και για το θεμα με το ps3 που αναφερω πριν υπαρχει καμια απαντηση??

Αν την στρώσεις σωστά τις πρώτες 200+ ώρες ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του κατασκευαστή δεν θα έχεις πρόβλημα όσες ώρες και να παίζεις μετά. Οι κυριότερες διαφορές τους είναι ότι η PZ700 έχει contrast 5.000:1 αντί 10.000:1 που έχει η PZ70, καλύτερο ηχοσύστημα, 3 scart αντί 2, και 3 θύρες hdmi 1.3 αντί 2 θυρών hdmi 1.2 που έχει η pz70, αν και το μοντέλο PZ70B (το οποίο δεν γνωρίζω εάν υπάρχει ή θα έρθει στην Ελλάδα) διαθέτει και αυτό θύρες hdmi έκδοσης 1.3 κατά τους ισχυρισμούς της εταιρίας.
2 prospectus με πίνακες στο τέλος.
http://panasonic.co.uk/images04/pukweb04-img-tech/viera2007.pdf
http://panasonic.co.uk/pukweb04-ass...sets-banners-tech/viera autumn 2007 lores.pdf

αρα να υποθεσω οτι ειναι καινουργια σειρα η μαλλον καλυτερα αναβαθμιση??μηπως το γραμματακι B κανει αυτην την διαφορα???διοτι η μεχρι τωρα πανασονικ pz δεν ειχαν το B και εγω ειχα το καταλογο που ελεγε viera spring 2007 ενω αυτος που ειναι στο λινκ λεει autumn 2007!!αρα μηπως εχουμε και 24fps τωρα??

καλά ε, εφόσον η ΡΖ70Β έλυσε το θέμα με τα 24ρ, αυτομάτως γίνεται ΑΡΙΣΤΗ αγορά...
το μόνο που με χαλάει είναι ότι πρέπει να περινένουμε τις 46'' . . .

Για full hd καλύτερη είναι η 50ρα+. Αλλιώς 42άρα px για σχεδόν παρόμοια εικόνα και οικονομία:smile:

Από χθές το απόγευμα το σαλόνι μου στολίζει μια 42PZ70EA! Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν στην επιλογή της. Η τηλεόραση απλά γ****ι!!! Την σύνδεσα και με το Pioneer DV-600 και έπαθα πλάκα. Φυσικά θα παίζει με τις ανάλογες για το στρώσιμο ρυθμίσεις μέχρι τις 200 ώρες. Έχω μια ερώτηση. Χθες βρήκα στα downloads του site κάποια patterns για καλύτερη ρύθμιση (μετά το στρώσιμο υποθέτω). Πως χρησιμοποιούνται αυτά;