ΑΓΟΡΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΣΕΤ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ?

siarspi

New member
7 January 2009
41
Καλημέρα σε όλους.
Απο την μέχρι τώρα περιήγηση μου στο φόρουμ και την δικιά μου εμπειρία καταλαβαίνω ότι σέτ home-cinema και ιδιαίτερη ποιότητα δέν πάνε μαζί. Είναι όμως η μόνη κατηγορία που βρίσκω τα πίσω ασύρματα σε λογικές τιμές ( δηλ. εώς 1500 ευρώ που παίζω ) Απο την άλλη σε αυτά τα λεφτά μπορώ να φτιάξω μια πολύ ικανοποιητική σύνθεση πιστεύω και μάλιστα με ένα καλό ραδιοενισχυτή που θα με εξυπηρετήσει ιδιαίτερα λόγω των πολλών σύσκευών που θέλω να συνδέσω ( tv/ps-3/htpc/projector/wii )
Άν καποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία ή σκέψη για το πώς θα παντρέψω αυτά τα δύο - καλή ποιότητα και ασύρματα - είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος!!!!

Καλύτερα να έπαιρνες μια πεντάδα καλά ηχεία με έναν ενισχυτή της επιλογής σου και να έβαζες πίσω ασύρματους ενισχυτές όπως αυτούς που δείχνει ο Kblachos.

Δώσε όμως βάση στο ότι με "ασύρματα" ηχεία θα έχεις περισσότερα καλώδια στην μέση καθώς ο κάθε ενισχυτής αν είναι ξεχωριστός θέλει από μια πρίζα,και υπολόγισε και τα καλώδια των ηχείων που θα περνάνε γύρο-γύρο αν δεν έχεις πρίζα εκεί που θα βάλεις τα ηχεία,οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλύτερα να βάλεις καλώδια απ'τον ενισχυτή στα ηχεία κλασικά,και ούτε παρεμβολές,ούτε περιττή ακτινοβολία,ούτε διαφορές στην ποιότητα λόγο άλλου ενισχυτή.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
Ναι οπότε δώρο άδωρον οι ασύρματοι ενισχυτές ιδίως λόγω της διάταξης του χώρου.
Επειδή λόγω ανακαίνισης θα μπεί γυψοσανίδα στο ταβάνι σκέφτομαι σοβαρά πλέον να ντύσω και τον τοίχο πίσω απο τα μηχανήματα και να τρέξω απο εκεί πίσω τα καλώδια και να βάλω τα ηχεία με βάσεις στο ταβάνι.

...
....τα καλώδια και να βάλω τα ηχεία με βάσεις στο ταβάνι.

Δε στο συνιστω,αν δεις φωτο απο home cinema κανενας δεν εχει ηχεια στο ταβανι, γιατι ;Αφου θα μπεις στον κοπο με τις γιψοσανιδες κανε σωστη δουλεια για να μην ξανα ασχοληθεις στο μελλον.

Αν θες για ταβάνι πάρε ηχεία ταβανιού εντοιχιζόμενα και ενισχυτή που να μπορείς να δηλώσεις την τοποθεσία των ηχείων... Πάντως ούτε εγώ το προτείνω να μπει ηχείο στο ταβάνι,καλύτερα Hi-Fi ηχεία στο πάτωμα.-bye-

Σωστές οι παρατηρήσεις σας. Για να μήν τα βάλω ταβάνι όμως πρέπει είτε να ντύσω και περιμετρικά το σαλόνι με γυψοσανίδα για να κατεβαίνουν τα καλώδια των ηχείων κάτι που ανεβάζει πολύ το κόστος , είτε με σπάσιμο σε πλακάκια (δηλ. περιπέτειες ) για να πάνε κάτω απο το πάτωμα , είτε να βάλω ένα κανάλι πχ τύπου legrand να κατεβαίνει απο το ταβάνι.... Άν αγνοώ κάποια λύση παρακαλώ συμπληρώστε!!

Τα καλώδια μπορείς να τα περάσεις και γύρο-γύρο πίσω απ'το σοβατέπι με ένα κανάλι και βάζεις πρίζα λίγο πιο πάνω στον σοβά,ή ακόμα και πάνω στο σοβατέπι αλλά δεν είναι και τόσο αόρατη λύση.

Αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου δεν υπάρχει κόστος και ξεμπερδεύεις εύκολα με δυό σπατουλαρίσματα και ένα πινέλιασμα μπογιά. -bye-

Εγώ πάντως θα διαφωνήσω. Μπορούν να μπουν εντοιχιζόμενα ηχεία οροφής και το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό (αρκεί να τοποθετηθούν σε σωστό σημείο).
Για τα ασύρματα είμαι αντίθετος στην χρήση τους αλλά αν έπρεπε να πάω σε μια τέτοια λύση θα διάλεγα μία από τις προτάσεις του Κώστα.

Last edited:
Η λύση με το σοβατεπί αισθητικά δέν θα με ενοχλούσε σχεδόν καθόλου , αλλά δυστυχώς λογω του ότι ο χώρος είναι ενιαίος τα πίσω θα έπρεπε είτε να μπούν πόλύ μακριά ( γύρω στα 3 μέτρα πίσω απο την θέση θέασης ) προκειμένου να είναι κολλητά στον τοίχο , είτε να τρέχει το κανάλι στο πάτωμα το οποίο απορρίπτεται εντελώς. Άρα μένω με δύο λύσεις , επανεξέταση των χωνευτών στην γυψοσανίδα , η κάτω απο το πλακάκι... ( ίσως να έχω καπου μια κουτα απο τα ίδια πλακάκια... λέτε να σπάσω την σειρά ώς τον ενισχυτή ? )

φιλε μου κι εγω έχω βάλει γυψοσανίδα στο ταβάνι και έχω βάλει τα ηχεία ψηλά αλλά να κοιτάνε προσ την θέση ακρόασης εντάξει μπορεί να μην είναι και η καλύτερη ακουστική λύση αλλά απο την άλλη είναι και σπιτι και σαλόνι και δεν μπορώ να βάλω ότι θέλω. Οταν κάνω λίγο χρήμα θα κάνω χωριστό δωμάτιο και θα βάλω εκεί με´σα οτι θέλω και όπως το θέλω