Αγορά προβολέα από Αμερική

JohnBougiou

Supreme Member
17 January 2007
3,385
Athens
Καλησπέρα σε όλους!

Ψάχνω για αγορά προβολέα και οθόνης προβολής από Αμερική, λογού κόστους(θα το φέρω ο ίδιος),το μηχάνημα θα είναι αποκλειστικά για προβολή ταινιών(Blu-Ray & DVD) και μάλιστα σε εξωτερικό χώρο για υλοποίηση θερινού σινεμά.

Σκέφτομαι ο προβολέας να κυμαίνεται στα 1000 και το πανί να φτάνει τις 150'' σε 16/9,η πηγή θα είναι Playstation 3 και ένα ήχο σύστημα αξιοπρεπές αλλά δεν έχω πληροφορίες τώρα(είναι φίλου). Έχω δει διάφορους προβολείς αλλά δεν βγάζω άκρη,μια οθόνη προβολής όπου μου έκανε εντύπωση είναι εδώ.

Περιμένω τις πολύτιμες γνώμες/γνώσεις σας για την υλοποίηση ενός αξιοπρεπούς θερινού σινεμά! :popcorn:

Ωραία "μηχανή αναζήτησης",παρατήρησα στο Aspect Ratio 16:9 η τιμές εκτοξεύονται στα ύψη! Για να δω 16:9 δεν πρέπει να το υποστηρίζει ο προβολέας μου; ...έχω μπλέξει τα μπούτια μου;

16:9 δέχονται ακόμη και οι προβολείς με πάνελ 4:3 (όπως έχουν πολλοί Data).

Το θέμα είναι πως για να δεις την καλή ανάλυση από ένα blu-ray π.χ. θέλεις πάνελ 16:9 και δη 1080p.

Καθώς βλέπω ο πιο οικονομικός 1080p με κάμποσα (2500) lumens είναι ο Optoma HD81 LV.
Μόνο που δεν υποστηρίζεται το αμερικάνικο μοντέλο εδώ (ThemeScene γαρ).

Εισαι σιγουρος οτι αξιζει η διαφορα τιμης, γιατι εγω που ειχα κοιταξει πιο παλια δεν ειχα βρει μεγαλες αποκλισεις σε σχεση με την Ελλαδα.

Ευχαριστώ Pleo... gkag για τους προβολείς δεν έχω παρατηρήσει μεγάλες διαφορές αν και δεν έχω καταλήξει ακόμα... αλλά για την οθόνη προβολής είναι στην μισή τιμή και λιγότερο!

Last edited:
Επισης σκεψου και το θεμα της εγγυησης καθως και το ρισκο του τελωνειου. Για προβολεα δεν νομιζω οτι αξιζει.

Διαβάζοντας στο διαδίκτυο διαπίστωσα ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό εκτός από τα Lumens είναι ο λόγο αντίθεσης (Image Contrast Ratio) για την υλοποίηση ενός θερινού σινεμά.

Οι προβολείς που ενδέχεται να μου κάνουν είναι:
Panasonic PT-AX200U (Brightness,Lumens:2000 ANSI & Contrast: 6000:1)
Optoma HD71 Projector (Brightness,Lumens:2400 ANSI & Contrast:3000:1)

Ο Optoma HD81 LV είναι πανάκριβος για τα δεδομένα μου,υπάρχουν άλλες προτάσεις για προβολείς; ...ή σχολιασμός για τους παραπάνω;

Σε θερινό σινεμά, που ολο και καποια φωτα διασπαρτα θα πεφτουν στην οθονη, ξεχνας οποιαδηποτε προδιαγραφη σε κοντραστ, μαυρο κτλ. Ολα πανε περιπατο, ειτε εχεις ονομαστικο κοντραστ 10.000/1 είτε 3.000/1 η διαφορα που θα εχεις στο πανι σου θα ειναι αμελητεα.

Οι 150 " που ζητας ειναι πολλες για τα σημερινα προβολια ακομα και σε home theater καταστασεις, αν ενδιαφερεσαι για να περνεις το απολυτο απο HD. Νομίζω ότι η ποιοτητα σε εσωτερικο home theater με απλο dvd σε 100-110" θα είναι έως και καλυτερη από ότι 150" με HD και σε εξωτερικό χώρο.

Επίσης τα 1.000Ε (ακομα και απο Αμερική) δε σου δινουν πολλα περιθωρια επιλογης. Τα παραπανω βεβαια περισσοτερο εμπειρικα, δεν τα εχω δει με τα ματια μου.

Αν προκειται για προσωπικο χωρο και καθαρα ψυχαγωγικη χρηση, και οχι για τεστ πατερνς κτλ νομιζω πως ολοι στο ιδιο καζανι βραζουνε αναλογως της τιμης τους.

Γύρω στο 1.000ρικο περνεις καποιον απο τους τελευταιους εναπομειναντες 720 lcd και εισαι τζετ (ακομα και για 150" αλλα για λιγοτερες ωρες χρησης).

εγώ είχα έναν sanyo z3 με 800 lumens και έπαιζε σε low mode στην βεράντα η προβολή γινόταν σε ροζ ανοιχτό τοίχο και έπαιζε άψογα το βραδυ ακόμα και με πανσέληνο το σπίτι μου είναι εκτος πόλις και ειλικρινά δεν διέκρινα καμια διαφορα όταν τον έβαζα μέσα στο πανί(για την ακρίβεια ήταν λίγο καλύτερα έξω γιατί του έλειπε λίγο το κόκκινο)η προβολή έξω ήταν γύρο στις 140 ίντσες και μέσα 92 βεβαια το καλύτερο για εμενα είναι να δοκιμασεις πρόχειρα με κάποιο μηχάνημα για να δεις και ο ίδιος το αποτέλεσμα και εάν δεν έχει κάποιος γνωστός σου νοίκιασε για να έχεις εσύ ο ίδιος άποψη!!!ελπιζω να βοηθησα

Σας ευχαριστώ όλους που συμμετείχατε στην συζήτηση,θα περιμένω ως τα Χριστούγεννα να πέσουν οι τιμές, διότι στα λεφτά που διαθέτω δεν βλέπω να παίρνω κάποιον προβολέα που να με καλύπτει... -bye-