ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ?

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Γνωρίζει καποιος πόσο επιβαρύνεται από τελωνειο αγορα προτζεκτορα στα 2200 δολ απο αμερική? Με ρεύμα βλέπω δεν υπάρχει θεμα καθώς υποστηρίζει 100 to 240 VAC (άρα να έχει και το δικό μας τροφοδοτικό καλώδιο?). Απο NTSC, PAL, SECAM (αυτα υποστηρίζει) είμαστε οκ? Ξέρεις κανεις κατοχος του benq 6000 αν το μενου είναι και ελληνικό?

To menu του προβολέα είναι αγγλικό. Απο Αμερική θα πληρώσεις ένα καπέλο περίπου 28% στην τιμή αγοράς του (και τα μεταφορικά μέσα) καθώς και ενα 150αρι ευρώ για τον εκτελωνισμό του.Δεν νομίζω να σε συμφέρει...εκτος και εαν βρείς τρόπο να αποφύγεις το τελωνείο..

Για μεταφορα λεει θα γινει με usps (δημοσιο ταχυδρομιο) και καπου διαβασα ότι με αυτον τον τρόπο τα εκτελωνιστικα πέφοτυν στο ελαχιστο, αλλα δεν ξερω λεπτομερειες. Πληροφοριακά η τιμη σε σχέση με ελλαδα (την χαμηλότερη ιντερνετικη) είναι πανω απο 25% φθηνότερα (με υπολογισμένα τα μεταφορικα αμερική ελλάδα, οχι ομως τελωνεια). Με εγγυήσεις τι να παίζει άραγε?

To menu του προβολέα είναι αγγλικό. Απο Αμερική θα πληρώσεις ένα καπέλο περίπου 28% στην τιμή αγοράς του (και τα μεταφορικά μέσα) καθώς και ενα 150αρι ευρώ για τον εκτελωνισμό του.Δεν νομίζω να σε συμφέρει...εκτος και εαν βρείς τρόπο να αποφύγεις το τελωνείο..
το καπελο 28% τι ειναι? και για μιλαμε ανοικτα με νουμερα αρχικη ολα σε ευρω 1572 + 93 μεταφορικα =1665 (+5,9% πανω ) τα αλλα 20% καπελο που λες τι ειναι? Αν δεν υπαρχει κατι αλλο , εξηγησε μου πως προκυπτει αυτο το καπελο, και αν παιζουν τα 150 εκτελωνισμου παμε στα 1815. 2180 (χωρις μεταφορικα εχει ελλαδα , η φθηνοτερη τιμη!) πως δεν συμφέρει.

Φιλικα

το καπελο 28% τι ειναι? και για μιλαμε ανοικτα με νουμερα αρχικη ολα σε ευρω 1572 + 93 μεταφορικα =1665 (+5,9% πανω ) τα αλλα 20% καπελο που λες τι ειναι? Αν δεν υπαρχει κατι αλλο , εξηγησε μου πως προκυπτει αυτο το καπελο, και αν παιζουν τα 150 εκτελωνισμου παμε στα 1815. 2180 (χωρις μεταφορικα εχει ελλαδα , η φθηνοτερη τιμη!) πως δεν συμφέρει.

Φιλικα

21% ΦΠΑ 5% ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ 2% περίπου κάτι διάφορα. Η εγγύηση ισχύει κανονικά....στην Αμερική...:Banane0:

Ε σίγουρα αν ισχυει ότι θα φας ΦΠΑ 21% στην τιμη που βλέπεις τοτε ναι δεν συμφέρει με τπτ. Το ίδιο ΦΠΑ θα πρεπει να υπολογιζουμε και για αγορες απο ευρωπη ή επειδη εκει γράφει συνηθως οτι ο VAT περιλαμβάνεται , τελειωνεις και απλως επιβαρύνεσαι τα μεταφορικα?
Ευχαριστω

Γιατι απο ευρωπη το προβόλι με 1900 το φέρνεις ελλάδα -με μεταφορικα μεσα- δλδ γλυτωνεις ενα 15%

Φίλε thankin,

Όπως σωστά αναφέρεις δεν υπάρχει πρόβλημα με το ρεύμα.
Από σήματα SD υποστηρίζει τα πάντα οπότε ούτε κι εδώ υπάρχει πρόβλημα.
Το μενού, όπως σωστά είπε ο tegonik, δεν υποστηρίζει ελληνικά.
Δεν έχω τον προβολέα, αλλά αν κάποιος κάτοχος του μπορεί να επιβεβαιώσει την υποστήριξη ελληνικών, τότε με αλλαγή του Firmware θα μπορέσεις να τα προσθέσεις κι εσύ. Προσοχή ομως: Δεν σου εγγυώμαι ότι θα είναι εύκολη δουλειά...
Όσον αφορά τους φόρους, ακόμα και το US Postal Service να χρησιμοποιήσεις, δε θα τους γλιτώσεις. Το καλό με το ταχυδρομείο τους είναι ότι δεν θα πληρώσεις σχεδόν τίποτα στον εκτελωνιστή. Σύμφωνα με τον tegonik:
21% ΦΠΑ 5% ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ 2% περίπου κάτι διάφορα
θα πληρώσεις αυτά. Διευκρινίζω ότι αυτά ισχύουν επί του αθροίσματος του κόστους του προβολέα και των μεταφορικών και τυχούσας ασφάλισης και κτλ. εφ' όσον μετατραπούν τα USD σε EUR με την ισοτιμία της ώρας (!) που διέρχεται το πακέτο από το τελωνείο.
Εν κατακλείδι εσύ αποφασίζεις αν σε συμφέρει ή όχι. Αν θέλεις τη συμβουλή μου, αγοράζοντας καινούρια και >300 ευρώ ηλεκτρονικά προϊόντα από ΗΠΑ κερδίζεις σχεδόν πάντα κάποιο μικρό ποσοστό επί της συνολικής αξίας αγοράς συγκριτικά με αγορά από Ελλάδα αλλά επιβαρύνεσαι με την καθυστέρηση/τρέξιμο/δύσκολο service.

Ευχαριστώ είσασταν κατατοπιστικοι, προφανώς η Αμερικα δεν παίζει! Απο ευρώπη περα απο e-bay ξερετε κανενα μαγαζί καλο με τιμες στους προβολείς χαμηλοτερες απο Ελλάδα? Γενικά από ότι βλέπω οι τιμες στους προβολείς έξω είναι συνήθως απο λίγο ως πολυ ακριβότεροι απο οτι ελλάδα (τουλάχιστον σε συτα που βρισκω εγω) με ελαχιστες εξαιρεσεις. Εχετε βρει καπου που να ειναι σιγουρα φθηνοτερα? Αληθεια γιατι συμβαινει αυτο? Αφου κλασικα στο Ελλαντα τα παντα ειναι ακριβοτερα , εδω πως ειμαστε φθηνοτεροι?

Ευχαριστώ είσασταν κατατοπιστικοι, προφανώς η Αμερικα δεν παίζει! Απο ευρώπη περα απο e-bay ξερετε κανενα μαγαζί καλο με τιμες στους προβολείς χαμηλοτερες απο Ελλάδα? Γενικά από ότι βλέπω οι τιμες στους προβολείς έξω είναι συνήθως απο λίγο ως πολυ ακριβότεροι απο οτι ελλάδα (τουλάχιστον σε συτα που βρισκω εγω) με ελαχιστες εξαιρεσεις. Εχετε βρει καπου που να ειναι σιγουρα φθηνοτερα? Αληθεια γιατι συμβαινει αυτο? Αφου κλασικα στο Ελλαντα τα παντα ειναι ακριβοτερα , εδω πως ειμαστε φθηνοτεροι?

2100 απο μαγαζί που ψωνίζω 15 χρόνια, Ελλάδα φυσικά.Pm me.

Δεν έχει ελληνικό μενού.

Αλλα μαλλον θα περιμένω να πεσει κατω απο τα 1800 ο benq6000- αρχες καλοκαιριου πιστευω- για να το χτυπησω! ειναι φοβερο πως κερδιζεις αν εχεις υπομονη και δεν "τρελενεσαι".Ειδικα στους προβολεις η πτωση τιμων ειναι εντυπωσιακη! Πχ περυσιω τετοια εποχη πηρα την τιβι σαμσουγκ 40led7000 1490 σε 12 ατοκες απο το πρακτικερ και πανηγυριζα επειδη την ειχα παρει 100ε κατω απο καθε ιντρενετικη τιμη! Ενα εξαμηνο μετα ειχε πεσει στα 1200! Ο benq6000 σε 6 μηνες θα ειναι στα 1500ε!

Για ποιο λογο?!! Τον καλοκαιρι θα εχοει εξαντληθει ο benq?! Το θεμα ειναι ως καταναλωτης να βαζεις στοχους και να εχεις υπομονη! Και οχι να τρέχεις σαν τις γυναικες στα ρουχαδικα του εξωτερικου την 1η μερα των εκπτωσεων! Αν πραγματικα δεν σε καιει κατι- ποιος δεν αντεχει χωρις προβολι λιγους ακομα μηνες?, γνωμη μου ειναι να κανει υπομονη και ειδικα στους προβολεις η τιμη πεφτει ραγδαια!

Δλδ εγω αν δεν επαιρνα την led περυσι την ανοιξη και την επαιρνα φετος με 500ε κατω- δεν θα ειχα κερδισει? Με την προυποθεση παντα οτι πριν ειχες μια αξιοπρεπεις συσκευη!

Για να μην παρεξηγουμε δεν λεω περιμενε να πεσει ο benq6000 στα 1000 για να τον παρεις!!! Αυτο θα γινει(αν) σε 2-3 χρονια ομως λιγη υπομονη! Το καλοκαιρι πχ θα βγει η 3d tv τι να κανουμε τωρα δλδ να πεταξω την led των 1500ε για να βαλω τα ματομπουκαλα στα ματια μπας και την ακουσω τρισδιάστατα?!!! Και να πληρωσω την τεχνολογια χρυση σαν ιθαγενης?!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Για τα λινκς που εχεις στην υπογραφη σου. Ωραιος με αποψη! Μακαρι ολοι να σκεφτομασταν ετσι!

Για ποιο λογο?!! Τον καλοκαιρι θα εχοει εξαντληθει ο benq?! Το θεμα ειναι ως καταναλωτης να βαζεις στοχους και να εχεις υπομονη! Και οχι να τρέχεις σαν τις γυναικες στα ρουχαδικα του εξωτερικου την 1η μερα των εκπτωσεων! Αν πραγματικα δεν σε καιει κατι- ποιος δεν αντεχει χωρις προβολι λιγους ακομα μηνες?, γνωμη μου ειναι να κανει υπομονη και ειδικα στους προβολεις η τιμη πεφτει ραγδαια!

Υπάρχει ο κίνδυνος όταν τελικά φτάσει το μηχάνημα στην τιμή που θέλεις, να πλησιάζει στην αγορά ή ακόμα και να έχει κυκλοφορήσει ο αντικαταστάτης του.

Οπότε, τότε τι κάνεις;

Αγοράζεις παρωχημένη τεχνολογία, ή περιμένεις να πέσει η τιμή του νέου μοντέλου, κ.ο.κ.;

Κάποια στιγμή πρέπει να το αποφασίσεις, και να κάνεις την κίνηση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ότι και αν αγοράσεις, πολύ σύντομα θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αξία του. Μακάρι να υπήρχε κάποιο "sweet spot" τιμής, στην οποία να λέγαμε "τώρα αγοράζω!" αλλά δεν..

Υ.Γ. Οι γυναίκες ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν όταν τρέχουν την πρώτη μέρα των εκπτώσεων.. ρώτα μια γιατί το κάνουν αυτό και θα σου πει.. ;)