ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ. ΒΟΗΘΕΙΑ

Aggelos M.

AVClub Fanatic
19 June 2006
11,478
Υπαρχει καποιος προβολεας πολυ οικονομικος ωστε να ξεκινησει καποιος και να μπει στο θεμα "μεγαλη οθονη"? Μια τιμη γυρω στα 500-600 ευρω θα ηταν αποδεκτη. Δεν υπαρχουν απαιτησεις για εξαιρετικη αποδοση. Για παραδειγμα ο δικος μου που ειναι HD Ready του φανηκε πολυ καλος. Οσον αφορα στα 3D & 3D Ready ποια ειναι η διαφορα τους? Αξιζει να παει σε κατι τετοιο πολυ φθηνο? Βλεπει προβολεις στα 400 ευρω στο e-shop αλλα ειναι 3D Ready... Δυστυχως εχω εδω και χρονια -απο τοτε που αγορασα τον δικο μου- μεινει εκτος των εξελιξεων και δεν μπορω να βοηθησω πολυ. Του προτεινα να δει τις αγγελιες εδω και να παρει κατι απο χερι αλλα προτιμα το καινουργιο μηχανημα μια που εχει καταστημα και μπορει να γλιτωσει το ΦΠΑ. Επισης ασχετο: Ξερει καποιος γιατι δεν μου αλλαζει σειρα οταν γραφω νεο θεμα και αναγκαζομαι και τα γραφω ολα συνεχομενα? Δεν ακουει το enter του πληκτρολογιου -μονο στο ΝΕΟ ΘΕΜΑ. :twoguns:

Τηλεοραση υπαρχει αρα θα ειναι ΜΟΝΟ για ταινιες απο laptop (HDMI) (ισως και κανενα ματσακι μεσω αποκωδικοποιητη).
Η αποσταση ειναι 3 μετρα κατα μεσο ορο.
Το σπιτι ψηλοταβανο, μαλλον θα βολευε να τοποθετηθει στον πισω τοιχο και ψηλα (αποσταση περιπου 5 μετρα απο τον τοιχο προβολης και ο προβολεας ψηλοτερα απο το κεντρο της οθονης).
Οθονη δεν υπαρχει και θα χρειαστει οπωσδηποτε μια που ο τοιχος ειναι με πετρα...

Σ' αυτή τη ζώνη τιμής (λίγο ψηλότερα) παίζουν οι DLP Benq 1070 και Optoma 25. Αν πάει για κατοστάρι κάδρο (μαξ) από αυτή την απόσταση θέασης, θα χρειαστεί να φέρει πιο μπροστά αρκετά την τοποθέτηση γιατί από τα 5 μέτρα δεν του το δίνουν. Αν μπορεί να κάτσει ο προβολέας γύρω στο 1,5 μέτρο πιο μπροστά...

Αν υποθεσουμε οτι τελικα δεν μπαινει στον πισω τοιχο αλλα στο τραπεζακι (2μ απο την οθονη) ή καπου αλλου οχι σε σταθερη θεση τι θα μπορουσε να παρει?
Οι προβολεις που αναφερεις Γιαννη παιζουν περιπου στο χιλιαρικο αν δεν κανω λαθος...

Αυτο δηλαδη ειναι το φθηνοτερο που μπορει να βρει χωρις να του βγουν τα ματια?
Με τα 3D & 3D Ready τι παιζει?
Η διαφορα τους ειναι στα φορμα που παιζει ο 2ος?

Με τα 3D δεν έχω ασχοληθεί και δεν έχω ιδέα, αλλά, αν είναι τα ready όπως τα HDready, τότε δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το ότι κότσαρε η Σόνυ τις αηδίες της με τα full HD, δεν σημαίνει ότι το μέσο άλλαξε χαρακτήρα...HDready ήταν, HDready παρέμεινε. Γι' αυτό και προβολείς εγγενούς ανάλυσης 1080 έχουν το σήμα HDready. Το ready από τον καιρό που υιοθετήθηκε είχε να κάνει με τη δήλωση ότι η συσκευή είναι ικανή να παίξει τουλάχιστον το κατώτατο όριο για HD, δηλαδή, 720 γραμμές. Ένας προβολέας εγγενούς ανάλυσης 40Κ, πάλι HDready είναι. Το ready δεν υποδεικνύει ποια είναι είναι η ανάλυση του προβολέα, απλά, ότι είναι ικανό να παίξει HD υλικό. Μετά ήρθαν οι βλακείες με τα full, ultra, super dooper που αφορούσαν την εγγενή ανάλυση του πάνελ των προβολικών και μπέρδεψαν το σύμπαν...

Επομένως, αν αναλογικά το 3D και 3D ready ορίζεται έτσι, απλά είναι μια βλακεία και μισή. 3D θα είναι ο προβολέας. Τώρα, τι σήματα δέχεται και μπορεί να αναπαράγει, αυτό το κοιτάς στα specs.

:chinscratch: Τωρα να πω οτι καταλαβα ή να το αφησω ετσι να αιωρειται ωστε να μην με καταλαβουνε?

Παντως εγω του ειπα να μην ασχοληθει με 3D...