αγορά προβολέα έως 1.500 ευρώ

Όντως εκτός από ζουμ έχει και φόκους, σήμερα το έμαθα για τα καλά. Γιάννη σ' ευχαριστώ πολύ.

Να ρωτήσω, μιας και έχεις την γκρίζα, πόση φωτεινότητα κόβει? Επίσης από ζάρες τι λέει?, και σε πόσες μέρες σου την έφερε?. Από την άλλη αναρωτιέμαι αν η άσπρη, που θα τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο προβολής με τον τοίχο που τώρα προβάλω, θα έχει παρόμοια συμπεριφορά με τον τοίχο, αυτή τη στιγμή ρίχνω τον προβολέα σε ένα τοίχο μπέζ-ανοικτό κίτρινο περίπου 85'' και παίζοντας σε σινεμα και economy lamp είναι όντως πολύ φωτεινός, ή μήπως θα είναι η άσπρη ακόμη πιο φωτεινή από τον τοίχο προβολής?

Μολις το ειδα το μηνυμα. Ο Γιαννης(η καποιος αλλος απο εδω δεν θυμαμαι τωρα) την εχει μετρησει, ενος αλλους παιδιου αλλα την ιδια ομως, οποτε αν μπορεις να βρεις που βρισκετε το ποστ μεσα στο φορουμ αν θες να παρεις περισσοτερες πληροφοριες. Το 40% που κοβει μην σε φοβιζει. Ο προβολεας ειναι τοσο φωτεινος που ειναι ευχης εργον το οτι κοβει τοσο ειδικα αν εχεις τειχους κοντα στον προβολεα και υποφερεις απο αντανακλασεις. Απο ζαρες τα παει καλα. Κοιτα ειναι φθηνη και εχει φθηνα υλικα αλλα σε σχεση με την αγορα ειναι πολυ καλη και δεν θα το μετανιωσεις. Εχεις τι κλασικες "δίπλες" μολις πρωτοανοιγει αριστερα και δεξια πανω στο μαυρο περιθωριο αλλα οχι μεσα στην ενεργη οθονη. Επισης και αυτες οι διπλες διορθονωνται ειτε με το να την αφησεις λιγη ωρα ανοιχτη ειτε με το χερι αλλα δεν θα σε χαλασουν κατα την θεαση γιατι εκει που πρεπει η οθονη ειναι σωστη. Δεν εχω δει οθονη ηλεκτρικη η χειροκινητη που να μην κανει αυτες τις "δίπλες".

Αν παρεις ασπρη θα εχεις προβλημα και με την φωτεινοτητα και με τις αντανακλασεις. Σιγουρα οτι και να παρεις θα βελτιωθει η εικονα σε σχεση με τον τειχο σου(ειδικα το χρωμα) και με την γκρι θα βελτιωθει και κατα πολυ το κοντραστ που βλεπουν τα ματια σου καθως το μαυρο δεν θα ξεφτιζει(οι αντανακλασεις απο τους τειχους το προκαλουν αυτο) τοσο πολυ ενω η φωτεινοτητα θα τισαθευθει σε βαθμο που να μην ξεχυνετε παντου στον χωρο. Αρα ναι θα δεις πολυ διαφορα σε σχεση με αυτο που βλέπεις τωρα.

Edit. Διαβασε εδω για εντυπωσεις και εδω την μετρηση απο projectorjunkies.com που πιστευω οτι θα σε κατατοπισει απολυτα.

Last edited:
Τελικά αγόρασα 110' matt white από τον άγγλο (σημειωτέον παρόλο που το μαγαζί του είναι στο Γκλουσεστερσαϊρ, δηλαδή στην περιοχή που σχεδόν έγινε αμφίβια από τις πλημμύρες στην Αγγλία, το πανί μου ήρθε στεγνό). Νομίζω ότι για 110' ίντσες το matt white είναι καταληλότερο, ειδικά με την πάροδο των ωρών, οπότε και πέφτει σταδιακά η φωτεινότητα του προβολέα, εφόσον βέβαια βλέπεις με λάμπα στο eco (άλλωστε λόγω αρκετά αυξημένου θορύβου νομίζω ότι το normal δεν ενδείκνυται). Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον προβολέα και το πανί, σε βαθμό που σκέπτομαι να πουλήσω την τηλεόραση καθώς πλέον δεν βλέπω σχεδόν καθόλου, (η γυναίκα μου ωστόσο συνεχίζει να βλέπει τηλεόραση επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι η τηλεόραση είναι γένους θηλυκού ενώ ο προβολέας αρσενικού). Να κάνω και μια ερώτηση αν μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία. Παρατηρώ ότι πάνω και αριστερά στο πανί υπάρχουν τέσσερα στίγματα, που δεν είναι λεκέδες του πανιού αλλά προέρχονται από τον προβολέα, σαν κηλίδες ενός πόντου περίπου η κάθε μια, σαν δαχτυλιές, χωρίς όμως να είναι δαχτυλιές, γιατί πρώτον δεν ακούμπησα τον φακό με τα δάχτυλα και δεύτερον είναι σχεδόν συμμετρικές σχηματίζουν ένα μη ενωμένο Χ, φαίνονται δε μόνο σε λευκό φόντο. Έχετε μήπως καμιά ιδέα?

Όχι σε μαύρη και μπλέ δεν φαίνονται καθόλου, μόνο σε άσπρη και γκρι. Αν είναι σκόνη στο εσωτερικό πως καθαρίζεται?

Αναρωτιέμαι αν κάνει τον καθαρισμό η αντιπροσωπεία αφού ο προβολέας είναι καινούργιος και εντός εγγύησης. Όχι ότι είναι και κανένα σοβαρό θέμα βέβαια. Είναι τόσο μεγάλη η εικόνα που οι όποιες μικρές ατέλειες σχεδόν εξαφανίζονται.

Καλημέρα manmayer και καλορίζικο το σύστημα.
Είπες ότι το άσπρο σου φαίνεται καταλληλότερο. Επειδή και εγώ θέλω πανί για τον optoma hd131xe (δεν έχει μέγάλες διαφορές σε θέμα φωτεινότητας με τον δικο σου νομίζω) στις 110" ή 120" και σκέφτομαι για το γκρίζο από τον Άγγλο, νομίζεις ότι στο eco mode θα είναι πολύ σκοτεινός?

Δεν ξέρω αν το γκρίζω θα είναι πολύ σκοτεινό σε eco mode, γιατί δεν το έχω δει, πάντως το λευκό πανί 110' σε eco είναι ότι πρέπει για ταινίες.

Δεν ξέρω αν το γκρίζω θα είναι πολύ σκοτεινό σε eco mode, γιατί δεν το έχω δει, πάντως το λευκό πανί 110' σε eco είναι ότι πρέπει για ταινίες.

Χμμμ... Το φοβάμαι λίγο μέτα από κάποιες ώρες όταν θα αρχίσει η λάμπα να πέφτει όπως λένε και οι γνώστες. Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: αγορά προβολέα έως 1.500 ευρώ

Καλημέρα manmayer και καλορίζικο το σύστημα.
Είπες ότι το άσπρο σου φαίνεται καταλληλότερο. Επειδή και εγώ θέλω πανί για τον optoma hd131xe (δεν έχει μέγάλες διαφορές σε θέμα φωτεινότητας με τον δικο σου νομίζω) στις 110" ή 120" και σκέφτομαι για το γκρίζο από τον Άγγλο, νομίζεις ότι στο eco mode θα είναι πολύ σκοτεινός?

Το γκρίζο πανί το Άγγλου έχει κέρδος περί το 0.6-0.7. Αν θέλεις, κάνουμε μερικούς υπολογισμούς μιας και έχω τις μετρήσεις φωτεινότητας από τον 25άρη που δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από τον 131.

Re: Απάντηση: Re: αγορά προβολέα έως 1.500 ευρώ

Το γκρίζο πανί το Άγγλου έχει κέρδος περί το 0.6-0.7. Αν θέλεις, κάνουμε μερικούς υπολογισμούς μιας και έχω τις μετρήσεις φωτεινότητας από τον 25άρη που δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από τον 131.

Νόμιζα ότι έχει 0.8. Επείδη είναι ο πρώτος μου προτζέκτορας δεν ξέρω πολλά απο μετρήσεις (φαντάζομαι θα μετρήσεις τα fl). Ο προβολέας είναι ακαλιμπράριστος και πιθανόν έτσι θα μείνει. Έχω βάλει τις ρυθμίσεις γνωστού ξένου σάιτ για τον hd25, που όπως είπες είναι σχεδόν ίδιος με τον δικό μου, έχει βέβαια διαφορετική λάμπα (εκτός αν έχεις τον hd25e).
Τον δοκίμασα με eco mode και briliant colour στο ελάχιστο στον τοίχο του σπιτιού μου - μπεζ - σε περίπου 95" και η εικόνα ήταν καλή. Σε μερικά φωτεινά πλάνα
βέβαια ήταν πολύ φωτεινός, αλλά επειδή θα πάω σίγουρα για 110" μπορεί και 120" και με την λογική πτώση της λάμπας μετά από κάποιο καιρό, φοβάμαι ότι με το γκρίζο πανί θα πρέπει να πάω σε bright mode.
Επίσης σύντομα θα πάρω γυαλιά 3d γιατί με ενδιαφέρει να βλέπω και κάποιες ταινίες 3d και εκεί ξέρω ότι χρειάζεται παραπάνω φως.
Για να μην κουράζεσαι με την μέτρηση, πές μου αν μπορείς από την εμπειρία σου αν το γκρίζο πανί σε 110"-120" με κάποιον προτζέκτορα της κατηγορίας (όπως ο hd25) θα έχει αρκετό φως.

Για τον 25e μιλάω, που δηλώνει το ίδιο φως με τον 131 (2500 lumens αν δεν απατώμαι).

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το νήμα:

http://www.hometheatershack.com/for...on-optoma-hd25e-light-cannon-projector-4.html

Στο ποστ 33 έχω ανεβάσει τις μετρήσεις του 25άρη. Έχει πολύ φως το μηχανάκι!

Το παλληκάρι πήγε τελικά σε γκρίζο χρώμα ακόμα πιο σκούρο από την οθόνη του Άγγλου (με λιγότερο κέρδος) και σε οθόνη 110''. Για μένα, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και με 120'' γκρίζα. Στο 3D γυρνάς τη λάμπα στο High.

Re: Απάντηση: αγορά προβολέα έως 1.500 ευρώ

Για τον 25e μιλάω, που δηλώνει το ίδιο φως με τον 131 (2500 lumens αν δεν απατώμαι).

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το νήμα:

http://www.hometheatershack.com/for...on-optoma-hd25e-light-cannon-projector-4.html

Στο ποστ 33 έχω ανεβάσει τις μετρήσεις του 25άρη. Έχει πολύ φως το μηχανάκι!

Το παλληκάρι πήγε τελικά σε γκρίζο χρώμα ακόμα πιο σκούρο από την οθόνη του Άγγλου (με λιγότερο κέρδος) και σε οθόνη 110''. Για μένα, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και με 120'' γκρίζα. Στο 3D γυρνάς τη λάμπα στο High.

Ο hd25e έχει την ίδια λάμπα αλλά στα specifications λέει ότι είναι 2800 lumens, αλλά μάλλον είναι θέμα firmware. Πάντως και ο hd131xe πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στο γκρίζο πανί σύμφωνα με τα λεγόμενα σου.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου και όταν έχω χρόνο θα τσεκάρω και το λινκ που πόσταρες.

Δεν πρόλαβα το edit.

Τσέκαρα τις ρυθμίσεις στο λινκ και όντως τα lumens είναι αρκετά ψηλά. Απλώς θα πρέπει να υπολογίσω λίγο χαμηλότερα γιατί όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ ο hds5e έχει 300 Lumens παραπάνω και επίσης το BC εγώ το έχω στο 1 (min) ενώ στα preset modes είναι 7-10.
P.S Η 106" που χρησιμοποίησες στις μετρήσεις είναι γκρίζα?

Απάντηση: Re: αγορά προβολέα έως 1.500 ευρώ

Αναρωτιέμαι αν κάνει τον καθαρισμό η αντιπροσωπεία αφού ο προβολέας είναι καινούργιος και εντός εγγύησης. Όχι ότι είναι και κανένα σοβαρό θέμα βέβαια. Είναι τόσο μεγάλη η εικόνα που οι όποιες μικρές ατέλειες σχεδόν εξαφανίζονται.

ο 1070 της κουμπαρας αντικατασταθηκε στα πλαισια της εγγυησης λογω της σκονης που ειχε στο οπτικο του.
Εαν βαλει χερι τεχνικος εκτος αντιπροσωπειας χανεται η εγγυηση .
Οσο εχεις εγγυηση η αντιπροσωπεια ειναι μονοδρομος

Όχι, ήταν λευκή, αλλά, δεν έχει σημασία. Τα lumens τα βγάζεις με το φωτόμετρο κοιτώντας φακό.

Οκ τότε. Επειδή το ανέφερες στο ποστ με τις μετρήσεις νόμιζα ότι παίζει ρόλο. Και εγώ για γκρίζα κοίταζα αλλά μετά την βοήθεια σου το σιγούρεψα. Και πάλι thanks!