Να ρωτήσω, μιας και έχεις την γκρίζα, πόση φωτεινότητα κόβει? Επίσης από ζάρες τι λέει?, και σε πόσες μέρες σου την έφερε?. Από την άλλη αναρωτιέμαι αν η άσπρη, που θα τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο προβολής με τον τοίχο που τώρα προβάλω, θα έχει παρόμοια συμπεριφορά με τον τοίχο, αυτή τη στιγμή ρίχνω τον προβολέα σε ένα τοίχο μπέζ-ανοικτό κίτρινο περίπου 85'' και παίζοντας σε σινεμα και economy lamp είναι όντως πολύ φωτεινός, ή μήπως θα είναι η άσπρη ακόμη πιο φωτεινή από τον τοίχο προβολής?
Δεν ξέρω αν το γκρίζω θα είναι πολύ σκοτεινό σε eco mode, γιατί δεν το έχω δει, πάντως το λευκό πανί 110' σε eco είναι ότι πρέπει για ταινίες.
Καλημέρα manmayer και καλορίζικο το σύστημα.
Είπες ότι το άσπρο σου φαίνεται καταλληλότερο. Επειδή και εγώ θέλω πανί για τον optoma hd131xe (δεν έχει μέγάλες διαφορές σε θέμα φωτεινότητας με τον δικο σου νομίζω) στις 110" ή 120" και σκέφτομαι για το γκρίζο από τον Άγγλο, νομίζεις ότι στο eco mode θα είναι πολύ σκοτεινός?
Το γκρίζο πανί το Άγγλου έχει κέρδος περί το 0.6-0.7. Αν θέλεις, κάνουμε μερικούς υπολογισμούς μιας και έχω τις μετρήσεις φωτεινότητας από τον 25άρη που δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από τον 131.
Για τον 25e μιλάω, που δηλώνει το ίδιο φως με τον 131 (2500 lumens αν δεν απατώμαι).
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το νήμα:
http://www.hometheatershack.com/for...on-optoma-hd25e-light-cannon-projector-4.html
Στο ποστ 33 έχω ανεβάσει τις μετρήσεις του 25άρη. Έχει πολύ φως το μηχανάκι!
Το παλληκάρι πήγε τελικά σε γκρίζο χρώμα ακόμα πιο σκούρο από την οθόνη του Άγγλου (με λιγότερο κέρδος) και σε οθόνη 110''. Για μένα, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και με 120'' γκρίζα. Στο 3D γυρνάς τη λάμπα στο High.
Αναρωτιέμαι αν κάνει τον καθαρισμό η αντιπροσωπεία αφού ο προβολέας είναι καινούργιος και εντός εγγύησης. Όχι ότι είναι και κανένα σοβαρό θέμα βέβαια. Είναι τόσο μεγάλη η εικόνα που οι όποιες μικρές ατέλειες σχεδόν εξαφανίζονται.
Όχι, ήταν λευκή, αλλά, δεν έχει σημασία. Τα lumens τα βγάζεις με το φωτόμετρο κοιτώντας φακό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.