Αγορα Προβολεα εως 350 ευρω

kisto

New member
22 August 2011
84
Αθηνα
Γεια χαρα σε ολους!! Ειχα παρει εναν προτζεκτορα refubrish για να δω αν με εξυπηρετη αλλα τα εφτυσε μετα απο κανα χρονο παρολο τη φειδωλη χρηση. Ετσι βρισκομαι παλι στο κυνηγι ερευνων για να παρω εναν καινουργιο εως 350 ευρω, η χρηση ειναι κυριως ταινιες μεσω wd tv player η ταμπλετ για βιντεακια κτλπ! Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!!

Γεια χαρα σε ολους!! Ειχα παρει εναν προτζεκτορα refubrish για να δω αν με εξυπηρετη αλλα τα εφτυσε μετα απο κανα χρονο παρολο τη φειδωλη χρηση. Ετσι βρισκομαι παλι στο κυνηγι ερευνων για να παρω εναν καινουργιο εως 350 ευρω, η χρηση ειναι κυριως ταινιες μεσω wd tv player η ταμπλετ για βιντεακια κτλπ! Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!!

Τι λετε για τον epson eb-s18;;

μεγεθος οθονης (ιντσες) που θα ανοιξεις, αποσταση θεασης, αν θα ταβανωσεις ή θα τον εχεις σε τραπεζακι.

Δεν νομιζω να βρεθεί κάποιος να σου πει εμπεριστατωμένα την άποψη του για τον epson που ανεφερες.
Βλέπεις, οι κινηματογραφικές προβολές έχουν και κάποια standards στα χαρακτηριστικά τους αν θελονται να λέγονται αξιοπρεπείς.
Θα σου πρότεινα να κινηθεις προς κάποιον προβολέα HD ειδικα αν ανοιξεις αρκετες ιντσες και απο την στιγμη που είχες dlp προβολέα και δεν έβλεπες το φαινόμενο rainbow να κινηθεις και παλι σε dlp προβολέα που έχουν και καλύτερη εικόνα στα enty level μοντέλα κάτω του χιλιαρικου.
Με εναν lcd προβολέα epson ενδέχεται να πέσεις σε κάποιο όχι καλό κομματι σε σύγκληση του τριτσιπου πάνελ και να σου κοστίσει λιγάκι σε ευκρίνεια.

Αυτή τη στιγμη θα έλεγα με τοσα λιγα χρήματα ειτε να πας σε κάποιον μεταχειρισμένο hd ή να αυξήσεις το budget σου για να πας σε κάτι καλυτερο.

Προβολέα δεν αλλάζουμε κάθε χρονο σαν τα κινητά. Αν παλι η απόδοση και επιδοση είναι κάτι που σε αφήνει εντελώς αδιάφορο και πρωτο σου μελημα είναι η απόκτηση οποιουδήποτε προβολέα (για μεγαλη εικονα) με κοστος οπου επουδενι δεν θα ξεπερνά τα 350 ευρώ θα σου πρότεινα αν μπορείς να ζητησεις να δεις τον προβολέα που θα αγορασεις.
Είναι σχεδόν ακατόρθωτο όμως να βρεις προβολέα τύπου data σε demo room καταστήματος προς επίδειξη.

Ίσως να έβλεπες κάποιον hd entry level όπως τον benq w1070 ή ακόμα και τον hd ready benq w750.

Αν παλι δεν σκοπευεις να αυξήσεις το budget σου καλυτερα θα ηταν ένας μεταχειρισμένο προβολέας hd. Θα εισπράξεις καλύτερη εικόνα.

Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου! Πραγματι το πρωτο μου μελημα ειναι ειναι οι πολλες ιντσες διαβαζω για τον benq w1070 οτι ειναι μια πολυ καλη επιλογη για καποιον που θελει να κανει κατι σοβαρο αλλα κ τα 850 ευρω σε σχεση με τα 300-400 ευρω ειναι μεγαλη αποκλιση σε hd ειδα τωρα τον epson tw490 ειναι hd 720 και λεει οτι ειναι για ταινιες , παιχνιδια κτλπ.. Ειναι lcd, βασικα δεν θελω να παω σε μεταχειρισμενο επειδη οι λαμπες κ η χρηση που μπορει να εχει κανει κανενας ποικιλει.. Αν ειναι δηλ να δωσω 400 κ να παρω εναν καλο μεταχειρισμενο κ μετα απο κανα δυο μηνες να θελει λαμπα αλλα 400.. Σε ευχαριστω πολυ κ παλι!!

Ίσως να βολευοσουν και με τον benq w750.
Είναι hd ready μεν, αλλά δεν μπορω να σκεφτώ κάτι καλυτερο σε καινούργιο προβολέα καπου στην τιμή των 450+ που κοστίζει. (Νομιζω έχει και 3 χρόνια εγγύηση)

Η καλύτερη δυνατή λύση φίλε μου στα χρήματα που διαθέτεις είναι μεταχειρισμένος προβολέας (μονόδρομος θα έλεγα). Τα φθηνά μοντέλα που κοιτάς δεν κάνουν για την χρήση που τα προορίζεις σε καμία περίπτωση. Για το θέμα της λάμπας δεν είναι τόσο σύνθετα τα πράγματα όπως τα περιγράφεις, στα φθηνά μοντέλα οι λάμπες τους κάνουν πάνω κάτω 100 ευρώ και η διάρκεια τους είναι πολύ μεγάλη για να ανησυχείς. Γενικά καλύτερα ένα καλό μεταχειρισμένο μηχάνημα έστω και αν χρήζει αλλαγή λάμπας, παρά τα "σαπάκια" που κοιτάς.. -bye-

Μερικά μοντέλα μεταχειρισμένα που πρέπει να ψάχνεις είναι τα παρακάτω
benq 1070
Optoma hd141x
Epson tw3500/5500
Optoma HD82
(Aκόμη και ένας Sony AW15 που μεταχειρισμένος πωλείται κοντά στα 200 ευρώ ή ένας benq PE8720 αποτελεί πολύ καλύτερη επιλογή από αυτά τα μοντέλα που κοιτάς. Απλά θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα μεταχειρισμένου..)

Θα παω για τον w750 benq!! Σε ευχαριστω πολυ!! Ειναι ο best value for money!! :))) η λαμπα ενδεικτικα για τον w1070 ειναι 200 ευρω(http://www.skroutz.gr/s/5580577/BenQ-5J-J9H05-001.html) αρα αν καποιος τον πουλαει 550 κ πω εγω ααα σουπερ τιμη! Κ μετα απο ενα μηνα στην καλυτερη περιπτωση θελει λαμπα παω 750ευρω.. Στη χειροτερη αστο.. Ενω τωρα με 450 εχω το κεφαλι μου σχετικα ησυχο για 2-3 χρονια! Ευχαριστω κ παλι!! :))

Θα παω για τον w750 benq!! Σε ευχαριστω πολυ!! Ειναι ο best value for money!! :))) η λαμπα ενδεικτικα για τον w1070 ειναι 200 ευρω(http://www.skroutz.gr/s/5580577/BenQ-5J-J9H05-001.html) αρα αν καποιος τον πουλαει 550 κ πω εγω ααα σουπερ τιμη! Κ μετα απο ενα μηνα στην καλυτερη περιπτωση θελει λαμπα παω 750ευρω.. Στη χειροτερη αστο.. Ενω τωρα με 450 εχω το κεφαλι μου σχετικα ησυχο για 2-3 χρονια! Ευχαριστω κ παλι!! :))

Λάμπα γνήσια κοστίζει 172 πράγμα που σημαίνει ότι σκέτο γλόμπο (γνήσιο) τον αγοράζεις κάτω από 100 στα γνωστά μαγαζιά. H διάρκεια ζωής της λάμπας του 1070 είναι 5000 στο eco mode πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και με 2000 ώρες να πάρεις τον προβολέα έχεις μπροστά σου τουλάχιστον 2-3 χρόνια πριν χρειαστείς αντικατάσταση.
Ας πούμε αυτόν τον 1070 για παράδειγμα τον αγοράζεις μέσα σε εγγύηση με 4 ζευγάρια γυαλιά 3d. Mε παζάρι που θα κάνεις (όπως συνήθως γίνεται στα μεταχειρισμένα) μπορείς να τον πάρεις σε ακόμη καλύτερη τιμή. Για εμένα αυτός ο προβολέας αποτελεί πιο συμφέρουσα αγορά από αυτόν που κατέληξες, ιδίως στα ίδια χρήματα μιας και είναι ανάλυσης 1080p.
Βέβαια αυτά από την δική μου οπτική γωνία..

Απάντηση: Re: Αγορα Προβολεα εως 350 ευρω

Λάμπα γνήσια κοστίζει 172 πράγμα που σημαίνει ότι σκέτο γλόμπο (γνήσιο) τον αγοράζεις κάτω από 100 στα γνωστά μαγαζιά. H διάρκεια ζωής της λάμπας του 1070 είναι 5000 στο eco mode πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και με 2000 ώρες να πάρεις τον προβολέα έχεις μπροστά σου τουλάχιστον 2-3 χρόνια πριν χρειαστείς αντικατάσταση.
Ας πούμε αυτόν τον 1070 για παράδειγμα τον αγοράζεις μέσα σε εγγύηση με 4 ζευγάρια γυαλιά 3d. Mε παζάρι που θα κάνεις (όπως συνήθως γίνεται στα μεταχειρισμένα) μπορείς να τον πάρεις σε ακόμη καλύτερη τιμή. Για εμένα αυτός ο προβολέας αποτελεί πιο συμφέρουσα αγορά από αυτόν που κατέληξες, ιδίως στα ίδια χρήματα μιας και είναι ανάλυσης 1080p.
Βέβαια αυτά από την δική μου οπτική γωνία..

Συμφωνω και εγω με το μονο αγκαθακι οτι του απομενουν ακομη 9 μηνες εγγυηση, οποτε εαν του βγαλει καποιο προβλημα στην ουσια εχει λιγοτερη εγγυηση απο χρονο.
Το αναφερω αυτο με οση σημασια εχει απλα σαν εγγυηση, κατα τα αλλα συμφωνω οτι ο 1070 ειναι καλυτερος απο τον 750.
(Νικο ο 1070 ειναι και καλυτερος out of the box χρωματικα κλπ ή και γενικοτερα στην εικονα απο τον παλαιοτερο w750, εκτος της αναλυσης) ?

Δεν τον εχω δει ποτε ζωντανα τον 750 για να σχηματισω αποψη επ'αυτου.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα Προβολεα εως 350 ευρω

Συμφωνω και εγω με το μονο αγκαθακι οτι του απομενουν ακομη 9 μηνες εγγυηση, οποτε εαν του βγαλει καποιο προβλημα στην ουσια εχει λιγοτερη εγγυηση απο χρονο.
Το αναφερω αυτο με οση σημασια εχει απλα σαν εγγυηση, κατα τα αλλα συμφωνω οτι ο 1070 ειναι καλυτερος απο τον 750.
(Νικο ο 1070 ειναι και καλυτερος out of the box χρωματικα κλπ ή και γενικοτερα στην εικονα απο τον παλαιοτερο w750, εκτος της αναλυσης) ?

Δεν τον εχω δει ποτε ζωντανα τον 750 για να σχηματισω αποψη επ'αυτου.

το σημαντικότερο είναι ότι οι 720 προβολείς φοράνε ένα φθηνό DMD στο οποίο κολλάνε τα pixels (ο λεγόμενος αστρουρανός). Αυτά τα chip δύσκολα βγάζουν 2000 ώρες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα Προβολεα εως 350 ευρω

το σημαντικότερο είναι ότι οι 720 προβολείς φοράνε ένα φθηνό DMD στο οποίο κολλάνε τα pixels (ο λεγόμενος αστρουρανός). Αυτά τα chip δύσκολα βγάζουν 2000 ώρες...
Αυτα δεν τα ξερουμε. Να τα λες αγορι μου.

Με προβλημάτισες δηλαδη ο συγκεκριμένος w750 εχειφθηνό DMD και αναφερει τετοια προβλήματα;; δεν πρόλαβα να δώ την αγγελία για τον μτχ 1070 δυστυχως!
αυτο φοραει
http://www.topqualitylamp.com/products_info/BENQ-W750-projector-dmd-chip-310518.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αλλα απο οτι βλέπω ο w1070 τα κανει αυτα http://www.projectorcentral.com/benq_w1070_3d_home_video_projector_review.htm
4 σχόλιο απο κάτω

Με προβλημάτισες δηλαδη ο συγκεκριμένος w750 εχειφθηνό DMD και αναφερει τετοια προβλήματα;; δεν πρόλαβα να δώ την αγγελία για τον μτχ 1070 δυστυχως!
αυτο φοραει
http://www.topqualitylamp.com/products_info/BENQ-W750-projector-dmd-chip-310518.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αλλα απο οτι βλέπω ο w1070 τα κανει αυτα http://www.projectorcentral.com/benq_w1070_3d_home_video_projector_review.htm
4 σχόλιο απο κάτω

Aπό έναν τύπο στην Αμερική που έτυχε να έχει ένα pixel που κάποιες φορές κολλάει ανοιχτό μέσα στα χιλιάδες 1070 που έχουν πουληθεί ανα τον κόσμο και δουλεύουν απροβλημάτιστα, έβγαλες το συμπέρασμα ότι "ο 1070 τα κάνει αυτά"?
Με το σκεπτικό σου όλοι οι προβολείς τα κάνουν αυτά μιας και

epson TW9000 post 568
JVC X90 post 648

O 1070 δεν φοράει DMD chip που συχνά κολλάνε τα pixel, όπως όλοι οι 1080p προβολείς, ένα ή μερικά μεμονωμένα περιστατικά δεν επιβεβαιώνουν τίποτα, όπως είδες από τα παραδείγματα μου συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Το γενικό πρόβλημα υφίσταται μόνο στα DMD chip ανάλυσης 720p και 1024X768 όπου η ζωή αυτών των chip είναι μικρότερη από τη ζωή της λάμπας τους πολλές φορές.

Παίδες, για να μην ανοίγω θέμα, είδα αγγελία για Benq W5000 με καινούργια λάμπα λίγο κάτω από 500 ευρώ ... βέβαια είναι μοντέλο 2008-2009 αλλά στην εποχή του εθεωρείτο από τα κορυφαία μοντέλα ... κατά την γνώμη σας αξίζει μια τέτοια αγορά ; έχω εδώ και 8 χρόνια έναν epson 700άρη και βολεύομαι, αλλά έλεγα μπας και αναβαθμισθώ χωρίς πολλά έξοδα ...

Πηρα πριν 1 χρονο και λιγο παραπανω καινουργιο τον benq w1070 και ειμαι ενθουσιασμενος. Αλλα απο οτι θυμαμαι εκανε 750 και οχι 850! Τι γινεται; Αντι να πεφτει η τιμη ανεβαινει;;;