Αγορα προβολεα..Help

johnextreme

New member
12 July 2006
32
Καλησπερα,μετα απο τρια χρονια συμβιωσης με εναν sony vw50 την γνωστη μας περλα,και αλλαγη δυο λαμπων λογο πτωσης φωτεινοτητας ισως μονο στα δικα μου ματια πιστευω οτι ηρθε ο καιρος να παμε σε κατι αλλο,το κοστος δεν θελω να ξεπερναει τα 2500..Χωρος προβολης 6χ5,τοιχοι γυρο γυρο βαμενοι κοκκινοι,ταβανοι και τοιχος πανιου βαμενα μαυρα,φωτισμος απολυτα ελενχομενος,μεγεθος πανιου 113'' με gain 1,3 αποτι διαβασα ειμαι αναμεσα στον BENQ 6000 η στον PANNY 4000...δυστηχως δυνατοτητα να δω και τους δυο δεν υπαρχει λογο επαρχιας,γνωμη σας???

Επειδη ειμαι κι εγω στο ιδιο ακριβως διλλημα, ο benq ειναι καλη εναλλακτικη αλλα πρεπει να λυθει πρωτα το προβλημα με την αργη αποκριση της ιριδας.
Επισης , αν δε εχεις δει dlp, πρεπει να προσεξεις αν βλεπεις rainbow (εγω βλεπω και ειναι ενα θεμα).
Τον panny δεν τον εχω δει, αλλα γιατι δε κοιτας πρς jvc 350 , ειναι λιγο πιο ακριβος αλλα ειναι αλλη κλαση .

ευχαριστω για τις απαντησεις,πριν τον σονυ ειχα τον infocus 5000 και δεν με ενωχλουσε κατι,τωρα για τoυς jvc καπου διαβασα οτι και αυτοι εχουνε το ιδιο προβλημα με τους σονυ οποτε μακρια ..να πω και την αληθεια μου αρεσει πολυ η φωτεινοτητα που εχει ο benq

Νομιζω οτι το προβλημα με το πεσιμο της φωτεινοτητας μετα απο καποιες ωρες προβολης ειναι κοινο για ολους τους προβολεις και οχι μονο της SONY. Ο SONY HW10 που ειδα ειναι καταπληκτικος και εξαιρετικα αθορυβος. Φυσικα ο καινουριος 15 λογω διπλασιας αντιθεσης αναμενεται να ειναι λιγο καλυτερος. Ο Panasonic ειναι επισης εξαιρετικα αθορυβος και με τεχνικα χαρακτηριστικα υψηλων προδιαγραφων, απλα για μενα εμφανησιακα ειναι ο πιο ασχημος απ ολους. Ο Benq 6000 φαινεται να μην εχει προβλημα με το rainbow τουλαχιστον για οσους τον εχουν δει μεχρι τωρα. Μαλιστα καποιοι τον συγκρινουν με τον JVC 750!. Μαλιστα ο Benq παιζει καλα και χωρις ρυθμισεις κατι που σε προηγουμενα μοντελα δεν συνεβαινε. Οπωσδηποτε η λυση του προβληματος δεν ειναι καθολου ευκολη μιας και τα μοντελα ειναι καινουρια και λιγοι ειναι οι τυχεροι που τα εχουν παρει. Μονο μια αμεση συγκριση ενδεχομενως θα ελυνε την απορια ποιος παιζει καλυτερα.

Καλησπερα και καλη χρονια γεματη υγεια για ολους μας..Την πεμπτη παρελαβα τον w6000 αλλα λογο των ημερων ασχοληθηκα μαζι του σημερα..μηνας κατασκευης Δεκεμβριος 09, firmware 1.01.Με το ιδιο setup που επαιζε ο σονυ ο benq μου βγαζει παρα πολυ θορυβο στην εικονα..ακομα και με το sharpness στο μηδεν.και με ρυθμισεις που βρηκα σε διαφορα forum.τοσο σε προβολη bluray οσο και μεσω dreambox...Εχει προβλημα ο συγκεκριμενος προβολεας..καμια γνωμη;

Re: Απάντηση: Αγορα προβολεα..Help

Καλησπερα και καλη χρονια γεματη υγεια για ολους μας..Την πεμπτη παρελαβα τον w6000 αλλα λογο των ημερων ασχοληθηκα μαζι του σημερα..μηνας κατασκευης Δεκεμβριος 09, firmware 1.01.Με το ιδιο setup που επαιζε ο σονυ ο benq μου βγαζει παρα πολυ θορυβο στην εικονα..ακομα και με το sharpness στο μηδεν.και με ρυθμισεις που βρηκα σε διαφορα forum.τοσο σε προβολη bluray οσο και μεσω dreambox...Εχει προβλημα ο συγκεκριμενος προβολεας..καμια γνωμη;

Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Μάλλον πρέπει να μας πείς λίγα περισσότερα γι' αυτό που ονομάζεις "θόρυβο". Τον παρουσιάζει συνεχώς και σε όλη της ταινίας και σε όλες τις ταινίες, ή επιλεκτικά σε ορισμένες και για λίγο? Σε περίπτωση που εννοείς "κόκο", δοκίμασε να βγάλεις εκτός το brilliant color...

Φιλικά
Γιώργος.

τον θορυβο τον παρουσιαζει σχεδον συνεχεια ακομα και χωρις brilliant color ακομα και σε cinema mode..δεν ξερω απογοητευτηκα λιγο αν και πολυ φωτεινος σε σχεση με τον σονυ o κοκος με χαλασε μπορω να πω σαν ποιοτητα εικονας..

Ψαχνωντας κατεληξα στο avsforum και διαβασα οτι και κει υπηρχαν καποια κομματια με θορυβο στην εικονα και τα εστειλαν πισω στην benq τα οποια αλλαχτηκαν.στις ποσες ωρες θα μπορω να κανω calibration στον προβολεα;

Re: Απάντηση: Αγορα προβολεα..Help

Ψαχνωντας κατεληξα στο avsforum και διαβασα οτι και κει υπηρχαν καποια κομματια με θορυβο στην εικονα και τα εστειλαν πισω στην benq τα οποια αλλαχτηκαν.στις ποσες ωρες θα μπορω να κανω calibration στον προβολεα;

Αν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα μην ψάχνεις calibration, πάρε ένα τηλ. στη CPI και συζήτησε το με τον υπεύθυνο πωλήσεων των BenQ, τον κ. Μαραμπότο. Πιστεύω οτι θα βρεθεί η άκρη και σύντομα.

Φιλικά
Γιώργος.

αν και ειναι απο iphone μπορειτε να παρετε μια γευση πιστευω..ταινια bluray-twilight 1080 24p,sharpness 0,brilliant color off

Λυπάμαι που θα είμαι κάπως απόλυτος αλλά τραγική εικόνα, ειδικά τα χρώματα δεν έχουν καμιά σχέση ακόμη και με τον HW10 που είδα πρόσφατα..
Και ο κόκκος απίστευτος...
Μήπως κακό κομμάτι;