Αγορά προβολέα μέχρι 1500

Johnkokk

Senior Member
20 June 2006
479
Καλημέρα.
Ηρθε ο καιρός να ξαναμπώ στην βιντεοπροβολή.

Το ζητούμενο είναι ενα.
Ποιόν προβολέα μέχρι 1500 .
Απόσταση προβολέα απο οθόνη(τοίχο), περίπου 3 μέτρα.

Rainbow δεν βλέπω.
Ζητούμενα είναι το αξιοπρεπές μάυρο, ευκρίνεια και αξιπρεπής κίνηση.
Το 3d δεν με πολυενδιαφέρει.Αν υπάρχει καλώς, αν δεν υπάρχει δεν έχω πρόβλημα.

Ευχαριστώ.

Eπέστρεψα με λιγο καλύτερες μετρήσεις.

Η απόσταση θέασης είναι 2.40 περίπου.
Η απόσταση του προβολέα είναι γύρω στα 3.40-3.50 μέτρα

Σκέφτομαι κάτι απο benq W1110, W2000 και W3000, αλλά δεν ξέρω πόσο κάδρο ανοίγουν απο τέτοια απόσταση μιας και απαιτείται η ύπαρξη flash και δεν το έχω για να τρέξω τα μετρητικά εργαλεία του projectorcentral π.χ.

Αξιοπρεπές μάυρο.Πως να το όρίσω ? Μέχρι πριν κάμποσο καιρό έβλεπα σε εναν αρχαίο Infocus 7200.Οτιδήποτε καλύτερο ή έστω παραπλήσιο, βελτίωση θα είναι.
Δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός και "ιδιότροπος" :)

Θα ηταν πολυ βολικο αν ηταν αντιστροφα τα πραγματα δηλαδη να καθοσουν στα 3,5 και η αποσταση του φακου απο το πανι να ηταν 2,40.

Το προβλημα ετσι οπως το βλεπω εγω ειναι οτι απο τα 2,5 περιπου ο benq 1110 ανοιγει πανω απο 105" o W2000 πανω απο 130" και ο W3000 επισης.... που απο τα 2,4 μετρα που θα καθεσαι θα ειναι εξωπραγματικα μεγαλη διασταση.

Απο κει που καθεσαι ιδανικο θα ηταν κατι σε 84"

αρα θες κατι πιο long throw, κατι σε optoma ισως;

Υ.Γ Ταμαμ για 4Κ εισαι:music-smiley-005:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.benq.com/microsite/projector/throwratiocalculator/

http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm

Παιξε λιγακι με τα παραπανω calculators.

Tα calculators δεν μου παίζουν.Θελουν το flash και δεν το βάζω :)

Στη θεωρεία δεν έχω κάποιο πρόβλημα στο που θα μπεί ο προβολέας.Στην πράξη ομως, υπάρχει ήδη εγκατεστημένη η βάση και το να τη βγάζω απο κεί να ξανατρυπάω ταβάνια, κλπ, είναι μανούρα και θέλω να το αποφύγω.

Τι άλλες λύσεις εχω σε αξιπρεπές προβόλι σε αυτά τα λεφτα ?

"Tα calculators δεν μου παίζουν.Θελουν το flash και δεν το βάζω :) "

Απλα respect!

"Στη θεωρεία δεν έχω κάποιο πρόβλημα στο που θα μπεί ο προβολέας.Στην πράξη ομως, υπάρχει ήδη εγκατεστημένη η βάση και το να τη βγάζω απο κεί να ξανατρυπάω ταβάνια, κλπ, είναι μανούρα και θέλω να το αποφύγω. "

Καλα με πια λογικη ταβανωσες βαση χωρις να εχεις αποφασισει τι προβολεα θα παρεις? Εγω λεω ξανα βαλε την αλλου. ειναι 50 ευρω να στην βαλει αλλου καποιος και αλλα 50max να σου βαψει καποιος το ταβανι. Ειναι κριμα...

Θα την ψαξω λιγο με τους optoma και αν ειναι θα απαντησω αργοτερα γιατι τωρα φευγω...

Δεν εβαλα τη βάση για να υπάρχει.Υπήρχε άλλος προβολέας που απλά παρέδωσε πνεύμα :a0210:

Eαν αποφασίσω να κουνήσω τη βάση για να παω σε ενα απο τους benq, σε ποιόν απο τους 3 θα προτείνατε να παω ?
Η διαφορά του 2000 με τον 3000 ποιά είναι ?

Κοιτάζοντας σε ενα αλλο pc με flash ( :) ) τον calculator της BenQ βλέπω π.χ οτι ο 3000 απο απόσταση 3.40 δίνει απο 134" μέχρι 84" και κάπου εκεί κυμαίνονται κι οι υπολοιποι (2000,1500, κλπ).
Υπάρχει κάτι που δεν βλέπω καλά ?

Υπο αυτό το πρίσμα και ανάμεσα σε 2000,1500 και 3000 υπάρχει κάποια προτίμηση ?

Nα βάλουμε στο παιχνίδι και τον EPSON TW7200 ?

Για βοηθάτε λίγο ρε παιδιά γιατί η αγορά θα γίνει αυτή τη βδομάδα.
Δυνατότητα να δω κάποιον δεν έχω, οπότε θα βασιστώ στη δική σας βοήθεια.

Με κάμποσο ψάξιμο εχω τις εξής επιλογές.

BENQ W3000 (έχει Frame interpolation) ~1600
EPSON 7200 (καλύτερο(;) μαύρο, χωρίς F.I.) ~1600
ΒΕΝQ W1400 (Εχει F.I, αλλά δεν παράγεται πλέον) ~1100
ΒΕΝQ W1110 (Χωρίς F.I, λίγο πρόβλημα για το χώρο μου λόγω μικρού ζουμ) ~ 900

Ευχαριστώ.

Κοιτάζοντας σε ενα αλλο pc με flash ( :) ) τον calculator της BenQ βλέπω π.χ οτι ο 3000 απο απόσταση 3.40 δίνει απο 134" μέχρι 84" και κάπου εκεί κυμαίνονται κι οι υπολοιποι (2000,1500, κλπ).
Υπάρχει κάτι που δεν βλέπω καλά ?

Υπο αυτό το πρίσμα και ανάμεσα σε 2000,1500 και 3000 υπάρχει κάποια προτίμηση ?

Ναι, πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος. Αυτό το ζουμ είναι υπερτεράστιο...

Να σου θυμίσω επίσης, ότι η απόσταση είναι φακός - τοίχος. Είναι 3.4 η συνολική απόσταση από τον φακό ή έχεις υπολογίσει ήδη και καμιά 25αριά πόντους το σώμα του προβολέα?

Απο το φακό εχω μετρήσει.

Καποιοι απο τους benq πάντως έχουν λόγο ζούμ 1:1.6 οπότε τα νούμερα που βγάζει ο calculator της benq φαίνεται να είναι σωστός. 84*1.6=134

Για παράδειγμα o 1500/1400

ben1.jpgben2.jpg

Nα βάλουμε στο παιχνίδι και τον EPSON TW7200 ?

Για βοηθάτε λίγο ρε παιδιά γιατί η αγορά θα γίνει αυτή τη βδομάδα.
Δυνατότητα να δω κάποιον δεν έχω, οπότε θα βασιστώ στη δική σας βοήθεια.

Με κάμποσο ψάξιμο εχω τις εξής επιλογές.

BENQ W3000 (έχει Frame interpolation) ~1600
EPSON 7200 (καλύτερο(;) μαύρο, χωρίς F.I.) ~1600
ΒΕΝQ W1400 (Εχει F.I, αλλά δεν παράγεται πλέον) ~1100
ΒΕΝQ W1110 (Χωρίς F.I, λίγο πρόβλημα για το χώρο μου λόγω μικρού ζουμ) ~ 900

Ευχαριστώ.

Εχω τον 7200 και είμαι υπερευχαριστημένος! δε ξέρω γιατί δεν "ακούγεται" τόσο πολύ ίσως εχει πάρει ολες τις δάφνες το μεγάλο αδερφάκι του, αλλά εγω προσωπικά δε θα έδινα παραπάνω χρήματα για 1080p. παίζει άψογα (για μένα) και την κατηγορία του.

DLP δε θέλω να βλέπω (rainbow)

Λοιπόν, η παραγγελία θα γίνει σήμερα.

BenQ W3000
Panasonic PT AT6000
Epson 7200

Boηθείστε οσοι θέλετε.

Επέλεξε κάποιον ανάμεσα στους δυο πρώτους για εμένα. Ο 7200 είναι υποδεέστερο μοντέλο. Βασικά εγώ θα αγόραζα τον benq ώστε να καθαρίσω και από τυχόν ανομοιομορφίες, βλάβες, κ.τ.λ.