Αγορά Προβολέα στα 2000 euro.

Ή βιβλιοθηκη

πχ

IMG_7885.jpg

Last edited:
"@ stpaxa
Αν θέλεις φίλε μου και δεν σε κουράζω όποτε έχεις χρόνο για κάνε ένα αναλυτικό review και επίσης πες μου από τι μέσο παίζεις και σε ποιο πανί . Όπως καταλαβαίνεις το πανί θα είναι η επόμενη ερώτηση μου.
2-3 ερωτησούλες .
1) διάβασα για 3000 ώρες σε full mode και 4000 ώρες σε eco , είναι σωστά ?
Σε τι Mode παίζεις σε αυτή την απόσταση ? 4-4,5 μέτρα .
2) Σου είπαν αν η λάμπα θα έχει την ίδια απόδοση σε όλη την διάρκεια ζωής της ?
Πήρα τηλέφωνο σε Sony service και μου είπαν 370 χωρίς ΦΠΑ για την λάμπα.
3) Έχεις αγοράσει 2η ? αν Ναι από πού ?
4) Είχες δει τον HD82 πριν αγοράσεις τον SONY ?"

Δυστυχως δεν εχω τις γνωσεις να κανω ενα αναλυτικο review, ειμαι και γω πρωταρης. Μπορω να απαντησω ομως στις ερωτησεις σου. Το πανι μου δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, ενα γαλλικο made in China των 400 ευρω. Παιζω με htpc.

1. Το εχω σε full mode, σε low χανει πολυ σε φωτεινοτητα.
2. Τον εχω ενα μηνα και δεν ξερω να σου πω για την λαμπα.
3. Δεν ειχα δει τον Optoma ή καποιον αλλο, γιατι στην εικονα ειμαι σονακιας (κατα την γνωμη μου οι συσκευες της εχουν τα καλυτερα χρωματα, τα πιο κοντινα στα φυσικα, αλλα αυτο ειναι και θεμα γουστου).

Επισης, οταν τον εβγαλα απ`το κουτι επαιζε πολυ καλα, αλλα εκανα ρυθμισεις στα χρωματα, γιατι μου φανηκε οτι υπερισχυε το μπλε και τωρα δειχνει αψογα.

Re: Απάντηση: Αγορά Προβολέα στα 2000 euro.

Αυτή η λύση είναι η ιδανικότερη εφόσον δεν μπορείς να τον κρεμάσεις στο ταβάνι!!!:a0210::a0210:

ωραια λυση ειδικα στη περιπτωση μου που ακουει προβολεα κ τη πιανουν αλλεργιες... :bigcry::bigcry:

το μονο θετικο στην ολη υποθεση ειναι οτι κατα καιρους μου πεταει οτι πλεον και τη 50αρα την εχει συνηθισει κ δε της φαινεται εξωπραγματικη!! οποτε θελω να πιστευω μεχρι τελος του χρονου με αρχες να εχει ψηθει well done φιλετακι χιχιχιιιι -bye-

Η απόσταση του πανιού απο τον τοιχο πισω του είναι 10εκατοστά και από τον απέναντι περίπου 6.30 μέτρα.

Δεν είναι κακή ιδέα αλλά με το καλώδιο HDMI τι παίζει ; Θα έχω προβλημα με περίπου 8 μέτρα καλώδιο;

Οι 2 επιλογές που ανέφερα ταιριάζουν με την απόσταση;
Από ότι βλέπω όσο ανεβαίνουν τα μέτρα τόσο χάνουμε σε φωτεινότητα.
Ισχύει το ίδιο και με το μαύρο. Θα είναι εντονο;

6,5 μετρα απο τοιχο σε τοιχο, σημαινει γυρω στα 6 και λιγοτερο αν αφαιρεσεις το βαθος του προβολεα (και δεν ξερω ποσο αν η οθονη δεν ειναι πανω στον απεναντι τοιχο ή λιγο ποιο μπροστα)

Δεν ξερω τις αποδοσεις των συγκεκριμενων απο τα 6 μετρα, αλλα δεν νομιζω οτι θα εχουν καποιο (σοβαρο) θεμα. Παιζουν και αλλα πραγματα ρολο, οπως πχ, ποσο σκοτεινος θα ειναι ο χωρος, ακομη και το χρωμα των τοιχων/ταβανιου/δαπεδου...

όπως έγραψα η απόσταση θα είναι 6,30 καθαρό - προβολέας άντε 6 .
Αλλά δεν βλέπω να παίζει η περίπτωση :bigcry: γιατί στον τοίχο αυτό υπάρχει καναπές κάτω και από επάνω Πίνακας ... αποτέλεσμα ... :argue:
Αλλά και προσωπικά θα το έβλεπα σαν Εικαστική αυτοκτονία :p

Για όσους έχουν βιβλιοθήκη αλλάζουν τα πράγματα . Εκεί ταιριάζει μια χαρά .

Last edited:
Απο οτι καταλαβα τον προβολεα θα το βαζεις και θα τον βγαζεις ή θα τον εχεις καπου (στο τραπεζακι πχ που λες) μονιμα ?

Δεν θελω να σε απαγοητευσω, αλλα καλυτερα να μην μπεις σε αυτην την διαδικασια....

Απάντηση: Re: Αγορά Προβολέα στα 2000 euro.

όπως έγραψα η απόσταση θα είναι 6,30 καθαρό - προβολέας άντε 6 .
Αλλά δεν βλέπω να παίζει η περίπτωση :bigcry: γιατί στον τοίχο αυτό υπάρχει καναπές κάτω και από επάνω Πίνακας ... αποτέλεσμα ... :argue:
Αλλά και προσωπικά θα το έβλεπα σαν Εικαστική αυτοκτονία :p

Για όσους έχουν βιβλιοθήκη αλλάζουν τα πράγματα . Εκεί ταιριάζει μια χαρά .

Από τα 6 μέτρα δεν έχεις μόνο εικαστικό πρόβλημα, αλλά και με το τεράστιο κάδρο που θα προκύψει. Π.χ. από αυτήν την απόσταση, έχεις:

15άρης=128 ίντσες= 284cm πλάτος και 160 ύψος. Αν ξεκινάς από 1,30 - 1,40 σε βλέπω να κάνεις τον πελαργό...:D...εκτός των λοιπών θεμάτων φωτεινότητας.

Στον Optoma που είναι long throw τα πράγματα είναι αρκετά έως πολύ καλύτερα διότι βγάζει 119 ίντσες ήτοι 263χ148. Το ύψος, πάντως, παραμένει θέμα. Δεν θα έχεις πρόβλημα φωτεινότητας, όμως, διότι είναι πολύ φωτεινός προβολέας.

Ο Έπσον από την άλλη, επειδή έχει τεράστιο ζουμ είναι ο πιο ιδανικός για την περίπτωσή σου εφόσον θέλεις λίγες ίντσες. Από τα 6 μέτρα σου δίνει 94άρι κάδρο, 209χ118 και η φωτεινότητά του επαρκεί για τις παραπάνω διαστάσεις.

Να πω, βέβαια, ότι αν ήμουν στη θέση σου, θα κοίταγα και προς τις 111 ίντσες (247x139) που βγάζει ο Benq 6000 ή 6500, οι οποίοι γεμίζουν με άνεση το παραπάνω κάδρο.;)

Από τις κριτικές που διαβάζω βλέπω ότι ο HD82 είναι καλύτερος από τον BenQ 6000 , τουλάχιστον έτσι λέτε και οι περισσότεροι εδώ μέσα ... επίσης έχει περίπου 250 euro λιγότερα , κάτι που είναι σημαντικότατο προσόν στις μέρες μας ( ΔΝΤ ).
Αν δεν κάνω λάθος είστε αρκετοί που έχουν αυτά τα 2 μοντέλα.
Όσο αφορά τον 6500 είναι πάνω από τα 2,500 και αν δεν μου πείτε ότι υπερέχει αισθητά δεν υπάρχει περίπτωση να τον κοιτάξω.

Η μοναδική θέση τοποθέτησης προς το παρόν είναι τα 4 μέτρα +-20 εκατοστά όπως έγραψα στο αρχικό .
Απλά θα φροντίσω να τον ανεβάσω στους 90-100πόντους για να έρθει πιο κοντά στο 120-125 που αρχίζει το πανί .
Έτσι το Offset θα πέσει . Τι λέτε είμαι θα είμαι ΟΚ ?

Στις επιλογές μου προστέθηκε και Panasonic AE4000 .
Διάβασα εξαιρετικές κριτικές οι οποίες μάλιστα ήταν καλύτερες απο αυτές των 2 που αρχικά έγραψα.
Η τιμή βέβαια είναι στα 2100 αλλά έχει αρκετά στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει.
Τι λέτε , είναι τόσο καλός ;