Αγορά Προβολέα στα 2000 euro.

o panasonic ΑΕ 4000 παντως μετα απο calibration παιζει απιστευτα ! η εικονα του ειναι πολυ ανωτερη για τα χρηματα που κοστιζει ! αποκλειεται να μην εισαι ικανοποιημενος απο αυτο που θα δεις...ομως χιλιες φορες σε σταθερη θεση παρα βαλε βγαλε...αυτο ισχυει για οποιον προβολεα κ να αγορασεις...

παιδια μου επιτρεπετε να ρωτησω κατι μιας κ μενα η κατηγορια που με ενδιαφερει ειναι αυτη μεχρι τα 2000? η σχεση μου με τα προβολικα δε μπορω να πω οτι ειναι κ η καλυτερη. απλα μετα απο δυο χρονια συμβιωσης με τη κουρο μου οι 50 ιντσες μου φαινονται λιγο...λιγες.

Η ερωτηση μου εχει να κανει με το ποσο εχουν εξελιχθει τα μοντελα που φτανουν τα δυο χιλιαρικα σε σχεση με τα κορυφαια προ διετιας μοντελα. Εννοω για παραδειγμα ο προβολεας της pioneeer που ειχε στο show room στο pioneer center αν και διετιας πλεον παιζει ακομα καλυτερα απτους αντιστοιχους που συζηταμε στο ενλογω νημα? Η φουρνια δηλαδη των jvc hd1,hd100,pioneer,ruby100 εξακολουθει να δειχνει τα δοντια της ή ειναι ισχυει το " ο νεος ειναι ωραιος ... και ποιο εξελιγμενος" ?

ανοιξτε τα ματια στον αοματοοοο :grandpa:

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Ψάχνοντας ... πολύ , και έχοντας διαβάσει πολλά μα πολλά νήματα μπερδεύτηκα και άλλο. lol.
Οι Epson έχουν καλούδια αλλά μέτρια ποιότητα . Ο 5500 έχει πολύ καλό μαύρο αλλά δεν έχει την ευκρίνεια και την ποιότητα του ΑΕ4000.
Ο ΗW15 έχει μέτρια φωτεινότητα. O Optoma έχει την καλύτερη κίνηση ..... Κάποιοι έχουν καλές ρυθμίσεις out of the box κάποιοι άλλοι μόνο μετά από καλυμπράρισμα.
Κάποιοι δίνουν εγγύηση στην λάμπα .

Βρήκα όμως και κάποια στοιχεία-εργαλεία εξαιρετικά χρήσιμα .
π.χ.
http://esupport.epson-europe.com/Pr...7YE7agxqv9FfxsErQYfXHfUCBZapsYjET1IU003D&tc=6

epsonehtw5500.jpg

Εδώ από ότι καταλαβαίνω έχω την δυνατότητα να τοποθετήσω τον προβολέα στα 80-90 εκατοστά και να ανεβάσω την βάση οθόνης προβολής στα 125cm.
Κάνω λάθος ?

Απάντηση: Re: Αγορά Προβολέα στα 2000 euro.

Εδώ από ότι καταλαβαίνω έχω την δυνατότητα να τοποθετήσω τον προβολέα στα 80-90 εκατοστά και να ανεβάσω την βάση οθόνης προβολής στα 125cm.
Κάνω λάθος ?

Το ύψος της οθόνης στα 125 cm από που προκύπτει?

Όπως διαβάζω το διάγραμμα λέει ότι στήνεις τον Έπσον ακριβώς στη βάση του κάδρου, δηλαδή ίσα με τη μαύρη μπορντούρα. Αν κάνεις και τις προσθέσεις 80cm+160cm+131cm=300~cm όσο δηλαδή είναι το ύψος του τοίχου.

Αν μου επιτρέπεις. Μην μπαίνεις στη διαδικασία αυτός έχει αυτό, ο άλλος έχει το άλλο ψάχνοντας τον τέλειο προβολέα στα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, όλοι μας θα αγοράζαμε τον ίδιο και οι άλλες εταιρείες θα είχαν κλείσει. Στοιχειοθέτησε και ταξινόμησε τις προτεραιότητές σου και άρχισε να σκαρτάρεις. Μην απασχολείσαι αν κάνεις την ''λάθος'' επιλογή. Ό,τι και να διαλέξεις θα το καταευχαριστηθείς. Οι διαφορές των εν λόγω προβολικών στο θέμα ''εικόνα'' είναι της τάξης του 10% ίσως και λιγότερο. Π.χ. σε ενδιαφέρει:

1. Τοποθέτηση
2. Ποια εικόνα σου αρέσει καλύτερα (η punchy των DLP ή η πιο smooth των LCD?)
3. Σε ενδιαφέρουν τα ρυθμιστικά για σκάλισμα?
4. Σε ενδιαφέρει η μεγαλύτερη φωτεινότητα αν στο μέλλον ανοίξεις μεγαλύτερο κάδρο?
5. Σε ενδιαφέρουν τα καλούδια τύπου Frame Interpolation?
6. Σε ενδιαφέρει περισσότερο η πιστότερη χρωματική συμπεριφορά? Η υψηλότερη (πραγματική όμως) αντίθεση?

κ.λ.π.

Φυσικά, τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι επιλέγοντας κάποιον θα έχεις π.χ. καλύτερη αντίθεση αλλά τα χρώματα θα τα βλέπεις αλλού γι' αλλού σε σχέση μ' έναν άλλο. Απλά σημαίνει ότι ο άλλος θα είναι ελαφρά καλύτερος χρωματικά από αυτόν που επέλεξες. Όλα, ακόμα και στις υψηλές κατηγορίες τιμών, είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Δεν υπάρχει το τέλειο μηχάνημα σε καμμία ζώνη τιμής...-bye-

Last edited:

παιδια μου επιτρεπετε να ρωτησω κατι μιας κ μενα η κατηγορια που με ενδιαφερει ειναι αυτη μεχρι τα 2000? η σχεση μου με τα προβολικα δε μπορω να πω οτι ειναι κ η καλυτερη. απλα μετα απο δυο χρονια συμβιωσης με τη κουρο μου οι 50 ιντσες μου φαινονται λιγο...λιγες.

Η ερωτηση μου εχει να κανει με το ποσο εχουν εξελιχθει τα μοντελα που φτανουν τα δυο χιλιαρικα σε σχεση με τα κορυφαια προ διετιας μοντελα. Εννοω για παραδειγμα ο προβολεας της pioneeer που ειχε στο show room στο pioneer center αν και διετιας πλεον παιζει ακομα καλυτερα απτους αντιστοιχους που συζηταμε στο ενλογω νημα? Η φουρνια δηλαδη των jvc hd1,hd100,pioneer,ruby100 εξακολουθει να δειχνει τα δοντια της ή ειναι ισχυει το " ο νεος ειναι ωραιος ... και ποιο εξελιγμενος" ?

ανοιξτε τα ματια στον αοματοοοο :grandpa:

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Καλωσορίζουμε τον κ. Μάκη στο κλαμπ των προβολάκιδων!!!;);)

Με σένα έχουμε και πολύ δύσκολο έργο διότι θέλεις να πας από το κορυφαίο μηχάνημα σ' ένα χειρότερο οπτικά (από θέμα εικόνας εννοώ). Δύο επισημάνσεις:

α) αν στην αναζήτησή σου για προβολικό ξεχάσεις εντελώς την εικόνα της Κούρο και αρχίσεις το ψάξιμό σου, είσαι μια χαρά,

β) αν βάλεις στο μυαλό σου ότι άλλο τηλεόραση και άλλο προβολέας και ξαναξεχάσεις αυτό που βλέπεις στην Κούρο, είσαι δυο χαρές...:D

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να κάνεις τις συγκρίσεις με αυτά που βλέπεις και όχι με αυτό που σου προσφέρει μέχρι τώρα η Κούρο διότι η προβολική περιπέτειά σου θα λήξει άδοξα το πρώτο μισάωρο.

Σαν γενική αρχή στο χόμπυ μας ισχύει το ''ο νέος είναι ωραίος'' με εξαιρέσεις, φυσικά, καλή ώρα σαν την τηλεόρασή σου. Τώρα, αν γίνεται η κουβέντα για μεταχειρισμένα μηχανήματα διαφορετικού εύρους τιμών όταν πρωτοεμφανίστηκαν π.χ. αν ρωτάς αν είναι καλύτερος ο JVC τριετίας ή ο νεοαφιχθείς Epson, τα πράγματα περιπλέκονται πολύ. Καταρχάς, μπαίνει η επιλογή μεταχειρισμένος ή καινούργιος. Κατά δεύτερον, κοιτάς τις προτεραιότητές σου όπως έγραψα και στο φίλο sprsk. Κατά τρίτον και σπουδαιότερον τους βλέπεις. Μην μείνεις σε μια κουβέντα διαδικτυακή τύπου ''πάρε αυτόν, είναι κλάσεις ανώτερος''....

Αν όμως συζητάμε για μηχανάκια ίδιου εύρους τιμών αλλά διαφορετικής εποχής, εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Σου φέρνω το δικό μου παράδειγμα. Τον Ιούνιο του 2006 αγόρασα τον Ινφόκους στα 2000 Ευρώ. Αυτή τη στιγμή ο 82άρης της Optoma που κοστίζει τα ίδια λεφτά τον πατάει και τον δέρνει και τον θάβει άκλαυτο!!!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Αγορά Προβολέα στα 2000 euro.

Καλωσορίζουμε τον κ. Μάκη στο κλαμπ των προβολάκιδων!!!;);)

Με σένα έχουμε και πολύ δύσκολο έργο διότι θέλεις να πας από το κορυφαίο μηχάνημα σ' ένα χειρότερο οπτικά (από θέμα εικόνας εννοώ). Δύο επισημάνσεις:

α) αν στην αναζήτησή σου για προβολικό ξεχάσεις εντελώς την εικόνα της Κούρο και αρχίσεις το ψάξιμό σου, είσαι μια χαρά,

β) αν βάλεις στο μυαλό σου ότι άλλο τηλεόραση και άλλο προβολέας και ξαναξεχάσεις αυτό που βλέπεις στην Κούρο, είσαι δυο χαρές...:D

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να κάνεις τις συγκρίσεις με αυτά που βλέπεις και όχι με αυτό που σου προσφέρει μέχρι τώρα η Κούρο διότι η προβολική περιπέτειά σου θα λήξει άδοξα το πρώτο μισάωρο.

Σαν γενική αρχή στο χόμπυ μας ισχύει το ''ο νέος είναι ωραίος'' με εξαιρέσεις, φυσικά, καλή ώρα σαν την τηλεόρασή σου. Τώρα, αν γίνεται η κουβέντα για μεταχειρισμένα μηχανήματα διαφορετικού εύρους τιμών όταν πρωτοεμφανίστηκαν π.χ. αν ρωτάς αν είναι καλύτερος ο JVC τριετίας ή ο νεοαφιχθείς Epson, τα πράγματα περιπλέκονται πολύ. Καταρχάς, μπαίνει η επιλογή μεταχειρισμένος ή καινούργιος. Κατά δεύτερον, κοιτάς τις προτεραιότητές σου όπως έγραψα και στο φίλο sprsk. Κατά τρίτον και σπουδαιότερον τους βλέπεις. Μην μείνεις σε μια κουβέντα διαδικτυακή τύπου ''πάρε αυτόν, είναι κλάσεις ανώτερος''....

Αν όμως συζητάμε για μηχανάκια ίδιου εύρους τιμών αλλά διαφορετικής εποχής, εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Σου φέρνω το δικό μου παράδειγμα. Τον Ιούνιο του 2006 αγόρασα τον Ινφόκους στα 2000 Ευρώ. Αυτή τη στιγμή ο 82άρης της Optoma που κοστίζει τα ίδια λεφτά τον πατάει και τον δέρνει και τον θάβει άκλαυτο!!!-bye-

Χαιρετω χαιρετω το Κ. Γιαννη και υποκλινοναι στην ευγενια σας κ τη χάρη σας τη φιλοξενεια σας κ πανω απ ολα στην εμπερια σας :worshippy::worshippy: !!!

Εσυ και αν μου βαζεις τωρα δυσκολα φιλτατε που μου να ξεχασω τη κουρο μου χιχιχιι. Πως θα γινει αυτο ρεσυ αφου το πρωτο πραμα που βλεπω με το που μπαινω στο σπιτι κ με το που φευγω απο αυτο ειναι το κουκλι μας?

Λοιπον αναπροσαρμοζω εγκεφαλικα και οπτικα κυτταρα ξεχναω οτι ηξερα δε σας θυμαμαι καθολου κ ρωταω ενα τελευταιο.
Επειδη ακομα οι αναγκες μου... (κ φυσικα της γυναικας ε μη ξεχνιωμαστε) δεν εχουν προσδιοριστοι αν ηταν να βαλουμε στο showroom του pio center για παραδειγμα optoma hd20 με τον pioneer 9000 θα μιλαγαμε για ανισο αγωνα? το κοστος των δυο το αφηνουμε στην ακρη φυσικα..... ?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά Προβολέα στα 2000 euro.

Το ύψος της οθόνης στα 125 cm από που προκύπτει?

Όπως διαβάζω το διάγραμμα λέει ότι στήνεις τον Έπσον ακριβώς στη βάση του κάδρου, δηλαδή ίσα με τη μαύρη μπορντούρα. Αν κάνεις και τις προσθέσεις 80cm+160cm+131cm=300~cm όσο δηλαδή είναι το ύψος του τοίχου.

κ.λ.π........

Δεν υπάρχει το τέλειο μηχάνημα σε καμμία ζώνη τιμής...-bye-

Είπα 125 (αντί να πω 140 όπως αρχικά έγραψα ) για την βάση του πανιού που είναι το ελάχιστο που μπόρεσα να φτάσω από το έδαφος. Από εκεί θα ξεκινάει η προβολή . με ύψος προς τα πάνω μέχρι τα 260 ( υπάρχει δοκάρι ) δηλαδή υπόλοιπο μικτό 230
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1431742&postcount=3

Απο το διάγραμα που πόσταρα κατάλαβα ότι ο προβλέας μπορεί να παίξει με το Lens Shift στο μπλε περιθώριο Έκανα λάθος ? με το Keytone Correction επίσης δεν μπορείς να το φέρεις ή χαλάει το αποτέλεσμα ?
Εδώ http://www.projectorpeople.com/projectors/projspec.asp?itemid=24987&itmname=Panasonic PT-AE4000U δείχνει 40% κάθετη και στο manual γράφει για έως 100%
εδώ σελίδα 15 από εδώ http://www.projectorpeople.com/SLIS/downloads/manuals/Panasonic/PANPTAE4000U_manual.pdf
lensshiftae4000.jpg

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να πάρω αυτές τις πληροφορίες ? και γι τους άλλους υποψήφιους ?

Σχετικά με τις ερωτήσεις
1. Τοποθέτηση ( το μεγάλο μου πρόβλημα )
2. Ποια εικόνα σου αρέσει καλύτερα (η punchy των DLP ή η πιο smooth των LCD?) ( λίγο punch δε με χαλάει LCD αν και δεν το καταλαβαίνω αυτό γιατί οι DLP έχουν αρκετά περισσότερο φως ).
3. Σε ενδιαφέρουν τα ρυθμιστικά για σκάλισμα? ( όχι ιδιαίτερα )
4. Σε ενδιαφέρει η μεγαλύτερη φωτεινότητα αν στο μέλλον ανοίξεις μεγαλύτερο κάδρο? ( επίσης μέχρι τις 120 είμαι απόλυτα καλυμμένος )
5. Σε ενδιαφέρουν τα καλούδια τύπου Frame Interpolation? ( κοίτα επειδή έχω χορτάσει από τις τηλεοράσεις με πολλά καλούδια που δεν δουλεύουν μου αρέσει ότι δουλεύει )
6. Σε ενδιαφέρει περισσότερο η πιστότερη χρωματική συμπεριφορά? Η υψηλότερη (πραγματική όμως) αντίθεση? ( Τώρα θα απαντήσω και τα δύο , θέλω σε μία σκοτεινή ταινία να μπορώ να δω Γκρι λεπτομέρεια και μαύρο αλλά θέλω όταν βλέπω G.i.Joe και HULK να έχει την ένταση του comic )

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά Προβολέα στα 2000 euro.

Λοιπον αναπροσαρμοζω εγκεφαλικα και οπτικα κυτταρα ξεχναω οτι ηξερα δε σας θυμαμαι καθολου κ ρωταω ενα τελευταιο.
Επειδη ακομα οι αναγκες μου... (κ φυσικα της γυναικας ε μη ξεχνιωμαστε) δεν εχουν προσδιοριστοι αν ηταν να βαλουμε στο showroom του pio center για παραδειγμα optoma hd20 με τον pioneer 9000 θα μιλαγαμε για ανισο αγωνα? το κοστος των δυο το αφηνουμε στην ακρη φυσικα..... ?

Για ρίξε μια βοήθεια.....ποιος είναι ο 9000?? Ένας κλώνος του HD100 της JVC που είχε βγάλει πριν μια διετία η Pioneer?? Αν είναι αυτός πρόκειται για εξαιρετικό προβολέα. Τον είχαμε δει για λίγο στην έκθεση πριν δυο χρόνια και αυτό γιατί ο υψηλός καλεσμένος ήταν ο Σόνυ ο 80άρης. Απ' όσο θυμάμαι, ήταν πολύ καλή περίπτωση......δεν τον έχω δει τον 20άρη της Optoma, αλλά πιθανολογώ πως δεν έχει τύχη...-bye-

@sprsk,

όχι δεν έκανες λάθος εσύ. Είχες δίκιο για την τοποθέτηση. Εμένα με μπέρδεψε το γραφικό της Έπσον διότι όταν μετακινείς κατακόρυφα τον προβολέα κουνιέται ταυτόχρονα προς τα πάνω και η οθόνη. Αν βάλεις τον προβολέα στο 0, δηλαδή στο πάτωμα, δείχνει ότι μπορεί να κάτσει η οθόνη 49 πόντους από το έδαφος. Δηλαδή έχει τεράστια μετατόπιση φακού. Αυτό είναι καλό για την περίπτωσή σου.

Τώρα για τα άλλα που γράφεις....το keystone δεν το ακουμπάμε, αλλά και γιατί να το πειράξεις στην τελική. Εφόσον καλύπτεσαι από το lens shift του προβολέα δεν χρειάζεται να το πειράξεις καθόλου.

Για τα υπόλοιπα ο μόνος κριτής θα είναι το μάτι σου. Προσπάθησε να δεις τα μηχανάκια ως προς τα οποία κλίνεις για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Ψάχνοντας βρήκα αυτό ?
http://www.e-shop.gr/show_used.phtml?id=PER.180424&oem=S0110042766
Τι είναι συνήθως αυτές οι προσφορές , επιστροφές ?
Αξίζει να το δοκιμάσει κανείς αν έχει την δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων του ?

Να σε ρωτήσω το άλλο?

Με όλο το σεβασμό στα χρήματα, δεν είναι κρίμα να σκέφτεσαι λύση μεταχειρισμένου με διαφορά 2,5 κατοστάρικα από τον καινούργιο? Αξίζει να μπεις σε μια ενδεχόμενη περιπέτεια?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά Προβολέα στα 2000 euro.

Για ρίξε μια βοήθεια.....ποιος είναι ο 9000?? Ένας κλώνος του HD100 της JVC που είχε βγάλει πριν μια διετία η Pioneer?? Αν είναι αυτός πρόκειται για εξαιρετικό προβολέα. Τον είχαμε δει για λίγο στην έκθεση πριν δυο χρόνια και αυτό γιατί ο υψηλός καλεσμένος ήταν ο Σόνυ ο 80άρης. Απ' όσο θυμάμαι, ήταν πολύ καλή περίπτωση......δεν τον έχω δει τον 20άρη της Optoma, αλλά πιθανολογώ πως δεν έχει τύχη...-bye-

ναι Γιαννη ο κλωνος ειναι. Θυμαμαι μαλιστα κ το συγκριτικο που χε κανει το hitech εκεινη την εποχη και ειχε σχολιασει οτι ουσιαστικα ειναι οι ιδιοι. Απλα ρωταω γιατι ηταν κ το μοναδικο μοντελο απτα hi-end αν μπορουμε να πουμε που ειχα δει περσι στο showroom του καλογερουλου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά Προβολέα στα 2000 euro.

ναι Γιαννη ο κλωνος ειναι. Θυμαμαι μαλιστα κ το συγκριτικο που χε κανει το hitech εκεινη την εποχη και ειχε σχολιασει οτι ουσιαστικα ειναι οι ιδιοι. Απλα ρωταω γιατι ηταν κ το μοναδικο μοντελο απτα hi-end αν μπορουμε να πουμε που ειχα δει περσι στο showroom του καλογερουλου.

Μάκη, όπως σου είπα τον 20άρη της Optoma δεν τον έχω δει, αλλά, συζητάμε για ένα μηχάνημα entry level μ' ένα προβόλι που κόστιζε, αν θυμάμαι καλά, 7000 Ε. πριν μια διετία?? Αν τον βρίσκεις σε καλή τιμή, χτύπα τον ανυπερθέτως!!

Σήμερα είδα τον τους Epson 3500 και τον 5500 . Οι ρυθμίσεις ήταν αλλού για αλλού ..... σε σημείο που σκέφτηκα να κάνω reset σε factory setting μπας και δώ τουλάχιστον τι παίζει με δαύτα τα μηχανάκια . Δεν είναι κακοί αλλά δεν βρήκα πουθενά την διαφορά της τιμής ειδικά στον 5500.
Πείραξα αρκετά της ρυθμίσεις αλλά τίποτα σπουδαίο . :chinscratch:
Δεν ξέρω τι ώρες είχαν οι λάμπες αλλά ο 3500 έδειχνε καλύτερα . :eek:

Τι να πώ κρίμα .... κανείς δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει promotion τελικά ? ή οι αγοραστές είμαστε τόσο χύμα και εγώ απλά παράξενος ?

Τέσπα , προς το παρόν HW15 και ξερό ψωμί .
Μένουν οι Panasonic 3000 και 4000 πριν το απονενοημένο βήμα και η ελπίδα να βρώ τους 3200 ή 3600.

Τον Sony τον βρήκα 1785 στον " Κ " και σε 12 άτοκες .... βρε τον " Κ " .......

Last edited:

Σήμερα είδα τον τους Epson 3500 και τον 5500 . Οι ρυθμίσεις ήταν αλλού για αλλού ..... σε σημείο που σκέφτηκα να κάνω reset σε factory setting μπας και δώ τουλάχιστον τι παίζει με δαύτα τα μηχανάκια . Δεν είναι κακοί αλλά δεν βρήκα πουθενά την διαφορά της τιμής ειδικά στον 5500.
Πείραξα αρκετά της ρυθμίσεις αλλά τίποτα σπουδαίο . :chinscratch:
Δεν ξέρω τι ώρες είχαν οι λάμπες αλλά ο 3500 έδειχνε καλύτερα . :eek:

Τι να πώ κρίμα .... κανείς δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει promotion τελικά ? ή οι αγοραστές είμαστε τόσο χύμα και εγώ απλά παράξενος ?

Τέσπα , προς το παρόν HW15 και ξερό ψωμί .
Μένουν οι Panasonic 3000 και 4000 πριν το απονενοημένο βήμα και η ελπίδα να βρώ τους 3200 ή 3600.

Τον Sony τον βρήκα 1785 στον " Κ " και σε 12 άτοκες .... βρε τον " Κ " .......

Από DLP, τίποτα στα υπ' όψιν??

@ Γιάννης Χατζηγεωργίου , όπως έγραψα σε προηγούμενα πόστ ο μόνος που βρήκα σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι ο HD82 αλλά όταν τον είδα η εικόνα του υπολειπόταν σημαντικά .
Για να μην παρεξηγηθώ ( θα επαναλάβω πάλι τα ίδια ) αντί να προσπαθούν να σε κερδίσουν όπως κάνουν για παράδειγμα με τις LCD που παίζουν τούμπανο κάτω από 1000watt λάμπας κάνουν ότι μπορούν για να σε διώξουν .
Δεν λέω , ίσως είναι λάθος η αγορά λάμπας λίγο πριν το LCD ? και ίσως είναι μεγάλο το κόστος χρήσης αλλά το να μην είναι έστω με υποτυπώδες τρόπο τοποθετημένοι και ρυθμισμένοι είναι έγκλημα.
Σχετικά με τους DLP .
Η επιλογή μου στην κατηγορία ήταν ο Optoma .
Αν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή ή είσαι σίγουρος για αυτήν τότε πες μου να το ξανά ψάξω. ( δεν είμαι οπαδός καμίας εταιρίας , φίλος της εικόνας είμαι ).

@ vadergr
, Θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός , plz