αγορά προβολέα

μάλλον για προβολέα το πάω.

θα έχει και τέντες οπότε θα τις κλείνω κ κάπως θα φτιάχνει.θα πάρω έναν πρώτα κ αν μου κάνει παίρνω και άλλον.αν δεν μου κάνει η τον πουλάω η τον κρατάω μόνο για βράδυ.

Δεν χρειάζεται να πάρεις ακριβό προβολέα, φώς να έχει. Δεν έχω ασχοληθεί τελευταία με μοντέλα και τιμές αλλά πιστεύω οτι κοντά στα 500-600 θα βρείς κάποιον Οπτομα ή BenQ να κάνεις τη δουλειά σου. Κι εγώ νομίζω οτι η καλύτερη λύση είναι μια τηλεόραση βρέξει-χιονίσει κι έναν προβολέα για όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Στην πορεία θα δείς τι σε εξυπηρετεί περισσότερο κι ανάλογα πράτεις.

Αυτο θα ελεγα και εγω.... το μπαλκονι που ειναι απο πανω σου τι διασταση εχει; (κυριως το πλατος του)

καταρχην συγχαρητήρια,έχετε πάει την όλη φάση σε άλλο επίπεδο,μπράβο.

τον άλλο μήνα ξεκινάνε οι εργασίες γενικά οπότε δεν έχω πρόβλημα να βάλω ότι πανί χρειαστεί σε ότι διαστάσεις είναι.απλά θα φτιάξω την κατάλληλη βάση.δεν έχω πρόβλημα να περισσεύει εξω από μπαλκόνι.θα το διαμορφώσω κατάλληλα.

Έχω την δυνατότητα να πάρω 2 τηλεοράσεις κ έναν οικονομικό προβολέα οπότε πάμε να βρούμε μοντέλα καλά και καλό πανί.

Μην δώσεις λεφτά για πανί... Αυτό που βλέπεις το έχουμε σε ταράτσα φίλου μ´έναν Οptoma 65 των 500 κι απολαμβάνουμε μια χαρά ποδόσφαιρο εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια. Είναι 2Χ2 μέτρα, έχει τρίποδο αλλά ξεκουμπώνει πανεύκολα και βιδώνεται το τύμπανο στο ταβάνι (έτσι το έχουμε τώρα), και κόστος γελοίο.. 90 από μαγαζί που φέρνει φωτογραφικά είδη. Κάπου στην Αχαρνών ήτανε αλλά δεν ξέρω που ακριβώς.

Attachments

• 4.jpg
    4.jpg
    92.5 KB · Views: 50
  • g.jpg
    g.jpg
    90.5 KB · Views: 50
ναι άνετα με παίρνει 2X2. και παραπάνω χώρο έχω.

φίλε μου μια χαρά είναι η εικόνα.δεν θέλω σούπερ πράγματα.το μόνο που θέλω είναι μια καλή εικόνα.

Η λύση του τριπόδου που προτείνει ο Μπάμπης είναι μια χαρούλα!! Απλά, ο προβολέας δεν γίνεται να κάτσει κάτω (καλώδια, θα περνάει ο κόσμος από μπροστά κ.λ.π.). Από την άλλη, αν θα μπει επάνω και είσαι τόσο ψηλός στο ταβάνι (είπες κάτι για 4.2 μέτρα), θα πρέπει να κατέβει αρκετά κάτω και βάση 1,5 μέτρο δεν γνωρίζω αν παίζει. Επίσης, αν τον ταβανώσεις, θα μένει έξω όταν κλείνεις το βράδυ? Και αυτό δεν παίζει.

Οπότε, χρειάζεσαι έναν όσο το δυνατόν πιο short throw προβολέα να σου ανοίγει πολλές ίντσες από κοντά ώστε να μειώνεται και η περίπτωση για ζημιά πάνω σε τραπεζάκι. Προτείνω τον Benq 1080. Στο τέλος, θα μαζεύεις οθόνη και προβολάκι και είσαι μια χαρά.

Για ήχο να δούμε πως θα βολευτούν τα πράγματα...

δεν το αφήνω εξω εννοείτε. Αυτό κάθε βράδυ θα μαζεύεται και θα μένουν μόνο τα καλώδια έξω κ το πρωί θα τον συνδέω απλά.

Αν βρω έναν οικονομικό προβολέα με καλή ποιότητα εικόνα θα τον πάρω κ βρω την κατάλληλη θέση.το καλό είναι ότι μπορώ να κάνω σχεδόν τα πάντα σε σχέση με την θέση.έχω την άνεση να κάνω την βάση όπως θέλω όπου θέλω.εγώ θα την φτιάξω οπότε κολλάω τα μέταλλα όπως με βολεύει εμένα.

δεν το αφήνω εξω εννοείτε. Αυτό κάθε βράδυ θα μαζεύεται και θα μένουν μόνο τα καλώδια έξω κ το πρωί θα τον συνδέω απλά.

Αν βρω έναν οικονομικό προβολέα με καλή ποιότητα εικόνα θα τον πάρω κ βρω την κατάλληλη θέση.το καλό είναι ότι μπορώ να κάνω σχεδόν τα πάντα σε σχέση με την θέση.έχω την άνεση να κάνω την βάση όπως θέλω όπου θέλω.εγώ θα την φτιάξω οπότε κολλάω τα μέταλλα όπως με βολεύει εμένα.

Το προβλημα ειναι που θα καθεται ο προβολεας κατα την διαρκεια της ημερας. Θα περναει κοσμος απο μπροστα του? Δεν θα ειναι λιγο επικινδυνο μην τον ριξει καποιος αθελα? Αν τον βαλεις απο την αλλη στο ταβανι θα ειναι πολυ ψηλα αλλα ισως να υπαρχει καποια βαση η που να μπορει να τον κατεβεβασει πιο χαμηλα ή να πιανει πλαγια σε καποιον τοιχο αν υπαρχει καποιος τοιχος κοντα.

Επισης θα σου προτεινα λιγο διαβασμα. Αυτο ειναι στα Αγγλικα(μιλαει για το τι πρεπει να ξερεις για προβολεα σε μπαρ/παμπ) αλλα αν δεν μπορεις εσυ η καποιος φιλος να σου το μεταφρασει πατα εδω για μεταφραση στα Ελληνικα. Πιστευω οτι αν καταλαβεις εσυ ο ιδιος λιγο απο την θεωρια τοτε θα εχεις μια πιο σωστη προσωπικη αποψη και το τι θελεις να κανεις στο μαγαζι σου και τι προβληματα μπορει να χρειαστεις να αντιμετωπισεις.

Last edited:
http://www.projectorpoint.co.uk/projectors/InFocus_IN3124

αυτό μου έκανε κλικ αλλά έχει πολλά που με μπέρδεψαν μιας κ δεν γνωρίζω πολλά.

σχετικά με την θέση του προβολέα δεν υπάρχει πρόβλημα.θα φτιάξω κατάληξη βάση όπου χρειαστεί.όπως το έχω στο μυαλό μου η βάση θα είναι βιδωτη στο ταβάνι κ θα πηγαίνει προς τα κάτω όσο χρειάζεται.τα μέτρα θα βγούνε αφού πάρω προβολέα.

Και τα δυο μια χαρούλα είναι για τη δουλειά που τα θέλεις με τον Optoma καλύτερο σε ανάλυση για το κάδρο (16:10) και τον Infocus πιο φωτεινό και με εγγενή ανάλυση 4:3 (ωστόσο σε θέση να προβάλλει τις 720 γραμμές του HD). Τι ακριβώς σε μπέρδεψε?

κατάλαβα την φωτεινότητα ότι είναι σημαντική κ ότι πρέπει να πάω γύρο στο 3000. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι η ανάλυση αλλά έχουν 2000:1 και άλλα 20000:1

παίζει σημαντικό ρόλο αυτό?

για να λέω την αλήθεια το μόνο που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να προσέχω την σκόνη,και ότι πρέπει να είναι αρκετά φωτεινός ο προβολέας μου και να έχει αρκετές ώρες ζωής η λάμπα.όλα τα άλλα δεν τα κατάλαβα κ πολύ.

Απάντηση: Re: αγορά προβολέα

κατάλαβα την φωτεινότητα ότι είναι σημαντική κ ότι πρέπει να πάω γύρο στο 3000. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι η ανάλυση αλλά έχουν 2000:1 και άλλα 20000:1

παίζει σημαντικό ρόλο αυτό?

Αυτά είναι νούμερα αντίθεσης. Μην τους δίνεις και πολλή σημασία, απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα.

αυτό το μοντέλο έχει η διπλανή καφέ από μένα κ παίζει άνετα στις μια το μεσημέρι.οπότε πρέπει να βρω κάτι αντίστοιχο και εγώ.

αυτός το πήρε πέρυσι αλλά του κόστισε γύρω στα 4000 ευρώ.