Αγορά προβολέα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα

yannis said:
Φίλε Κώστα όταν έκανα ζοομ το κάδρο γέμισε εντελώς μόνο στο πλάτος του.
Στο ύψος του είχε περιθώρια πάνω, και κάτω μου έκοβε την δεύτερη σειρά των υπότιτλων.
Για αυτό μετακίνησα προς τα πάνω όλη την εικόνα και οριακά βλέπω όλους τους υπότιτλους χωρίς να χάνω καθόλου εικόνα.
Χάνω μόνο τα βελάκια το forward/backward.
Όπως και να έχει θα επαναλάβω το πείραμα και θα ανακοινώσω τα αποτελέσματα. Μπορεί να κάνω κάποιο λάθος….
.

Αυτό που αναφέρει το μανιουαλ: input signal will be projected at the same height as the projector's panel resolution" δεν συνέβηκε σε μένα... κάποιο λάθος υπάρχει....ίσως στο μάνιουαλ.

το squeeze mode πιθανώς δε σου άρεσε είτε γιατί το dvdp είναι χαμηλής ποιότητας και δεν δίνει καλό σήμα (πιθανολογώ ότι βλέπεις με component) είτε γιατί τα dvd σου είναι από περιοδικά και εφημερίδες (επίσης κακή ποιότητα). Πάντως είναι το ενδεδειγμένο Mode.

για τις ρυθμίσεις που λες δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να αποδίδει το ίδιο σε όλους, γνώμη μου είναι να παρακολουθήσεις για λίγο καιρό τον προβολέα σου μέχρι το μάτι σου να αρχίσει να αντιλαμβάνεται διαφορές στην εικόνα και παράλληλα να προσπαθήσεις να δεις και κάποιον προβολέα (φίλου κτλ) σωστά ρυθμισμένο ώστε να σε βοηθήσει να καταλάβεις τις διαφορές σε σχέση με το δικό σου...

Στον δικό μου πάντως από τα λίγα που θυμάμαι έχω ΤΒ2, gamma 2,3 skintone 4, tint 0, color 2, auto iris off, τα sharpness αρκετά ανεβασμένα, το outputscaling large, το epson super white εκει που σκοτεινιάζει περισσότερο την οθόνη (δεν θυμάμαι αν είναι on/off) , στις ρυθμίσεις των χρωμάτων έχω κατεβάσει αρκετά το κόκινο (-13 και -8 αν θυμάμαι) και έχω πειραξει ελάχιστα τα άλλα , brightness kai contrast δε θυμάμαι ακριβή νούμερα, απλά πρόσεχε να μη χάνεις λεπτομέρειες σε σκοτεινά πλάνα αλλά να μην έχει και πέπλο η εικόνα σου (κάτι σαν ομίχλη στα μαύρα).

Αυτά βέβαια με hdmi και είναι τελειως διαφορετικά από ότι είχα με component.