Αγορά προβολέα

Kαλορίζικος φίλε. Kαι εγώ αυτόν θα έπαιρνα μάλλον αν ήταν να πάρω κάτι τώρα. Παρατήρησα ότι λες «Ελπίζω με την οθόνη να είναι ακόμα καλύτερα» και να είσαι σίγουρος ότι με καλύτερη οθόνη θα παίρνεις και καλύτερο αποτέλεσμα. Eγώ θυμάμαι όταν είχα δει τον Infocus X1 σε καλή κρυσταλική οθόνη και πως παίζει τώρα στην απλή που έχω προς το παρόν και είναι η μέρα με τη νύχτα...

Aν ρωτάς εμένα φυσικά και έπαιζε καλύτερα στο κρυσταλικό πανί που είχα δεί τότε σε ένα show room. Πάνε κανα δύο χρόνια και ακόμη θυμάμαι την τεράστια διαφορά!

yannis said:
Το μόνο που πείραξα είναι το aspect και από normal το έβαλα στο zoom για να βλέπω σε όλη την οθόνη, μετά του έκανα και λίγο truncation (αν θυμάμαι τον όρο καλά) γιατί μου έκοβε τους υπότιτλους.

???? zoom ???? Είσαι σίγουρος ότι βλέπεις σωστά και δεν χάνεις εικόνα;

Απάντηση: Re: Αγορά προβολέα

MHTΣ said:
Kαλορίζικος φίλε. Kαι εγώ αυτόν θα έπαιρνα μάλλον αν ήταν να πάρω κάτι τώρα. Παρατήρησα ότι λες «Ελπίζω με την οθόνη να είναι ακόμα καλύτερα» και να είσαι σίγουρος ότι με καλύτερη οθόνη θα παίρνεις και καλύτερο αποτέλεσμα. Eγώ θυμάμαι όταν είχα δει τον Infocus X1 σε καλή κρυσταλική οθόνη και πως παίζει τώρα στην απλή που έχω προς το παρόν και είναι η μέρα με τη νύχτα...

Ευχαριστώ. Προς το παρόν δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου την οθόνη που μου έδωσαν (MAXBALL RICHVISION PROJECTION WALL SCREEN 100''), παρά μόνο λευκό τοίχο. Πάντως δεν νομίζω να είναι και καμία τρομερή οθόνη

Και μια ερώτηση. Είναι καλύτερο η επιφάνεια στην οποία γίνεται η προβολή να είναι ματ η γυαλιστερή?

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
???? zoom ???? Είσαι σίγουρος ότι βλέπεις σωστά και δεν χάνεις εικόνα;

Όχι, δεν χάνω καθόλου εικόνα. Αλλά αυτό μπορείς να το τσεκάρεις/ρυθμίσεις με την λειτουργία "truncation". Όπως ειναι τωρα χανω μονο τα βελακια που βγαζει το DVD player οταν επιλεγεις forward, backward... κ.τ.λ.π.

Last edited:

yannis said:
Ευχαριστώ. Προς το παρόν δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου την οθόνη που μου έδωσαν (MAXBALL RICHVISION PROJECTION WALL SCREEN 100''), παρά μόνο λευκό τοίχο. Πάντως δεν νομίζω να είναι και καμία τρομερή οθόνη

Και μια ερώτηση. Είναι καλύτερο η επιφάνεια στην οποία γίνεται η προβολή να είναι ματ η γυαλιστερή?

Η επιφάνεια προβολής πρέπει να είναι λεία και ματ. Αυτό φαντάζομαι λένε και οι ειδικοί. Αν προβάλλεις σε τοίχο, καλό είναι να τον σπατουλάρεις όσο γίνεται καλύτερα.

Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα

yannis said:
Όχι, δεν χάνω καθόλου εικόνα. Αλλά αυτό μπορείς να το τσεκάρεις/ρυθμίσεις με την λειτουργία "truncation". Όπως ειναι τωρα χανω μονο τα βελακια που βγαζει το DVD player οταν επιλεγεις forward, backward... κ.τ.λ.π.

Για δες το καλύτερα μήπως ...όντως χάνεις εικόνα με το ζουμ...

εκτος αν οι νεοι επσον έχουν άλλο λογισμικο... γιατί αυτο το truncation που αναφέρεις εγώ δεν το έχω βρει στον δικό μου... για δες σε ποιο μενου βρίσκεται , δες και στο μανιουαλ τι λέει και πες μας τι κανει ακριβως αν θέλεις...

Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα

ilias said:
Kαι εμένα μου κάνει εντύπωση να μην χάνεις ποιότητα. Για τσέκαρέ το.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα

ilias said:

εκτος αν οι νεοι επσον έχουν άλλο λογισμικο... γιατί αυτο το truncation που αναφέρεις εγώ δεν το έχω βρει στον δικό μου... για δες σε ποιο μενου βρίσκεται , δες και στο μανιουαλ τι λέει και πες μας τι κανει ακριβως αν θέλεις...

Δες στην σελίδα 19, εξηγεί το ζοομ, και μετά σε παει στην σελίδα 29 για να λύσεις προβλήματα περικοπής (truncation). To menu είναι το zoom caption. και εγώ χρησιμοποίησα το zoom caption->zoom position, και ανέβασα όλη την εικόνα προς τα πάνω μέχρι να εμφανιστούν οι υπότιτλοι. Δεν χάνω καθόλου σε εικόνα 16:9, για 4:3 δεν ξερω, ...θα το τσεκάρω ξανά όμως και θα σας πω...

Επίσης ίσως το αποτέλεσμα να αλλάζει ανάλογα το DVD...

http://www.ivojo.co.uk/instruction_books/epson-tw.pdf

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα

MHTΣ said:
Kαι εμένα μου κάνει εντύπωση να μην χάνεις ποιότητα. Για τσέκαρέ το.

Και εμένα μου κάνει αλλά δεν το παρατήρησα....Ίσως είναι αμελητέα η διαφορά

Καλορίζικος φίλε και καλές θεάσεις.
Έχουμε τον ίδιο προβολέα,όντως out of the box είναι σχετικά καλά ρυθμισμένος.
Αυτό έλεγα κι εγώ μέχρι που δοκίμασα κάποιες ρυθμίσεις κοντά σε αυτές του Manutti.
Ε,η μέρα με τη νύχτα!:award:
Κάνε ένα googling,δοκίμασέ τες και θα με θυμηθείς.(sorry που δεν στις δίνω από εδώ,αλλά είμαι σε άλλο PC και δεν έχω το συγκεκριμένο αρχείο)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα

yannis said:
Και εμένα μου κάνει αλλά δεν το παρατήρησα....Ίσως είναι αμελητέα η διαφορά
Tί να πώ... Ίσως είναι και στο μάτι του καθενός...:grinning-smiley-043

doctor-x said:
Καλορίζικος φίλε και καλές θεάσεις.
Έχουμε τον ίδιο προβολέα,όντως out of the box είναι σχετικά καλά ρυθμισμένος.
Αυτό έλεγα κι εγώ μέχρι που δοκίμασα κάποιες ρυθμίσεις κοντά σε αυτές του Manutti.
Ε,η μέρα με τη νύχτα!:award:
Κάνε ένα googling,δοκίμασέ τες και θα με θυμηθείς.(sorry που δεν στις δίνω από εδώ,αλλά είμαι σε άλλο PC και δεν έχω το συγκεκριμένο αρχείο)
¨
Βρηκα αυτα, και θα τα δοκιμασω:

Manuti settings for EPSON TW600
conditions: HTPC with Radeon 9700, driver Catalyst 4.40 and TheaterTek 1.5 player, a 16:9, 244 cm screen with a 1.3 gain.

Calibration values

Color Mode = Theater Black 2
Input adjustment
White level = -3
Black level = -1
Brightness = -5
Contrast = -4
Color adjustment
Abs. Color Temp. = 6500 °K
Skin tone = 4
RGB
Offset R = -12
Offset G = 1
Offset B = -12
Gain R = -3
Gain G = 1
Gain B = -4
Gamma = Customized
Auto Iris = On
Epson Super White = Off
Output scaling = Larger
DVI-Video Level = Expanded

http://www.htprojectors.com/indexENG.asp

Ναι,αυτές πρέπει να είναι.
Πρόσεξε ότι αναφέρεται σε πανί με υψηλό κέρδος (gain 1.3),όπως επίσης -αν θυμάμαι καλά- gamma customised sta 2.36.
Οπότε μπορείς να παίξεις λίγο με gamma και φωτεινότητα ώστε να έρθεις ταμάμ με το πανί σου.
Πέρνα τες στην μνήμη και σύγκρινε την εικόνα με το default theater black 2 π.χ.
Ρίξε κι ένα post αν με αυτές τις ρυθμίσεις είδες βελτίωση :award:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα

yannis said:
Δες στην σελίδα 19, εξηγεί το ζοομ, και μετά σε παει στην σελίδα 29 για να λύσεις προβλήματα περικοπής (truncation). To menu είναι το zoom caption. και εγώ χρησιμοποίησα το zoom caption->zoom position, και ανέβασα όλη την εικόνα προς τα πάνω μέχρι να εμφανιστούν οι υπότιτλοι. Δεν χάνω καθόλου σε εικόνα 16:9, για 4:3 δεν ξερω, ...θα το τσεκάρω ξανά όμως και θα σας πω...

Επίσης ίσως το αποτέλεσμα να αλλάζει ανάλογα το DVD...

http://www.ivojo.co.uk/instruction_books/epson-tw.pdf

Φίλε Γιάννη αν έχεις 'γεμίσει' το κάδρο σου με ψηφιακό zoom όπως και να έχεις φέρει μετά την εικόνα σου εσωτερικά, σίγουρα κάνεις ζημιά στην αναπαραγωγή σε σχέση με αυτό που θα μπορούσε να σου δώσει ο προβολέας σου.
Ανεβάζοντας όπως αναφέρεις την εικόνα σου προς τα επάνω μέχρι να δεις τους υποτίτλους σίγουρα χάνεις θέμα από επάνω.

Για να διαπιστώσεις τι ακριβώς έχεις κάνει μπορείς να δανειστείς ένα δισκάκι DVE από κάποιο φίλο που περιέχει ειδικά pattern για το crop.
;)

Και γιατί βλέπεις με ζουμ και όχι με squeeze?

Επίσης κατά 99,9% οι παραπάνω ρυθμίσεις θα σου κάνουν την εικόνα χάλια αλλά δοκίμασέ τις απο περιέργεια...

Last edited:

ilias said:

Επίσης κατά 99,9% οι παραπάνω ρυθμίσεις θα σου κάνουν την εικόνα χάλια αλλά δοκίμασέ τις απο περιέργεια...

Έχω γκρι πανί (ή mat white high contrast) με gain 1.1 και οι παραπάνω ρυθμίσεις με gamma στο 2.2 και 1-2 πιο πάνω την φωτεινότητα μεταμόρφωσαν την εικόνα του προβολέα μου προς το καλύτερο.(και αρκετό κατέβασμα του skin tone....σε HDMI σύνδεση η απόχρωση του δέρματος μου φαίνεται πολύ έντονη,αλλά αυτό ισχύει υπό οποιεσδήποτε ρυθμίσεις)
Γι' αυτό και προτείνω στον φίλο να τις δοκιμάσει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα

Κώστας Παπαγεωργίου said:
Φίλε Γιάννη αν έχεις 'γεμίσει' το κάδρο σου με ψηφιακό zoom όπως και να έχεις φέρει μετά την εικόνα σου εσωτερικά, σίγουρα κάνεις ζημιά στην αναπαραγωγή σε σχέση με αυτό που θα μπορούσε να σου δώσει ο προβολέας σου.
Ανεβάζοντας όπως αναφέρεις την εικόνα σου προς τα επάνω μέχρι να δεις τους υποτίτλους σίγουρα χάνεις θέμα από επάνω.

Για να διαπιστώσεις τι ακριβώς έχεις κάνει μπορείς να δανειστείς ένα δισκάκι DVE από κάποιο φίλο που περιέχει ειδικά pattern για το crop.
;)

Φίλε Κώστα όταν έκανα ζοομ το κάδρο γέμισε εντελώς μόνο στο πλάτος του.
Στο ύψος του είχε περιθώρια πάνω, και κάτω μου έκοβε την δεύτερη σειρά των υπότιτλων.
Για αυτό μετακίνησα προς τα πάνω όλη την εικόνα και οριακά βλέπω όλους τους υπότιτλους χωρίς να χάνω καθόλου εικόνα.
Χάνω μόνο τα βελάκια το forward/backward.
Όπως και να έχει θα επαναλάβω το πείραμα και θα ανακοινώσω τα αποτελέσματα. Μπορεί να κάνω κάποιο λάθος….
.

ilias said:

Το δοκίμασα το squeeze αλλά για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα….

Έχεις κάποιες άλλες ρυθμίσεις να προτείνεις?