Αγορα προβολεα

aion

Senior Member
13 March 2010
333
Διαθετο 5 χιλιαρικα για αγορα προβολεα μαζι με πανι.Εχω κουραστη να ψαχνω απο εδω και απο εκει και κυριος με κουρασε η αναμονη.Ειχα πει στην αρχη θα παρω τον καινουριο 30αρη της SONY αλλα μετα μολις ειδα στον 5000EA τις panasonic σκεφτηκα οτι μαλλον αυτο θα ειναι το εργαλειο μου.Εχθες ομως ενα topic με ξενεροσε με τις μετρησεις φωτεινοτητας.
Τι μου προτινετε λοιπον για 120'' ? ευχαριστω για τον χρονο σας :)

Διαθετο 5 χιλιαρικα για αγορα προβολεα μαζι με πανι.Εχω κουραστη να ψαχνω απο εδω και απο εκει και κυριος με κουρασε η αναμονη.Ειχα πει στην αρχη θα παρω τον καινουριο 30αρη της SONY αλλα μετα μολις ειδα στον 5000EA τις panasonic σκεφτηκα οτι μαλλον αυτο θα ειναι το εργαλειο μου.Εχθες ομως ενα topic με ξενεροσε με τις μετρησεις φωτεινοτητας.

Το σχόλιό μου σχετικά με την επάρκεια της φωτεινότητας αφορούσε το ριβιού που παρέθεσα και μιλούσε για 200 ίντσες και όχι 120. Ξαναγράφω ότι στις 120 ίντσες δεν θα έχεις πρόβλημα....

σου προτεινω να περιμενεις να ερθουν και να τους δεις πριν αγορασεις.
Το σχολιο περι JVC +lumagen ειναι αριστο βεβαια,αλλα εγω αν ειχα 5 χηνες να δωσω θα περιμενα λιγο να δω τι θα ερθει συντομως.

ο jvc x3 ειδικα ειναι εξαιρετικος με πολυ καλη αξια μεταπωλησης.Ο lumagen ειναι κατι που μενει και δινει αριστα αποτελεσματα με οποιοδηποτε προβολεα αγορασει αργοτερα.

ο jvc x3 ειδικα ειναι εξαιρετικος με πολυ καλη αξια μεταπωλησης.Ο lumagen ειναι κατι που μενει και δινει αριστα αποτελεσματα με οποιοδηποτε προβολεα αγορασει αργοτερα.

Ποια αξία μεταπωλησης; Σε προβολείς;
Σε 2-3 χρόνια το πολυ να πιάνει ένα χιλιαρικο...

Και εγω πιστεύω ότι το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα σε Sony και jvc. Δεν έχω δει ακόμη τον 30, αλλα αν παίζει σαν τον 90 στο 2d και βελτίωσαν το απαράδεκτο 3d, θα είναι κορυφαίος. Θα σου έλεγα να τους δεις πριν αποφασίσεις.

Τα ίδια Παντελάκη μου ...τα ίδια Παντελή μου!!!
Ο άνθρωπος παραπάνω το λέει καθαρά ''Εχω κουραστεί να ψαχνω απο εδω και απο εκει και κυρίως με κουρασε η αναμονη'' , κι εμείς του λέμε περίμενε λίγο να βγει το νέο τον Χειμώνα κλπ,κλπ.
Δεδομένου ότι έχει 5000 να διαθέσει και το θέλει τώρα ,η λύση του JVC πιστεύετε ότι είναι άσχημη?
Στην θέση σου φίλε aion θα πήγαινα σήμερα το πρωί σε ένα εξειδικευμένο μαγαζί (δεν έχουν μείνει και πολλά - π.χ. Ηχοέκφραση,Projecting and Sound art, ...) και θα έπαιρνα όποιο από τα παραπάνω είναι άμεσα διαθέσιμο.
Μου φαίνεται αδιανόητο να διαθέτω 5000 για αυτό το project και να στερούμε της εμπειρίας του Home cinema περιμένοντας ακόμη τον Super dooper προβολέα !!!

o X3 + lumagen δεν νομιζω οτι θα ειναι υποδεεστερος απο οποιονδηποτε lcd σε μαυρο,ευκρινεια και μαλιστα χωρις χρηση ιριδας.Αν σε ολα αυτα βαλεις το calibration και το sharpness του lumagen ξεφευγεις εντελως ... Ο panasonic δεν εχει καμμια τυχη.

1:)SONY VPL-HW30AES
2:)JVC x3
3:)Panasonic PT-AT5000Ε
4:)Sharp XV-Z17000

Δεν μπορω να ξεχωρισω καποιον

Αγόρασε αυτόν που θα σου πει ο πωλητής ότι θα έχεις καλύτερη υποστήριξη: Όλοι οι πωλητές έχουν - συνήθως - καλές σχέσεις με τις εταιρείες που συνεργάζονται ,αλλά με κάποιες έχουν ακόμη καλύτερη σχέση. Πάρε αυτόν που ο πωλητής θα σου πει ότι μπορεί να κάνει κάτι σε περίπτωση που παρουσιαστεί ένα πρόβλημα.

1:)SONY VPL-HW30AES
2:)JVC x3
3:)Panasonic PT-AT5000Ε
4:)Sharp XV-Z17000

Δεν μπορω να ξεχωρισω καποιον

βαζεις προβολεις που δεν εχει δει κανενας ακομα,πραγματικα δεν καταλαβαινω τι περιμενεις ν'ακουσεις....και δεν ειναι μονον αυτοι.

Αγόρασε αυτόν που θα σου πει ο πωλητής ότι θα έχεις καλύτερη υποστήριξη: Όλοι οι πωλητές έχουν - συνήθως - καλές σχέσεις με τις εταιρείες που συνεργάζονται ,αλλά με κάποιες έχουν ακόμη καλύτερη σχέση. Πάρε αυτόν που ο πωλητής θα σου πει ότι μπορεί να κάνει κάτι σε περίπτωση που παρουσιαστεί ένα πρόβλημα.

ασφαλως οχι.Το αφτερ-σειλς σερβις ειναι σημαντικο αλλα πολυ καλυτερα θα μαθει εδω μεσα απο οποιοδηποτε πωλητη.

Καταρχας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον.Θελω να ξερετε οτι επειδη ζω σε επαρχια και οπως καταλαβενετε ειναι κομματι δυσκολο να βρω καποιο απο τους αναφερομενους προβολεις σε καταστημμα και να των δω να παιζει,μεσο εσας και διαβαζοντας προσεκτηκα τα σχολια σας θα καταληξω στο τι θα αγορασω .Ειναι 100% σιγουρο οτι το προβολι θα το δω πρωτη φορα στο σπιτι μου :)

Σκέφτεσαι να δώσεις ένα αξιοσέβαστο ποσό (ειδικά στις μέρες μας) για την απόκτηση ενός προβολικού. Δεν θα ήταν καλύτερα να έψαχνες κάποιον τρόπο να δεις αυτό που θα αγοράσεις? Μην παρεξηγήσεις, στο γράφω πολύ φιλικά διότι ο καθένας έχει τα γούστα του στην οικιακή του ψυχαγωγία. Δηλαδή αν πέσουν στο τραπέζι 5 προτάσεις από 5 διαφορετικούς ανθρώπους, ποια θα προτιμήσεις και με τι κριτήριο?

ασφαλως οχι.Το αφτερ-σειλς σερβις ειναι σημαντικο αλλα πολυ καλυτερα θα μαθει εδω μεσα απο οποιοδηποτε πωλητη.

Προφανώς δεν γνωρίζεις τους πωλητές των 2 καταστημάτων που έγραψα στο πρώτο μου post !!
Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι ,γι'αυτό και είπα να πάει σε κάποιο εξιδεικευμένο κατάστημα - και όχι σε κάποιο του στιλ:ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ,MEDIA MARKT κλπ.
Όταν δούλευα στην BSI (BENQ) οι πωλητές αντίστοιχων καταστημάτων με πέρνανε συχνά πυκνά και με πιέζανε (για λογαριασμό των πελατών τους) να βοηθήσω σε οποιοδήποτε πρόβλημα που προέκυπτε . Είναι άλλο πράγμα να σου πει κάποιος από το forum ότι ο τάδε προβολέας είναι καλός ,και άλλο να σου εγγυηθεί προσωπικά κάποιος αξιόπιστος πωλητής ότι θα είναι δίπλα σου ότι κι αν προκύψει.

Προφανώς δεν γνωρίζεις τους πωλητές των 2 καταστημάτων που έγραψα στο πρώτο μου post !!
Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι ,γι'αυτό και είπα να πάει σε κάποιο εξιδεικευμένο κατάστημα - και όχι σε κάποιο του στιλ:ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ,MEDIA MARKT κλπ.
Όταν δούλευα στην BSI (BENQ) οι πωλητές αντίστοιχων καταστημάτων με πέρνανε συχνά πυκνά και με πιέζανε (για λογαριασμό των πελατών τους) να βοηθήσω σε οποιοδήποτε πρόβλημα που προέκυπτε . Είναι άλλο πράγμα να σου πει κάποιος από το forum ότι ο τάδε προβολέας είναι καλός ,και άλλο να σου εγγυηθεί προσωπικά κάποιος αξιόπιστος πωλητής ότι θα είναι δίπλα σου ότι κι αν προκύψει.

φυσικα γνωριζω τους πωλητες που αναφερεις που τυχαινει ναναι και φιλοι.
Δεν ησουνα σαφης ομως και ετσι οπως το εγραψες ητανε σαν να επρεπε να εμπιστευθει τον πρωτο ασχετο.;)

Αμα εξερεσουμε τα ποιατα και πιρουνια ολα τα πραγματα στο σπιτι τα εχω αγορασει απο το ιντερνετ χωρις να τα εχω δει.Μεσω εσας αγορασα την 5090Η και σιγουρα παλι διαβαζοντας τις γνωμες σας σε ολα τα topic περι projector θα καταληξω.Φυσικα ζυγιζοντας τα συν και τα πλην του καθενος και αναλογα τις δικιες μου απαιτησεις.Οπως το lens shift οριζοντιο και καθετο,zoom 1.5 + .Αυτο που με προβλημματιζει εντονα ειναι το 3D.Δεν ξερω αν πρεπει να εστιασω σε αυτον,δεν ξερω αν οντως ειναι φουσκα.Αν το ειχα αποκλισει σιγουρα θα ειχα προβολι στο σπιτι μου εδω και πολυ καιρο !