Χαιρετώ. Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε thread του avclub για ήχο και θα ήθελα τις συμβουλές σας. Λίγα λόγια για το setup που είχα μέχρι τώρα: Προενισχυτής Cambridge Audio C500, 2 τελικοί Cambridge Audio P500 με ισχύ 2x65 έκαστος (διπλοενίσχυση) σε ηχεία B&W 601 S3 (100 watt). Παλιότερα, πηγές ήταν ένα CD Player και ένα tuner από τη σειρά ES της Sony (δεν υπάρχουν πια). Πλέον, η μοναδική πηγή είναι ένα PC με onboard κάρτα ήχου που στέλνει μέσω ψηφιακής εξόδου τον ήχο σε DAC της Musical Fidelity (μοντέλο X-ACT). Οι ενισχυτές ήταν αγορασμένοι από Αγγλία το 1998. Πρόσφατα, άρχισα να έχω βόμβο στα ηχεία. Τελικά, το πρόβλημα είναι ο προενισχυτής (παρεπιμπτόντως όταν τον ανοίξαν συνειδητοποίησαν ότι ήταν ήδη επισκευασμένος κάποια στιγμή στο παρελθόν, ενώ εγώ τον είχα αγοράσει για καινούριο, και υποτίθεται ότι στην Αγγλία τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα όσον αφορά το customer service...).
Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αξίζει τον κόπο να πάω σε σκέτο προενιχυτή που θα συνδυάσω με τους συγκεκριμένους τελικούς ή καλύτερα να πάω σε καινούριο ολοκληρωμένο; Σημειωτέον ότι στην εποχή τους είχαν καλό value for money. Και επίσης, αναλογιζόμενοι το setup που είχα μέχρι τώρα, σε τι κατηγορία τιμής θα πρέπει να είναι ο ενισχυτής για να έχω περίπου ίδια απόδοση. Εννοείται ότι μιλάμε πάντα για μικρομεσαία κατηγορία τιμής...
Ευχαριστώ προκαταβολικά...
Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αξίζει τον κόπο να πάω σε σκέτο προενιχυτή που θα συνδυάσω με τους συγκεκριμένους τελικούς ή καλύτερα να πάω σε καινούριο ολοκληρωμένο; Σημειωτέον ότι στην εποχή τους είχαν καλό value for money. Και επίσης, αναλογιζόμενοι το setup που είχα μέχρι τώρα, σε τι κατηγορία τιμής θα πρέπει να είναι ο ενισχυτής για να έχω περίπου ίδια απόδοση. Εννοείται ότι μιλάμε πάντα για μικρομεσαία κατηγορία τιμής...
Ευχαριστώ προκαταβολικά...