Αγορά projector : 1070+ vs 1080+

RoboG

New member
20 January 2015
7
Καλησπέρα,
χρειάζομαι την άποψη σας αλλά και την εμπειρία σας σε κανα δύο θέματα που με προβληματίζουν για την αγορά Projector.

Ύστερα από εκτενές ψάξιμο στο Internet και πολύ διάβασμα για την αγορά Projector κατέληξα στον BENQ 1080+ ο οποίος,
διορθώστε με αν κάνω λάθος, είναι το πιο νέο μοντέλο του 1070+ και είναι στο budget που μ ενδιαφέρει (μέχρι 1100 ευρώ)

Αν επιλέξω το μοντέλο 1080ST+ μου δίνει την δυνατότητα να μεταφέρω τον projector πιο κοντά στον τοίχο κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει στο μήκος των καλωδίων (και ίσως στην φωτεινότητα) αν σκεφτείτε ότι το πανί που έχω πάρει είναι για 90", αλλά ίσως και στον θόρυβο μιας και δεν θα είναι πάνω από το κεφάλι μου.

Η θέση θέασης είναι 3.5 μέτρα από τον τοίχο.

Θα ήθελα λοιπόν την άποψη σας για τον 1080+ σε σχέση με το 1070+.
Αν αξίζει το ST σε σχέση με τα παραπάνω που ανέφερα.
Αν η απόσταση που θ έχει το πανί μου από το ταβάνι θα πρέπει να είναι ίδια με την απόσταση που θα έχει ο projector από το ταβάνι.
Αν υπάρχουν οδηγίες για calibrate του εκάστοτε projector

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Μήπως ο BenQ W1400 ειναι καλύτερος ?! Μήπως ν αλλάξω κατηγορία (DLP) ?! Δεν ξέρω... έχει ένας φίλος DLP και ειναι ευχαριστημένος. Μ ενδιαφέρει να φαίνεται καλα σε μπάλα και gaming, αυτη ειναι η βασική χρήση που θα του κανω.

Καλησπέρα και καλώς ήλθες στο φόρουμ!

Τα μοντέλα που κοιτάζεις (1070, 1080 και 1400) είναι πρακτικά ένα...ο 1070. Αν σε ενδιαφέρει η μπάλα, θα σου έλεγα να κοιτάξεις προς 1500 μεριά που διαθέτει frame interpolation. Μην ανησυχείς για την φωτεινότητα, έχουν όλοι περισσή. Το 90άρι κάδρο σου το τρώνε για κολατσιό.

Re: Απάντηση: Αγορά projector : 1070+ vs 1080+

Καλός σας βρήκα :Banane0: και ευχαριστώ για την απάντηση.
Πιστεύεις ότι θα κάνει μεγάλη διαφορά γιατί είναι κάνα 300-400 διαφορά με μια γρήγορη ματιά που έριξα Skroutz.gr

Λοιπόν πήγα σήμερα και είδα στο Αvart τον 1070+ και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Νιώθω ότι τσάμπα το έψαχνα τόσο καιρό. Αν τον είχα δει κάπου Live, θα είχα γλυτώσει αρκετό χρόνο και διάβασμα.
Έχει και καλύτερη τιμή από τον 1080ST+ και τελικά δεν μου χρειάζεται αυτή η έξτρα λειτουργία για προβολή από κοντινή απόσταση μιας και δεν υπάρχει ουσιαστικά θόρυβος.

Έχοντας λοιπόν αγοράσει το πανί (Elite Screen) και καταλήγοντας σε projector (1070+) το μόνο που μένει είναι τα HDMI καλώδια.
Ο 1070+ έχει 1.4a HDMI. Αλήθεια πόση διαφορά θα έχει αν πάρω ένα καλώδιο 10 μέτρων των 60ευρώ ή ένα των 150 ευρώ?!

Το βασικό στα καλώδια είναι να επιτελούν σωστά τη δουλειά για την οποία δημιουργήθηκαν. Αν κλειδώσει και παίξει καλά το σήμα, τέλος. Αδιάφορο αν κάνει 5 η 5000 ευρώ.

Re: Απάντηση: Αγορά projector : 1070+ vs 1080+

Συμφωνώ αλλά το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις αν θα επιτελέσει καλά το έργο.... θεωρητικά αυτο σου εξασφαλίζει και μια καλύτερη εταιρία με μια υψηλότερη τιμή. Απλά δεν γνωρίζω πιο είναι το όριο τον χρημάτων το οποίο μου δίνει (όσο μπορεί να μου δώσει) αυτή την εξασφαλιση.

πχ. είμαι μεταξύ των παρακάτω :

http://www.ebw.gr/el/product/130446...-METAL-supports-ETHERNET-and-3D-10M-CG571W-10

http://www.vnp.gr/eikona-and-hxos/a...ik-premium-hdmi-cable-m.-ethernet-10-0-m.html

έχουν μια διάφορα της τάξης των 50 €.. είναι κάτι που αξίζει να δώσω ?! θα πρέπει να πάρω 2 των 10 μέτρων.

Θα ηθελα τη γνωμη σας......
πέρυσι αποχωρίστηκα τον epson tw9100. εδω και λιγες μερες εχω μπει παλι στο τρυπακι για προβολεα. Τα οικονομικα μου δεν επιτρεπουν για κατι ακριβο οποτε λεω για τον benq 1070+ ή και ακομα και τον προκατοχο του. Οι απαιτησεις μου δεν ειναι πολλες και να σημειωσω οτι μου αρεσει πιο πολυ η φανταχτερη εικονα οπως μιας τηλεορασης samsung παρα μιας panasonic plasma. γουστα ειναι αυτα βλεπεις.....
Η απορια μου τωρα....πιστευεται θα με ικανοποιησει ή να κοιταξω για κατι αλλο??

Καλησπέρα,
τελικά τα καλώδια που κατέληξα ήταν 2 Inakustik 10μ, σκέφτηκα ότι αφού θα μπουν σε γυψοσανίδα να επιλέξω κάτι καλύτερο και είναι και 4k για μελλοντική χρήση.

Θέλω να παρατηρήσω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Ο 1070+ στις 92' είναι σαν να έχω τηλεόραση από πλευρά φωτεινότητας και ευκρίνειας.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους στην Αvart που μου έκαναν την παρουσίαση του 1070+ και την τελική εγκατάσταση και ανέχτηκαν την τελειομανία μου :AFADF0:

Το μοναδικό setback είναι η οθόνη η οποία αγόρασα (EliteScreen) από internet shop η οποία εμφάνισε δύο μεγάλες ζάρες. Η οθόνη επεστράφη την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα παρέλαβα την καινούργια, η οποία έχει μία ζάρα αυτή την φορά στο κέντρο!!! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τις παίζει με τις ElitScreen και δεν ξέρω τελικά μήπως πρέπει να την επιστρέψω και αυτή και να κοιτάξω άλλη εταιρία

γιατι δεν πας για αλαγη για αλλη εταιρια; αν εχει ζαρα τωραπου ειναι καινουργια στο μελον τη επυφηλαση ; γνωμη μου τα παιδια απο το φορουν ξερουν καλητερα.....