Αγορά projector στα 1000

pp456

New member
22 February 2009
3
Καλησπέρα σας φίλοι και συμφορουμίτες

ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός προβολέα γύρω στα 1000 .
Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για ταινίες, κυρίως mkv 720p με wd hd media player σε χώρο με πλάτος 2.40 και απόσταση 3.5 μέτρα.

Προσανατολίζομαι στην αγορά του Panasonic AX200 παρόλο που είναι 2 χρόνια παλιός και πολύ ακριβώς για την ηλικία του (γύρω στα 1000 ) γιατί είναι δοκιμασμένος και κάνει καλά τη δουλειά του. Εχει καλή ποιότητα εικόνας και και lens shift που το χρειάζομαι αφού θα μπεί σε συγκεκριμένη θέση σε ήδη υπάρχον έπιπλο κάτι που δεν ισχύει για νέους προβολείς σε αυτά τα λεφτα όπως ο Benq W1000 . Επίσης θεωρώ ότι ότι δίνοντας περισσότερα για έναν 1080ι που θα μου καλύψει μελλοντικές ανάγκες με το υλικό 720p που έχω ίσως θα παίρνω χειρότερη εικόνα από έναν native 720p projector.

Ποιά είναι η γνώμη σας?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

για πες μου εναν 1080 προβολεα που θα παρεις τωρα και θα ειναι χειροτερος απο τον panasonic 200.το οτι θα δωσεις 720p σε ενα προβολεα 1080 δεν σημαινει οτι θα παιξει μουφα.παιζει να μην δεις και διαφορα.αναλογα και το bitrate παντα.

Ξαναλέω δεν ειμαι σίγουρος, ούτε λέω οτι θα παίξει μούφα, δεν το συζητάω καν για πιο ακριβά μοντέλα, απλά το πιθανολογώ. Οπως πχ μια ταινία ανάλυσης DVD στο μάτι φαινόταν πιο καλά σε μια παλιά 32 CRT από μια TFT 32 (2 ετών που έχω) με 2,5 φορές με μεγαλύτερη ανάλυση. Τέτοιος πχ μπορεί να είναι ο φθηνός 1080ι Benq W1000 πόσο μάλλον που δεν έχει lens shift.

O Panasonic που σκέφτεσαι είναι εξαιρετικό μηχανάκι, ωστόσο μάλλον πλέον είναι αργά για επενδύσεις σε 720p. Δυστυχώς η διαφορά με τα 1080p βγάζει μάτι σε καλές εκδόσεις bluray, και ακόμα κι αν αυτή η λέξη σου φαίνεται αδιάφορη για την ώρα, να'σαι σίγουρος ότι σε ένα χρόνο το πολύ θα έχεις τέτοιο μηχάνημα και θα μετανιώνεις για την αγορά σου. Εγώ εχω κολλήσει στα 720 και θέλω να ανέβω, απλά περιμένω να τελειώσω με στρατούς κλπ, μην πάει χαμένη η επένδυση.

Γνώμη μου πάντα, στα ίδια λεφτά ή ίσως κάτι παραπάνω να βρείς από εδώ μέσα έναν καλό μεταχειρισμένο 1080p. Γενικώς όπως θα αντιληφθείς εδώ, τα παιδιά είναι "άρρωστα"(:D), και πουλάνε τα μηχανήματά τους όχι επειδή έχουν κάποιο πρόβλημα, απλά για να είναι πάντα στην αιχμή, οπότε αυτά που θα βρεις στις αγγελίες είναι κατά κανόνα εξαιρετικά κομμάτια.

Προσωπικά έχω τον Panasonix AX-200 (τον πήρα πριν 4 μήνες).

Όταν το πήρα τον είχα δει side-by-side ταύτοχρονη σύγκριση με έναν φθηνό 1080p optoma (ήταν και άλλοι παρόντες) με πηγή blu-ray και το Cazino Royal και μετά με DVD player.

Ε λοιπόν, αν αφαιρέσεις ότι το μαύρο του optoma ήταν ελάχιστα πιο μαύρο δεν είδαμε άλλη διαφορά. Μα το ψάχναμε από εδώ και εκεί και δεν βρίσκαμε κάτι.
Ο μαγαζάτορας μας έλεγε ότι εκείνος έβλεπε σημαντική διαφορά. Ϊσως επειδή ήταν ο πρώτος μας και δεν είχε εξασκηθεί το μάτι μας, αλλά και έτσι να είναι μια χαρά ήταν για μας.
Εντάξει έχω δει σε έκθεση έναν πανάκριβο Sony με την τεχνολογία Xlcd (κάπως έτσι λεγόνταν δεν θυμάμαι) και ήταν απίστευτος. Ναι, αλλά και πόσο θα έκανε.

Για αυτό και πήρα τον Panasonic (συν το ότι επίσης to lens shift ήταν απαραίτητο για την δική μου εγκατάσταση).

Και με την πολλή μικρή (ελάχιστη) επαφή με το αντικείμενο, θα τον πρότεινα σαν 1η αγορά.
[Νομίζω ότι καλύτερα 1ος στο χωριό (AX200 στην κατηγορία 720) παρά τελευταίος στην πόλη (φθηνός εισαγωγικός στην κατηγορία 1080)], για κάποιον που δεν θέλει να επεκταθεί πολύ σε χρήματα και ξεκινάει τώρα.
Ειδικά για σένα που δεν θα τον τροφοδοτήσεις καν με 1080 υλικό.
Επίσης δεν πιστεύω στην νοοτροπία να έχεις πάντα το τελευταίο μοντέλο της τεχνολογίας, εαν μπορείς νε αυτό που έχεις να είσαι ευχαριστημενος. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με τον ΑΧ200.

Η ταπεινή μου γνώμη... (που λένε και οι Κινέζοι)

Last edited:
Εγώ πάντως με 870 ευρώ παρέλαβα εχθές τον hd200x της optoma.Πραγματικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα.Είναι και ο πρώτος μου αλλά τέτοια εικόνα δεν την περίμενα.Και προβάλω και
σε τοίχο.Με τα ίδια λεφτά πέρνεις έναν 1080p.

Εγώ πάντως με 870 ευρώ παρέλαβα εχθές τον hd200x της optoma.Πραγματικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα.Είναι και ο πρώτος μου αλλά τέτοια εικόνα δεν την περίμενα.Και προβάλω και
σε τοίχο.Με τα ίδια λεφτά πέρνεις έναν 1080p.

:grandpa: :a0210:

Φιλικά
Γιώργος.

Παρακαλω ενδιαφερομαι για τον projector αυτον θα ηελα να μαθω για ποιο λογο υπαρχει προβλημα με την εγκατασταση?

Tο περιθώριο που μπορείς να τον τοποθετήσεις για συγκεκριμένη/δεδομένη θέση οθόνης είναι μικρό σε σύγκριση με προβολείς που έχουν μεγαλύτερο zoom και lens shift.

Επίσης και το ανάποδο: Για συγκεκριμένη/δεδομένη θέση του προβολέα έχει καθορισμένα όρια στην διάσταση και θέση της οθόνης.

Για παράδειγμα (αντιγράφω από το manual):

Από τα 5 μέτρα μπορεί να προβάλει σε οθόνη από 101.7 εως 122.1 ίντσες και σε συγκεκριμένο offset (νοητή κάθετη απόσταση ανάμεσα στο πάνω σημείο της οθόνης και του πρβολέα -κατηγορία λίγων εκατοστών-).
Από τα 3.5 μέτρα βγάζει από 71.2 εως 85.5 ίντσες και με αντίστοιχα offset.
Οπότε και ανάποδα, καταλαβαίνεις ότι για συγκεκριμένη διάσταση οθόνης μπορείς να τον τοποθετήσεις σε συγκεκριμένες αποστάσεις (από x μέχρι y).

Υπάρχουν στο δίκτυο και calculators για όλα αυτά. Λίγο εξάσκηση και τα βρήκες όλα.

Σε κανα μηνα λογικα θα βγουν και οι φθηνοι epson (~1150e)...
Αν δεν μπορεις να ανεβεις τοσο, οι hd20/200x/epson tw700 ειναι μονοδρομος...

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Τσεκάρωντας τον HD20 και βλέποντας το θέμα του rainbow αλλά και το ζήτημα της εγκατάστασης βλέπω πως από τη μία υπάρχει ένας παλιός και ακριβός μεν projector με σίγουρα καλη εικόνα και από την άλλη προβολικά που μπορεί να να έχουν περισσότερες δυνατότητες αλλά που τελικά να έχω χειρότερα αποτελέσματα από αποψη εικόνας.

Όπως λέει κα ο φίλος VaGyver συμφωνώ ότι καλύτερα 1ος στο χωριό (AX200 στην κατηγορία 720) παρά τελευταίος στην πόλη (φθηνός εισαγωγικός στην κατηγορία 1080). Βέβαια αν ήμουν σίγουρος ότι στα 720p η διαφορά μεταξύ τους είναι αμελητέα ίσως να προσανατολιζόμουν στον Optoma.

Γενικά είμαι σε δίλημμα και θα μπορούσα να περιμένω αν είναι να βγει μεχρι 1200 κάποιο αξιοπρεπές μηχανάκι τους επόμενους 2 μήνες...

Σε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας όταν μπορείς να περιμένεις, και εννοώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μπορείς να περιμένεις όπως π.χ. δεν είναι έτοιμος ο χώρος ή έχεις άλλες ασχολίες που δεν σου επιτρέπουν την άμεση χρήση τους, θα προκύψει, τις περισσότερες φορές κάτι καλύτερο, γρηγορότερο, δυνατότερο κλπ.
ΔΕΝ αξίζει όμως τον κόπο, όταν είσαι πραγματικά έτοιμος, να περιμένεις διότι τότε μπαίνεις στο φαύλο κύκλο της περαιτέρω βελτίωσης σε χ διάστημα, του νέου μοντέλου σε ψ διάστημα κλπ. ψυχοφθόρα διαδικασία που δεν έχει τέλος.
Παίρνεις κάτι και το χαίρεσαι όταν είσαι έτοιμος να του διαθέσεις τα περιβόητα 3Χ. Χώρος, Χρόνος, Χρήμα.